Zlín – Sparta 4:6 (kon.) | Liberec – Olomouc 2:1 (kon.) | Motor ČB – Mladá Boleslav 1:2 (po pr.)
K. Vary – Třinec 2:7 (kon.) | Vítkovice – Mountfield HK 2:1 (kon.) | Kometa Brno – Litvínov 2:4 (kon.)
Plzeň – Pardubice 5:2 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
2:4 (1:0, 0:3, 1:1)
HC VERVA Litvínov
Pondělí 09.11.2020, 18:00 • DRFG arena • Tipsport extraliga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Domácí hned zkraje třetiny snížili, což jim dodalo naději do zbytku třetí části utkání. Mezi úspěšné brněnské střelce se zapsal Peter Schneider, který dostal křižnou přihrávku od Jakuba Klepiše. Následně se ani jeden celek nemohl dostat do větší šance a Kometa dvě a půl minuty před koncem sáhl po hře bez gólmana. Powerplay v podání domácího celku vypadala zprvu slibně, pak se ale do prázdné brány trefil Richard Jarůšek, který upravil a uzavřel skóre dnešního utkání. Pro Litvínov jsou to první body v letošní sezoně.
    Ode mě je to pro dnešek vše, z Brna vám přeji příjemný zbytek pondělního večera. (20:15:29)
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Litvínov už má dnes tři body jisté, přesto hostům dvoubrankový náskok nestačí a Zdráhal se i v posledních sekundách tlačí do branky.
    59:15 Richard JARŮŠEK - 2:4
     
    59:15
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Prázdnou bránu Brna po všech pokusech nakonec trefuje RICHARD JARŮŠEK. Asistence: František Gerhát.
     
    58:41
    Kotouč teď ani jeden tým vůbec neposlouchá a odskakuje od hokejek.
     
    58:19
    Hosté tentokrát poslali puk na soupeřovu branku už ze středního pásma. Hra se tak přesunula před prázdnou bránu Komety.
     
    57:53
    Litvínov se vyhozením osvobozuje od brněnského tlaku a střídá.
     
    57:21
    Vejmelka zůstává na střídačce.
     
    57:21
    Oddechový čas pro domácí.
     
    55:31
    Litvínov se dostal ke kotouči ve vlastním pásmu a s přehledem se během pár sekund dokázal dostat před Vejmelku. Tam mohl zakončovat Cibulskis, kterému vjel na poslední chvíli do cesty Pyrochta. Hostující obránce se rychle oklepal a ještě v této akci zakončoval od pravé tyče.
     
    54:28
    Irvingova rána od modré čáry proletěla jen těsně nad brněnskou brankou.
     
    54:10
    Freibergs ve středním pásmu zpomalil a dlouho se rozmýšlel, komu nahraje. Nakonec se uchýlil k nejjednodušší variantě nahození do třetiny.
     
    52:48
    Čtvrtá formace Komety měla na dosah vyrovnání. Plášek z ostrého úhlu zakončoval nad ležícího Godlu, v nevýhodné pozici branku přestřelil.
     
    51:55
    Vejmelka se musel mít na pozoru, když Cibulskis objel branku a od pravé tyče zakončil.
     
    50:57
    Hostům se založení útoku moc nepovedlo, což dalo šanci Brnu. Domácí kombinovali před Godlou, do zakončení se však nedostali.
     
    50:23
    Domácí dostali nahozením puk do útočné třetiny. Sami se za ním však nevydali a rozehrává Litvínov.
     
    49:12
    Valský při rozehrávce zaváhal, ale obratem svou chybu také napravil. Jeho nahrávka z vlastního pásma totiž skončila na jednom z hostujících hráčů. Valský zachoval chladnou hlavu a od najíždějícího soupeře si vzal puk zpět.
     
    48:55
    Kometa se osvobodila a dostala do útoku. Zaťovič s Klepišem drží kotouč u mantinelu.
     
