Litvínov – K. Vary 1:2 (kon.) | Vítkovice – Kometa Brno 2:3 (0:2 po s.n.) | Mladá Boleslav – Liberec 3:4 (po pr.)
Mountfield HK – Olomouc 4:0 (kon.) | Pardubice – Sparta 1:3 (kon.) | Motor ČB – Plzeň 1:5 (kon.)
Třinec – Zlín 5:2 (kon.)
konec
Mountfield HK
4:0 (0:0, 1:0, 3:0)
HC Olomouc
Neděle 15.11.2020, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 18. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:09
    Lukáš Kucsera se z ničeho nic objevil těsně před Lukešem a mohl mu sebrat čisté konto! Brankář Lvů ale stihl vyjet a kotouč srazil pod sebe. Jeho beci jej pak zametli do bezpečí.
    55:26 Filip PAVLÍK - 4:0
     
    55:26
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec přidává čtvrtou branku a o třech bodech je jasno! FILIP PAVLÍK znovu předvedl svou tvrdou bombu z pravého kruhu a zvyšuje rozdíl ve skóre! Za trefu vděčí i Jerglovi, který dojel vyhozený puk a šikovnou zpětnou přihrávkou ho svému snajprovi předložil! Asistence: Aleš Jergl, Filip Hronek.
     
    52:15
    Zajímavé situace se konečně začínají množit! Lukáš Kucsera se nyní šikovně vytočil na pravém kruhu a vyslal zajímavou střelu, kterou ale Lukeš chytil do lapačky a drží tak čisté konto. Následuje možná poslední komerční pauza.
     
    51:38
    Cingel se vydal kupředu po pravé straně, zpětnou přihrávkou našel Hronka, jenž parádním pasem vyzval Smoleňáka, který z levé strany minul poloprázdnou klec!
     
    51:12
    Dvě velké šance Vojtěcha Tomečka! Lukeš nejprve vyrazil jeho ránu z pravého kruhu po křižné přihrávce a následně kryl i jeho dorážku z mezikruží! Dva skvělé zákroky hradeckého gólmana!
     
    50:29
    Kelly Klíma si vyjel na levý kruh do nadějné situace a jeho přízemní pokus nebyl vůbec špatný, Lukáš jej ale svým betonem dokázal zlikvidovat.
     
    47:55
    Olomouc ještě dostává šanci dostat se zpět do zápasu, za podrážení je teď vyloučen Radek Smoleňák.
    47:21 Petr KOUKAL - 3:0
     
    47:21
    Hradec právě vstřelil branku!
    A rozehraná situace končí brankou! Lukáš ještě odolal pěkné akci čtvrté lajny Lvů, na jejímž konci byl Radovan Pavlík. Pak ale nastala další trma vrma před brankovištěm Hanáků. Puk se po několika zakončeních dostal k PETRU KOUKALOVI, jenž konečně poslal puk do sítě – 3:0! Asistence: Jeremie Blain.
    41:20 Vladimír RŮŽIČKA - 2:0
     
    41:20
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec zdvojnásobuje své vedení! Mountfield pokračoval v tlaku. Smoleňák přihrál od zadního mantinel do předbrankového prostoru, kde to už měl VLADIMÍR RŮŽIČKA poměrně snadné. Z bezprostřední blízkosti pokořil Lukáše a Lvi vedou 2:0! Asistence: Radek Smoleňák.
     
    41:00
    Radek Smoleňák teď měl obrovskou šanci, když se z ničeho nic ocitl sám před Lukášem, kterého ale bekhendovou kličkou nepřekonal!
     
    38:26
    Minuta a třicet šest sekund přesilovky pět na tři pro Olomouc! Hanáci hrají dvojnásobnou početní výhodu, na pravém mantinelu podrazil Nedomlel unikajícího hráče Moravanů a již je za katrem!
     
    38:02
    Buly před Lukešem se bude opakovat. S tím rozdílem, že Hradec hraje ve čtyřech, ihned po vhazování se totiž sekáním provinil Aleš Jergl.
     
    37:41
    Tohle nebyla vůbec špatná pozice ani rána, Vojtěch Tomeček vystřelil z levého kruhu tvrdě a Lukeš jen díky parádnímu zákroku lapačkou vytěsnil puk do ochranné sítě!
     
    33:37
    Šestadvacet sekund přesilovky pět na tři pro Hradec! Burian vyhodil puk mimo kluziště a fasuje dvě minuty za zdržování hry.
     
    32:03
    Lukáš Nahodil podrazil v obranném pásmu jednoho z protivníků, a tak budeme po komerční brejku sledovat početní výhodu Východočechů.
     
