Rennes – Bordeaux 0:1 (kon.) | Monaco – PSG 3:2 (kon.)
konec
Stade Rennes
0:1 (0:1)
Girondins Bordeaux
Pátek 20.11.2020, 19:00 • Roazhon Park, Rennes • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že o jedinou trefu se postaral Hatem Ben Arfa, jenž dovedl Bordeaux k vítězství, se loučím a zároveň vás zvu k utkání, do něhož nastoupí Monaco a PSG! (20:58:12)
     
    Statistiky zápasu

    Držení míče: 58 % : 42 %. Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 9:2. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 18:19.
     
    Bordeaux získává cenné vítězství, když vykradlo Rennes! Domácí celek nezvládl utkání, v němž plnil roli obrovského favorita. Rennes bylo často na útočné polovině, kde kombinace poněkud vázla a navíc moc šancí si nepřipravilo. Naopak Bordeaux zvládlo závěr prvního poločasu, když se trefil Hatem Ben Arfa. Po přestávce hostující celek hrál to, co mu stačilo a dokráčel k důležitým třem bodům.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Střílený centr před branku posílal z levé části šestnáctky Adrien Truffert, ovšem míč na rohový kop poslal skvěle postavený Laurent Koscielny.
     
    90+3
    A znovu Eduardo Camavinga, který se pokoušel o kolmici za obranu. Jenomže celou situaci si pohlídal Youssouf Sabaly, který výborně pokryl prostor.
     
    90+2
    Eduardo Camavinga fauloval a Youssouf Sabaly rozhodně nebude spěchat. Hostující celek šetří cenné vteřinky a pomalu kráčí za překvapivým vítězstvím.
     
    90+1
    Bude se hrát ještě pět minut nad rámec normální hrací doby! Rennes tak má stále dost času na vyrovnání.
     
    90
    Na pravé straně dobře pracuje Hamari Traoré, který vybojoval rohový kop. Rennes bleskově rozehrálo, ale kombinace u lajny příliš nevyšla. Navíc o chvíli později přišel útočný faul.
     
    89
    Rennes rozehrávalo další rohový kop, jenomže centr mířil do malého vápna, kde kraluje Benoît Costil. Hostující brankář se nemusel ani moc namáhat, aby balon získal.
     
    88
    Domácí celek stále kombinuje na útočné polovině, avšak hráčům bez míče schází pohyb. Přihrávka mířila na střed, kde se pohyboval Eduardo Camavinga, jehož skvěle dostoupil Jimmy Briand.
     
    86
    Rennes kombinuje na útočné polovině, jenže je daleko od soupeřovy branky. Obrana Bordeaux dnes pracuje na jedničku a zaslouženě vede svůj tým k vítězství.
     
    85
    Do konce normální hrací doby zbývá pět minut plus nastavení. Domácí celek se nedostává k vyloženým šancím, a tak stále prohrává. Benoît Costil má na své straně štěstí, jelikož ho dvakrát zachránila branková konstrukce.
     
    83
    Jimmy Briand na polovině hrací plochy trefil loktem soupeře. Nayef Aguerd rychle vstal a šel si to se soupeřem vyříkat. Rozhodčí ale nepříjemnou situaci rychle rozehnal.
     
    82
    Skvěle hrající Jeremy Doku přihrál na penaltový puntík, odkud z jedné vystřelil M'Baye Niang, který trefil prvního soupeře. Poté přišlo ještě zakočení zpoza vápna, které mířilo jen nad bránu.
     
    81
    Rennes rozehrávalo rohový kop, po kterém zakončoval Damien Da Silva, jehož pokus mířil nad branku. Hráčům v červených dresech dnes není souzeno.
    80. Jeremy Doku (REN)
     
    80
    Domácímu mužstvu se čas velmi rychle krátí a papírový favorit stále prohrává. To nezměnil ani Jeremy Doku, který z pravé části šestnáctky orazítkoval vzdálenější tyč!

    Michal Luxa

    Branky: 37. Ben Arfa (Kalu)

    Karty:   69. Tait (REN), 71. Truffert (REN) – 47. Kalu (BOR), 66. Kwateng (BOR)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 9:2. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 18:19.
    Stade Rennes: A. Gomis – Soppy (58. H. Traoré), Da Silva (C), Aguerd, Truffert – Camavinga, Bourigeaud – Del Castillo (58. Doku), Terrier (58. Hunou), Tait (70. Gboho) – Guirassy (78. Niang).
    Náhradníci: Salin – Doku, Gboho, Hunou, Siliki, Niang, Nyamsi, N'Zonzi, H. Traoré.

    Girondins Bordeaux: Costil – Kwateng, Koscielny (C), Baysse, Sabaly – Bašić, Otávio – Zerkane (58. Briand), Ben Arfa (76. Adli), Kalu (58. Oudin) – Maja (58. A. Traoré).
    Náhradníci: Poussin – Adli, Bakwa, Benito, Briand, de Préville, Jovanović, Oudin, A. Traoré.

    Rozhodčí: Abed – Pasqualotti, Boutry
    thejrc.org