    48:25
    Na Vejmelku jde jedna střela za druhou. Nejaktivnější je obránce Cibulskis. Jeho první tvrdou ránu vytěsnil Vejmelka nad sebe, druhý pokus se zastavil o Jarůška, který pak myšlenku svého spoluhráče střelou z bezprostřední blízkosti dokončil.
     
    46:46
    Hosté se nastěhovali před Vejmelkovo brankoviště a nechybělo mnoho, aby opět navýšili svůj náskok. Domácí gólman se totiž na chvíli ocitl úplně mimo branku a kotouč byl v ten moment v brankovišti zcela volný.
     
    46:29
    Cibulskis podél mantinelu vyhazuje na zakázané uvolnění.
     
    45:00
    Mahbod s Hanzlem se dostali přes jednoho hráče strážícího modrou čáru. Hluboko do útočného pásma se ale nepropracovali a my můžeme vidět stejnou hru jako na začátku třetí třetiny, kdy se ani jeden celek nemůže dostat do pásma.
     
    44:27
    Vejmelka si musí hlídat svou pravou tyč. Nebezpeční jsou hlavně Zdráhal s Hüblem. Od modré vypálil také Demel.
     
    44:02
    Hosté v plném počtu.
     
    43:48
    Domácí v plném počtu.
     
    43:15
    Na puku jsou domácí, kteří se po problémech dostali mezi modré čáry. V útočné třetině pak následně strávili jen minimum času a nepovedlo se jim zakončit.
     
    42:20
    Litvínov rozehrál z vlastního pásma. Při přechodu do toho útočného ale Havelkovi odjela dlouhá přihrávka Ščotky.
     
    42:02
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Uvis Janis Balinskis – 2 min., držení).
     
    41:48
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Daniel Rákos – 2 min., sekání).
    41:16 Peter SCHNEIDER - 2:3
     
    41:16
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa zabrala v rohu útočného pásma, kde Filip Král vyhrál souboj a poslal puk před branku. Tam si jej vyměnili Jakub Klepiš s PETEREM SCHNEIDEREM. Druhý jmenovaný zakončil na volnou bližší tyč za přemisťujícího se gólmana. Asistence: Jakub Klepiš, Filip Král.
     
    40:28
    Třetí třetina začala sérií nepřesných přihrávek na obou stranách. Hraje se především ve středním pásmu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Je za námi také druhá třetina, v které Litvínov otočil vývoj utkání a vybudoval si dvoubrankový náskok. Hosté nejprve ubránili oslabení a o několik sekund později se radovali z vyrovnávací branky Martina Havelky, který se trefil mezi betony. O minutu později se v individuální akci ukázal nejproduktivnější obránce Vervy Jan Ščotka, jenž svou střelu nasměroval do horního rohu. Litvínov ukazuje také dobrou obrannou hru a většinu střel Komety blokuje. Právě po jedné takové se do rychlého protiútoku dostali Martin Hanzl s Patrikem Zdráhalem, který ještě navýšil vedení hostů.

    Třetí třetina začne cca v 19:39.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:45
    Hosté jsou v plném počtu a hned se ženou dopředu. Zdráhalovu akci v mezikruží zastavil až Pyrochta.
     
    39:23
    Hosté v plném počtu.
     
    38:58
    Domácí pouze kombinují, nedostávají se do šancí. Střela z vrcholu pravého kruhu konči na bránícím Cibulskisovi.
     
    37:39
    Litvínov se dostal ke kotouči a s vyhozením zpoza své branky dlouho otálel. Cibulskis čekal a až se k němu začínal přibližovat jeden z domácích, teprve tehdy kotouč o mantinel vyhodil.
     
