Magnitogorsk – Jokerit 0:0 (odl.) | Čeljabinsk – Kazaň 2:1 (kon.) | Nižněkamsk – Barys 1:2 (kon.)
N.Novgorod – Kunlun 2:0 (kon.) | Jaroslavl – Jekatěrinburg 1:2 (kon.) | CSKA Moskva – Ufa 5:3 (kon.)
Dynamo Moskva – Čerepovec 2:3 (1:3 po s.n.) | Viťaz – Petrohrad 1:8 (kon.) | Riga – Soči 1:3 (kon.)
konec
Traktor Čeljabinsk
2:1 (0:0, 2:1, 0:0)
Ak Bars Kazaň
Čtvrtek 12.11.2020, 15:00 • Ledová aréna Traktor • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (17:34:04)
     
    Československá stopa v utkání

    Lukáš Sedlák (CLJ) 0+0, 2 střely, čas na ledě 18:42
    Tomáš Hyka (CLJ) 1+0, 3 střely, čas na ledě 16:36
     
    Traktor Čeljabinsk potvrdil skvělou formu z posledních zápasů, na domácím ledě porazil favorizovanou Kazaň po výborným výkonu těsným výsledkem 2:1. Všechny góly padli v prostředním dějství. Domácí poslal do vedení český útočník Tomáš Hyka, jenž ve 21. minutě nejrychleji zareagoval na puk potulující se v předbrankovém prostoru, který následně usměrnil do sítě. Dvoubrankový náskok Traktoru zařídil o necelé dvě minuty později Alexej Byvalcev. Centr první lajny se prosadil rovněž v početní výhodě, když do brány dorazil vyženou ránu Piluta. Hosté se zmohli jen na snížení, po pěkném obtočení brány a zasunutí touše k bližší tyči skóroval Kristian Chenkel. V závěrečné dvacetiminutovce domácí dokázali uhlídat hubený jednobrankový náskok. Pojistku mohl přidat druhý z Čechů Lukáš Sedlák, v úniku si však na Reideborna nepřišel.

    Svěřenci kouče Gatijatulina zvítězili pošesté z posledních sedmi utkání a v tabulce Východní konference poskočili na třetí pozici. Kazaň přišla o čtyřzápasovou šňůru neporazitelnosti, avšak i nadále zůstává na čele Východu, na druhý Omsk disponuje čtyřbodovým náskokem.
     
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Je rozhodnuto. Justinu Azevedovi na modré přeskočil kotouč přes čepel hole, soka, který ho v plné rychlosti přebruslil, vzápětí zahákoval. Zabránil tak sice téměř jistému gólu, avšak zároveň zhatil poslední šance svého týmu na srovnání stavu.
     
    59:18
    Defenziva Traktoru pracuje opravdu skvěle. Soupeři ještě nedovolila vystřelit, útočící celek si pouze přihrává, bez šance vystřelit, či snad dokonce vsítit vyrovnávací branku.
     
    58:56
    Bek Roman Manuchov se pod tlakem osvobodil znovu jen za cenu zakázaného uvolnění. Reideborn putuje na střídačku, hosté zkouší powerplay!
     
    58:19
    Lze očekávat odvolání brankáře Reideborna, avšak to jen v případě, jestli se Kazani podaří získat pozici v útočné třetině. To se zatím neděje.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:48
    Dvojice Cormier – Petrov dostala pod tlak Piluta. Dnes dvoubodový švédský obránce poslal puk přes všechny čáry. Zakázané uvolnění.
     
    57:16
    Čeljabinsk se podle čekávání zatáhl více do obrany. Kazaň pokračuje v honbě za vyrovnáním, nemá to ale vůbec jednoduché.
     
    56:49
    S koncem trestu vypálil zápěstím Alexej Byvalcev. Reideborn se dokázal rychle přesunout k levé tyči, černou gumu udržel v lapačce.
     
    56:14
    Hokejisté v bílých dresech kombinovali příliš dlouho. Pas Garejeva navíc vystihl nataženou holí Ljamkin, jenž vyhodil přes všechny čáry.
     
    55:40
    Svěřenci kouče Gatijatulina vybojovali útočnou třetinu, mohou tak zaútočit na třetí zásah, který by nejspíše znamenal pojistku vítězství.
     
    55:20
    Navzdory oslabení vystartoval do útoku Justin Azevedo. Lehce se zbavil Jevenka, jenže vzápětí zapomněl vystřelit.
     
    54:48
    Kazaň poslala útočníka pozdě na vhazování, rozhodčí jí za trest udělují dvě minuty za zdržování hry! To by mohlo favorita hodně mrzet.
     
    54:23
    Sergeji Kalininovi zabránil v zakončení hvizd rozhodčího signalizující postavení mimo hru. Na druhé straně přejel útočnou modrou dříve Byvalcev.
     
    53:59
    Vitalij Kravcov vypíchl kotouč pasivně stojícímu Ljamkinovi. V zakončení ovšem nezachoval chladnou hlavu, v klíčový okamžik mu kotouč sjel z čepele.
     
    53:23
    Oba celky jsou kompletní, pokračujeme v plném počtu. Kazaň začíná přidávat na tempu, ale Čeljabinsk zatím statně vzdoruje.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 21. Hyka (Pilut, Kalinin), 23. Byvalcev (Pilut, Avcin) – 27. Chenkel (V. Tichonov, Azevedo)


    Traktor Čeljabinsk: Fedotov (Sudnicin) – Manuchov, Pilut, Tělegin, Karpuchin, S. Garejev, Ogurcov, Jasinskij, Jevenko – Kravcov, Byvalcev, Kalinin (C) – Hyka, Sedlák (A), Åberg – Berglund, Osnovin, Švarjov – Kosov (A), Karlin, Avcin.
    Ak Bars Kazaň: Reideborn (Miftachov) – Ljamkin, Judin, Rukavišnikov, Wikstrand, Chenkel, Žuravljov, Lučevnikov – K. Petrov, Cormier, Azevedo (A) – Zaripov (C), Safonov, Voronkov – V. Tichonov, S. Da Costa, Dawes – M. Gluchov, Burmistrov, Lukojanov (A) – Fisenko.

    Rozhodčí: Morozov, Sidorenko – Sadovnikov, Sivov

    Diváci: 2 987
    bahis siteleri