Vrchlabí – Havířov 5:3 (kon.) | Benátky n/J – Třebíč 3:4 (po pr.) | Kolín – Přerov 3:2 (kon.)
Kadaň – Poruba 2011 1:7 (kon.) | Šumperk – Litoměřice 2:3 (1:3 po s.n.) | Sokolov – Slavia 7:0 (kon.)
Ústí n/L – Jihlava 2:3 (3:4 po s.n.) | Prostějov – Frýdek-M. 5:4 (kon.) | Kladno – Vsetín 5:3 (kon.)
po s.n. (3:4)
HC Slovan Ústí nad Labem
2:3 (1:2, 1:0, 0:0 - 0:0)
HC Dukla Jihlava
Středa 13.01.2021, 18:00 • Zimní stadion Ústí nad Labem • Chance liga • 20. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Zdravím vás u 20. kola hokejové Chance ligy ze zimního stadionu v Ústí nad Labem. Toto kolo nabídne duel dvanáctého a prvního celku tabulky, tedy domácího HC Slovanu Ústí nad Labem a hostů HC Dukly Jihlava. Přeji příjemné počtení.
     
    Ústecký Slovan je po novém roce celkem ve formě. Hned v prvním lednovém klání přestřílel vysoko doma Kadaň 8:3. I další utkání odehrál doma, kde přivítal pražskou Slavii. Zápas dospěl až do prodloužení, po kterém se radoval Slovan, který nakonec zvítězil 3:2. Poté se vydal k prvnímu venkovnímu utkání do Poruby. Ve vyrovnaném souboji ale na ostravský celek o jediný gól nestačil, domácí brali vítězství 4:3. O to víc si ale Ústečtí spravili chuť doma proti nováčkovi ze Šumperka, jehož přestříleli 4:1. Díky tomu se vydrápali v tabulce na poslední příčku, zaručující postup do play-off.
     
    To jihlavská Dukla v novém roce odehrála jen dvojici utkání. V tom prvním se vydala na led prostějovských Jestřábů, které ovšem zvládla sestřelit výsledkem 5:3. O něco vyrovnanější byl první domácí duel Jihlavy, v němž v CZ Loko aréně přivítala Benátky nad Jizerou. Tento zápas našel své rozzuzlení až v samostatných nájezdech, ve kterých se ale radoval středočeský celek. I to ale Dukle stačí k udržení prvního místa tabulky s jednobodovým ziskem nad druhým Přerovem, oproti němu má ale Jihlava jedno utkání k dobru.
     
    Lídrem v tabulce produktivity Slovanu je kapitán Michal Trávníček s vyrovnanou bilancí osmi gólů a osmi gólových nahrávek. Více asistencí má ale na svém kontě Jiří Severa, který přihrával devětkrát a doplnil to pěti góly. Stejně nahrávek pak má dvojice Tomáš Pšenička a Jiří Drtina, přičemž první k tomu přidal čtyři gólové trefy, druhý tři. Gólmanskou oporou Ústí je Petr Hamalčík, ten odchytal devět utkání s úspěšností 92,03 %. V brankovišti se ale pravidelně střídá se zkušeným Markem Schwarzem. Ten má na svém kontě sedm odchytaných klání, a to s úspěšností 86,52 %. Záda jim kryjí Jan Růžička (1 zápas, úsp. 97,30 %) a Radek Haas (2 zápasy, úsp. 83,93 %).
     
    Produktivitu jihlavského týmu táhne Matěj Pekr. Ten v osmnácti odehraných klání nasbíral šest gólů a jedenáct asistencí. Opačně je na tom druhý Jiří Fronk, který má na svém kontě hned deset gólových tref, za to ovšem šest asistencí. Třetím v pořadí pak je Jakub Illéš, jemuž se v počtu nahrávek povedlo dotáhnout Pekra, což doplnil čtyřmi gólovými trefami. V brankovišti se pak tým z Vysočiny může spolehnout na dvojici Brož – Fučík. Jan Brož hájil jihlavskou svatyni v jedenácti utkáních, a to s úspěšností 91,22 %, Tomáš Fučík pak v sedmi kláních s úspěšností 90,32 %.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Slovan Ústí nad Labem: Hamalčík (Haas) – Vl. Brož (A), Vala, J. Drtina (A), Š. Havránek, M. Voženílek, Pika, Zich – Tůma, Pšenička, D. Sklenář – Trávníček (C), Matějček, Severa – O. Bláha, Protasenja, Grim – M. Bláha, Furch.

