Mountfield HK – Zlín 1:0 (kon.) | Sparta – K. Vary 3:4 (0:1 po s.n.) | Mladá Boleslav – Plzeň 4:2 (kon.)
Litvínov – Liberec 1:2 (po pr.) | Vítkovice – Třinec 3:4 (kon.) | Motor ČB – Kometa Brno 4:5 (kon.)
Pardubice – Olomouc 3:2 (po pr.)
po prodl.
HC Dynamo Pardubice
3:2 (2:1, 0:0, 0:1 - 1:0)
HC Olomouc
Pondělí 15.02.2021, 18:00 • enteria arena • Tipsport extraliga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký den z pardubické enteria areny!

    U on-line přenosu dohrávky 16. kola Tipsport extraligy Vás vítá Dominik Dubovči. Od 18:00 hodin se na východočeském ledě utká pardubické Dynamo s mužstvem HC Olomouc.

    Hanáci jsou v extraligové tabulce dvanáctí a jejich cílem je boj o umístění v první desítce, na kterou ztrácejí osm bodů.

    Oproti tomu sedmé Dynamo má do zbytku sezony ty nejvyšší ambice. Tým Richarda Krále by se chtěl vklínit mezi nejlepší extraligovou čtveřici, na kterou mu taktéž schází osm bodů.
     
    Pardubice čeká po reprezentační přestávce velmi náročný program. V osmi dnech sehrají pět utkání. Pokud si ale dokázaly udržet formu ze začátku února, pak by to pro ně neměl být velký problém.

    Dynamo totiž v posledních čtyřech zápasech vždy dokázalo bodovat. Úspěšná série začala 2. ledna právě proti Olomouci, kterou Východočeši přehráli 5:2. Zajímavostí dnešní odvety ovšem může být start Andreje Kosticyna, který po tvrdém zákroku na olomouckého Adama Rutara obdržel třízápasový distanc od disciplinární komise. Bělorus se zkušenostmi z NHL tak může nastoupit až dnes, a to znovu proti Olomouci.

    V únoru pak ještě Dynamo porazilo Zlín 3:1, na Spartě prohrálo v nájezdech 4:5 a v Českých Budějovicích vybojovalo výhru 1:0. Kromě startu Kosticyna dnes ale bude zajímavé sledovat také to, zda za domácí nastoupí dva čerství reprezentanti Matěj Blümel a Ondřej Roman.
     
    Olomouc má zatím v únoru zápornou bilanci. Ze čtyř utkání třikrát prohrála, kromě zmíněného duelu s Pardubicemi šlo o těsné porážky 2:3 s Hradcem Králové a Třincem. Naposledy ale Hanáci zvítězili 4:3 po prodloužení na ledě Karlových Varů.

    Olomouc tehdy dokázala překlopit zápas na svoji stranu, i když promarnila vedení o dva góly. „Na začátku zápasu nám chyběl pohyb. Vary nás přebruslily, vyhrávaly souboje a u všech puků byly dříve. Jen díky Branislavu Konrádovi jsme ve druhé třetině měli o co hrát, protože jinak by to bylo tak 4:0 pro domácí. S takovou bychom jeli domů bez bodu. Braňo nám dal šanci ty body získat," pochválil olomoucký obránce Jiří Ondrušek svého maskovaného spoluhráče.

    Hanáky ale ani dnes nečeká nic jednoduchého. Sílu soupeře si trenér Jan Tomajko moc dobře uvědomuje. „Pardubice mají výborný pohyb. Zároveň mají velmi šikovné hráče, kteří umí s pukem. Technických hokejistů tam je hodně, proto si myslím, že nás čeká opravdu těžké utkání. Do zápasu musíme dát stoprocentní výkon, protože bez něj uspět nemůžeme,“ popsal trenér Olomouce.
     
