Jokerit – Kunlun 0:0 (odl.) | Petrohrad – Čeljabinsk 0:1 (kon.) | Spartak Moskva – Čerepovec 4:3 (po pr.)
po prodl.
Spartak Moskva
4:3 (2:1, 1:0, 0:2 - 1:0)
Severstal Čerepovec
Středa 18.11.2020, 17:30 • CSKA Arena, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Spartak Moskva vyhrál nad Severstalem Čerepovec 4:3 v prodloužení a udržel se před svým dnešním soupeřem v tabulce konference, se s Vámi loučí a zase někdy u KHL se napočtenou těší Tomáš Lysý. (20:02:16)
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 4-3
    Střely na branku: 19-30
    Zásahy gólmanů: 26-16
    Vyloučení: 4-5
    Využití: 0-1
    V oslabení: 0-1
    Vyhraná buly: 22-25
    Hity: 3-7.
     
    Spartak začal dnešní zápas jasně lépe a ve čtvrté minutě vedl po gólu Sergeje Širokova, který museli schválit ještě rozhodčí. O dvě minuty později se trefil i Martin Bakoš. Domácí byli lepší a v závěru třetiny měli i přesilovou hru, ve které ale udělal Rylov na modré chybu a samostatný únik úspěšně a hezky zakončil Alexandr Petunin.

    Na začátku druhé třetiny si svěřenci Olega Znaroka vzali dvoubrankový náskok zpět, když Maxim Cyplakov zakončil únik z pravé strany povedenou střelou do šibenice. I ve zbytku druhé části byli domácí lepší, ale branku již nevstřelili.

    Ve třetí části pak Spartak nevyužil dlouhou přesilovku pět na tři, za což byl také potrestán. Domácí se stáhli do obrany a během dvou minut dvakrát inkasovali. V 52. minutě se prosadil Kirill Kapustin, když se k němu odrazil puk a napálil ho do sítě. Nedlouho poté v přesilovce Alexandr Petunin nahrál puk na kruh pro Kodolu a poté jeho střelu tečoval do sítě.

    Spartak mohl v závěru rozhodnout o dvou bodech, ale podařilo se mu to až v prodloužení. Maxim Cyplakov nejprve akcí po levé straně neuspěl, ale nedlouho poté to zkusil znovu a v čase 62:42 vyslal z kruhu nechytatelnou bombu – 4:3 po prodloužení.
     
    Konec zápasu.
    62:42 Maxim CYPLAKOV - 4:3
     
    62:42
    Spartak právě vstřelil branku!
    Nyní se již domácí radují. MAXIM CYPLAKOV převzal znovu na levé straně přihrávku od Nikišina. Nabruslil si na kruh, kde napřáhl ke střele a opřel se do puku. Ačkoliv Šugajev máchl lapačkou, proti tvrdé a přesné ráně na vzdálenější tyč neměl šanci. Cyplakov tak dává svůj druhý gól v utkání, celkově pátý v sezoně a díky němu získává Spartak dva body. Asistence: Alexandr Nikišin, Martin Bakoš.
     
    62:10
    V prodloužení se často hraje nahoru – dolu a ani tento zápas není výjimkou. Po levé straně mohl ujet sám na branku Maxim Cypljakov, ale kotouč mu při přebrání uskočil od hokejky.
     
    61:21
    Jakov Rylov dostal chvilku prostoru před Šugajevem, kterého se snažil po kličce roztáhnout. Což se mu podařilo, ale zasunout puk mezi jeho betony již nikoliv.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Prodloužení začne přibližně v 19:47.
     
    Diváci v CSKA Areně vyjadřují pískotem nesouhlas nad průběhem třetí třetiny a není se jim co divit. Spartak totiž pohrdl minutu a půl dlouhou přesilovkou pět na tři a od padesáté minuty pouze bránil dvoubrankový náskok. A to se samozřejmě často vymstí; tento zápas nebyl výjimkou. Nejprve v 52. minutě dostal Kirill Kapustin puk po šťastném odrazu mezi kruhy a rychlou střelou nezaváhal. Za další dvě a půl minuty bylo srovnáno, když Alexandr Petunin využil přesilovku. Celou akci sám založil, nahrál na pravý kruh pro Kodolu a poté jeho střelu před brankou tečoval do sítě – 3:3. Až poté se domácí probrali a zejména Nikoncev mohl v závěru rozhodnout, ale střelou z kruhů, kde byl volný, netrefil branku.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:45
    Domácí to ještě zkusili, ale proti zformované obraně Severstalu neměli šanci.
     
    58:36
    Prioritou obou celků je samozřejmě ve zbývající minutě a půl neudělat žádnou chybu. Raději sebrat bod, než tabulkovému sousedovi přenechat oba.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny a zápas tak pomalu směřuje do prodloužení.
     
    57:07
    Další pořádný závar před brankou hostí po tom, co do tohoto prostoru posílal střílenou přihrávku Lukáš Radil. Ze všech si se snažil puk doklepnout do sítě Jori Lehterä, ale brankář Šugajev byl opět na místě!
     
    56:37
    Dmitrij Šugajev v brance hostí má i trošku štěstí. Nyní totiž dostal Anatolij Nikoncev krásný pas mezi kruhy a mohl si vybrat, kam pošle puk a dostane Spartak znovu do vedení. Jenže přestřelil levou šibenici!
     
    55:28
    Spartak se s vypětím všech sil osvobodil a posílá puk do středního pásma. Domácí jsou jistě rádi, že je nyní střídačka hned u jejich obranné třetiny.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 4. Širokov (Nikišin), 6. Bakoš (M. Majorov), 23. M. Cyplakov (Bakoš), 63. M. Cyplakov (Nikišin, Bakoš) – 18. Petunin, 52. Kapustin (Jo. Nättinen, Geraskin), 54. Petunin (Kodola)


    Spartak Moskva: J. Hudáček (Truškov) – Nikišin, Rylov (A), Sokolov, Zubarev, Kulik, Kozlovskij, D. Musin, Serikov – Lehterä, Širokov (A), Radil – Nikoncev (C), Juňkov, Fjodorov – Ljubimov, M. Majorov, Bakoš – Arkalov, M. Cyplakov, Talalujev.
    Severstal Čerepovec: Podjapolskij (23. Šugajev) – Vittasmäki, Provolněv, Adamčuk, M. Chabarov, Lalonde (A), Matuškin, Kudako, Nevolin (C) – Vicharev, Jo. Nättinen, A. Garejev – Kodola, Vovčenko, Petunin – Kapustin (A), Geraskin, Guslistov – Liška, A. Alexejev, J. Morozov.

    Rozhodčí: Jevgenij Romasko, Viktor Spirin – Roman Maximovskij, Jevgenij Strelcov
    bahis siteleri