Příbram – Zlín 1:0 (kon.) | Opava – Mladá Boleslav 2:2 (kon.) | Č. Budějovice – Karviná 1:1 (kon.)
Teplice – Olomouc 1:1 (kon.) | Pardubice – Brno 2:1 (kon.) | Jablonec – Plzeň 3:2 (kon.)
konec
FK Příbram
1:0 (0:0)
FC Zlín
Sobota 12.12.2020, 14:00 • Na Litavce, Příbram • FORTUNA:LIGA • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    1.FK Příbram se herně zvedla a v domácím zápase proti Zlínu se bude snažit v sobotu odpoledne prodloužit sérii tří ligových utkání bez porážky. Ševci se budou muset obejít bez útočníka Tomáše Poznara, zatímco jeho spoluhráče Antonína Fantiše čeká návrat domů a vystoupení proti svému bývalému týmu. Výkop 14:00.
     
    1.FK Příbram

    Fotbalisté Příbrami prožili hodně strašidelný vstup do sezóny, po dvou venkovních remízách a domácí výhře se ovšem zdá, že se blýská na lepší časy. Svěřenci Pavla Horvátha vybojovali bod v Brně a Olomouci a mezitím na domácím hřišti navíc otočili zápas s Mladou Boleslaví. A právě na poslední vystoupení Na Litavce se budou po návratu domů snažit navázat. Příbram byla po celý zápas herně lepší a otočit utkání se jí podařilo naprosto zaslouženě. Domácí neprohráli třikrát v řadě a dokázali se odpoutat ze samého dna ligové tabulky.
     
    FC Fastav Zlín

    Bohumil Páník se vrátil po dvou letech na lavičku Zlína a týmu se pod jeho vedením zatím velice daří. Ševci sice nedokázali prodloužit sérii tří ligových výher v řadě a naposledy doma podlehli Jablonci, nachází se ovšem v horní polovině tabulky a patří jim sedmé místo. Zlín vyhrál v Českých Budějovicích a na senzační výhru proti Plzni poté navázal vítězstvím v Karviné. Jeho sérii tří výher v řadě přerušil až Jablonec, který na jeho hřišti vyhrál 2:0. Hosté se budou muset obejít bez Tomáše Poznara, který viděl v závěru prvního poločasu v rozpětí pouhých pěti minut dvě žluté karty a těsně před přestávkou byl vyloučen. Dokáží hosté vyhrát?
     
    Úvodní sestavy:

    1.FK Příbram: Kočí – Tregler, Kleščík, Cmiljanović, Nový – T. Pilík, Folprecht – Jan Rezek (C), Voltr, Zorvan – Vávra.
    Náhradníci: Melichar – Antwi, Hájek, Kvída, Pinc, Svoboda, Vais.

    FC Fastav Zlín: S. Dostál – Simerský, P. Buchta, Procházka – Fantiš, Hlinka, Conde, Jiráček (C) – Dramé, Jawo, Čanturišvili.
    Náhradníci: Rakovan – Cedidla, Janetzký, Martínez García, Slaměna, Toutou Mpondo, Vraštil.

    Rozhodčí: Petr Hocek. Asistenti: Jaroslav Kubr, Jiří Pečenka. Čtvrtý rozhodčí: Ondřej Lerch.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Marek Hlinka právě obstaral výkop zápasu, ve kterém domácí Příbram hostí Zlín. Domácí jsou v tabulce na předposledním místě, zatímco Ševcům patří sedmé místo.
     
    2
    Lamin Jawo vyrážel podél levé postranní čáry z vlastní poloviny hřiště do rychlého protiútoku a těsně před půlící čárou byl přidržen jedním z domácích fotbalistů.
     
    3
    Youba Dramé se málem dostal do zakončení v blízkosti šestnáctky, jenže pomezní rozhodčí zvedl praporek nad hlavu a útok hostujícího týmu ze Zlína zastavil ofsajd.
     
    4
    Peter Kleščík našel nádherným diagonálním pasem Tomáše Pilíka, který od pravého rohového praporku posílal míč ihned do ohně, Ševci ho ovšem nadvakrát odvrátili.
     
