Litvínov – K. Vary 1:2 (kon.) | Vítkovice – Kometa Brno 2:3 (0:2 po s.n.) | Mladá Boleslav – Liberec 3:4 (po pr.)
Mountfield HK – Olomouc 4:0 (kon.) | Pardubice – Sparta 1:3 (kon.) | Motor ČB – Plzeň 1:5 (kon.)
Třinec – Zlín 5:2 (kon.)
konec
Mountfield HK
4:0 (0:0, 1:0, 3:0)
HC Olomouc
Neděle 15.11.2020, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 18. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Krásné dobré odpoledne přeji všem příznivcům ledního hokeje z největšího města východních Čech. Tipsport extraliga dostala znovu zelenou a zvolna zase začíná nabírat na obrátkách. Ačkoliv se to může zdát podivné, dnes odehrajeme její kompletní 18. kolo, i když některé týmy zatím odehrály jen šest duelů. Společně se tentokrát zaměříme na utkání, v němž domácí Mountfield Hradec Králové přivítá na svém ledě HC Olomouc.
     
    Mountfield Hradec Králové

    Východočeši mohou být se vstupem do soutěže relativně spokojeni. Aktuálně okupují čtvrtou příčku se ziskem sedmnácti bodů a mají odehráno osm utkání. Nemalé ambice, které klub před sezónou nijak netajil, se zatím poměrně daří naplňovat. Hradečtí avizovali, že se budou ucházet o umístění v nejvyšších patrech tabulky a to zatím plní.

    Z letošních osmi duelů Mountfield zatím prohrál jen dva. Když však rozetneme výsledky přímkou, kterou představuje koronavirová pauza, zjistíme, že obě porážky přišly po ní, tedy v relativně nedávné době, zatímco pět výher zapadá do již poměrně vzdálených časů letošního září. Za bernou minci lze považovat oba výsledky proti Vítkovicím, kdy Hradec nejprve na ledě protivníka padl 1:2, aby o dva dny později před svými fanoušky stejného soupeře 3:2 přetlačil. Předevčírem pak Lvi neuspěli pod Ještědem, Bílým Tygrům podlehli 1:4. Faktem ale zůstává, že svěřenci Vladimíra Růžičky ještě letos v ČPP Aréně neprohráli (odehráli zde však pouhopouhá dvě střetnutí). Bude tato skutečnost platná i po duelu s Olomoucí?
     
    HC Olomouc

    Hanáci se aktuálně nachází na jedenáctém místě extraligového pelotonu, zapsali zatím šest bodů, přičemž odehráli sedm zápasů, tedy o jeden méně, než jejich dnešní soupeř. Kohouti se tak sice nachází na pozici, která zajišťuje postup do osmifinále play-off, se svými výsledky a především s předváděnou hrou však určitě nemohou být spokojení.

    Olomoučtí zatím v probíhajícím ročníku vyhráli pouze dva zápasy. Obě tato vítězství navíc spadají do časového úseku, který předcházel vynucené koronavirové přestávce. Po ní se Moravanům zatím absolutně nedaří, prohráli všechna tři utkání. Těsný výsledek 1:2 na ledě silného Liberce určitě nepředstavuje nijak ostudnou porážku. Následná prohra 1:4 v domácím prostředí se Zlínem a 2:5 v Třinci však už jasně ukazují, že Hanáci nejsou v ideálním rozpoložení a do dobrých výkonů jim schází pořádný kus práce. Na soutoku Labe s Orlicí však mají příležitost hodit tohle všechno za hlavu a odehrát duel, který je může vrátit zpátky do sedla, což potřebují jako sůl.
     
    1. vzájemný zápas

    Ačkoliv mají oba celky odehráno poměrně málo duelů, stihly se už v letošním probíhajícím ročníku střetnout. Sehrály spolu poslední utkání před koronavirovou pauzou na konci září. Hradec v tomto klání dominoval zřetelným způsobem, Hanáky rozstřílel 6:1. Kohouti ve své Plecharéně prohrávali již po úvodním dějství 0:3 a na menší rozdíl ve skóre se už ve zbytku zápasu nedostali. Lvi tedy mohou z této zkušenosti těžit, Olomoučtí na ni raději myslet nebudou.

    29.9.2020 HC Olomouc – Mountfield Hradec Králové 1:6
     
    Zajímavost

    Interesantní by toto utkání mohlo být zejména pro Aleše Jergla, útočníka Hradce Králové, který na východ Čech zamířil v květnu loňského roku právě z Hané. V posledních dvou zápasech Mountfieldu se však trenérům Lvů do sestavy nevešel.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Š. Lukeš (Sajdl) – Zámorský, Nedomlel (A), Blain, Hronek, F. Pavlík (A), Jank, R. Pilař – Smoleňák (C), Cingel, Orsava – Kelly Klíma, V. Růžička, J. Sklenář – M. Chalupa, Lev, Perret – Jergl, Koukal, R. Pavlík.

    HC Olomouc: Lukáš (Konrád) – Škůrek, Švrček, Dujsík, Vyrůbalík (C), A. Rutar, Ondrušek (A), T. Černý – V. Tomeček, J. Knotek (A), Burian – Kucsera, Nahodil, J. Káňa – Bambula, Čachotský, Olesz – Mácha.

