West Brom – Tottenham 0:1 (kon.) | Leicester – Wolverhampton 1:0 (kon.) | Manchester City – Liverpool 1:1 (kon.)
Arsenal – Aston Villa 0:3 (kon.)
konec
West Bromwich Albion
0:1 (0:0)
Tottenham Hotspur
Neděle 08.11.2020, 13:00 • The Hawthorns, West Bromwich • Anglická Premier League • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše, hezký zbytek víkendu. (15:04:00)
     
    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 7:6. Rohy: 9:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 17:12.
     
    Utkání končí, Tottenham doslova vydřel výhru na hřišti West Bromu. Vzhledem k průběhu se sluší říct, že dnešnímu duelu by slušela remíza, domácí totiž podali velice sympatický výkon. První poločas tolik zajímavých momentů nenabídl, po přestávce se hra přeci jen rozhýbala. Blíže otevření skóre měli svěřenci trenéra Biliće. Gallagher trefil tyč, Bartleyho hlavičku zastavil Lloris a Grant z dorážka netrefil téměř odkrytou branku. V závěru si ale za vítězstvím více šli Spurs, kteří se dočkali v osmaosmdesáté minutě, kdy Mourinhovu družinu zachránil Harry Kane.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Šance West Bromu na bodový zisk z dnešního mače se rozplývají. Kyle Bartley sice před vápnem soupeře přehlavičkoval Diera, ale viditelně si pomohl rukama.
     
    90+3
    Dianganova přízemní nabídka prolétla skrze pokutové území až na zadní tyč, kde musel Alderweireld rychle zareagovat, aby nepustil Phillipse ke střele.
     
    90+2
    Tentokráte se Kane sám provinil nedovoleným zákrokem, na útočné polovině si počínal za hranicí pravidel proti Townsendovi. Rozehrávat bude Johnstone.
     
    90+1
    Baggies se na chvíli usadili na útočné polovině, ale o nápor je připravil Harry Kane, který si šikovně došel pro faul od Diangany. S rozehrávkou už Spurs nepospíchají.
     
    90
    Nastavuje se pět minut.
     
    89
    Střídání v týmu West Bromwich Albion: ze hřiště odchází Jake Livermore, přichází Kyle Edwards.
    88. Harry KANE - 0:1
     
    88
    Tottenham právě vstřelil branku!
    Do konce základní hrací doby zbývá něco málo přes dvě minuty a Totttenham se ujímá vedení. Obrana West Bromu si nyní vybrala slabší moment, konkrétně to byl Bartley, který neuhlídal HARRYHO KANEA. Anglický reprezentant sice byl k brance zády, ale hlavou usměrnil balon do sítě.
     
    87
    Svěřenci Slavena Biliće kopali hned dva rohy, obrana Tottenhamu ale působila velmi kompaktně. Protiakci Spurs zhatila Reguilónova nepřesná nahrávka pro Sona.
     
    86
    Phillips parádní patičkou uvolnil netradičně vysunutého Ajayiho, kterému nedovolil odcentrovat Sergio Reguilón. Následovat bude rohový kop domácích.
     
    84
    Střídání v týmu West Bromwich Albion: ze hřiště odchází Karlan Grant, přichází Matt Phillips.
    84. Vinícius pořádně protáhl Johnstonea.
     
    84
    Výtečný Sam Johnstone! Reguilón tentokráte úspěšně poslal balon do vápna, kde se ke střele z otočky odhodlal Vinícius, brankář WBA ale předvedl pohotový zákrok.
     
    83
    Španělský obránce získal pro hosty alespoň roh. Na blžší tyči se k hlavičce propracoval Alderweireld, který však zamířil jen do míst, kde číhal Johnstone.
     
    82
    Darnell Furlong dnes hraje fantastické utkání, tradičně ofenzivně laděný Sergio Reguilón se přes něj nemůže dostat ke svým obvyklým centrům. Nedokázal to ani teď.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 88. Kane (Doherty)

    Karty:   44. Bartley (WBA)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 7:6. Rohy: 9:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 17:12.
    West Bromwich Albion: Johnstone – Furlong, Ajayi, Bartley, O'Shea, C. Townsend – Gallagher, Livermore (C) (89. Edwards), Krovinović, Robinson (67. Diangana) – Grant (84. Phillips).
    Náhradníci: Button – Gibbs, Sawyers, Edwards, Phillips, Diangana, Peltier.

    Tottenham Hotspur: Lloris – Doherty, Alderweireld, Dier, Reguilón – P.-E. Höjbjerg, Moussa Sissoko (79. Vinícius) – Bale (78. Lucas Moura), NDombèlé (64. Lo Celso), Son Hung-min – Kane (C).
    Náhradníci: Hart – Rodon, Aurier, B. Davies, Lo Celso, Lucas Moura, Vinícius.

    Rozhodčí: Andy Madley – Adrian Holmes, Scott Ledger
    thejrc.org