    HC Dukla Jihlava: Jan Brož (Fučík) – D. Krenželok, T. Černý, Strejček, Bilčík, A. Dvořák, Březák – Čachotský (A), Skořepa (C), Fronk – Jiránek, M. Zadražil, Illéš – T. Harkabus, Poletín, Pekr – Juda, Čermák.

    Rozhodčí: Wagner, Čáp – Horažďovský, Dědek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:03
    První buly vyhráli hráči domácího týmu. Vladimír Brož se ihned rozjel s kotoučem proti svému jmenovci v jihlavské brance. JIhlavští ale záhy vystrnadili svého soupeře z pásma.
     
    00:49
    První zákrok Petra Hamalčíka. A to po střele z pravé strany v podání Tomáše Čachotského. Ústecký gólman si ale s touto šancí poradil celkem bez obtíží.
     
    02:00
    Jihlavský tlak na Hamalčíkovu branku se stupňuje. Tedy až do chvíle, kdy domácí dokázali vyhodit kotouč na zakázané uvolnění. Vhazuje se tak po pravici strážce ústecké svatyně.
     
    02:30
    David Vala posunul z rohu kluziště kotouč ven z vlastní obranné třetiny. Sice se puk v ní ještě pokusil udržet Daniel Krenželok, ústeckému výpadu na druhou stranu už ale zabránit nedokázal.
     
    03:19
    Celkem slibná akce dvojice Čachotský – Pekr. Domácí gólman měl co dělat, aby kotouč, letící na něj mezikružím zastavil. Nakonec ho ale zvládl přidržet u ledové plochy.
     
    04:07
    Bilčíkovu střelu od modré zastavil těsně před Hamalčíkem Jiří Drtina. Slovan se následně pokusil vynést hru ven ze třetiny, výsledkem je ale pouze zakázané uvolnění a vhazování před brankou domácího týmu.
     
    04:48
    Nahození Jana Grima před branku skončilo v lapačce Jana Brože, který pro větší bezpečí přidržel puk u ledu.
     
    04:51
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Domácí otevírají skóre dnešního utkání! Po vyhraném buly Anatolijem Protasenjou se chopil v chaosu před Brožovou brankou JAN GRIM, který neomylně uklidil kotouč mezi tři tyče jihlavské klece. Asistence: Anatolij Protasenja.
    04:51 Jan GRIM - 1:0
     
    05:00
    Hned trojice ústeckých hráčů dokázala ubránit jediného jihlavského nájezdníka do útočné třetiny.
     
    05:34
    Nechybělo málo a Slovan mohl navýšit vedení! Z otočky v mezikruží prudce vypálil na Brože Tomáš Pšenička. Jihlavský gólman měl ovšem celou dobu kotouč na očích a také ho dokázal přidržet u betonů.
     
    05:51
    Štěpán Matějček byl zablokován u mantinelu. Dukla tak mohla rozjet protiakci, kterou zakončila střelou Matěje Zadražila přímo do lapačky gólmana Hamalčíka.
     
    06:20
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Tomáš Černý – 2 min., držení hole).
     
    06:34
    Hostům se hned zkraje prvního oslabení povedlo vyhodit kotouč až k Hamalčíkovi, odkud musí Slovan rozehrávat.
     
    07:05
    Ústeckým se stále před brankou soupeře příliš nedaří. Hráči Dukly totiž zvládají včas blokovat střely a obírat soupeře o puk, který následně vyhazují do bezpečí.
     
    07:47
    Petr Hamalčík zprvu přihrál za vlastní brankou na rozehrávku Štěpána Havránkovi. Puk se ale dlouho držel v prostoru za jeho zády. Až po další rozjetí se do zakončení dostal Štěpán Matějček, jehož střela ale nečinila Brožovi značné problémy.
     
    08:20
    Hosté v plném počtu.
     