    Rozhodčí: Jeřábek, Vrba – Votrubec, Ševic.
     
    Hokejisté se již pozdravili na modrých čarách a na kluzišti zůstávají pouze zahajovací formace. Utkání může začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:06
    Východočeši vyhráli úvodní vhazování a Nedomlel poslal po levém hrazení puk do pásma. Po chvilce vypálil od modré Cingel, jenže jeho pokus postrádal přesnost.
     
    00:42
    Druhá střela slovenského útočníka ve službách Mountfieldu již byla přesná a mířila na přední tyč, Lukáš ji ale bez potíží vyrazil a o chvíli později se jeho tým dopustil zakázaného uvolnění.
     
    01:15
    Lvi se drží v útočném pásmu, nyní se ale Olomoučtí osvobodili a Kucsera šel napadat rozehrávku Hradce, to nejcennější ale nezískal.
     
    01:32
    Hanákům se zatím nedaří přechod středního pásma a znovu se dopustili zakázaného uvolnění. Buly po levici Lukáše.
     
    01:49
    Střílený přihrávka z pravého mantinelu do brankoviště nemohla gólmana Kohoutů zaskočit, Hanáci se ale zatím nemohou dostat na kotouč.
     
    02:16
    Lvi celkem pohodlně přešli obrannou modrou, na té útočné se ale zastavili, je jim pískáno postavení mimo hru, vidíme teď poměrně dost nepřesností, doufejme, že se s postupem zápasu vytratí.
     
    02:36
    Nahozený kotouč Olomouckých stíhal Bambula, takže icing Hanáků se tentokrát nepíská. Na opačném konci kluziště byl tvrdě dohrán Koukal, ale zdá se, že bude v pořádku.
     
    03:05
    Lvi se znovu drží na kotouči v nebezpečném prostoru. Z toho předbrankového teď pálil Smoleňák, Lukáš však jeho ránu vykopl betonem.
     
    03:16
    Tomeček se vydal na ofenzivní výpad, ale pustil se do čtyř bránících hráů Hradce a neměl šanci projít.
     
    03:46
    Po faulu Růžičky na unikajícího Lukáše Kucseru je okamžitě nařízeno trestné střílení pro Hanáky, tady se není čemu divit, šlo o jasné hákování.
     
    03:46
    Kucsera se pomalu rozjel k bráně Lvů a zkusil šikovnou kličku do forhendu, Lukeš byl ale na ledě včas a jeho pokus zastavil betonem!
     
    04:09
    Východočeši vyhráli buly a po pravém hrazení se pokusili projít do útočného pásma, na útočné modré však byli odraženi.
     
    04:16
    Perret pronikl po levé straně do útočného pásma, a po jeho pokusu se ještě snažil dorážet Chalupa. Hanáci znovu vyhazují na icing.
     
    04:24
    Tvrdou ránu Aleše Jergla krátce po vhazování Lukáš kryje. Puk mu letěl přímo na hrudník a gólman Moravanů jej zvládl bez potíží udržet.
     
    04:59
    Hanáci vyhodili kotouč až do obranného pásma Východočechů, ti jej bleskově sebrali a ještě rychleji přenesli hru na opačný konec. Hronkův střílený pas je ale sražen do ochranné sítě.
     
    05:15
    Hokejisté Olomouci znovu jednoduše vyhodili puk. Po dalším osobním souboji na obranné modré Lvů je pískáno další postavení mimo hru.
     
    05:33
    Filip Pavlík se snažil rozehrát od mantinelu, ale trefil soupeře, od nějž se kotouč odrazil na střídačku. Další vhazování.
     
    06:04
    Moravané snad poprvé delší dobu v útočném pásmu, k zakončení se sice nedostali, ale jejich soupeř je napodobil s icingem.
     
    06:16
    Lvi se probíjejí kupředu po levé straně, útočnou modrou ale s pukem na čepelích nepřešli a obrana Mory bude rozehrávat zpoza vlastní klece.
     
    06:38
    Hanáci s rozehrávkou otáleli tak dlouho, až se jim poměrně hrubě nevyvedla, Lvi to ale nedokázali nijak potrestat.
     
    07:13
    Uvidíme první početní výhodu. Radovan Pavlík sekl v obranném pásmu jednoho ze soupeřů a už díky tomuto prohřešku posedává na lavici hanby. Následuje dnešní první komerční brejk.
     
    07:29
    Vhazování před Lukešem dopadlo lépe pro Moravany, kteří ale nedokázali udržet puk na holích delší dobu, nyní se k němu ale znovu dostávají.
     
    07:35
    Tomeček dostal nabito do ideální pozice mezi kruhy a vypálil ostrou ránu, kterou Lukeš vytěsnil špičkou lapačky nad!
     
    08:10
    Skrytou přízemní střelu od modré zkusil nyní z pravé strany od modré čáry David Škůrek. Lukeš jeho pokus vykopl do rohu.
     
    08:27
    Do skvělé příležitosti na pravém kruhu se teď po křižné přihrávce dostal Tomáš Čachotský, jeho rána po ledu ale nebyla dostatečně rychlá, Lukeš se stihl přesunout a zakročil.
     
    09:15
    Přesilovka Mory je pryč a Východočeši naposledy odevzdávají puk soupeři, který ale po pravé straně okamžitě podniká další rychlý průnik.
     