    O průběhu reprezentační přestávky na olomouckém stadionu se pro klubový web rozpovídal již zmíněný trenér Jan Tomajko: „Měli jsme dva dny volna a pak od pátku tři tréninky. Moc toho samozřejmě natrénovat nejde. Šlo spíše o to, aby si kluci odpočinuli a nabrali chuť do příštích kol, protože nás také čeká opravdu velké množství zápasů. Budeme hrát pět utkání v devíti dnech. Doufám, že na samém konci sezony to bude lepší než v předchozích týdnech.“
    Trefí se dnes lídr Pardubic?
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dynamo Pardubice: Klouček (Barulin) – Mikuš, J. Zdráhal, J. Kolář (A), Nakládal (C), Ďaloga, Bučko, Oliva – R. Kousal, T. Zohorna, Camara – Paulovič, Poulíček (A), Kusý – A. Kosticyn, Matýs, Tybor – L. Horký, Rohlík, Pochobradský.

    HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Ondrušek (A), A. Rutar, Vyrůbalík (C), Dujsík, Švrček, Valenta, T. Černý – J. Káňa, J. Knotek (A), Bambula – Klimek, Nahodil, Kunc – Ostřížek, Strapáč, V. Tomeček – Burian, Kolouch, Olesz.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    Puk nahozen za Kloučkovu branku, mladý brankář rozehrává.
     
    00:33
    Nepřesnosti na obou stranách, ani jednomu mužstvu se nepovedlo rozehrát akci.
     
    01:12
    Ďaloga už rozehrát zvládnul, obrana Olomouce si ale poradila jak s Matýsem, tak s Tyborem. Hra se opět přelévá na druhou stranu.
     
    02:32
    Káňa zkoušel dostat puk na Knotka, přihrávku do brankoviště ale zblokovali obránci Dynama.
     
    03:00
    Camara předložil puk do šance Kousalovi, na jeho bekhendovou kličku ale Konrád vyzrál lapačkou.
     
    03:15
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Autorem branky je PATRIK POULÍČEK. Pardubický bojovník se prosadil po přesné střele bez přípravy. Velkou zásluhu na vedení domácích má ale také Denis Kusý, který vybojoval puk při napadání a přesně ho poslal na hokejku spoluhráče. Asistence: Denis Kusý.
    03:15 Patrik POULÍČEK - 1:0
     
    04:25
    Bučko u mantinelu tvrdě zboural Koloucha.
     
    05:15
    Nepřesná přihrávka Jana Zdráhala vyvolala menší zmatek před Kloučkem, brankář domácích ale nakonec nečelil žádné nebezpečné střele.
     
    06:23
    Paulovič upadl v souboji u mantinelu, a když se k němu puk ze středního pásma opět vrátil, byl už v ofsajdu.
     
    06:53
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Po podobné, jen ještě o trochu hezčí kombinaci jako u první branky se prosazuje VOJTĚCH TOMEČEK. Asistence: David Ostřížek a Petr Strapáč.
    06:53 Vojtěch TOMEČEK - 1:1
     
    07:29
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    JAN ZDRÁHAL vypálil od modré čáry a díky cloně před Konrádem posílá domácí opět do vedení. Asistence: Michal Pochobradský a Luboš Horký.
    07:29 Jan ZDRÁHAL - 2:1
     
    08:47
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Jakub Nakládal – 2 min., hákování).
     
    09:45
    Strhující tempo duelu pokračuje, kromě třech branek v rychlém sledu teď následuje první přesilová hra zápasu. Olomouc má ale problém s usazením v pásmu, a když už vystřelí, tak mimo branku Kloučka.
     
    10:25
    Oliva svým obranným zákrokem způsobil ofsajd Olomouce. Po vyhraném bukly se Hanáci na chvíli dostali do útočného pásma.
     
    11:56
    Kousalova přihrávka na Camaru do brankoviště neprošla.
     
    12:03
    Po rychlé kličce otestoval Tybor svého krajana v brance hostů Branislava Konráda.
     
    13:20
    Nahodil pouze trefil Zdráhala do holeně, později tečoval Rutarovo nahození mimo branku.
     
    14:11
    Olomouc teď napravuje nepovedenou početní výhodu, svým pohybem v útoku zatápí pardubické obraně. Jenže hostům se stále nedaří ohrozit Kloučka z větší blízkosti.
     
    15:43
    Horký zkoušel vyvést kotouč, ale dál než ke středové čáře se nedostal.
     