    08:28
    Ústecký tlak na Brožovu branku pokračuje i nadále. S další střelou z těsné blízkosti neměl jihlavský gólman jednoduchou práci, nakonec ale zůstal úspěšný.
     
    09:19
    Dukla právě vstřelila branku!
    Kombinační akce Jihlavě vyšla a hosté srovnávají skóre! JAKUB ILLÉŠ si obkroužil branku s pukem na holi a z hranice kruhu našel volnou skulinu těsně nad betony ústeckého gólmana. Asistence: Daniel Krenželok a Matěj Zadražil.
    09:19 Jakub ILLÉŠ - 1:1
     
    10:31
    Další atak směrem do útočného pásma zkusil Patrik Čermák. Celkem brzo ale narazil na tělo Štěpána Havránka, přes které bylo obtížné přejít. I tak se ale hosté dostali k zakončení, které Hamalčík pokryl.
     
    11:31
    Na samostatný výpad se vydal Anatolij Protasenja. Po cestě ještě zvládl obehrát Adama Dvořáka, samotné zakončení mu ale příliš nevyšlo. Ústecký forvard namířil kotouč křižmo dosti vysoko nad Brožovu klec.
     
    12:22
    Matěj Zadražil vrátil puk do středního pásma před najíždějícím Pšeničkou. Jihlavští následně vyvezli kotouč až k Hamalčíkovi, kde se jej ale celkem lacino vzdali.
     
    13:15
    Nepříjemný střet dvou někdejších spoluhráčů v litoměřickém dresu odnesl ústecký Dominik Sklenář, kterému pomáhali z ledu. Slovan tak má výhodu další přesilovky, Jan Strejček si totiž odsedí dvě minuty za podrážení.
     
    14:17
    Po chvilkovém ústeckém tlaku je to opět Jihlava, která se chopila herní režie a i ve čtyřech nepříjemně zatápí Slovanu v útočném pásmu.
     
    14:57
    Až ke konci přesilovky obsadilo Ústí pozice v útočné třetině. Po střele Vladimíra Brože od modré ale zase o ně přišlo. Před Janem Brožem totiž stála dvojice jihlavských bránících hráčů, kteří si puk přisvojili.
     
    15:15
    Hosté v plném počtu.
     
    16:10
    Matěj Pekr zachytil ústeckou rozehrávku podél mantinelu. Před brankou pak našel Michala Poletína. Tomu sice první přijetí kotouče příliš nesedlo, trochu se s ním hledal, než ho udržel na hokejce. Následnou střelu už ale musel likvidovat Hamalčík.
     
    16:53
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Jiří Severa – 2 min., nedovolené bránění).
     
    17:01
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlavská přesilovka neměla dlouhého trvání! Hostům se podařilo celkem rychle obsadit pozice v útočném pásmu, načež z mezikruží poslal kotouč těsně pod víko JIŘÍ FRONK a Jihlava se tak ujímá vedení. Asistence: Josef Skořepa a Daniel Krenželok.
    17:01 Jiří FRONK - 1:2
     
    17:01
    Domácí v plném počtu.
     
    17:40
    Michal Trávníček sice obral Matěje Zadražila o kotouč, následně už v souboji nevyzrál na Filipa Eliáše. Dukla tak pokračuje v souhře u vlastní branky.
     
    18:35
    Martin Tůma to zkusil u mantinelu sám proti dvěma dorážejícím hráčům Jihlavy. Výsledkem celé situace je ovšem puk mimo led a vhazování po pravé ruce Petra Hamalčíka.
     
    19:10
    Dalekonosnou přihrávku na Pekra zastavil Vladimír Brož. I on ale o kotouč přišel a hosté tak opět rozehrávali zpoza vlastní branky.
     
    19:55
    Poslední pokus Michala Trávníčka o samostatný výjezd na branku zastavil Tomáš Černý.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První perioda tohoto klání je za námi. Do zápasu vstoupili lépe domácí, kteří svou snahu korunovali úvodní trefou v podání Jana Grima. Jihlava poté ale zařadila na vyšší otáčky a převzala režii hry do vlastních rukou. Výsledkem toho je otočení vývoje utkání v jejich prospěch a vstup do další fáze utkání s mírnou výhodou.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:03
    První buly druhé periody vyhrála Jihlava. Takřka okamžitě ale vyhodila kotouč na zakázané uvolnění.
     