    09:31
    Olomouc si zahraje další přesilovku. Nedomlel naremploval soupeře na hrazení na obranné modré a fasuje za to dvě trestné minuty za krosček.
     
    09:33
    Z přesilovky Hanáků nebude nic. Ihned po vhazování fauloval Lukáš Nahodil, který si odpyká dvě minuty za hákování.
     
    09:49
    Vidíme tedy hru čtyři na čtyři. Kotouč je v rohu kluziště za klecí Hanáků, stojí na něm více hráčů, kteří se snaží dostat touš zpět do hry.
     
    10:06
    Hra ve čtyřech zatím nenabízí větší vzrušení než hra v plném počtu, znovu vidíme spoustu nepřesností a šanci v podstatě žádnou. Svěřenci Vladimíra Růžičky se znovu dostali do ofsajdu.
     
    10:40
    Hronek rozehrává ve spolupráci s Filipem Pavlíkem přes Smoleňáka. Druhý jmenovaný se o chvíli později dostal k tvrdé střele z pravého kruhu, Lukáš ji ale zvládl vytěsnit ramenem.
     
    11:13
    Olomoučtí se dostávají do útočného pásma a prudkou střelou od modré to nyní zkusil Lukáš Kucsera, který ale Lukeše nepřekvapil.
     
    11:43
    Lukáš Nahodil vystřelil od levého hrazení a Lukeš drží kotouč v lapačce. Oba celky jsou již kompletní a sledujeme tak hru v plném počtu.
     
    12:15
    Střela Radovana Pavlíka z pravého kruhu byla sražena na zadní mantinel. Rána Blaina od modré zase neprošla skrz chumel těl před Lukášem k bráně Olomouci, a tak se před komerční pauzičkou znovu nedělo nic, co by narušilo klid v ČPP Aréně.
     
    12:33
    Štěpán Lukeš zachytil ránu z větší vzdálenosti a rychle ji vytřepal z rukavice tak, aby jeho spoluhráči založili akci. Tu zakončil Nedomlel ranou od modré, rána byla sražena a puk se vznesl vysoko do vzduchu a spadl na zadní hrazení.
     
    13:20
    Hanáci se rozhodli jít kupředu středem, najednou se ale většina z nich vydat střídat a zbývajícímu hráči nezbylo než hrací předmět odevzdat více méně dobrovolně.
     
    13:49
    Lvi vyhráli buly před Lukášem, jenže k zakončení mají pořád dost daleko. Hanáci se také nikam nehrnuli a raději jen vyhodili.
     
    14:07
    Pěkný pokus od Filipa Hronka, jenž z vrcholu levého kruhu vypálil tvrdě po ledě. Lukáš měl ale betony k zemi přitisknuté včas, a tak se skóre na soutoku Labe s Orlicí stále nemění.
     
    14:36
    Jank rozehrává z obranného pásma, jeho nahození prodloužil Smoleňák, ale to bylo z hradecké strany vše. Hanáci se vystavili do postavení mimo hru a musí vyklidit prostor před Lukešem.
     
    15:05
    Smoleňák vypálil ostře z ne úplně ideálního úhlu a Lukáš vypadal, že mu jeho pokus rozhodně nechutná. Přesto jej dokázal vyrazit.
     
    15:44
    Hradec to zkouší od modré. Další pokus z tohoto prostoru nyní vyslal Richard Nedomlel, pokud však Lukášovi nebude nikdo clonit, brankář Olomouci si zvládne poradit.
     
    16:08
    Hanáci jdou do situace tři na dva, kterou však již ve středním pásmu zbrzdili a o puk byli připraveni. Na druhé straně poslal střílený pas Růžičkovi Hronek. První jmenovaný však jeho úmysl nepochopil.
     
    16:40
    Také Hanáci nyní krouží v útočném pásmu u hrazení, Kucsera se snažil přehodit Filipa Pavlíka, ale puk se od něj odrazil a končí na střídačce. Sudí viděli ještě teč. Buly ve středu kluziště.
     
    17:06
    Nedomlel prohodil kotouč skrz nohy Bambuly na půlící čáře. Po souboji v rohu kluziště se píská hra vysokou holí a opět se přerušuje. Buly po pravici brankáře Hanáků.
     
    17:23
    Perret vykroužil hezký oblouk na levém kruhu a přihrál za bránu soupeře, déle však jeho kolegové hrací předmět na čepelích neudrželi a musí ven z třetiny protivníka.
     
    17:48
    Uvidíme první plnohodnotnou přesilovku Hradce. Dujsík byl příliš důrazný v souboji za svou klecí a už sedí na trestné lavici.
     
    18:05
    Hradec vyhrál buly a střelou od modré a vzápětí dalším pokusem z pravé strany se prezentoval Růžička. Ani jeden z jeho projektilů vrásky na čele Lukáše nenadělal.
     
    18:38
    Hronek poslal puk po ledě do brankoviště soupeře, kde se ještě strhla jistá mela, obrana Mory ji ale ustála na výbornou.
     
    19:01
    Jan Bambula se odvážně vydal kupředu, přebruslil Hronka a ranou přes něj se snažil nachytat Lukeše na švestkách. Ten ale prudkou střelu zastavil vyrážečkou.
     