    15:59
    Černého golfový úder a následné dorážky z blízkosti znamenají pro Kloučka po delší době těžší práci.
     
    16:35
    Zohorna přebruslil defenzivu Kohoutů a bekhendem přihrával na Kousala, který trefil tyčku! Následná dorážka Radoslava Tybora skončila na zadním mantinelu.
     
    17:46
    Dvě a půl minuty před koncem třetiny Klouček podržel svůj tým, když pohotově zareagoval na střelu Ondruška od modré.
     
    18:04
    Robert Kousal ani Jan Oliva se svými pokusy na Konráda nevyzráli. Na druhé straně se bezvýsledně snažil Káňa, jehož střela byla sražena.
     
    18:23
    Paulovič vybojoval kotouč pro Poulíčka, ten už byl však příliš blízko na to, aby našel skulinu ve výstroji olomouckého brankáře.
     
    19:31
    Hosté teď nestíhali první formaci Pardubic. Kousal se Zohornou a Camarou se rychlou kombinací uvolnili a následná střela Bučka skončila jen těsně mimo branku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Hodně zajímavý duel je k vidění v enteria areně, kde šli do vedení domácí již po třech minutách hry. Denis Kusý využil zaváhání hostujícího beka a předložil gólovou přihrávku Patriku Poulíčkovi. Odpověď na sebe nenechala čekat dlouho, v sedmé minutě pardubickou dvojici napodobili Strapáč, Ostřížek a Tomeček. Efektivnější Pardubice si ale vedení vzali rychle zpátky po přesné střele Zdráhala. Rychlý hokej plný soubojů tak bude pokračovat za stavu 2:1 pro Dynamo.
     
    Střely na branku v první třetině: 7-9. Druhá část zápasu začne zhruba v 18:49.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:25
    Krátce po vyhraném buly se olomoučtí dopustili icingu.
     
    21:07
    Domácím i hostům odskakují puky od hokejek, sérii nepřesností ale ukončil Lukáš Klimek střelou do Kloučkova břicha.
     
    22:02
    Ostřížek se přes Nakládala nedostal, Káňa přes Pauloviče také ne, a tak jsou u kotouče domácí.
     
    22:25
    Na konci pardubické akce stál Kosticyn, který svou švihovkou prověřil Konráda.
     
    22:26
    Během přerušení se teď řeší prasklá část plexiskla hned vedle olomoucké střídačky. Ledaři už ale přispěchali s náhradním kusem, který teď budou nějakou chvíli instalovat. Hráči mezitím krouží po ledové ploše, aby se udrželi v tempu.
     
    22:27
    Už se opět hraje, po krátké pasáži se vhazuje před Kloučkem.
     
    23:30
    Zakázané uvolnění Olomouce.
     
    24:11
    Konrád rozehrál hned po zásahu, který si připsal proti Kolářovi.
     
    25:10
    Poulíček se dostal až do brankoviště, Konrád mu ale puk vypíchl holí. Akci ještě dohrával Kusý, jehož dorážku obětavě zblokoval Petr Strapáč. Konrád se mezitím stihl vrátit do své pozice a požár tak byl zažehnán.
     
    26:11
    Tomeček svou ranou z mezikruží hodně zaměstnal Kloučkovu lapačku. Pardubický brankář je dnes ovšem ve svých zákrocích hodně jistý.
     
    27:00
    Klimek se obtočil kolem branky, Klouček připraven.
     
    28:53
    Pochobradský vyřešil přečíslení 3 na 1 přihrávkou na Horkého, který ale v rozhodující chvíli nezpracoval prudký pas.
     
    29:38
    Zdráhalovu ránu od modré nebezpečně tečoval Pochobradský.
     
    31:00
    Černý ztečoval střelu Kousala mimo branku Olomouce. Hosté teď sice polevili v tempu, tvrdé souboje však i nadále zůstávají jejich doménou.
     
    32:23
    Kusý s Kolářem se překřížili a mladší z dvojice pak z jedničky mířil do Konrádových betonů.
     
    33:01
    Hra se přelévá ze strany na stranu, Klimek se například málem dostal až do nájezdu, nebýt Ďalogovy dlouhé hokejky.
     
