Dynamo Moskva – Ufa 3:4 (po pr.) | CSKA Moskva – Soči 7:0 (kon.) | Čerepovec – Petrohrad 0:2 (kon.)
Kazaň – Nižněkamsk 3:2 (kon.) | Kunlun – Čeljabinsk 3:5 (kon.) | Viťaz – Spartak Moskva 3:7 (kon.)
Riga – Jekatěrinburg 2:3 (po pr.)
po prodl.
Dynamo Moskva
3:4 (2:0, 0:1, 1:2 - 0:1)
Salavat Julajev Ufa
Sobota 14.11.2020, 14:30 • VTB Arena, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    63:07 Nikita SOŠNIKOV - 3:4
     
    63:07
    Ufa právě vstřelila branku!
    Velké nedělní drama končí triumfem hostujícího mužstva! Sošnikov v rychlosti nahrál za obranu Larsenovi, po jehož zakončení Bočarov zastavil puk pro Šipačova. Ten ale v klíčový okamžik zamrznul a místo vyhození tak mohla přijít gólová dorážka NIKITY SOŠNIKOVA. Asistence: Philip Larsen.
     
    59:45
    Po nebezpečné teči Kugryševa povalil Hietanen Kadějkina a dal Salavatu ještě jednu přesilovou hru, jež se pravděpodobně přesune do prodloužení.
    58:43 Vladislav JEFREMOV - 3:3
     
    58:43
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Těžce vydřený náskok Salavatu vydržel pouze půlminutu! Sergejev poslal puk na zadní mantinel, odkud ho posouval před branku Kuljomin. Následoval velký zmatek a ještě jedno posunutí Kuljomina na VLADISLAVA JEFREMOVA, který využil toho, že Metsola odklouzal mimo branku. Asistence: Vjačeslav Kuljomin, Ivan Igumnov.
    58:05 Philip LARSEN - 2:3
     
    58:05
    Ufa právě vstřelila branku!
    Necelé dvě minuty před koncem třetí části slaví hostující střídačka dost možná vítězný gól! Granlund z levého kruhu vracel puk k modré čáře na PHILIPA LARSENA, na jehož střelu Bočarov asi vůbec neviděl, protože měl před sebou spoustu clonících hráčů. Asistence: Markus Granlund.
     
    57:06
    Vladislav Kartajev dostal hokejkou do obličeje od Brjukvina, který muže rád, že je to bez krvavé stopy. Následuje přesilovka Ufy!
     
    52:09
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Alexandr Kadějkin – 2 min., faul loktem).
     
    50:16
    Video bylo opět proti Dynamu. Jaškin skutečně dopravil puk do sítě nepovoleným způsobem, takže stav zůstává nerozhodný.
     
    50:16
    Hostující mužstvo dnes sráží výkon nejistého Metsoly, který po centru Šipačova a pohotové střele Dmitrije Jaškina nechal ležet puk před svým pravým betonem. Český forward si toho rychle všiml a ve skoku plavmo ho dotlačil za brankovou čáru.
     
    45:51
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Juuso Hietanen – 2 min., držení hole).
     
    43:01
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (2 min. pro hráčskou lavici – zdržování hry / neúspěšná trenérská výzva).
     
    43:01
    Ofsajd to nebyl, gól na 2:2 platí a Dynamo navíc musí jít do oslabení!
    43:01 Sakari MANNINEN - 2:2
     
    43:01
    Ufa právě vstřelila branku!
    Nepovedený nástup Dynama do třetí části podtrhuje inkasovaný gól na 2:2! Hartikainen se za brankou odpoutal od dotěrného Hietanena a SAKARI MANNINEN po jeho chytré nahrávce zleva uklidil kotouč pod břevno. Asistence: Teemu Hartikainen.
    36:08 Markus GRANLUND - 2:1
     
    36:08
    Ufa právě vstřelila branku!
    Salavat je odměněn za svou aktivitu důležitým kontaktním gólem! Hartikainen se na pravé straně obtočil kolem zajceva a MARKUS GRANLUND jeho nesmělé nahození učebnicově protečoval mimo dosah poprvé pokořeného Bočarova. Asistence: Teemu Hartikainen.
     
    30:08
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Vladislav Kartajev – 2 min., držení hole).
     
    27:22
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Andrej An. Mironov – 2 min., držení).
     
    20:56
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Teemu Pulkkinen – 2 min., hákování).
     
    18:23
    Za původní zákrok dostal Birjukov dvojku za hrubost. Kartajev s Lindbergem odjeli na trestnou kvůli následné potyčce, za kterou domácí hráč dostal i desetiminutový osobní trest.
     
    11:41
    Asi největší možnost pro hosty! Rozjetý Hartikainen z pravého mantinelu přesně našel Markuse Granlunda, jehož zakončení ale letělo jen na střed branky připraveného Bočarova.
     
    06:21
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Teemu Hartikainen – 2 min., držení).
    04:45 Vjačeslav KULJOMIN - 2:0
     
    04:45
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Domácí rychle odskakují do dvoubrankového vedení! Andrej An. Mironov přihrával ze středního pásma do nohy jednoho z protihráčů, od kterého se kotouč odrazil na VJAČESLAVA KULJOMINA a ten sám před Metsolou nezaváhal. Asistence: Andrej Mironov, Vladislav Jefremov.
    01:34 Vladislav JEFREMOV - 1:0
     
    01:34
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Moskvané se už ve druhé minutě ujímají vedení! Metsola na tento moment v dobrém vzpomínat určitě nebude, protože nenápadná střela z pravého kruhu od VLADISLAVA JEFREMOVA mu prošla mezi betony. Celé situaci předcházela ztráta Ufy na útočné modré. Bez asistence.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 2. Jefremov, 5. V. Kuljomin (Mironov, Jefremov), 59. Jefremov (V. Kuljomin, Igumnov) – 37. M. Granlund (Hartikainen), 44. Manninen (Hartikainen), 59. Larsen (M. Granlund), 64. Sošnikov (Larsen)


    Dynamo Moskva: Bočarov (Kuzněcov) – Čajkovský, Hietanen, An. Sergejev, Mironov (A), Bojkov, J. Zajcev, Volkov, O. Zajcev – Jaškin, Šipačov (C), Kagarlickij – Pulkkinen, O. Lindberg, Brjukvin – V. Kuljomin (A), Jefremov, Igumnov – Šipov, Muranov, Kruglov.
    Salavat Julajev Ufa: Metsola (Tarasov) – Larsen, Panin (C), Koledov, Muchamadullin, Alexejev, J. Birjukov, Korobov – Hartikainen (A), Manninen, M. Granlund – V. Žarkov (A), Kadějkin, Kugryšev – Sošnikov, Kartajev, Baškirov – Baranov, Pimenov, Soloduchin – Alaljkin.

    Rozhodčí: Romasko, Sergejev – Ivanov, Viljugin

    Diváci: 2 400
    thejrc.org