    37:23
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Aaron Irving – 2 min. + 10 min. osobní trest, vražení na hrazení). Trest odpyká Lukáš Válek.
    36:32 Patrik ZDRÁHAL - 1:3
     
    36:32
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Samson Mahbod zastavil lehkou střelu Zaťoviče od modré čáry, což hosty dostalo do útoku. Následovala přihrávka Martina Hanzla na PATRIKA ZDRÁHALA, jenž Vejmelku prostřelil střelou po ledě z ostrého úhlu na levém křídle. Asistence: Martin Hanzl, Samson Mahbod.
     
    35:13
    Pyrochtova rozehrávka z obranné modré čáry se zastavila na bruslích Mahboda, jenž se puku ihned chopil a vyrazil dopředu. Stalo se z toho přečíslení dva na jednoho, které Mahbod střelou z levého křídla neproměnil.
     
    34:26
    Ščotkovo nahození na bránu ze středního pásma Vejmelka uklidnil. Hosté si však kotouč za brněnskou brankou našli, a tak druhou střelu už Vejmelka ukrývá ve své výstroji.
     
    33:04
    Po vhazování v útočném pásmu Komety se ke slovu dostali domácí obránci. Jako první mohl od modré střílet Král, který nakonec zvolil raději možnost přihrávky na Němce, jelikož k němu z pravé strany rychle nabruslil hostující Látal. Stejným způsobem vyvedl litvínovský útočník z míry také Němce a Brno se ke střele nedostalo.
     
    32:07
    Tentokrát už se Verva dostává z vlastního pásma dle pravidel. Hra se přestěhovala za Vejmelkovu branku, u puku jsou však domácí.
     
    31:12
    Brněnská střela ihned po buly skončila na prvním bránícím hráči. Ani další střely domácího celku se nedostanou až ke Godlovi.
     
    31:06
    Kometa se v útočném pásmu nemůže dostat ke střele. Litvínov vyhazuje na zakázané uvolnění.
     
    30:23
    Litvínov nahodil do útočného pásma. Ke kotouči se dostal Zygmunt, ale jelikož neměl u sebe žádného ze svých spoluhráčů, rozhodl se hned vystřelit. Jeho pokus z ostrého úhlu vytěsnil Vejmelka betony.
     
    29:39
    Pyrochta poslal na Pláška při přechodu do útoku nahrávku přes obránce. Plášek ji zpracoval, celá tato akce však končí odpískaným ofsajdem.
     
    29:30
    Valský už je minutu a půl na ledě, kromě jedné ofenzivní akce Komety to však stále vypadá, že má Litvínov na ledě o jednoho hráče víc.
     
    28:01
    Domácí v plném počtu.
     
    27:41
    Další velká přesilovková šance Vervy. Hosté se natlačili k brankovišti, kde nutili gólmana k rychlým přesunům z jedné strany na druhou. A právě možnosti prosadit se za záda přemisťujícího se Vejmelky mohl využít Irving. Domácí gólman ale zůstal i v těžké situaci ve střehu a zakončení po ledě pokryl betonem.
     
    27:19
    Ani další dlouhá kombinace hostí není úspěšná. Hübl si v kombinaci povyjel směrem ke středu kluziště, odkud poslal na branku svůj střelecký pokus. A právě tato pozice hostujícího kapitána pomohla Vejmelkovi k úspěšnému zákroku.
     
    26:28
    Hosté téměř okamžitě začali s přesilovkovou kombinací, která se zastavila až v momentě, kdy domácí zablokovali Irvingovu střelu z vrcholu levého kruhu.
     
    26:01
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Jakub Valský.
     
    25:00
    Verva mohla být už v dvoubrankovém vedení, když se sám před brankovištěm ocitl Válek. Jeho zakončení minulo prostor třech tyčí.
    24:28 Jan ŠČOTKA - 1:2
     
    24:28
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Litvínov během jedné minuty otáčí vývoj utkání. Viktor Hübl našel ve středním pásmu najíždějícího JANA ŠČOTKU. Hostující obránce přebruslil tři bránící hráče Komety a sám zakončil do pravého horního rohu. Asistence: Viktor Hübl, Tomáš Pospíšil.
    23:33 Martin HAVELKA - 1:1
     
    23:33
    Litvínov právě vstřelil branku!
    MARTIN HAVELKA se na levém křídle, kde nebyl nikým bráněn, dostal ke kotouči. Rychlými tempy dobruslil až před branku a prostřelil Vejmelku mezi betony. Asistence: Filip Helt.
     