    34:22
    Kosticyn chytře vyřešil útočnou situaci, když bekhendem poslal puk do brankoviště. Tam číhali hned dva jeho spoluhráči, kteří už ale byli příliš blízko u Konráda.
     
    35:14
    Domácí si vzadu nekomplikují situaci, jejich reakcí na obětavou a dotěrnou hru Olomouce jsou jednoduché rozehrávky.
     
    36:01
    Olesz hodně tvrdě narazil na hrazení Zohornu, podle rozhodčích však čistým způsobem.
     
    36:55
    Bambula svou nepříjemnou střelu opřel do Kloučkovy masky.
     
    37:45
    Dvě zakázaná uvolnění hostů v krátkém sledu.
     
    37:52
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Jan Švrček – 2 min., vysoká hůl).
     
    38:53
    Kosticyn nejprve mířil do plexiskla, později do hrudníku Konráda.
     
    39:32
    Matýs předložil puk Nakládalovi, ten ale vystřelil mimo branku.
     
    39:55
    Olomouckou čtveřici nepřechytračil ani Paulovič, který se snažil probít sám až před Konráda, leč bez úspěchu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Bezbranková druhá třetina sice nabídla několik zajímavých momentů, v nich ale vždy vynikly zákroky obou maskovaných mužů. Hned 13 střel musel krýt Branislav Konrád, kterému navíc ještě pomáhali často blokující spoluhráči. Na druhé straně si připsal 10 zásahů Milan Klouček, který ale nečelil žádné kritické situaci. Těsný duel zřejmě rozhodnou právě výkony obou zmíněných brankářů.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:23
    Kousal nezpracoval puk a nabídl tak možnost střelby Rutarovi. Jeho vysoký pokus od modré sebral Klouček lapačkou.
     
    41:00
    Jan Knotek se obětavě položil do střely Koláře. Po následném icingu se opět vhazuje před Konrádem.
     
    42:02
    Kosticyn od mantinelu prostrčil puk na pohotově střílejícího Matýse, který ale zblízka nezamířil přesně.
     
    42:37
    Díky obrannému zákroku Olivy u červené čáry získává puk Dynamo.
     
    43:15
    Pardubice zatím trápí nepřesné přihrávky, jednu takovou teď předvedl Kusý.
     
    44:52
    Burian postrčil Tybora do pásma, a Matýs tudíž zavážel puk zbytečně – ofsajd.
     
    45:11
    Světlé okamžiky Anthonyho Camary, nejprve se obtočil kolem branky a poté nebezpečně tečoval Zdráhalovu střelu.
     
    46:22
    Bambula s Knotkem přehráli pardubického obránce Olivu, ke střelbě se ale nedostali.
     
    46:42
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Adam Rutar precizně naznačil a zbavil se protihráče. Střílenou přihrávku od mantinelu pak tečoval do sítě JAN KNOTEK. Asistence: Adam Rutar a Jan Káňa.
    46:42 Jan KNOTEK - 2:2
     
    48:15
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Rostislav Olesz – 2 min., podrážení).
     
    49:08
    Konrád se zaskvěl rychlým přesunem a zásahem proti nebezpečnému Kosticynovi, střílejícímu z voleje.
     
    49:57
    Camara se špatně zorientoval a přihrál soupeři. O chvíli později zastavil Pauloviče obránce Ondrušek, Dynamo svou přesilovou hru zřejmě nevyužije.
     
    50:40
    Za plného počtu hráčů na ledě se do gólové pozice dokázal dostat Tomáš Zohrona, kterého Konrád vychytal tváří v tvář.
     
    51:38
    Akci po ose Zohorna – Camara – Kousal ukončil lehnutím do střely Martin Vyrůbalík.
     
    52:11
    Těžším momentem si na druhé straně hřiště prošel i Klouček, který špatně odhadl dráhu letícího puku. Ten mu prošel pod rukou, za čáru ale nedojel. Ondřej Rohlík Kloučkovi pomohl a puk vyndal pryč z brankoviště.
     