    5
    Hra se rychle otočila a na pravém křídle si naběhl na pěknou kolmou přihrávku Lamin Jawo. Hostující útočník poté mohl postupovat sám na bránu, kdyby se nepískal ofsajd.
     
    6
    Fotbalisté Příbrami předvedli nádhernou a rychlou kombinační akci na jeden dotek a na levé straně šestnáctky se málem dostal ke střele Jan Rezek, nevyšlo mu ale zpracování.
     
    7
    Svěřenci Pavla Horvátha se během posledního měsíce herně zvedli a proti Zlínu se dnes snaží prodloužit sérii tří ligových utkání bez porážky. Zlín se chce vrátit na vítěznou dráhu.
     
    8
    Antonín Fantiš ani žádný z jeho spoluhráčů se v pokutovém území Příbrami do zakončení nedostal a Dominik Simerský poté předvedl velice nepřesný pas. Vhazování pro Příbram.
     
    9
    Na obranu Příbrami letěl další nebezpečný kolmý pas, který jeden z Ševců chytře prodloužil hlavou za sebe, jenže Youba Dramé se ocitl v ofsajdu. Už třetí ofsajd Zlína.
     
    10
    Martin Nový se dostal na pravém křídle k střílenému přízemnímu centru, který byl sražený na rohový kop. Fotbalisté Příbrami mohou udeřit po rozehrání standardní situace.
     
    11
    Zlín nebezpečí po rozehrání rohového kopu odvrátil a Příbram se zatím k žádnému střeleckému pokusu nedostala, to samé ovšem platí na straně hostujících hráčů Zlína.
     
    12
    Filip Zorvan si hledal prostor mezi třemi protihráči a mířila na něj nebezpečná kolmá přihrávka, jenže domácí fotbalista se proti přesile prosadit nedokázal a Zlín se ubránil.
     
    13
    Antonín Fantiš se dostal po přetaženém centru z levého křídla k míči na vzdálenější pravé tyči, jenže se ocitl ve velkém střeleckém úhlu a rozhodčí mu navíc odpískal ofsajd.
     
    14
    Zatím sledujeme velice vyrovnaný zápas, ve kterém se hra pravidelně přelévá ze strany na stranu. Ani jeden z týmů se ovšem do žádného zakončení nedostal a čekáme na první šanci.
     
    15
    Mihailo Cmiljanović propadl na levé straně obrany domácího týmu a Zlín vyrazil do nebezpečného protiútoku. Youba Dramé a Lamin Jawo si ovšem nerozuměli a patička vyšla vniveč.
     
    16
    Ze zápasu uběhlo úvodních patnáct minut a na stadionu Na Litavce jsme zatím nebyli svědky gólu. Příbram hraje ve vyrovnaném zápase s hostujícím Zlínem bez branek.
     
    18
    Youba Dramé posílal za obranu Příbrami dlouhý kolmý pas, problém byl ovšem v tom, že zamířil do území nikoho. Pro míč si snadno doběhl domácí brankář Ondřej Kočí.
     
    19
    Tomáš Pilík teď dostal nádhernou přihrávku za obranu od Filipa Zorvana a ocitl se před bránou úplně sám, jenže Stanislav Dostál ho fantasticky vychytal, když proti němu včas vyběhl a poté se nenechal prostřelit mezi nohama! První šance!
     
    21
    Youba Dramé mohl využít pěkného sklepnutí v podání Antonína Fantiše, jenže se ocitl v blízkosti šestnáctky v ofsajdu. Pokud se nepletu, je to pátý ofsajd na straně Zlína.
     
    22
    Vachtang Čanturišvili na levém křídle vypálil ze střední vzdálenosti a jeho přízemní střela mířila k přední levé tyči, Ondřej Kočí ovšem dokázal míč skvěle vyrazit na rohový kop, přestože před ním nepříjemně skočil! Zlín se mohl ujmout vedení.
    22. Nepříjemnou střelu Čanturišviliho Kočí zlikvidoval
     
    23
    A další šance hostujících hráčů Zlína! Ihned po rozehrání rohového kopu hlavičkoval těsně nad břevno Petr Buchta! 1.FK Příbram opět odolala.
    23. Ševci při chuti! Buchtova hlavička přeletěla nad bránou
     
    25
    Ševci jsou během posledních minut zápasu herně lepším týmem a úvodní šance Tomáše Pilíka jako by pro ně byla dostatečným varováním a zároveň velkým budíkem.
     