    23:28
    Hosté v plném počtu.
     
    22:48
    Ve vlastním oslabení se do individuální akce dostal Mahbod, který ujel bránícím hráčům soupeře. Dohnat jej stačil pouze Zbořil a výsledná střela končí v ochranné síti.
     
    22:22
    Kometa má se založením ofenzivy a přechodu do útočného pásma v přesilovce trochu problém. Nyní se domácí se štěstím dostali přes modrou čáru. Godla puk po lehkém nahození přikryl lapačkou a hra je přerušena.
     
    21:50
    Stejně jako na začátku minulého oslabení, i nyní Litvínov rychle vyhazuje. Domácí jsou nuceni rozehrát zpoza vlastní branky.
     
    21:28
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Tomáš Pospíšil – 2 min., pozdní dohrání).
     
    20:13
    Kometa vyhrála první vhazování druhého dějství. Pyrochta rozehrávkou z vlastního pásma našel mezi modrými čarami pouze Jarůška. Ten tak měl dost času na nečekanou nabídku zareagovat.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Skončila první třetina zápasu mezi Kometou Brnu a Litvínovem. V jejím průběhu vypadal nejprve průbojněji Litvínov, kterému nedělalo problém dostat se kdykoliv do útočného pásma. Horší to ale bylo se zakončením na straně hostů a více práce měl hostující gólman Godla. Za jeho záda padla taky zatím jediná branka dnešního zápasu, kdy střelu Jakuba Brabence po přihrávce Matěje Svobody vyrazil brankář do prostoru mezi kruhy, kde už si svou střelu k úspěšné střele našel Jakub Valský. Po úvodní brance už si Kometa dokázala vytvořit více jasných příležitostí, žádnou z nich však neproměnila. Skórovat se nepodařilo ani hostům, kteří naopak začali hrát více do těla.

    Druhá třetina začne cca v 18:47.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:43
    Godla odrazil pravým betonem hned dvě dorážky Svobody z bezprostřední blízkosti.
     
    19:04
    Plášek v situaci dva na dva střelou z první přestřelil litvínovskou branku.
     
    17:30
    Hübl po vhazování před Godlou ubránil puk před dvěma hráči Komety. Vyvézt puk se však hostům nepodařilo a ke střele se chystají domácí.
     
    16:39
    Hosté začínají hrát více do těla a nenechávají soka v útoku moc dlouho. Litvínov začal napadat hned po přesunu hry do svého pásma a přesměrovává hru opět před Vejmelku.
     
    15:35
    Střely se blokují i na druhé straně. Na Vejmelkovu branku neprošlo zakončení Šticha z vrcholu levého kruhu.
     
    14:52
    Valského přihrávka zpoza litvínovské branky na modrou čáru nebyla přesná a puk putuje na druhou stranu kluziště.
     
    14:22
    Godla měl při střele Freibergse od modré velké štěstí. Na zakončení brněnského beka totiž neviděl a byl při jeho střele mimo brankoviště. Puk se zastavil na jednom z bránících hráčů.
     
    13:58
    Hosté v plném počtu.
     
    13:46
    Prudkou ránu Vincoura z vrcholu pravého kruhu zastavil hostující obránce Irving bruslemi. Vincour tak přihrál na druhý kruh Pyrochtovi, ani jemu střela nevyšla.
     
    12:43
    Kometě dlouho trvalo, než založila ofenzivní akci, aby se dostala ze svého pásma. Nakonec domácí puk podél mantinelu přece jen dostali ke Godlovi, tam se však zatím nemohou dostat ke střele.
     
