Magnitogorsk – Jokerit 0:0 (odl.) | Čeljabinsk – Kazaň 2:1 (kon.) | Nižněkamsk – Barys 1:2 (kon.)
N.Novgorod – Kunlun 2:0 (kon.) | Jaroslavl – Jekatěrinburg 1:2 (kon.) | CSKA Moskva – Ufa 5:3 (kon.)
Dynamo Moskva – Čerepovec 2:3 (1:3 po s.n.) | Viťaz – Petrohrad 1:8 (kon.) | Riga – Soči 1:3 (kon.)
konec
CSKA Moskva
5:3 (2:1, 1:1, 2:1)
Salavat Julajev Ufa
Čtvrtek 12.11.2020, 17:30 • CSKA Arena, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to dnes tak vše. Byl to dost bláznivý zápas, nakonec může být šťastnější CSKA, které si tak napravilo chuť po prohraných derby. Ufa naopak trip začíná prohrou.

    Mějte se krásně, přeji vám příjemný zbytek pracovního týdne a pohodový víkend. Někdy příště se budu těšit u KHL napočtenou! (20:15:26)
     
    Československá stopa

    žádný Čech ani Slovák nehrál
     
    Zápas nadprůměrné kvality uběhl za poměrně krátkou dobu, pomohlo tomu i málo časté přerušování ve třetí třetině, která nabídla rovnou tři góly. Ufa se sice snažila srovnat, takticky skvělý výkon CSKA jí toho však moc nedovoloval. Naopak v rozmezí 52. – 55. minuty dvakrát Moskva skórovala a závěr zápasu si tak pohlídala naprosto zkušeně. Nic na tom nezměnil ani gól Hartikainena 0,2 sekundy před koncem.

    Salavat bude pravděpodobně cítit křivdu při neuznaném gólu na 2:2, ale může se taktéž zlobit na to, že neproměnil dlouhou pětiminutovou přesilovku po faulu Karnauchova. Gól Antona Slepyševa za 39. minuty se tak ukázal jako vítězný.
     
    Konec zápasu.
    59:59 Teemu HARTIKAINEN - 5:3
     
    59:59
    Ufa právě vstřelila branku!
    Nakonec přichází korekce skóre, je to však již velmi kosmetické. TEEMU HARTIKAINEN dostal v přesilovce kotouč mezi kruhy od Manninena a propálil v poslední sekundě Šaryčenkova. Zbývá ještě odehrát 0,2 sekundy, aby bylo hotovo kompletně, je to ale vyloženě formalita, zápas fakticky skončil – 5:3! Asistence: Sakari Manninen, Nikita Sošnikov.
     
    59:39
    Hosté ani nezkouší hru v šesti, zápas se vyloženě dohrává. Naumenkov nakonec vyhodil.
     
    59:09
    Zatím však bezúspěšně obléhá branku armádníků. Šaryčenkova zkusil prostřelil Sošnikov, byla to však spíše vyloženě nouze z vyplynulé situace.
     
    58:37
    Domácí si však zápas komplikují sami. Mario Kempe (CSKA) podsekl při bránění Larsena, za což dostává dvě minuty a Ufa má 1:33 5 na 3!
     
    58:10
    Brendan Leipsic (CSKA) jakožto střelec posledního gólu bude možná i poslední vyloučený v dnešním zápase. Tentokrát za sekání a Ufa může kosmeticky upravit z přesilovky.
     
    57:23
    Sošnikov se pokusil protáhnout puk až před branku, v poslední chvíli byl však zastaven a domácí otočili hru. Anton Slepyšev se natlačil do střelecké příležitosti, ale Panin mu to nedovolil a otočil hru.
     
    56:10
    Panin jenom nahodil od modré kotouč do útočného pásma, Salavat zřejmě rezignoval a bude se snažit utkání velmi důstojně dohrát.
    54:46 Brendan LEIPSIC - 5:2
     
    54:46
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Domácí výběr zápas dotáhne do vítězného konce, to je více než jasné! BRENDAN LEIPSIC dostal přihrávku v přesilové hře na pravý kruh z modré a nekompromisní střelou vymetl bližší vingl Metsolovy branky. Tím pádem uskakují domácí na tři branky a musel by je potkat velký kolaps, aby tohle ztratili – 5:2! Asistence: Jegor Rykov, Anton Slepyšev.
     
    54:09
    Po krátké pauze rozehraje CSKA přesilovku, která by měla pomoci dovést zápas do vítězného konce. Šakir Muchamadullin (SAL) zespodu trefil holí do obličeje Šalunova a dostává dvě minuty.
     
    53:38
    Po ukotvení kasy do správných pozic se vhazuje po levici Metsoly, tudíž je jasné, že žádný trest z toho ani pro jednu stranu nebude.
     
    53:25
    Jak tohle dopadne? Mario Kempe se v přečíslení 2 na 1 řítil do brankoviště, byl však sražen Paninem a oba společně s gólmanem Metsolou zahučeli do branky. Finální posouzení je na rozhodčím, vypadá to ale, že to skončí bez trestu.
     
    52:50
    Nikita Korosteljov zajel za branku a poté zadovkou pustil puk pod sebe na Sorkina, který však u tyče nedokázal umístit puk tak šikovně, aby prostřelil Metsolu.
     
    51:47
    Ufa už to bude mít nyní těžké. Na drama jí zbývá osm minut a Moskva hraje třetinu takticky velice dobře. Nepouští soupeře do vyložených šancí a sama hraje to, co potřebuje.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 11. Mamin (Šalunov), 20. Mamin (Korosteljov, Okulov), 39. Slepyšev (Dahlbeck), 52. Okulov (Šalunov), 55. Leipsic (Rykov, Slepyšev) – 13. Manninen (J. Birjukov, Koledov), 29. Kugryšev (Panin, J. Birjukov), 60. Hartikainen (Manninen, Sošnikov)


    CSKA Moskva: Šaryčenkov (Lars Johansson) – Naumenkov, Blažijevskij, Dahlbeck, Samorukov, Kiselevič (A), Rykov, Chajka – Slepyšev (A), M. Kempe, Leipsic – Mamin, Šalunov, Okulov – Tělegin, Andronov (C), P. Karnauchov – Korosteljov, Světlakov, Maximov – Sorkin.
    Salavat Julajev Ufa: Metsola (Tarasov) – Panin (C), Larsen, Koledov, J. Birjukov, A. Semjonov, Alexejev, Muchamadullin – M. Granlund, Manninen, Hartikainen (A) – Kugryšev, Kadějkin, V. Žarkov (A) – Chochrjakov, Kartajev, Sošnikov – Soloduchin, Pimenov, Baškirov – Baranov.

    Rozhodčí: Naumov, Olenin – Viljugin, Judin (všichni RUS)
    thejrc.org