    19:40
    Hanáci jsou kompletní. Filip Pavlík byl v dobrém prostoru mezi kruhy na kotouči. Před ním ale stálo poměrně mnoho soupeřů a hradecký bek jednoho z nich trefil.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První dějství duelu mezi Lvy a Kohouty je za námi. Aktivnější v něm byli určitě Hradečtí, kteří si zejména v úvodu dvacetiminutovky vytvářeli tlak a také jisté střelecké příležitosti. Tu vůbec největší měl ale paradoxně Lukáš Kucsera, který po faulu Růžičky neproměnil trestné střílení. Následně oba týmy nevyužily ani přesilovou hru. Co se týče představení samotného, jsme svědky mnoha chyb a nepřesností, hra rozhodně nemá plynulý děj, dost se přerušuje. Uvidíme, zda nám lepší podívanou nabídnou mužstva v druhé třetině.
     
    Střely na bránu v první třetině:

    Mountfield Hradec Králové – 19
    HC Olomouc – 9
     
    Druhá třetina začne přibližně v 16:52.
     
    Sudí jsou zpět na ledové ploše a otevřenými vraty se již vrací i hokejisté obou celků. Druhá třetina tak může odstartovat během pár okamžiků.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:08
    Vhazování na začátku druhé třetiny dopadlo lépe pro hokejisty Mountfieldu. Petr Zámorský nabral kotouč na čepel a ihned jej hodil na zadní mantinel. Rezultuje z toho zakázané uvolnění Hradce.
     
    20:24
    Hanáci se drží v útočném pásmu a kombinují podél hrazení, Jan Knotek se dokonce dostal ke střele po ledě, ta ale pro Lukeše nebezpečná nebyla.
     
    20:59
    Petru Zámorskému zatím druhá třetina vůbec nevychází a po nepřesné rozehrávce zapisuje faul. Putuje na trestnou lavici za hákování. Přesilovka pro Olomouc.
     
    21:05
    Východočeši ihned vyhodili kotouč přes všechny čáry a Hanáci musí se svou kombinací začít zpoza klece gólmana Lukáše.
     
    21:38
    Moravané přešli s pukem do útočného pásma, tam se jej rychle zbavili a hokejisté Mountfieldu jej poměrně snadno vyhodili zase přes všechny čáry.
     
    21:59
    Vojtěch Tomeček se nyní ocitl v dobré pozici po křižné přihrávce na levý kruh. Vyslal nebezpečnou ránu nad vzdálenější beton Lukeše, který ale zvládl vykopnout puk do ochranné sítě!
     
    22:17
    Když padne na led Richard Nedomlel, můžete hledat puk klidně celé dny, pod tímhle obrem je opravdu těžké jej nalézt. O tom se nyní přesvědčili hráči obou týmů.
     
    22:35
    David Škůrek vystřelil z levé strany od modré čáry, Bohumil Jank stál v dráze střely, kterou hrudí srazil před sebe a připisuje si tak výborný obranný zákrok.
     
    23:03
    Lukeš drží kotouč pod lapačkou a hra se tak znovu přerušuje. Hradečtí jsou kompletní, přesilovka Olomouci je již minulostí.
     
    23:25
    Cingel byl podražen za klecí soupeře, sudí se ale tentokrát vylučovat nerozhodli. Zadout do píšťalky mohli také po krosčeku Nedomlela na obranné modré, takže je vlastně srovnáno.
     
    23:39
    Nyní se už ale vylučovat bude. Sudí zaslechli nějaké to nepěkné slůvko ze střídačky Olomouci a její hráčská lavice je tak potrestána dvěma minutami. Trest odpyká Jan Švrček.
     
    24:16
    Východočechům se zatím početní výhoda vůbec nedaří, soupeř již třikrát vyhodil kotouč přes všechny čáry a zatím se velice úspěšně brání.
     
    24:48
    Lvi se ale nyní dostali do pásma a dokázali se v něm poměrně dobře udržet, zatím hledají vhodný prostor pro palebnou pozici.
     
    25:01
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec otevírá skóre utkání v přesilovce a jde do vedení! Nejtvrdší ránu extraligy nám znovu předvedl FILIP PAVLÍK, jenž z levé strany od modré čáry vyslal přízemní projektil, který Lukášovi propadl mezi betony! Nutno přiznat, že gólman Hanáků neměl ideální výhled – 1:0! Asistence: Matěj Chalupa a Lukáš Cingel.
    25:01 Filip PAVLÍK - 1:0
     
    25:58
    Hra se nám nyní několikrát přelila ze strany na stranu bez závažnější situace. Lvi se nakonec dostávají do postavení mimo hru.
     
    26:15
    Hanáci rozehráli zpoza vlastní klece, ale přes útočnou modrou, na níž Hradec postavil obranný val, se dostat nedokázali.
     
    26:29
    Po nepříliš pohledné ani přesné kombinaci Moravanů končí kotouč pod lapačkou brankáře Lukeše a opět se přerušuje. Následuje komerční přestávka.
     
    26:46
    Hradečtí vyhráli buly před vlastním brankářem, ale do žádné akce se nepustí, jelikož prudký pas končí na střídačce, posunuli se ale za obrannou modrou.
     