    20:15
    Jihlavskou rozehrávku zastavil v mezikruží Vladimír Brož, což využil k obratu na opačný konec ledové plochy.
     
    21:04
    Jihlavští se již radovali ze třetího gólu. Sudí ale krátce předtím přerušili hru pro postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    21:28
    Těžký boj o kotouč před Hamalčíkem zvládla lépe Dukla, která pokračuje v souhře v útočném pásmu.
     
    22:05
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Jan Strejček – 2 min., hrubost).
     
    22:05
    Utkání je na malou chvíli přerušeno z důvodu čekání na úpravu ledové plochy.
     
    22:10
    Dominik Sklenář si neustále přihrává s Protasenjou ve snaze najít ideální palebnou pozici. To se nakonec podařilo, ovšem Jan Brož tvrdou střelu zvládl pokrýt.
     
    23:02
    Trávníčkovo posunutí kotouče našlo pouze Tomáše Čachotského. Ten ale jen sklepl puk zpět na hokejky domácího týmu. Slovan musí rozehrávat od vlastní branky.
     
    23:56
    Dělovku Jiřího Severy zvládl Brož lapačkou vytečovat do ochranného plexiskla nad jeho brankou.
     
    24:05
    Hosté v plném počtu.
     
    24:27
    Tváří v tvář se Brožovi objevil Anatolij Protasenja, který se pokusil prostřelit jihlavského gólmana mezi nohama. Jan Brož ale tento prostor uzamkl a kotouč podržel. Vzápětí byl ale dojíždějícím Protasenjou sražen do branky a spolu s ní odsunut.
     
    24:32
    Protasenjův zpětný pass našel pouze Jakuba Illéše, který se už v té době řítil proti Hamalčíkově brance. Jihlava ale tentokrát jeho svatyni příliš neohrozila, naopak vzápětí musela čelit brejku Slovanu a následné střele Jana Grima.
     
    25:28
    Tomáš Pšenička na poslední chvíli odstavil od puku Michala Poletína. Hosté se tak vrátili do středního pásma, celkem brzy ale byli zpět u Hamalčíka.
     
    26:32
    Marek Voženílek trochu tvrději odstavil od puku Patrika Čermáka a domácí se tak mohli vydat na další útočnou výpravu.
     
    27:03
    Jan Brož si vyjel za branku ve snaze rozehrát. Nepočítal ale s rozjetým Janem Grimem, který mu vypíchl kotouč. Nevyšla mu ale přihrávka před branku, kde v tu chvíli nestál žádný z Ústeckých.
     
    27:54
    Illéšově střele chybělo snad úplně vše, co by ji chybět mohlo. To uvolnilo cestu domácím k udržení kotouče, následné rozehrávce ve vlastní třetině qa postupnému přechodu až k Brožovi.
     
    28:53
    Daniel Krenželok vyslal po křídle do akce Tomáše Harkabuse. On sám sice na Hamalčíka vystřelit nedokázal, nic to ovšem neměnilo na tlaku, který si Jihlava v útočném pásmu podržela.
     
    29:41
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Jiří Drtina – 2 min., podrážení).
     
    29:48
    Slovan sice prohrál úvodní buly oslabení. Celkem rychle se ale dostal ke kotouči, který vyhodil až k Janu Brožovi.
     
    30:27
    Jihlavští pozvolna rozehrávají od vlastní branky. Sice se dokázali dostat do útočného pásma, ovšem pouze do prostoru u mantinelů, kde je navíc ústecká obrana celkem spolehlivě blokovala.
     
    31:35
    Po Pekrově krátké nahrávce okusil svůj střelecký kanón Michal Poletín. Gólman Hamalčík ale tvrdou střelu přikryl u betonů a nepustil ji za sebe.
     
    31:41
    Domácí v plném počtu.
     
    32:04
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Tomáš Pšenička – 2 min., pozdní dohrání).
     
    32:25
    Tomáš Harkabus se snažil prokličkovat přes celou čtveřici hráčů Slovanu. To mu ovšem nevyšlo a byli to domácí, kteří se dostali do protiakce.
     