    26
    Zlín se prezentoval dalším dlouhým pasem vpřed, po kterém přišla další chyba Mihaila Cmiljanoviće, souhra náhod a odrazů míče ovšem nahrála domácím.
     
    28
    Antonín Fantiš využil volného prostoru na pravém křídle k centru, kterým hledal na přední tyči nabíhajícího Youbu Dramého, jenže hostujícímu záložníkovi nevyšel krok.
     
    29
    Radek Voltr si skvěle vyměnil míč se Stanislavem Vávrou a na pravé straně šestnáctky pohotově vypálil z otočky, jeho přízemní střela ovšem minula přední tyč zlínské brány! Stále je to 0:0.
    29. Voltr si skvěle vyměnil míč s Vávrou a pohotově vypálil, jeho pokus mu ale nevyšel a míč minul bránu
     
    31
    Martin Nový se dostal na pravé straně hřiště do problému, dokázal si ovšem vykoledovat faul, jehož zásluhou mohli fotbalisté Příbrami pokračovat v útoku.
     
    32
    Jan Rezek chtěl využít prudké kolmé přihrávky k tomu, aby míč drobným dotykem prodloužil za sebe, jenže za bývalým hráčem Plzně byla jen dvojice obránců Zlína.
     
    33
    Vachtang Čanturišvili zvedl hlavu a do šestnáctky posílal prudký centr, žádný z jeho spoluhráčů se ovšem do zakončení nedostal a míč skončil v náručí brankáře Ondřeje Kočího.
     
    34
    Příbram zahrozila prudkou kolmou přihrávkou do šestnáctky a na její levé straně se málem dostala do šance, Stanislav Dostál ale vyběhl z brány a u míče byl jako první.
     
    35
    Lamin Jawo mohl využít nádherného centru z levého křídla, když se na vzdálenější pravé tyči dostal k hlavičce a míč těsně míjel přední tyč brány! Ondřej Kočí situaci kontroloval očima.
    35. Jawo mohl využít nádherného centru, jeho hlavička skončila mimo
     
    36
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Mihailo Cmiljanović, přichází Václav Svoboda.
     
    37
    Do konce prvního poločasu zbývá odehrát necelých deset minut a Příbram musela střídat. Kvůli zdravotním potížím musel hřiště opustit bek Mihailo Cmiljanović.
     
    39
    Lamin Jawo se otáčel s míčem jako nudle v bandě v blízkosti levého rohového praporku a rychle k němu přispěchal Tomáš Pilík, aby míč vybojoval pro Příbram.
     
    40
    Zlín měl vzápětí výhodu rohového kopu, následný centr ovšem žádné nebezpečí nepřinesl a míč se dostal až k hostujícímu brankářovi Stanislavovi Dostálovi.
     
    41
    Stanislav Vávra si navedl míč na levé straně šestnáctky pěkně na pravačku a poté napřáhl k prudké střele, která skončila nad vzdálenějším pravým horním rohem hostující brány Zlína!
    41. Vávra napřáhl k prudké střele, která skončila nad pravým rohem
     
    44
    Václav Procházka fauloval v těsné blízkosti šestnáctky a navíc viděl žlutou kartu. Příbram bude rozehrávat nebezpečný volný přímý kop. Dočkáme se gólu?
     
    45
    Martin Nový po delší prodlevě obstaral exekuci volného přímého kopu, jenže jeho prudká přízemní střela namířila pouze do dobře postavené zdi hráčů Zlína.
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu byla nastavena 1 minuta.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Ondřej Kočí a na opačné straně také Stanislav Dostál během prvního poločasu předvedli jeden fantastický zákrok, a tak Příbram hraje po pětačtyřiceti minutách se Zlínem bez branek, přestože je stejně jako proti Mladé Boleslavi herně lepším týmem. Skóre po prvním poločase střetnutí. 1.FK Příbram 0 FC Fastav Zlín 0.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 15:04.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Oba týmy vyrazily ihned po přestávce do rychlého útoku, oběma ovšem scházela přesná finální přihrávka. Domácího Tomáše Pilíka skvěle pohlídal Marek Hlinka.
     
