Vítkovice – Sparta 5:4 (po pr.) | Třinec – Olomouc 5:2 (kon.) | Zlín – Pardubice 3:2 (2:0 po s.n.)
Plzeň – Litvínov 2:1 (3:1 po s.n.) | Kometa Brno – Mladá Boleslav 3:2 (kon.) | Liberec – Mountfield HK 4:1 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
5:2 (3:0, 0:2, 2:0)
HC Olomouc
Pátek 13.11.2020, 17:00 • WERK ARENA, Třinec • Tipsport extraliga • 17. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to tak pro dnešní den vše, děkuji Vám za pozornost a budu se na Vás těšit u dalších utkání z Třince. (19:18:09)
     
    Utkání 17. kola Tipsport extraligy mezi třineckými Oceláři a Olomoucí je již minulostí, domácí Třinec o vítězství ve velice vyrovnaném souboji rozhodli zejména ve třetí třetině, kdy dvěmi brankami v posledních pěti minutách zlomili svého soka. Z pohledu Olomouce se však rozhodně nejednalo o špatný zápas, vidět byl zejména Jan Lukáš v brance Kohoutů a pochvalu si zaslouží i všichni hráči v poli, kteří se statečně prali s dosud neporaženými soupeři v dresu Třince.
     
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Třinec už nejspíš dohraje utkání v pásmu soupeře, velice sympatický výkon hostů z Olomouce tak bohužel zůstane bodově neoceněn.
    58:16 Martin RŮŽIČKA - 5:2
     
    58:16
    Třinec právě vstřelil branku!
    Je to tak, dvojnásobná přesilovka znamená pátou trefu Ocelářů, kdy Vrána našel přihrávkou přes brankoviště osamoceného MARTINA RŮŽIČKU, kterému stačilo trefit odkrytou klec. Asistence: Petr Vrána a Matěj Stránský.
     
    58:01
    Poslední dvě minuty běží na kostce pod stropem WERK ARENY, podaří se Ocelářům ještě dorazit svého soupeře úplně?
     
    57:35
    Další nepozornost v řadách hostů, za vysokou hůl je vyloučen Tomáš Dujsík.
     
    56:46
    Olesz nyní na obranné modré zastavil najíždějícího Jaška, kotouč i přesto končí v držení Třince.
     
    56:20
    A toto je další nepříjemnost pro Kohouty, za podrážení je na dvě minuty vyloučen David Ostřížek.
     
    55:20
    Z Ocelářů tak nejspíš drobně opadne tlak, Olomouc byla v průběhu třetí třetiny rozhodně nebezpečným soupeřem, čtvrtá branka za záda Lukáše ale může nápor hostů zlomit.
    54:34 Ondřej KOVAŘČÍK - 4:2
     
    54:34
    Třinec právě vstřelil branku!
    Ocelářům se daří znovu odskočit na rozdíl dvou branek, ONDŘEJ KOVAŘČÍK měl k dispozici najíždějícího Jaška ale vzal to na sebe a jeho snažení se vyplatilo, když z pravého kruhu nekompromisně prostřelil Lukáše. Asistence: Milan Doudera a Lukáš Jašek.
     
    54:16
    Velice přísný verdikt jednoho z čárových rozhodčích znamená ofsajd hostů.
     
    53:44
    V tom je však zastavuje ofsajd a hra se přerušuje.
     
    53:05
    Zadina si teď neporozuměl s Vránou a Růžičkova nahození se tak zmocňují Kohouti, kteří ihned uhání do útoku.
     
    53:00
    Kundrátek se rozhodl vzít to na sebe a od modré čáry protáhl Lukáše v brance hostů. Po jeho zákroku ve WERK ARENĚ následuje komerční přestávka.
     
    52:10
    Jaroměřský našel přesným pasem rozjetého Chmielewského, který se prostorem mezi kruhy protáhl až před Lukáše, odkud jej prověřil bekhendovou střelou.
    Marken.cz

    Jakub Kotajny

    Branky a nahrávky: 3. Gernát (Martin Růžička, Hrňa), 8. Hrehorčák (Gernát, O. Kovařčík), 14. M. Stránský (Martin Růžička, Jaroměřský), 55. O. Kovařčík (M. Doudera, Jašek), 59. Martin Růžička (P. Vrána, M. Stránský) – 34. Kucsera (Dujsík), 40. V. Tomeček (Škůrek)


    HC Oceláři Třinec: Kořenář (Štěpánek) – M. Doudera, Gernát, D. Musil (A), Galvinš (C), Kundrátek, Jaroměřský – Martin Růžička, P. Vrána, M. Stránský – Chmielewski, Marcinko, Zadina – O. Kovařčík, Jašek, M. Kovařčík – Dravecký (A), Roman, Hrehorčák – Hrňa.
    HC Olomouc: Lukáš (Konrád) – Švrček, Škůrek, Vyrůbalík, Dujsík (A), Ondrušek, A. Rutar (C), T. Černý – Ostřížek, J. Knotek, V. Tomeček – J. Káňa (A), Nahodil, Kucsera – Olesz, Čachotský, Mácha – Burian, Kořenek, Bambula.

    Rozhodčí: Pešina, Šindel – Zíka, Šimánek.
    ocianews.com