    33:24
    Další jihlavskou akci rozjel Tomáš Čachotský. Ani série nahrávek ale ke střele na Hamalčíka nevedla, naopak domácím se povedlo vyhodit puk na opačnou stranu.
     
    34:04
    Domácí v plném počtu.
     
    34:08
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Samostatná finesa MICHALA TRÁVNÍČKA a je opět srovnáno! Ústecký kapitán se zjevil zcela sám před Brožem, kterého tváří v tvář vymíchl a zkušeně poslal puk za jeho záda. Bez asistence.
    34:08 Michal TRÁVNÍČEK - 2:2
     
    34:32
    Dominik Sklenář sice v souboji nestačil na dvojici jihlavských hráčů, i tak to ale byl Slovan, který se držel v útočném pásmu.
     
    34:50
    Jihlava se sice dokázala uvolnit, dlouhého trvání to ale nemělo. Ústečtí si následně přihrávali osamoceni před Hamalčíkem a vyčkávali na volnou cestu pro průnik.
     
    35:44
    Pěkně zadunělo plexisklo po střele Marka Voženílka od modré čáry vysoko nad Brožovu branku. To ovšem umožnilo hostům chopit se kotouče a vydat se na výpravu k Hamalčíkovi.
     
    36:24
    Tak dlouho se snažil uvolnit Tomáš Čachotský v rohu kluziště, až raději poslal puk na volného Krenželoka. Tomu se sice zprvu nepodařilo přesně převzít kotouč, následně ale musel Hamalčík likvidovat několik důrazných střel Jihlavy.
     
    37:19
    Zpětná nahrávka Dominiku Sklenářovi na Pšeničku nevyšla. Výsledkem toho je další brejk Jihlavy, po čemž si hosté přihrávají v útočném pásmu. Ke střele ale ne a ne dojít.
     
    38:15
    Jan Strejček pouze nahodil puk napravo od Hamalčíka. Domácí se tak jej celkem snadno zmocnili a vydali se na druhý břeh.
     
    38:26
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Jan Strejček – 2 min., držení).
     
    38:45
    Pokus Ústečanů o nájezd na Brožovu branku skončil výhozem kotouče do hlediště. Vhazuje se tak ve středovém kruhu.
     
    39:10
    Sám proti třem to zkusil Tomáš Čachotský. Na záda se mu ale přilepil Jiří Severa, díky čemuž se jihlavský útočník ani nedostal ke střele.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I druhá perioda už je za námi. V ní se poněkud více dařilo domácímu celku, který se povedenou trefou Michala Trávníčka dostal zpátky do hry. Před závěrečnou třetinou jsou tak akce obou týmů nadále otevřené.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:11
    Hned zkraje třetiny obsadili Ústečtí pozice v útočném pásmu. Brože ovšem střelecky prověřit nedokázali.
     
    40:26
    Hosté v plném počtu.
     
    40:41
    Jan Brož sklepl kotouč za sebe a umožnil tak Jakubu Illéšovi vyjet podél mantinelu k brance Petra Hamalčíka. Zde se i dostal do zakončení, jeho nepříliš důraznou střelu ale domácí vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    41:36
    Z mezikruží to přes několik ústeckých hráčů zkusil Matěj Pekr. A už to vypadalo, že se kotouč dostane do sítě, gólman Slovanu ho neměl nijak pod kontrolou. Nakonec ho ale zvládl zalehnout a tělem podržet.
     
    42:18
    Jihlavští se dostali do ráže. Výsledkem toho je prudká střela Jana Strejčka od modré, která činila Hamalčíkovi velké problémy. Nakonec ale udržel ústecký gólman situaci pod kontrolou a zabránil jihlavské dorážce.
     
    42:58
    Hosté opět na kotouči. Z rozehrávky od vlastní branky ale nevzešlo nic jiného než zakázané uvolnění. Vhazuje se tak před Brožem.
     
    43:23
    Matěj Zadražil narušil ústeckou souhru a křižmo se vydal do útočného pásma. Od mantinelu následně vyslal kolmici směrem k brance, kde ovšem nenašel žádného volného spoluhráče.
     
