Mountfield HK – Zlín 1:0 (kon.) | Sparta – K. Vary 3:4 (0:1 po s.n.) | Mladá Boleslav – Plzeň 4:2 (kon.)
Litvínov – Liberec 1:2 (po pr.) | Vítkovice – Třinec 3:4 (kon.) | Motor ČB – Kometa Brno 4:5 (kon.)
Pardubice – Olomouc 3:2 (po pr.)
konec
Banes Motor České Budějovice
4:5 (2:0, 1:3, 1:2)
HC Kometa Brno
Pondělí 15.02.2021, 17:30 • Budvar aréna • Tipsport extraliga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:26 Jan ŠTENCEL - 4:5
     
    58:26
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Čtvrtý gól Motoru jak blesk z čistého nebe! Velký tlak před Vejmelkou chvíli vypadal, že hosté zvládnou, nakonec se však dostal k puku JAN ŠTENCEL a dokázal kotouč propasírovat až za brankovou čáru. Asistence: Miroslav Holec a Daniel Voženílek
    49:01 Petr HOLÍK - 3:5
     
    49:01
    Kometa právě vstřelila branku!
    Další rána pro domácí. Po chybné rozehrávce se k puku dostal PETR HOLÍK a ujel společně s Peterem Muellerem do akce dva na jednoho. První jmenovaný se pokusil přes Reného Vydareného přihrát, pas sice neprošel, odrazil se však za záda Jana Strmeně právě o domácího obránce. Asistence: Peter Mueller.
    45:58 Dávid BONDRA - 3:4
     
    45:58
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa se poprvé dostává do vedení! Peter Mueller dostal přihrávku na modré čáře od Stanislava Svozila a vypálil z první směrem na branku. Jeho pokus ještě před Strmeněm tečoval DÁVID BONDRA, na což již nedokázal domácí brankář reagovat. Asistence: Peter Mueller a Stanislav Svozil.
    31:21 Peter MUELLER - 3:3
     
    31:21
    Kometa právě vstřelila branku!
    Máme vyrovnáno! PETER MUELLER si zajel na levou tyč domácí svatyně a dostal krásnou nahrávku od Petra Holíka, kterou už pouze stačilo nasměrovat za Strmeňovy záda. Asistence: Petr Holík a Martin Zaťovič.
    28:28 Jakub KLEPIŠ - 3:2
     
    28:28
    Kometa právě vstřelila branku!
    Gólové hody pokračují! JAKUB KLEPIŠ si sjel k levému kruhu, odkud dostal kotouč od Petera Muellera a ostrou ranou poslal puk do prázdné klece. Asistence: Peter Mueller a Petr Holík.
     
    25:55
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    A je to opět o dvě branky! Roman přikryl krásně přihrál ZDEŇKU DOLEŽALOVI a ten podruhé v dnešním utkání propálil hostujícího brankáře! Asistence: Roman Přikryl.
    21:15 Jakub KLEPIŠ - 2:1
     
    21:15
    Kometa právě vstřelila branku!
    A máme sníženo! Domácí se teď špatně rozestavili a na vrcholu kruhu stál osamocený JAKUB KLEPIŠ, jenž střelou z první nekompromisně zavěsil pod horní tyč. I hosté tak využívají přesilovou hru. Asistence: Petr Holík.
    16:55 Miroslav HOLEC - 2:0
     
    16:55
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Velmi kuriózní branka! Ondřej Slováček poslal puk před branku na MIROSLAVA HOLCE, který se při zakončení srazil s Danielem Voženílkem a puk se od obránců Komety odrazil do branky. Asistence: Zdeněk Doležal a Ondřej Slováček.
    13:12 Zdeněk DOLEŽAL - 1:0
     
    13:12
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Krásná kombinace Motoru! Ondřej Slováček poslal puk na Romana Přikryla, jenž z první nahrál ZDEŇKU DOLEŽALOVI, který se z první nemýlil! Asistence: Roman Přikryl a Ondřej Slováček.
    Marken.cz

    Jiří Michal

    Branky a nahrávky: 14. Z. Doležal (R. Přikryl, Slováček), 17. Holec (Z. Doležal, Slováček), 26. Z. Doležal (R. Přikryl), 59. Štencel (Holec, D. Voženílek) – 22. Klepiš (P. Holík), 29. Klepiš (Mueller, P. Holík), 32. Mueller (P. Holík, Zaťovič), 46. Bondra (Mueller, Svozil), 50. P. Holík (Mueller)


    Banes Motor České Budějovice: Strmeň (Čiliak) – Vydarený (C), Plášil, Kubíček, Lytvynov, Slováček, Štencel – Holec, D. Voženílek, Jonák – Z. Doležal, R. Přikryl, Karabáček – Alderson, Toman, Beránek – Ville, Gilbert, M. Novák (A) – P. Novák.
    HC Kometa Brno: Klimeš (21. Vejmelka) – F. Král, Zámorský, Kučeřík, Holland, Gulaši, Svozil, Trška – Zaťovič (C), P. Holík, Mueller (A) – Schneider, V. Němec, Klepiš (A) – Valský, Rákos, Vincour – Kusko, Střondala, Bondra.

    Rozhodčí: Micka, Pražák – Ganger, Klouček
    ocianews.com