    27:08
    Lvi se nyní drží na puku ve středu kluziště, Orsava však byl zdvojen a hrací předmět na čepeli neudržel. Střela z uctivé vzdálenosti od hrazení však pro Lukeše není potíží.
     
    27:29
    Chalupa vytlačil Švrčka za obrannou modrou a přihrávka přes ni tak vystavila hráče Olomouci do ofsajdu. Na druhé straně se však Lvi provinili icngem, takže hra se stěhuje zpět před jejich gólmana.
     
    27:48
    David Škůrek získal puk a ihned se rozhodl pálit z vrcholu levého kruhu, Jakub Lev ale předvedl obětavý zákrok a jeho pokus srazil do rohu hrací plochy.
     
    28:09
    Moravané sice získali touš po vhazování, jenže jej poměrně rychle odevzdali a Lvi tak mohou kupředu, sami svou akci ale nedotáhli dál než k půlící čáře.
     
    28:35
    Vladimíru Růžičkovi se teď puk v nadějné pozici připletl pod brusle, a tak ze začínající šance Hradce nebude nic.
     
    29:17
    Vilém Burian se šikovně otočil na levém kruhu a vypálil na vzdálenější tyč, kterou ale minul o pořádný kus. Mountfield vyhazuje přes všechny čáry na icing.
     
    29:17
    Vladimír Růžička si bere oddechový čas, aby ulevil svým hráčům po zakázaném uvolnění a zároveň jim důrazně vysvětluje, jak si představuje rozehrávku.
     
    29:27
    Hanáci po pravé straně pronikli do pásma a Vojtěch Tomeček se od hrazení odhodlal ke střele. Lukeš ale vytrčil rukavici a kotouč v ní bezpečně uschoval.
     
    29:38
    Lvi se dostali z obranného pásma a Radovan Pavlík jde napadat do rohu, kde kotouč sice nezískal, ale Hanáci se o něj o chvíli později připravili sami.
     
    30:02
    Bohumil Jank se dostal na levé straně k puku, jenže svou ranou trefil jen pár čísel před sebou stojícího Davida Škůrka. Lukáš si o chvíli později připsal další nepříliš výrazný zákrok.
     
    30:16
    Cingel vystřelil dobře z levé strany od modré čáry, Lukáš vyrazil jen před sebe, jenže Orsava nebyl na brankovišti dost přesný a důrazný, puk tak za záda gólmana Olomouci nedotlačil.
     
    30:33
    Další zakázané uvolnění Lvů. Kvalita hry se oproti první třetině zatím příliš nezvedla, znovu jsme svědky nepřesností a spíš střelby z větší vzdálenosti. Adam Rutar nyní potvrdil má slova další ranou od modré, Lukeš kryje.
     
    31:05
    Souboj v rohu kluziště za klecí Mountfieldu vyzněl lépe pro Hradecké, kteří ale ztratili hrací předmět na útočné modré a znovu se stahují ke své kleci.
     
    31:26
    Máme tu dnes již asi po sté špatnou rozehrávku, která končí icingem. Vhazovat se teď bude po levé ruce brankáře Lukáše. Ani jeden tým se zatím nedokázal dostat do správného zápasového rytmu a oba kupí chyby.
     
    32:01
    Lvi mají výhodu a hrají v šesti, zakončení Smoleňáka z rohu kluziště ale skončilo jen na ochranné síti a sudí přerušují. Proběhne také komerční pauza.
     
    32:03
    Lukáš Nahodil podrazil v obranném pásmu jednoho z protivníků, a tak budeme po komerční brejku sledovat početní výhodu Východočechů.
     
    32:26
    Lvi se drží na puku v útočném pásmu i po sérii tvrdých osobních soubojů u hrazení. Nyní ale kupředu vyrazil Vilém Burian, jenž ranou z levého kruhu donutil Lukeše k zákroku. Buly po jeho pravé ruce.
     
    32:43
    Mountfield opět získal kotouč a rozehrává zpoza vlastní klece. Orsava se po pravé straně dostal do útočného pásma a vrací na modrou čáru.
     
    33:05
    Růžička dostal nabito na vrchol pravého kruhu. Jeho ránu na bližší tyč však Lukáš stihl chytit a rychle hodil puk svým bekům za bránu, aby se nepřerušovalo.
     
    33:37
    Šestadvacet sekund přesilovky pět na tři pro Hradec! Burian vyhodil puk mimo kluziště a fasuje dvě minuty za zdržování hry.
     
    33:58
    Lvi se zdrželi na buly, kde dolovali kotouč zpod soupeře. Růžička měl u pravé tyče spoustu možností jak vyřešit situaci. Zvolil ránu, kterou přestřelil klec soupeře o notný kus a ten už je ve čtyřech.
     
    34:23
    Východočeši znovu zakombinovali v útočném pásmu a Hronek vypustil tvrdou ránu od modré čáry, Lukáš ji ale zvládl udržet pod svými betony.
     
    34:46
    Mountfield se nyní vlastní nepřesnou rozehrávkou připravil o pásmo a má problémy i s rozehrávkou, nakonec se jeho hráči natlačili na zadní mantinel, kde bojují s obranou Hanáků.
     
    35:20
    Moravané bez potíží vyhazují přes všechny čáry a jejich oslabení se blíží ke konci. Hradec znovu musí začít od své klece.
     