    43:57
    V poslední době se utrhl pytel se zakázanými uvolněními. Petr Hamalčík tak musí být neustále ve střehu.
     
    44:22
    Jihlavský rozjezd dostal do šance Tomáše Harkabuse. Ten následně zpoza branky vyslal přihrávku do mezikruží. Už se napřahoval jeho spoluhráč k dorážce, když Ústečtí vypíchli puk do bezpečí.
     
    44:46
    Po povedené souhře Dukly prověřil Hamalčíkovu pozornost Tomáš Jiránek. Ústecký gólman ale celkem pohotově reagoval svými betony.
     
    45:38
    Tlak Jihlavy se stupňuje. Do dalšího zakončení se dostal Jakub Illéš. Ústečtí obránci ale zvládli tuto střelu zbrzdit, definitivní stopku ji vystavil Petr Hamalčík.
     
    46:19
    Trávníčkova přihrávka na Severu nevyšla ústeckému kapitánovi dle představ. V mezikruží se kotouče chopili hosté, kteří ovšem rozehrávají od vlastní branky.
     
    46:42
    Jan Strejček po vyhraném buly rozehrál další akci Jihlavy. Ve středním pásmu ale kotouč převzal Marek Voženílek, který ho také nastřelil zpět k Brožově svatyni. To ovšem umožnilo Jihlavě opět vyjet, tentokrát navíc i k Hamalčíkovi.
     
    48:03
    Vysoké Čachotského nahození Hamalčík pokryl celkem snadno. Vhazuje se tak po jeho pravé ruce.
     
    48:26
    Od vlastní branky se přes střední pásmo až do rohu u Hamalčíkovy branky dostal Tomáš Černý. Tam ale narazil na ústeckou obranu, která mu kotouč vypíchla a naopak sami hráči Slovanu vyjeli do útočné příležitosti.
     
    49:27
    Jihlava je ale opět před Hamalčíkem. Tentokrát se ovšem daří ústecké obraně, která neuvolní soupeři ani píď volného prostoru.
     
    50:23
    Chyby Daniela Krenželoka mohl gólově využít Dominik Sklenář. Puk ale natečoval téměř kolmo k Brožově brance, navíc v jejím okolí nestál žádný z ústeckých hráčů na dorážku.
     
    51:24
    Chaos před ústeckou brankou po střele Jana Strejčka! Nikdo z hráčů neměl absolutně kotouč pod kontrolou, až se ho zmocnil jeden z domácích obránců, který ho ihned poslal do bezpečí.
     
    52:13
    Anatolij Protasenja si prokličkoval vlastní obrannou třetinou, ve středním pásmu ale přišel o kotouč. Ani to ale Slovanu nezabránilo ve výjezdu na Brožovu branku, byť z této situace nic nedokázal vytěžit.
     
    53:15
    Po Tůmově nahrávce si najel z levé strany před Brože Tomáš Pšenička. Z hranice kruhu ho také střelecky prověřil, trefil ho ovšem přímo do terče, díky čemuž jihlavský gólman puk celkem snadno vyrazil.
     
    54:22
    Jiří Severa narušil souhru mezi dvojicí jihlavských hráčů a přesně mezi nimi projel do útoku. Právě ale na stejnou dvojici také narazil, kotouč mu totiž vypíchla. Toho se ale zmocnil Michal Trávníček, který posléze zakončil. Jan Brož si ale s touto šancí zvládl poradit.
     
    55:30
    Michal Poletín ve středním pásmu rozjel další útočnou příležitost Dukly. Příliš dlouhého trvání ale neměla, už za modrou si puk mezi sebou přihrávali osamocení beci domácího týmu.
     
    56:24
    Jihlavští pokračují v útočném tažení. Pomohla jim k tomu i signalizovaná výhoda.
     
    56:57
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Dominik Sklenář – 2 min., sekání).
     
    56:59
    Hned zkraje dalšího oslabení vyhodil Slovan kotouč až k Brožovi.
     
    57:28
    Pekr s Krenželokem si přehazují kotouč na modré ve snaze najít ideální palebnou pozici.
     