    53:46
    Tybor zkoušel prohodit olomouckého obránce, ten však ve zkoušce situace 1 na 1 uspěl a Tybora dál nepustil.
     
    54:25
    Poulíčekdíky své bojovnosti získal volný puk před Konrádem, rozhodčí se ale upískli, když ukončili hru příliš brzy, zřejmě pod dojmem Konrádova zásahu.
     
    55:31
    Nakládalovi, stojícímu na modré čáře, přeskočil puk hokejku. Pardubický kapitán se tedy hodně rychle musel vracet do vlastního pásma. Po souboji v rohu mu ale uvízla hokejka v mantinelu.
     
    55:38
    Knotek a Káňa využili většího prostoru, ani nadvakrát ale nedokázali dostat puk za Kloučka.
     
    56:59
    Zohorna rychle po kličce vyslal bekhendový pokus, který skončil až na tyči Konrádovy klece!
     
    57:34
    Němeček si připsal další z mnoha zblokovaných střel.
     
    58:45
    Klimek se dostal až před Kloučka, pardubický brankář však udržel vyrovnaný stav díky přesné vyrážečce! Důrazná dorážka Knotka poté prošla těsně vedle branky.
     
    59:45
    Kolářovu střelu Konrád vyráží do rohu.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Branka Olomouce na 2:2 ze 47. minuty rozhýbala dění na obou stranách kluziště. Několikrát byl na spadnutí další gól, nejvíce při střelách Zohorny a Klimka. Teď už nás ale čeká prodloužení 3 na 3.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:25
    Zohorna ani Camara se před branku nedostali.
     
    60:45
    Olomouc zatlačila domácí až do jejich obranného pásma, odkud nepřesně přihrával Robert Kousal.
     
    60:55
    Na Kousalovo zakázané uvolnění zareagoval Richard Král oddechovým časem.
     
    61:12
    Unikajícího Nahodila na poslední chvíli odzbrojil Kousal.
     
    62:01
    Burian přebruslil Kousala, nájezd však Klouček vykryl betonem! O chvíli později měl pardubický brankář další práci, s čímž si znovu dokázal poradit.
     
    62:20
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    PATRIK POULÍČEK svým dnešním druhým přesným zásahem rozhoduje utkání. Po třech infarktových momentech v obraně Pardubic Poulíček unikl soupeřům a z levého kruhu trefil prostor nad ramenem Konráda. Asistence: Jakub Nakládal.
    62:20 Patrik POULÍČEK - 3:2
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas plný bojovnosti, soubojů a střel rozhodly výkony obou brankářů. Konrád svými jistými zákroky nejprve nedopustil výhru Pardubic v základní hrací době, v prodloužení jej však předčil Milan Klouček, který si poradil ve všech situacích. Toho využil Patrik Poulíček a zařídil tak Dynamu bod navíc.
     
    Ode mne je to v tuto chvíli vše, velmi Vám děkuji za pozornost a těším se na další textový přenos z extraligového zápasu. Přeji hezký zbytek večera. (20:31:24)
    Marken.cz

    Dominik Dubovči

    Branky a nahrávky: 4. Poulíček (Kusý), 8. J. Zdráhal (Pochobradský, L. Horký), 63. Poulíček (Nakládal) – 7. V. Tomeček (Ostřížek, Strapáč), 47. J. Knotek (A. Rutar, J. Káňa)


    HC Dynamo Pardubice: Klouček (Barulin) – Mikuš, J. Zdráhal, J. Kolář (A), Nakládal (C), Ďaloga, Bučko, Oliva – R. Kousal, T. Zohorna, Camara – Paulovič, Poulíček (A), Kusý – A. Kosticyn, Matýs, Tybor – L. Horký, Rohlík, Pochobradský.
    HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Ondrušek (A), A. Rutar, Vyrůbalík (C), Dujsík, Švrček, Valenta, T. Černý – J. Káňa, J. Knotek (A), Bambula – Klimek, Nahodil, Kunc – Ostřížek, Strapáč, V. Tomeček – Burian, Kolouch, Olesz.

    Rozhodčí: Hodek, Šindel – Brejcha, Votrubec

    Diváci: 0.
    thejrc.org