    47
    Radek Voltr se málem řítil na levé straně šestnáctky sám na bránu, na poslední chvíli se mu ale do cesty připletl Václav Procházka a z příležitosti Příbrami nic nebylo.
     
    49
    Jan Rezek se pokusil prolomit bezbrankový stav prudkou střelou z volného přímého kopu, jeho projektil ale skončil pouze na připravené zdi Zlína.
     
    51
    Fotbalisté Zlína mohli udeřit střelou z pravé strany šestnáctky, skvěle se do ní ale postavil Peter Kleščík a následný rohový kop hostujících Ševců nic nepřinesl.
     
    52
    Zdeněk Folprecht si naběhl ze druhé vlny na volný míč a zpoza šestnáctky pohotově vypálil, ovšem pouze do náruče připraveného Stanislava Dostála! Slibná šance Příbrami gól nepřinesla.
    52. Folprecht poslal míč pouze do připraveného Dostála
     
    54
    Jaroslav Tregler odvedl skvělou práci v obraně, když pohlídal protihráče po centru ze standardní situace a navíc si na přední pravé tyči brány vykoledoval faul.
     
    55
    Youba Dramé se nejprve divil výroku rozhodčího a následnou akci Zlína definitivně zastavila nepřesná kolmá přihrávka, která zamířila do území nikoho.
     
    57
    Lamin Jawo byl nepříjemně dohrán před zraky obou střídaček a držel se za kotník, poté se ale rychle zvedl a zápas na stadionu Na Litavce může dále pokračovat.
     
    58
    Antonín Fantiš pocítil na vlastní polovině hřiště sílu svých bývalých spoluhráčů a proti Příbrami se pískal faul. Zlín zastavil další útok Příbrami a rozehrával.
     
    60
    Ze zápasu uběhla téměř hodina hry a Zdeněk Folprecht mohl prolomit bezbrankový stav, když si navedl míč až k hranici šestnáctky a vzápětí napřáhl k prudké přízemní střele, kterou gólman Stanislav Dostál nadvakrát dobře zneškodnil!
     
    63
    Po šanci domácích fotbalistů Příbrami se vydali směrem dopředu hráči Zlína, kteří předvedli špatnou finální přihrávku a Ondřej Kočí pouze odkopával od brány.
     
    64
    Domácí Jan Rezek vypálil ze střední vzdálenosti a po zablokování prudké přízemní střely se dostal opět k míči, hosté ho ale do zakončení nepustili stažením k zemi.
     
    65
    Vzápětí se Tomáš Pilík postavil k rozehrání volného přímého kopu a jeho rána skončila na hlavě jednoho z hráčů Zlína. Míč poté vyboxoval Stanislav Dostál a byl faulován.
     
    68
    Tomáš Pilík operoval s míčem v blízkosti pravého rohového praporku, jenže byl zdvojen a následná střela jeho spoluhráče po autovém vhazování zamířila vysoko nad. Stanislav Dostál mohl zůstat klidným.
     
    69
    Zlín připravuje dvojité střídání, zatímco na hřišti se připravuje standardní situace hostujícího týmu.
     
    70
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Cheick Oumar Conde, přichází Jakub Janetzký.
     
    70
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Antonín Fantiš, přichází Martin Cedidla.
     
    71
    Marek Hlinka využil přiklepnutí spoluhráče a na ose hřiště napřáhl k prudké střele, která zamířila nad pravý horní roh domácí příbramské brány!
    71. Hlinkova prudká střela skončila pouze nad bránou
     
    72
    Příbram právě vstřelila branku!
    JAROSLAV TREGLER využil nebezpečného centru z levého křídla, po kterém k němu propadl míč a z obrovské blízkosti se nemýlil! Příbram vede!
    72. Jaroslav TREGLER - 1:0
     
    74
    Další útočnou akci Příbrami táhl Tomáš Pilík, jenže poté nedokázal dosáhnout na nepřesnou přihrávku a fotbalisté Zlína následně obstarali autové vhazování.
     