    58:13
    Slovanu se podařilo přenést hru a naopak i ve čtyřech zatápět jihlavské obraně. Velkou šanci na skórování měl Ondřej Bláha, být jen o malý kousek rychlejší.
     
    58:57
    Domácí v plném počtu.
     
    59:04
    Těžký a dlouhý souboj o puk za brankou Hamalčíka zvládli lépe domácí. Dominik Sklenář následně vystartoval podél mantinelu a z levé strany pruce na Brože vypálil. Ten přidržel puk mezi betony.
     
    59:44
    Jihlavští to neustále zkouší. V útočném pásmu mají vysokou aktivitu.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Třetí třetina je za námi. I přes velké množství šancí, zejména na jihlavské straně, ale gól nepřinesla. Čeká na nás tedy prodloužení.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:10
    Přes celou délku ledové plochy vystartoval Vladimír Brož. Z mezikruží také prověřil jihlavského Jana Brože. Ten ale zvládl kotouč přidržet u svého těla.
     
    60:45
    Další slibnou šanci si připsal Jiří Severa po souhře s Trávníčkem. Brož ale zvládl vyrazit.
     
    61:20
    Jan Grim drží kotouč za svou brankou a opatrně vyčkává s rozehrávkou.
     
    61:50
    Na puku jsou stále hráči Slovanu, kteří neustále zkouší výpady na Brožovu branku. Jihlavskému gólmanovi se ale zatím daří.
     
    62:56
    Trávníčkova přihrávka na Drtinu před branku gólový efekt nepřinesla. Ústecký bek stál celkem blízko před Brožovou svatyní.
     
    63:37
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Štěpán Matějček – 2 min., podrážení).
     
    63:37
    Oddechový čas pro hosty.
     
    63:39
    Čachotský nabil na hranici kruhu Danielu Krenželokovi, který posléze vypálil. Ovšem přímo Petru Hamalčíkovi do lapačky.
     
    64:06
    Znovu dvojice Čachotský – Krenželok a další Krenželokova střela. Tentokrát ale příliš vysoká, zamířila až do ochranné sítě nad ústeckou brankou.
     
    64:19
    Oddechový čas pro domácí.
     
    64:21
    Po buly se opět drží na kotouči Jihlavští. Poletínovu střelu zprava ale Hamalčík zpacifikoval.
     
    64:49
    Další Poletínův střelecký pokus Hamalčík vyrazil.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Ani prodloužení vítěze dnešního utkání nepřineslo. V jeho první polovině se dařilo daleko více domácím, vždy si ovšem vylámali zuby na Brožovi. Karta se ale obrátila během jihlavské přesilovky. Ani v tomto případě ale Dukla nedokázala skórovat a na řadu tak přicházejí samostatné nájezdy.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Michal POLETÍN neproměňuje.
    Michal POLETÍN
     