    35:40
    Moravané jsou kompletní a Koukalovu ránu do tvrzeného skla za klecí Lukáše napodobili dva jeho spoluhráči, gólman Hanáků tak práci nemá.
     
    36:26
    Hrajeme nyní delší dobu bez přerušení. Kohouti se trochu krkolomně dostali přes útočnou modrou, jenže střela Jana Bambuly byla hodně nepřesná.
     
    36:50
    Další buly ve středním pásmu vyznělo lépe pro Lvy, kteří ale nedokázali založit útok a znovu musí o touš bojovat ve středu kluziště.
     
    37:16
    Hanáci teď zaváhali při rozehrávce a kotouč jim málem odebral Smoleňák, který nyní odchází po náročném střídání na lavičku k oddychu.
     
    37:41
    Tohle nebyla vůbec špatná pozice ani rána, Vojtěch Tomeček vystřelil z levého kruhu tvrdě a Lukeš jen díky parádnímu zákroku lapačkou vytěsnil puk do ochranné sítě!
     
    37:58
    Východočeši toho v posledních minutách moc nepředvádějí. Nyní se svěřenci Vladimíra Růžičky dopustili dalšího zakázaného uvolnění.
     
    38:02
    Buly před Lukešem se bude opakovat. S tím rozdílem, že Hradec hraje ve čtyřech, ihned po vhazování se totiž sekáním provinil Aleš Jergl.
     
    38:15
    Lukeš pokryl a vyrazil ránu od pravého hrazení a Filip Pavlík okamžitě vyhodil puk přes všechny čáry.
     
    38:26
    Minuta a třicet šest sekund přesilovky pět na tři pro Olomouc! Hanáci hrají dvojnásobnou početní výhodu, na pravém mantinelu podrazil Nedomlel unikajícího hráče Moravanů a již je za katrem!
     
    39:07
    Hanáci puk po buly nezískali a ten tak znovu letí až k Lukášovi, Hanákům zbývá z jejich výhody v této třetině méně než minuta.
     
    39:22
    Moravanům se znovu nepodařilo založit akci a černá pryž se tak již podruhé ocitá u brankáře Jana Lukáše, který pomáhá s rozehrávkou.
     
    39:52
    Hanáci se nejen nedostali k zakončení, ale ani pořádně nepostavili přesilovkový vzorec a touš potřetí a tentokrát již nejspíš definitivně letí k jejich bráně.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Čtyřicet minut duelu mezi Východočechy a Hanáky náleží dějinám. Hra se oproti prvnímu dějství příliš nezlepšila. O něco aktivnější byli v této části hry Kohouti, ale že by měli vyloženou převahu, se říci nedá. Důležité však je, že se nám pohnulo skóre. Filip Pavlík v 26. minutě nabil svou mušketu a další z jeho nechytatelných raket skončila až v síti Moravanů. Lvi tak vstoupí do třetí třetiny s nejtěsnějším možným vedením.
     
    Střely na bránu v druhé třetině (celkem):

    Mountfield Hradec Králové – 7 (25)
    HC Olomouc – 12 (21)
     
    Třetí třetina začne přibližně v 17:51.
     
    Hokejisté i sudí jsou zpět na ledové ploše, takže není žádný důvod k tomu, aby třetí třetina za malou chvíli nezačala.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:06
    V podstatě ihned po vhazování skočil na led Jergl, takže Hanáci hrají již pouze klasickou početní výhodu, ze které již zbývá méně než dvacet sekund.
     
    40:18
    Moravané však chtějí zbytek početní výhody. Hronek však před bránou padl na puk a ten se následně povedlo obraně Hradce odpálit do bezpečí.
     
    40:49
    Mountfield je kompletní, Moravané rozjíždí další útok od své klece, po levé straně se ale příliš daleko nedostali.
     
    41:00
    Radek Smoleňák teď měl obrovskou šanci, když se z ničeho nic ocitl sám před Lukášem, kterého ale bekhendovou kličkou nepřekonal!
     
    41:20
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec zdvojnásobuje své vedení! Mountfield pokračoval v tlaku. Smoleňák přihrál od zadního mantinel do předbrankového prostoru, kde to už měl VLADIMÍR RŮŽIČKA poměrně snadné. Z bezprostřední blízkosti pokořil Lukáše a Lvi vedou 2:0! Asistence: Radek Smoleňák.
    41:20 Vladimír RŮŽIČKA - 2:0
     
    41:45
    Východočeši se nyní tlačí do útočného pásma, po sérii přihrávek jej ale dobrovolně opouští a Nedomlel rozjíždí další akci přihrávkou z obranné modré.
     
    42:13
    Po souboji dvou čtyřiadvacítek se olomoucká střídačka zlobila, Burian padl na led a nemohl pokračovat v útoku. Sudí ale vylučovat nebudou.
     
    42:51
    Svěřenci Vladimíra Růžičky dlouho drželi puk a když konečně přešli útočnou modrou, je z toho další postavení mimo hru.
     
    43:14
    Lukeš nyní dvakrát zakročil vyrážečkou, první, nebezpečnější pokus, na něj vyslal Jiří Ondrušek, gólman Mountfieldu ale zatím drží čisté konto.
     
