Chrudim – Prostějov 1:2 (kon.) | Táborsko – Varnsdorf 1:2 (kon.) | Vyšehrad – Třinec 0:2 (kon.)
Hr. Králové – Ústí n. L. 5:1 (kon.)
konec
MFK Chrudim
1:2 (0:1)
1. SK Prostějov
Sobota 21.11.2020, 13:30 • Městský fotbalový stadion Za Vodojemem, Chrudim • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází Jakub Kopřiva, přichází Michal Stříž.
     
    87
    Na polovině hřiště zastavoval hned v zárodku útočnou akci domácích Jakub Kopřiva, za svůj skluz uviděl žlutou kartu.
     
    82
    Vojtěch Řezníček se na trávníku příliš dlouho neohřál, po střetu s protihráčem odkulhal s bolestivou grimasou do zámezí a nahradil ho David Látal.
     
    82
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází David Jurásek, přichází Štěpán Langer.
     
    80
    Hosté opět využili rychlého brejku, Rolinc si na levé straně počkal na náběh Kopřivy, ten pálil z první nad bránu domácích.
     
    78
    Střídající Píchal se po přistrčení míče od Juráska ocitl ve velké šanci, Mrázek na poslední chvíli gólovou příležitost Prostějova uhasil a domácí následně dostali míč do bezpečí.
     
    75
    Série přímých volných kopů pokračovala, Verner našel na hranici malého vápna Krištofa, ten nebyl ale ideálně postavený a v nadějné šanci nedokázal nasměrovat míč na bránu.
     
    71
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází Martin Zikl, přichází Jakub Rolinc.
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází Jakub Matoušek, přichází David Píchal.
    Střídání v týmu MFK Chrudim: ze hřiště odchází Jaroslav Hlavsa, přichází Vojtěch Řezníček.
    Střídání v týmu MFK Chrudim: ze hřiště odchází David Breda, přichází Denis Krištof.
     
    67
    O osudu utkání mohl z levé strany rozhodnout Matoušek, ten byl sám před bránou, brankář Mrázek proti němu musel vystoupit a domácí zachránila levá tyč!
     
    65
    Prostějov právě vstřelil branku!
    Velká radost propukla v táboru hostů, kteří si díky využitému rychlému brejku berou vedení zpět na svou stranu. Chrudimští nerozehráli ideálně roh, po dlouhém odkopu odvedl parádní práci na pravé straně Matoušek, jenž se dostal s míčem až do vápna, kde se nenechal odstavit od míče a připravil gólové zakončení pro DANIELA BIALEKA, kterému stačilo míč uklidit do prázdné části branky.
     
    58
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Chrudimští se po rychlé útočné akce dočkali vyrovnání. Dlouhou přihrávku do běhu dostal na levou stranu Rybička, ten udělal dobře, když rychle poslal míč dále dopředu na LADISLAVA MUŽÍKA, jenž se uvolnil od bránícího hráče a po zemi poslal míč k levé tyči vedle vyběhnuvšího brankáře Muchy.
     
    52
    Velká šance Chrudimi! Mužík se uvolnil k přihrávce na pravé straně, poslal míč do vápna, kde ale ani trojice hráčů nedokázala v zajímavé šanci zakončit. Následně pálil zpoza vápna Verner, který byl navíc faulován a domácí budou mít zajímavou standardku.
     
    51
    Po souboji s Vernerem v pokutovém území skončil na trávníku Matoušek, penalta se ale ani nyní nepíská a hra pokračuje dále.
     
    46
    Hosté se hned po úvodním výkopu vydali dopředu, Ziklův centr do vápna z pravé strany si málem srazil do vlastní sítě Fofana.
     
    44
    Davidovi Juráskovi byl nejprve odpískán ofsajd a následně bránil rychlé rozehrávce Chrudimi, a tak uviděl za své počínání žlutou kartu.
     
    27
    Ve stoprocentní šanci se ocitl domácí Kang-hjon, který se hned chytá za hlavu! Chrudim se prosadila po pravé straně, Mužík poslal míč po zemi na malé vápno, kde číhal již zmiňovaný Kang-hjon, ale netrefil odkrytou část branky.
     
    6
    Prostějov právě vstřelil branku!
    Hosté se z první větší šance ujímají vedení. Jirásek z levé strany téměř od rohového praporku přihrál na hranici vápna Zapletalovi, jeho sražená střela se dostala na malé vápno k JAKUBU MATOUŠKOVI, jenž placírkou uklidil míč k pravé tyči.
     
    Nový termín utkání byl stanoven na sobotu 21. listopadu se začátkem v 13:30 hodin.

    Adam Joska

    Branky: 58. Mužík – 6. Matoušek, 65. Bialek

    Karty:   44. Jurásek (PRO), 87. Kopřiva (PRO)


    MFK Chrudim: Mrázek – Vencl, Fofana, Hlavsa (71. Řezníček, 82. Látal) – Mužík, Kesner, Verner, D. Breda (71. Krištof), Sokol – Rybička, Kang-hjon.
    Náhradníci: Zíma – Krištof, J. Havlena, Drahoš, Trávníček, Řezníček, Látal.

    1. SK Prostějov: Mucha – Šmehyl, Bala, Bialek, Sečkář – Kopřiva (90+3. Stříž), Spáčil, Jurásek (82. Langer) – Matoušek (71. Píchal), Zikl (71. Rolinc), Zapletal.
    Náhradníci: Bréda – Langer, Rolinc, Šteigl, Stříž, Píchal.

    Rozhodčí: Vojkovský – Melichar, Lakomý
    thejrc.org