Slovensko – Skotsko 1:0 (kon.) | Bulharsko – Finsko 1:2 (kon.) | Wales – Irsko 1:0 (kon.)
Turecko – Rusko 3:2 (kon.) | Rumunsko – Norsko 3:0 (kont.) | Rakousko – Sev. Irsko 2:1 (kon.)
Česko – Izrael 1:0 (kon.) | Maďarsko – Srbsko 1:1 (kon.)
konec
Slovensko
1:0 (1:0)
Skotsko
Neděle 15.11.2020, 15:00 • City Arena Trnava • Liga národů UEFA - Liga B • Skupina 2
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (17:02:07)
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 2:6. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 15:16.
     
    Slovensko po výborném výkonu, a to především v defenzivě, porazilo Skotsko nejtěsnějším možným rozdílem 1:0 a zásluhou třech získaných bodů ještě je ve hře o udržení se v Lize B. Jediný zásah střetnutí přišel ve 32. minutě, střela Jána Greguše z 20 metrů zapadla k levé tyči. Svěřenci kouče Clarka usilovali o vyrovnání, ale na defenzivu domácího celku nevyzráli, a když, tak podržel naše jižní sousedy skvělým zákrokem jistý Marek Rodák. Slovenský má v současné chvíli na kontě čtyři body, na Izrael ztrácí jeden bod, na Česko dva. Skotsko zůstává první s náskokem čtyř bodů, ale právě Česko nebo Izrael ještě mohou jeho postavení ohrozit. Více napoví večerní zápas těchto dvou národních týmů.
     
    90+5
    Konec zápasu.
    90+4. Rodák si poradil i se střelou Griffithse
     
    90+4
    Marek Rodák chytil Slovensku vítězství! Rozhodčí ještě nechal Skotsku jednu útočnou akci, kterou zakončil Leigh Griffiths štiplavou ránou na zadní tyč. Domácí strážce svatyně ale dobře zmenšil střelecký úhel a předvedl parádní zákrok levou rukou.
     
    90+4
    Střídání v týmu Slovensko: ze hřiště odchází Michal Ďuriš, přichází Pavol Šafranko.
     
    90+3
    V posledních vteřinách utkání ještě obdržel žlutou kartu Ryan Christie. Skotský záložník bolestivě přišlápl pravý kotník Ďurišovi.
     
    90+2
    Leigh Griffiths neměl komu, a tak zkusil vypálit. Technický pokus postrádal razanci, míč směřující k levé tyči Rodák udržel v rukavicích.
     
    90+1
    Albert Rusnák v souboji tělo na tělo přetlačil Shanklanda a rozjel brejk na druhou stranu. Přečíslení čtyři na tři řešil Mazáň stříleným centrem, skluzující Cooper odvrátil míč do zámezí.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    89
    Útočný faul vyrobil Michal Ďuriš. Útočník chtěl udržet na zádech McGinna, což se nepovedlo, a tak jej nedovoleně pravou rukou stáhl na trávník.
     
    88
    Albert Rusnák se doslova pověsil na záda McGinna, aby mu zamezil v postupu na slovenskou bránu. Arbitr Kovacs zákrok potrestal žlutou kartou.
     
    87
    Střídání v týmu Skotsko: ze hřiště odchází Stuart Armstrong, přichází Lawrence Shankland.
     
    86
    Skotsko marně hledá recept na skvěle zorganizovanou defenzivu slovenského mužstva. Tierney si rozmyslel nákop, rozehrál jen vedle sebe na McKennu.
     
    85
    A další protesty, tentokráte po údajné hře rukou v podání Milana Škriniara. Ten ovšem měl horní končetinu u těla, o prohřešku nemůže být řeč.
     
    84
    Svěřenci kouče Clarka se dožadovali odpískání pokutového kopu po skluzu Pekaríka proti Armstrongovi. Pravý obránce ale zasáhl jako první balón.
     
    83
    Hosté se udrželi u balónu, zleva centroval Stuart Armstrong. V hlavičkovém souboji Stanislav Lobotka přetlačil Johna McGinna.
     
    82
    Rohové kopy dnes Skotsku nepřináší žádnou výhodu. Milan Škriniar balón jemně přizvedl za sebe, čímž znemožnil hlavičkovat McLeanovi.

    Milan Huppert

    Branky: 32. Greguš (Pekarík)

    Karty:   44. Kucka (SVK), 56. Pekarík (SVK), 65. Duda (SVK), 77. Mazáň (SVK), 88. Rusnák (SVK) – 30. Armstrong (SCO), 41. J. McGinn (SCO), 90+3. R. Christie (SCO)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 2:6. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 15:16.
    Slovensko: Rodák – Pekarík, Šatka, Škriniar, Mazáň – Kucka (61. Lobotka), Hrošovský, Greguš – Duda, Hamšík (C) (68. Rusnák) – Ďuriš (90+4. Šafranko).
    Náhradníci: Jakubech, Greif – Gyömbér, Lobotka, Mak, Mráz, Pauschek, Rusnák, Schranz, Suslov, Šafranko, Valjent.

    Skotsko: C. Gordon – Considine (68. Griffiths), Cooper, McKenna, Tierney – Palmer, J. McGinn (C), McLean – R. Christie, McBurnie, Armstrong (87. Shankland).
    Náhradníci: Marshall, McLaughlin – Gallagher, Jack, C. McGregor, McTominay, O'Donnell, Paterson, Shankland, Taylor, Burke, Griffiths.

    Rozhodčí: Kovacs (ROM) – Marinescu (ROM), Artene (ROM)
    thejrc.org