    1. série
    0:0
    Michal TRÁVNÍČEK neproměňuje.
    Michal TRÁVNÍČEK
     
    2. série
    0:1
    Tomáš ČACHOTSKÝ proměňuje.
    Tomáš ČACHOTSKÝ
     
    2. série
    0:1
    Jiří SEVERA neproměňuje.
    Jiří SEVERA
     
    3. série
    0:2
    Jakub ILLÉŠ proměňuje.
    Jakub ILLÉŠ
     
    3. série
    1:2
    Martin TŮMA proměňuje.
    Martin TŮMA
     
    4. série
    1:3
    Patrik ČERMÁK proměňuje.
    Patrik ČERMÁK
     
    4. série
    2:3
    Dominik SKLENÁŘ proměňuje.
    Dominik SKLENÁŘ
     
    5. série
    2:3
    Jiří FRONK neproměňuje.
    Jiří FRONK
     
    5. série
    3:3
    Anatolij PROTASENJA proměňuje.
    Anatolij PROTASENJA
     
    6. série
    3:3
    Martin TŮMA neproměňuje.
    Martin TŮMA
     
    6. série
    3:3
    Tomáš ČACHOTSKÝ neproměňuje.
    Tomáš ČACHOTSKÝ
     
    7. série
    3:3
    Anatolij PROTASENJA neproměňuje.
    Anatolij PROTASENJA
     
    7. série
    3:3
    Jakub ILLÉŠ neproměňuje.
    Jakub ILLÉŠ
     
    8. série
    3:3
    Dominik SKLENÁŘ neproměňuje.
    Dominik SKLENÁŘ
     
    8. série
    3:3
    Patrik ČERMÁK neproměňuje.
    Patrik ČERMÁK
     
    9. série
    3:3
    Jan GRIM neproměňuje.
    Jan GRIM
     
    9. série
    3:3
    Michal POLETÍN neproměňuje.
    Michal POLETÍN
     
    10. série
    3:3
    Tomáš PŠENIČKA neproměňuje.
    Tomáš PŠENIČKA
     
    10. série
    3:3
    Jan STREJČEK neproměňuje.
    Jan STREJČEK
     
    11. série
    3:3
    Jiří SEVERA neproměňuje.
    Jiří SEVERA
     
    11. série
    3:3
    Tomáš HAVRÁNEK neproměňuje.
    Tomáš HAVRÁNEK
     
    12. série
    3:3
    Jiří DRTINA neproměňuje.
    Jiří DRTINA
     
    12. série
    3:4
    Tomáš ČACHOTSKÝ proměňuje.
    Tomáš ČACHOTSKÝ
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Dukla Jihlava.
    Dlouhá série nájezdů je u konce, TOMÁŠI ČACHOTSKÉMU vyšel blafák a získal pro svůj tým druhý bonusový bod.
    Tomáš ČACHOTSKÝ - 2:3
     
    Konec zápasu.
     
    Dlouhý zápas je u konce. Jihlavským se vydařily lépe nájezdy a díky tomu si odváží domů dvojici bodů. Ovšem domácí moc smutnit nemusí, soupeři byli více než vyrovnaným soupeřem.
     
    Já se odsud z Ústí nad Labem s vámi loučím a přeji hezký zbytek večera. (20:56:20)
    Marken.cz

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 5. Grim (Protasenja), 35. Trávníček – 10. Illéš J. (Krenželok D., Zadražil M.), 18. Fronk J. (Skořepa J., Krenželok D.), rozh. náj. Čachotský

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Michal Poletín (JIH)
    0:0   Michal Trávníček (UNL)
    2. série:
    0:1   Tomáš Čachotský (JIH)
    0:1   Jiří Severa (UNL)
    3. série:
    0:2   Jakub Illéš (JIH)
    1:2   Martin Tůma (UNL)
    4. série:
    1:3   Patrik Čermák (JIH)
    2:3   Dominik Sklenář (UNL)
    5. série:
    2:3   Jiří Fronk (JIH)
    3:3   Anatolij Protasenja (UNL)
    6. série:
    3:3   Martin Tůma (UNL)
    3:3   Tomáš Čachotský (JIH)
    7. série:
    3:3   Anatolij Protasenja (UNL)
    3:3   Jakub Illéš (JIH)
    8. série:
    3:3   Dominik Sklenář (UNL)
    3:3   Patrik Čermák (JIH)
    9. série:
    3:3   Jan Grim (UNL)
    3:3   Michal Poletín (JIH)
    10. série:
    3:3   Tomáš Pšenička (UNL)
    3:3   Jan Strejček (JIH)
    11. série:
    3:3   Jiří Severa (UNL)
    3:3   Tomáš Havránek (JIH)
    12. série:
    3:3   Jiří Drtina (UNL)
    3:4   Tomáš Čachotský (JIH)


    HC Slovan Ústí nad Labem: Hamalčík (Haas) – Vl. Brož (A), Vala, J. Drtina (A), Š. Havránek, M. Voženílek, Pika, Zich – Tůma, Pšenička, D. Sklenář – Trávníček (C), Matějček, Severa – O. Bláha, Protasenja, Grim – M. Bláha, Furch.
    HC Dukla Jihlava: Jan Brož (Fučík) – D. Krenželok, Eliáš, T. Černý, Strejček, Bilčík, A. Dvořák, Březák – Čachotský (A), Skořepa (C), Fronk – Jiránek, M. Zadražil, Illéš – T. Harkabus, Poletín, Pekr – T. Havránek, Juda, Čermák.

    Rozhodčí: Wagner, Čáp – Horažďovský, Dědek
    thejrc.org