    76
    Martin Nový se hnal za míčem a na pravé straně šestnáctky dohrál jednoho z protihráčů. Útočnou akci Příbrami zastavil útočný faul, domácí ale vedou 1:0.
     
    78
    Zlín rozehrával na pravé straně hřiště standardní situaci a na přední tyči došlo k prodloužení míče, který ovšem skončil pouze na kopačce jednoho z hráčů Příbrami.
     
    79
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Petr Jiráček, přichází Patrik Slaměna.
     
    79
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Youba Dramé, přichází Pedro Martínez García.
     
    80
    Do pokutového území domácí Příbrami přilétl prudký centr z pravé a poté levé strany, oba dva ale dopadly stejně, když šestnáctkou prolétly bez teče a zamířily do území, kde nebyl nikdo. Příbram v závěru vede.
     
    83
    Zlín se snaží vytěžit z dnešního zápasu alespoň bod, jenže Václav Procházka na přetažený centr z pravé strany hřiště na vzdálenější levé tyči nedosáhl.
     
    84
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Stanislav Vávra, přichází Jan Kvída.
     
    85
    Stanislav Dostál si doběhl rychle pro míč po sraženém přízemním centru Příbrami z pravého křídla, aby založil rychlý protiútok svého týmu. Příbram je blízko výhry.
     
    86
    Zlín o míč přišel a do rychlého protiútoku naopak spěchali domácí, které zastavil za cenu žluté karty střídající Pedro Martínez García. Druhá karta utkání.
     
    88
    Martin Cedidla mohl v závěru utkání vyrovnat, když se na vzdálenější pravé tyči dostal k míči po diagonálním pasu a vpádu zakončil těsně nad!
     
    89
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Filip Zorvan, přichází Jonáš Vais.
     
    89
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Tomáš Pilík, přichází Pavel Hájek.
     
    90
    Nad rámec dnešního utkání byly nastaveny 3 minuty.
     
    90+1
    Pedro Martínez García se dostal k odvrácenému míči po rozehrání rohového kopu a na hranici šestnáctky pohotově práskl do míče, který málem přelétl tribunu za bránou.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Fotbalisté Příbrami navázali na vítězství proti Mladé Boleslavi a slaví druhé domácí vítězství v řadě, o kterém po přestávce rozhodl Jaroslav Tregler. Domácí navíc neprohráli čtyřikrát v řadě, zatímco Zlín utrpěl druhou porážku za sebou. Konečný výsledek dnešního zápasu. 1.FK Příbram 1 FC Fastav Zlín 0. (15:55:43)

    Tomáš Reiner


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Příbram. Více informací zde.

    Branky: 72. P. Buchta (vla.)

    Karty:   44. Procházka (ZLN), 86. Martínez García (ZLN)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 3:5. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 2:6. Fauly: 16:13.
    FK Příbram: Kočí – Tregler, Kleščík, Cmiljanović (36. Svoboda), Nový – T. Pilík (89. Hájek), Folprecht – Jan Rezek (C), Voltr, Zorvan (89. Vais) – Vávra (84. Kvída).
    Náhradníci: Melichar – Antwi, Hájek, Kvída, Pinc, Svoboda, Vais.

    FC Zlín: S. Dostál – Simerský, P. Buchta, Procházka – Fantiš (70. Cedidla), Hlinka, Conde (70. Janetzký), Jiráček (C) (79. Slaměna) – Dramé (79. Martínez García), Jawo, Čanturišvili.
    Náhradníci: Rakovan – Cedidla, Janetzký, Martínez García, Slaměna, Toutou Mpondo, Vraštil.

    Rozhodčí: Petr Hocek. Asistenti: Jaroslav Kubr, Jiří Pečenka. Čtvrtý rozhodčí: Ondřej Lerch
    bahis siteleri