Chabarovsk – Magnitogorsk 2:1 (po pr.) | Barys – Omsk 2:5 (kon.) | Jaroslavl – Jokerit 1:4 (kon.)
Kazaň – N.Novgorod 7:5 (kon.) | Nižněkamsk – CSKA Moskva 2:4 (kon.) | Minsk – Soči 3:2 (po pr.)
Dynamo Moskva – Riga 6:1 (kon.)
konec
Lokomotiv Jaroslavl
1:4 (0:2, 1:2, 0:0)
Jokerit Helsinky
Čtvrtek 19.11.2020, 17:00 • Arena 2000, Jaroslavl • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (19:16:43)
     
    Ještě doplním, že dnešní duel sledovalo 1827 diváků.
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Krejčík (JOK) – 0+0, 0 střel, čas na ledě 19:08
     
    Střely na branku: 40 – 23
     
    Je konec! Jokerit nakonec zvládl duel na ledě Lokomotivu Jaroslav a vítězí 4:1. Ve třetí třetině se domácí celek sice tlačil do útoku, ale přes fantasticky hrající obranu Jokeritu se nedostával do šancí. Všechny rány navíc pochytal skvělý Anders Lindbäck. Jokerit už se v závěrečné třetině nikam nehnal a kontroloval své vedení.
     
    Konec zápasu.
     
    59:24
    Nikolaj Kovalenko se otočil v prostoru u mantinelu a střílel zápěstím. Hostující brankář jeho ránu dobře viděl a připsal si další jistý zákrok.
     
    59:02
    Lokomotiv se usadil v útočném pásmu a ještě se snaží ohrozit branku finského mužstva. Všichni hráči Jokeritu se i s vědomím náskoku poctivě věnují obraně.
     
    58:25
    Lindback vyjel za svou branku a před dojíždějícím hráčem v červeném dresu vyhodil puk ven z obranného pásma.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    57:26
    Artur Kajumov dostal prostor na levé straně útočného pásma, odkud střílel forhendem, nicméně jeho pokus vůbec netrefil branku.
     
    57:05
    Hosté si jednoduše pomohli nahozením do rohu útočného pásma a odjeli na střídačku. Ani domácí celek už nemá moc sil na útočení.
     
    56:10
    Jesse Joensuu dostal přihrávku na pravou stranu útočného pásma a dostal se do zakončení. Jeho rána však trefila jen brankáře.
     
    55:36
    Henrik Haapala střílel od modré čáry, ale jeho rána znovu nebyla přesná. Puk se od zadního mantinelu odrazil jen k hráčům soupeře.
     
    55:05
    Pasquale vyjel za svou klec a pomohl spoluhráčům se zrychlením rozehrávky. Hokejisté Lokomotivu nemají moc volného prostoru.
     
    54:32
    Lokomotiv si vypracoval tlak v útočném pásmu, nicméně nikdo v červeném nezakončil. Hráči Jokeritu totiž skvěle vystupují a blokují přihrávky.
     
    54:05
    Jesse Joensuu vybruslil podél mantinelu do střelecké pozice, nicméně jeho pokus byl hodně pomalý a skončil na betonu připraveného brankáře.
     
    53:35
    Konsta Hirvonen se skvěle otočil v obranném pásmu a odrazem o mantinel vyhodil kotouč přes modrou čáru. Duel se v posledních minutách hodně kouskuje.
     
    53:10
    Marko Anttila si nabruslil na zpětnou přihrávku z rohu ledové plochy a pohotově zakončil forhendem. Jeho rána však trefila jen beton brankáře.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 24. Ohtamaa – 16. Pudas (Joensuu), 19. Tolvanen (Haapala, Pudas), 28. O'Neill (Lehtonen), 38. Joensuu (Nicklas Jensen, O'Neill)


    Lokomotiv Jaroslavl: Konovalov (21. Pasquale) – A. Marčenko, M. Osipov, Rafikov, Ohtamaa, Čerepanov, Misjul – Berjozkin, Pääjärvi, Tkačjov – Korškov, Kraskovskij, Alexejev – Kajumov, J. Averin, Lander – Kudrjavcev, Kovalenko, Ivanov – Iljenko.
    Jokerit Helsinky: Lindbäck (Kalninš) – Viitasalo, Lehtonen, A. Grant, Lööv, Pudas, J. Krejčík – Nicklas Jensen, O'Neill, Joensuu – Pakarinen, Norman, Haapala – Anttila, Mäenalanen, Tolvanen – Halme, Hirvonen, H. Ikonen.

    Rozhodčí: Fatějev, Odinš – Antonov, Šadrin

    Diváci: 1827
    ocianews.com