Mountfield HK – Vítkovice 3:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Kometa Brno 2:1 (kon.) | K. Vary – Motor ČB 3:2 (kon.)
Liberec – Třinec 1:3 (kon.) | Olomouc – Zlín 1:4 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
1:3 (1:0, 0:1, 0:2)
HC Oceláři Třinec
Středa 11.11.2020, 18:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek večera. (20:20:32)
     
    Je dobojováno, Oceláři zůstávají neporaženi! V Liberci prohrávali, jenže díky dvěma gólům Filipa Zadiny a jedné trefě obránce Martina Gernáta vybojovali všechny tři body. Ve prospěch hostů rozhodla až třetí část, ve které paradoxně byli střelecky mnohem aktivnější Tygři.

    Střely na branku – 27:25.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:52
    V samotném závěru byl ještě za hrubost vyloučen Jaroslav Vlach (LIB), který ke dvěma minutám obdržel přídavek v podobě osobního desetiminutového trestu za nesportovní chování.
    59:19 Martin GERNÁT - 1:3
     
    59:19
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři přidávají pojistku. Stále ještě v ponechané výhodě ujeli do akce dvou na jednoho. Obránce MARTIN GERNÁT se se situací nepáral a z levého kruhu prostřelil gólmana tvrdou ranou pod vyrážečku! Asistence: Martin Růžička, Lukáš Jašek.
     
    58:31
    Liberec si minutu v kuse přihrával v útočné třetině, hosté ale puk vytečovali do bezpečí. Ba co víc, mají ponechanou výhodu!
     
    57:35
    Tomáš Rachůnek se stal adresátem povedené přihrávky do levého kruhu. Zkušený útočník si puk zpracoval a vystřelil, Jakub Štěpánek se nicméně přemístil včas.
     
    57:18
    Kotouč je zašlápnutý před střídačkou hostů. Vydolovali jej ale Liberečtí a znovu se rozestavují v pásmu.
     
    56:14
    Puk skončil v ochranné síti za třineckou brankou. Základní hrací doba spěje ke svému konci a nápor Bílých Tygrů pomalu graduje.
     
    56:00
    Petr Jelínek nahazoval do skrumáže před branku, puk byl ještě před Štěpánkem sražen mimo nebezpečný prostor.
     
    55:16
    Dávid Gríger se mezi kruhy dostal k odraženému puku a lišáčky jej nabízel Tomáši Filippimu před odkrytou klec! Filippi ale skákavý puk pořádně netrefil a Jakub Štěpánek obětavě zabránil dalším příležitostem.
     
    Střely na branku – 25:24.
     
    54:19
    Ocelářům se podařilo trošku rozbít liberecký nápor a dostali se do útočného pásma. Moc dlouho se tam však neudrželi a Jakub Štěpánek musel schovat puk před dojíždějícím Grígerem. Čeká nás poslední komerční přestávka.
     
    53:42
    A hned vzápětí následuje další icing hostujícího týmu.
     
    53:30
    Slezané jsou kompletní. Pod tlakem však zůstali i po návratu Davida Musila a pomohli si vyhozením na zakázané uvolnění.
     
    52:49
    Jakubu Štěpánkovi nyní vypadla štiplavá střela Jaroslava Vlacha, vše ale odčinil rychlým přesunem proti dorážejícímu Dávidu Grígerovi!
     
    52:34
    Ladislav Šmíd roztáhl hru doleva na Michala Birnera, který si puk zpracoval a mířil na zadní tyč, kde úřadovala lapačka třineckého gólmana.
     
    51:50
    Třinec se znovu osvobozuje.
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 20. Gríger (J. Vlach, P. Jelínek) – 32. Zadina, 44. Zadina (O. Kovařčík, Jaroměřský), 60. Gernát (Martin Růžička, Jašek)


    Bílí Tygři Liberec: Kváča (Pařík) – Šmíd (A), Knot, Rosandić, T. Hanousek, Derner, Havlín – Birner (A), Bulíř, Lenc – T. Rachůnek, Filippi, Gríger – A. Musil, P. Jelínek (C), M. Zachar – J. Vlach, Najman, Průžek – Šír.
    HC Oceláři Třinec: Štěpánek (Kořenář) – Gernát, M. Doudera, Galvinš, D. Musil, Jaroměřský, Kundrátek – M. Stránský, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – Zadina, Marcinko, Chmielewski – M. Kovařčík, Jašek, O. Kovařčík – Hrehorčák, Roman, Dravecký (A) – Hrňa.

    Rozhodčí: Šír, Hradil – Rampír, Špringl.

    Diváci: Bez diváků.
    ocianews.com