    43:30
    Na druhé straně to dvakrát zkoušel Kelly Klíma, nejprve z pravého hrazení, pak i z osy hřiště. Lukáš ale jeho první pokus vyrazil a druhý skryl mezi betony.
     
    43:47
    A aby nepřesností v utkání neubylo ani v třetím dějství, píská se znovu ofsajd a bude se vhazovat na útočné modré Hradce.
     
    43:59
    Lev prohodil po levém hrazení puk kupředu, žádný z jeho spoluhráčů však nebyl dostatečně rychlý, a tak je tu ještě icing Lvů.
     
    44:16
    Lukeš holí ztlumil puk pro Janka, ten jej ale nerozehrál dobře, respektive puk se poměrně nečekaně odrazil od mantinelu mezi kruhy. Hanáci toho ale nevyužili.
     
    44:36
    Souboj u hrazení mezi trojicí Hradeckých i Olomouckých. Kotouč nakonec vyletěl směrem k Janu Bambulovi, jenž ho šikovně posunul Čachotskému, ten ale neměl kudy vypálit, trefil prvního clonícího hráče, Blaina.
     
    45:19
    Hrajeme delší dobu bez přerušení a Lvi se vrhají po pravém hrazení do útočného pásma, kde krouží podél hrazení a hledají vhodnou palebnou pozici.
     
    45:44
    Hronek neviděl volného spoluhráče, a tak jen posunul na modré kolegovi v obraně Blainovi, jeho dalekonosný pokus končí ve výstroji Lukáše.
     
    46:06
    Po dalším nepříliš důležitém zákroku gólmana Lukeše se přerušuje a probíhá další ze série komerčních přestávek.
     
    46:29
    Tvrdou ránu z levé strany od modré čáry nyní vyslal Jiří Ondrušek, přízemní pokus ale Lukeše nezaskočil, vyrazil jej betony.
     
    46:47
    Východočeši se lacino vzdali kotouče na útočné modré a nemohou tak pokračovat v ofenzivních snahách, kupředu může soupeř.
     
    47:21
    Hradec právě vstřelil branku!
    A rozehraná situace končí brankou! Lukáš ještě odolal pěkné akci čtvrté lajny Lvů, na jejímž konci byl Radovan Pavlík. Pak ale nastala další trma vrma před brankovištěm Hanáků. Puk se po několika zakončeních dostal k PETRU KOUKALOVI, jenž konečně poslal puk do sítě – 3:0! Asistence: Jeremie Blain.
    47:21 Petr KOUKAL - 3:0
     
    47:55
    Olomouc ještě dostává šanci dostat se zpět do zápasu, za podrážení je teď vyloučen Radek Smoleňák.
     
    48:28
    Hanáci toho zatím v přesilovce moc nepředvedli, kotouč už dvakrát letěl přes všechny čáry až k Lukášovi.
     
    48:59
    Lvi šli málem do situace dva na jednoho, kdyby neotáleli s klíčovou přihrávkou, kterou skvěle zblokoval včas se vrátivší Rostislav Olesz.
     
    49:27
    Hrajeme delší dobu bez přerušení, Hanáci ale v početní výhodě nejsou nijak výrazní a nezvládají si vypracovat větší šance.
     
    49:55
    Východočeši jsou již kompletní a po levé straně mohou jít dokonce kupředu, zajímavý průnik je však zastaven na útočné modré.
     
    50:29
    Kelly Klíma si vyjel na levý kruh do nadějné situace a jeho přízemní pokus nebyl vůbec špatný, Lukáš jej ale svým betonem dokázal zlikvidovat.
     
    50:55
    Lukeš chytil vyhození přes všechny čáry a hodil kotouč spoluhráčům, kteří tak mohli rozehrát a dostali kotouč dál od něj.
     
    51:12
    Dvě velké šance Vojtěcha Tomečka! Lukeš nejprve vyrazil jeho ránu z pravého kruhu po křižné přihrávce a následně kryl i jeho dorážku z mezikruží! Dva skvělé zákroky hradeckého gólmana!
     
    51:38
    Cingel se vydal kupředu po pravé straně, zpětnou přihrávkou našel Hronka, jenž parádním pasem vyzval Smoleňáka, který z levé strany minul poloprázdnou klec!
     
    52:15
    Zajímavé situace se konečně začínají množit! Lukáš Kucsera se nyní šikovně vytočil na pravém kruhu a vyslal zajímavou střelu, kterou ale Lukeš chytil do lapačky a drží tak čisté konto. Následuje možná poslední komerční pauza.
     
    52:38
    Je jasné, že Východočeši se už nyní zaměří především na obranu svého náskoku. Nedomlel po souboji v rohu kluziště umravňuje Čachotského a jeho slov si zjevně váží i hlavní, který skutečně posílá hru do středního pásma.
     
    52:58
    Sražená střela Petra Zámorského z pravé strany od modré čáry končí v lapačce Lukáše. Tento hradecký bek zatím na své střelecké oživení v této sezóně čeká.
     
    53:16
    Hradečtí nyní nevyřešili dobře přechod středního pásma, z čehož mohl těžit Vilém Burian, v mezikruží však otálel se střelou a o puk přišel. Pak se ale poctivě vrátil a zabránil zakončení na druhé straně.
     