    12:07
    Hosté dostali ihned po vhazování kotouč na druhou stranu. Zygmunt jej tam stále drží.
     
    11:58
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Martin Hanzl – 2 min., podrážení).
     
    11:34
    Domácí ze středního pásma nahodili na Godlu. Vhazovat se bude po pravici litvínovského gólmana.
     
    11:12
    Hosté mohli po závaru před brankovištěm Komety vyrovnat. Puk namířený k levé tyči za brankovou čáru nedoletěl.
     
    10:21
    Rákos kolem sebe neměl žádného ze svých spoluhráčů, přesto zkusil od levé tyče zakončit. Bekhendovému postrčení kotouče směrem na branku chyběla větší razance.
     
    09:31
    Kometa se stáhla kolem Godlova brankoviště, ani jedna střela domácích však neproletěla až ke gólmanovi.
     
    08:24
    Godlovi zavařili Vincour se Zbořilem, kteří se pohybovali kolem litvínovské brány.
     
    07:46
    Hosté se drží v útočném pásmu, kam je táhne vidina vyrovnání. Všechny střely však jdou mimo branku.
    06:31 Jakub VALSKÝ - 1:0
     
    06:31
    Kometa právě vstřelila branku!
    Z protiútoku mohl skórovat už Jakub Brabenec, jehož pokus z levého křídla po přesné přihrávce Matěje Svobody zpoza branky vyrazil Godla pouze před sebe. Takovýto kotouč si našel JAKUB VALSKÝ, jenž trefil volnou skulinu v gólmanově výstroji. Asistence: Jakub Brabenec, Matěj Svoboda.
     
    06:13
    Jarůškovu střelu z ostrého úhlu Vejmelka vytěsnil na druhou stranu brankoviště, kde k jeho štěstí nestál už žádný hráč soupeře.
     
    05:24
    Balinskis předal puk Hanzlovi a vydal se střídat. Hanzl na nic nečekal a hrnul se do útočného pásma. Při přechodu modré čáry jej zastavil ofsajd.
     
    04:24
    Brabenec najížděl po křídle k levé tyči litvínovské brány. Byl těsně bráněn a na vrcholu kruhu mu puk z hokejky sjel.
     
    03:21
    Svozil rozehrál zpoza vlastní branky. Akce však skončila hned po první přihrávce na Gulašiho, kterému se nepodařilo dostat kotouč z pásma.
     
    02:59
    Ránu Cibulskise od modré zastavil Vejmelka betony. Kotouč je stále ve hře, gólman jej vyrazil na svou bránu.
     
    02:13
    Hosté vyhráli buly ve vlastním pásmu a bez zaváhání se dostali na druhou stranu. Zdráhal mohl po Hüblově přihrávce zakončit z pravého křídla, vhodnou příležitost promarnil.
     
    01:38
    Válek neudržel puk za Vejmelkovou brankou, domácím se tentokrát podařilo vyhodit pouze do středního pásma. Hosté však nejsou v útoku nijak nebezpeční.
     
    00:49
    Litvínov neudržel puk v útoku moc dlouho a Kometa nahazuje na soupeřovu branku.
     
    00:16
    Hra se po úvodním vhazování přesunula do rohu útočného pásma Litvínova. Domácí ovšem vyhráli hned první souboj u mantinelu a úspěšný zákrok si připisuje hostující gólman Godla na druhé straně.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Vejmelka (Klimeš) – Pyrochta (A), Zbořil, F. Král, O. Němec (A), Gulaši, Svozil, Freibergs – Zaťovič (C), Brabenec, Vincour – Kunc, Klepiš, Schneider – Matěj Svoboda, Rákos, Valský – Plášek ml., Střondala, L. Horký.

    HC VERVA Litvínov: Godla (Honzík) – Ščotka, Irving, Cibulskis, Balinskis, Demel, Kudla, Štich (A) – Jarůšek, M. Hanzl (A), Mahbod – P. Zdráhal, V. Hübl (C), Pospíšil – Látal, Gerhát, Válek – M. Havelka, Helt, Zygmunt.