    30:16
    Cingel vystřelil dobře z levé strany od modré čáry, Lukáš vyrazil jen před sebe, jenže Orsava nebyl na brankovišti dost přesný a důrazný, puk tak za záda gólmana Olomouci nedotlačil.
     
    29:17
    Vladimír Růžička si bere oddechový čas, aby ulevil svým hráčům po zakázaném uvolnění a zároveň jim důrazně vysvětluje, jak si představuje rozehrávku.
    25:01 Filip PAVLÍK - 1:0
     
    25:01
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec otevírá skóre utkání v přesilovce a jde do vedení! Nejtvrdší ránu extraligy nám znovu předvedl FILIP PAVLÍK, jenž z levé strany od modré čáry vyslal přízemní projektil, který Lukášovi propadl mezi betony! Nutno přiznat, že gólman Hanáků neměl ideální výhled – 1:0! Asistence: Matěj Chalupa a Lukáš Cingel.
     
    23:39
    Nyní se už ale vylučovat bude. Sudí zaslechli nějaké to nepěkné slůvko ze střídačky Olomouci a její hráčská lavice je tak potrestána dvěma minutami. Trest odpyká Jan Švrček.
     
    21:59
    Vojtěch Tomeček se nyní ocitl v dobré pozici po křižné přihrávce na levý kruh. Vyslal nebezpečnou ránu nad vzdálenější beton Lukeše, který ale zvládl vykopnout puk do ochranné sítě!
     
    20:59
    Petru Zámorskému zatím druhá třetina vůbec nevychází a po nepřesné rozehrávce zapisuje faul. Putuje na trestnou lavici za hákování. Přesilovka pro Olomouc.
     
    19:01
    Jan Bambula se odvážně vydal kupředu, přebruslil Hronka a ranou přes něj se snažil nachytat Lukeše na švestkách. Ten ale prudkou střelu zastavil vyrážečkou.
     
    17:48
    Uvidíme první plnohodnotnou přesilovku Hradce. Dujsík byl příliš důrazný v souboji za svou klecí a už sedí na trestné lavici.
     
    09:33
    Z přesilovky Hanáků nebude nic. Ihned po vhazování fauloval Lukáš Nahodil, který si odpyká dvě minuty za hákování.
     
    09:31
    Olomouc si zahraje další přesilovku. Nedomlel naremploval soupeře na hrazení na obranné modré a fasuje za to dvě trestné minuty za krosček.
     
    08:27
    Do skvělé příležitosti na pravém kruhu se teď po křižné přihrávce dostal Tomáš Čachotský, jeho rána po ledu ale nebyla dostatečně rychlá, Lukeš se stihl přesunout a zakročil.
     
    07:35
    Tomeček dostal nabito do ideální pozice mezi kruhy a vypálil ostrou ránu, kterou Lukeš vytěsnil špičkou lapačky nad!
     
    07:13
    Uvidíme první početní výhodu. Radovan Pavlík sekl v obranném pásmu jednoho ze soupeřů a už díky tomuto prohřešku posedává na lavici hanby. Následuje dnešní první komerční brejk.
     
    04:24
    Tvrdou ránu Aleše Jergla krátce po vhazování Lukáš kryje. Puk mu letěl přímo na hrudník a gólman Moravanů jej zvládl bez potíží udržet.
     
    03:46
    Kucsera se pomalu rozjel k bráně Lvů a zkusil šikovnou kličku do forhendu, Lukeš byl ale na ledě včas a jeho pokus zastavil betonem!
     
    03:46
    Po faulu Růžičky na unikajícího Lukáše Kucseru je okamžitě nařízeno trestné střílení pro Hanáky, tady se není čemu divit, šlo o jasné hákování.
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 26. F. Pavlík (M. Chalupa, Cingel), 42. V. Růžička (Smoleňák), 48. Koukal (Blain), 56. F. Pavlík (Jergl, Hronek)


    Mountfield HK: Š. Lukeš (Sajdl) – Zámorský, Nedomlel (A), Blain, Hronek, F. Pavlík (A), Jank, R. Pilař – Smoleňák (C), Cingel, Orsava – Kelly Klíma, V. Růžička, J. Sklenář – M. Chalupa, Lev, Perret – Jergl, Koukal, R. Pavlík.
    HC Olomouc: Lukáš (Konrád) – Škůrek, Švrček, Dujsík, Vyrůbalík (C), A. Rutar, Ondrušek (A), T. Černý – V. Tomeček, J. Knotek (A), Burian – Kucsera, Nahodil, J. Káňa – Bambula, Čachotský, Olesz – Mácha.

    Rozhodčí: Jeřábek, Vrba – Votrubec, Ševic
    thejrc.org