    53:27
    Po dalším zakázaném uvolnění Hanáků se opět vhazuje před Lukášem. Buly dopadlo lépe pro Lvy. Chalupa ale touš na zadním hrazená proti přesile neudržel. Teď jej ale pro své barvy znovu získal a přihrává obráncům.
     
    54:13
    Východočeši posunuli kotouč do útočného pásma a jdou střídat. Nedomlel zatím za brankou šikovně obehrál protihráče a vyhazuje po hrazení.
     
    54:39
    Olomoučtí rozehrávají zpoza vlastní klece. Po pravé straně prošli až za bránu Mountfieldu, tam se ale jejich kombinace zasekla.
     
    55:05
    Další vyhození hokejistů Mountfieldu bylo pomalé, takže sudí odmítli pískat icing, o chvíli později už ho ale po dalším vyhození potvrzují. Buly po pravici Lukeše.
     
    55:26
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec přidává čtvrtou branku a o třech bodech je jasno! FILIP PAVLÍK znovu předvedl svou tvrdou bombu z pravého kruhu a zvyšuje rozdíl ve skóre! Za trefu vděčí i Jerglovi, který dojel vyhozený puk a šikovnou zpětnou přihrávkou ho svému snajprovi předložil! Asistence: Aleš Jergl, Filip Hronek.
    55:26 Filip PAVLÍK - 4:0
     
    56:05
    Hanáci šli rychle kupředu, tentokrát se však Vojtěch Tomeček ke střele nedostane. Na pravém kruhu nevybral svůj obrat na ledě a padá k zemi.
     
    56:30
    Hanáci znovu posílají kotouč přes všechny čáry, takže se bude vhazovat po pravé ruce gólmana Lukáše.
     
    56:39
    Podobná situace jako před okamžikem se nejspíš měla opakovat, ale sudí byli toho názoru, že Hronek mohl hrát a nepřerušují.
     
    57:09
    Lukáš Kucsera se z ničeho nic objevil těsně před Lukešem a mohl mu sebrat čisté konto! Brankář Lvů ale stihl vyjet a kotouč srazil pod sebe. Jeho beci jej pak zametli do bezpečí.
     
    57:49
    Hanáci prošli středem kluziště, jenže přitom přišli o hrací předmět, takže bránu Lvů tentokrát neohrozí.
     
    58:16
    Konec utkání utíká poměrně rychle. Lukáš Cingel si ranou z levého kruhu na Lukáše nepřišel a Hanáci mohou založit jeden z posledních výpadů.
     
    58:43
    Lvi mají kotouč pod kontrolou za svou bránou. Vyvezli ho až do útočného pásma, kde o něj přišli a ihned zamířili na střídačku.
     
    59:10
    Běží již poslední minuta duelu. Po přihrávce rukou se bude vhazovat ještě jednou před Lukešem, který hájí čisté konto.
     
    59:25
    Lvi se vysunuli do útočného pásma, ale tam se k zakončení nedostali. O to jim ale v této fázi zápasu ani příliš nejde.
     
    59:40
    Hradec kontroluje poslední vteřiny utkání v útočném pásmu, kde se drží přihrávkami podél mantinelu a sleduje ubíhající čas.
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas mezi Hradcem a Olomoucí je u konce! Lvi se po ospalé druhé třetině probrali a v závěrečném dějství nasázeli soupeři tři branky, takže o zasloužené výhře východočeského celku nemůže být pochyb. Mountfield dominoval v první i závěrečné třetině a to mu dnes na vítězství stačilo. Pod výhru se výrazně podepsal dvěma trefami obránce s nejtvrdší ranou v lize Filip Pavlík. Nemalý úspěch slaví také Štěpán Lukeš, jenž vychytal své první čisté konto za Hradec a druhé v extralize!

    Hanáci se naopak potápějí do ještě větší krize. Dnes nedokázali vstřelit branku a to ani ve více jak minutu a půl trvající přesilovce pět na tři. Po koronavirové přestávce zapisují již čtvrtou porážku a se svými výkony určitě nemohou být ani zdaleka spokojení.
     
    Střely v třetí třetině (celkem):

    Mountfield Hradec Králové – 13 (38)
    HC Olomouc – 11 (32)
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše. Z promrzlé ČPP Arény vám přeji hezký zbytek neděle a úspěšný vstup do nového týdne. (18:35:28)
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 26. F. Pavlík (M. Chalupa, Cingel), 42. V. Růžička (Smoleňák), 48. Koukal (Blain), 56. F. Pavlík (Jergl, Hronek)


    Mountfield HK: Š. Lukeš (Sajdl) – Zámorský, Nedomlel (A), Blain, Hronek, F. Pavlík (A), Jank, R. Pilař – Smoleňák (C), Cingel, Orsava – Kelly Klíma, V. Růžička, J. Sklenář – M. Chalupa, Lev, Perret – Jergl, Koukal, R. Pavlík.
    HC Olomouc: Lukáš (Konrád) – Škůrek, Švrček, Dujsík, Vyrůbalík (C), A. Rutar, Ondrušek (A), T. Černý – V. Tomeček, J. Knotek (A), Burian – Kucsera, Nahodil, J. Káňa – Bambula, Čachotský, Olesz – Mácha.

    Rozhodčí: Jeřábek, Vrba – Votrubec, Ševic
    thejrc.org