    Rozhodčí: Jeřábek, Obadal – Kajínek, Hynek.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    HC VERVA Litvínov

    Verva je na posledním místě tabulky, jelikož z dosavadních čtyřech zápasů nezískala ani jeden bod. Před pauzou se Litvínov utkal s Hradcem Králové (2:4), Třincem (3:6) a Spartou (1:3). Všechna tato tři utkání odehrála doma, stejně tak jako sobotní duel proti Plzni.

    Severočeši se v posledním utkání nemohli dlouho prosadit. Povedlo se jim to až za stavu 0:3 v 59. minutě, kdy už skóre jen kosmeticky upravil Oskars Cibulskis.

    Statistiky Litvínova vede se třemi kanadskými body (1+2) obránce Jan Ščotka. O jednu asistenci méně pak nasbírala hned čtveřice hráčů – František Lukeš, Patrik Zdráhal, Martin Hanzl a Richard Jarůšek.

    Sestava v minulém kole: Honzík – Irving, Ščotka, Balinskis, Cibulskis, Kudla, Demel, Štich – Mahbod, M. Hanzl, Jarůšek – Pospíšil, V. Hübl, F. Lukeš – Látal, Gerhát, P. Zdráhal – Zygmunt, Helt, M. Havelka.
     
    HC Kometa Brno

    Brněnští odehráli před přestávkou dvě domácí utkání. Nejprve podlehli Plzni 3:7, v následujícím zápase brali první dva body na výhru 4:3 po nájezdech proti Českým Budějovicím. A do prodloužení dospěl i sobotní duel, který Kometa odehrála na ledě Třince.

    Domácí Oceláři si během šesti minut ve druhé třetině vytvořili tříbrankový náskok. Ten Brněnští zvládli do konce třetího dějství stáhnout, vyrovnávací gól vstřelil devět sekund před konce základní hrací doby Tomáš Vincour, pro kterého to byla druhá branka v zápase. Bod navíc v prodloužení připadl Třinci.

    Se čtyřmi asistencemi je nejproduktivnějším hráčem Komety Jakub Klepiš. Následován je právě Tomášem Vincourem a Petrem Holíkem.

    Sestava v minulém kole: Vejmelka– Freibergs, O. Němec, Gulaši, F. Král, Pyrochta, Zbořil, Kowalczyk – Zaťovič, Brabenec, Vincour – Kunc, Klepiš, Schneider – Valský, Rákos, Kusko – Plášek ml., Střondala, L. Horký.
     
    Zdravím všechny hokejové fanoušky u online přenosu z 15. kola Tipsport extraligy mezi týmy HC Kometa Brno a HC VERVA Litvínov.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
    Marken.cz

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 7. Valský (Brabenec, Matěj Svoboda), 42. Schneider (Klepiš, F. Král) – 24. M. Havelka (Helt), 25. Ščotka (V. Hübl, Pospíšil), 37. P. Zdráhal (M. Hanzl, Mahbod), 60. Jarůšek (Gerhát)


    HC Kometa Brno: Vejmelka (Klimeš) – Pyrochta (A), Zbořil, F. Král, O. Němec (A), Gulaši, Svozil, Freibergs – Zaťovič (C), Brabenec, Vincour – Kunc, Klepiš, Schneider – Matěj Svoboda, Rákos, Valský – Plášek ml., Střondala, L. Horký.
    HC VERVA Litvínov: Godla (Honzík) – Ščotka, Irving, Cibulskis, Balinskis, Demel, Kudla, Štich (A) – Jarůšek, M. Hanzl (A), Mahbod – P. Zdráhal, V. Hübl (C), Pospíšil – Látal, Gerhát, Válek – M. Havelka, Helt, Zygmunt.

    Rozhodčí: Jeřábek, Obadal – Kajínek, Hynek
    thejrc.org