Jekatěrinburg – N.Novgorod 2:3 (0:2 po s.n.) | Jaroslavl – Riga 3:1 (kon.) | Jokerit – Soči 3:0 (kon.)
Kunlun – Kazaň 2:5 (kon.) | Minsk – CSKA Moskva 1:5 (kon.)
po s.n. (0:2)
Avtomobilist Jekatěrinburg
2:3 (0:0, 1:2, 1:0 - 0:0)
Torpedo Nižnij Novgorod
Sobota 21.11.2020, 12:30 • Uralec Arena, Jekatěrinburg • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Novgorod vykradl Jekatěrinburg, se loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního dne. (15:18:03)
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Kovář (Jekatěrinburg) 34 zákroků, 2 inkasované góly, 94,44% úspěšnost zákroků
     
    Utkání doputovalo do samostatných nájezdů, které rozhodl Semjon Der-Argučincev, jenž popostrčil Novgorod k vítězství. V penaltách to vypadalo spíše na zvonkohru, jelikož několik hráčů orazítkovalo brankovou konstrukci.
     
    Konec zápasu.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Torpedo Nižnij Novgorod.
    O vítěznou trefu zápasu se postaral SEMJON DER-ARGUČINCEV, který po ledě mířil přesně a Nižnij Novgorod se raduje z druhého bodu.
    Anton ŠENFELD
     
    4. série
    0:2
    Anton Šenfeld (N.Novgorod) zamířil mezi Kovářovy betony a rozhoduje!
    Dan SEXTON
     
    4. série
    0:1
    Dan Sexton (Jekatěrinburg) mířil po ledě a trefil brankářův beton.
    Michail VARNAKOV
     
    3. série
    0:1
    Michail Varnakov (N.Novgorod) mířil mezi betony, ale Jakuba Kováře nepřekonal.
    Peter HOLLAND
     
    3. série
    0:1
    Peter Holland (Jekatěrinburg) trefuje břevno!
    Semjon DER-ARGUČINCEV
     
    2. série
    0:1
    Semjon Der-Argučincev (N.Novgorod) zamířil po zemi a trefuje se!
    Pavel DACJUK
     
    2. série
    0:0
    Pavel Dacjuk (Jekatěrinburg) si hodil puk na bekhend a trefil tyč!
    Chris WIDEMAN
     
    1. série
    0:0
    Chris Wideman (N.Novgorod) také trefuje brankovou konstrukci!
    Stanislav BOČAROV
     
    1. série
    0:0
    Stanislav Bočarov (Jekatěrinburg) trefuje levou tyčku!
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    Ani prodloužení vítěze nenabídlo, a tak se podíváme ještě na samostatné nájezdy. Kdo dnešní střetnutí ovládne? To se dozvíme už za několik chvil.

    Střely na branku: 44:36.
    Střely na branku v prodloužení: 4:4.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    64:55
    Hlavní rozhodčí přerušuje hru, jelikož viděl přihrávku rukou. Andy Miele se sice zlobí, ale opravdu tomu bylo tak.
     
    64:41
    Torpedo Nižnij Novgorod může rozhodnout dnešní utkání a tak si bere oddechový čas!
     
    64:41
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Anatolij Golyšev – 2 min., podrážení).
     
    64:05
    Výpadem na střed hrací plochy se ukázal Anton Šenfeld, který vystřelil přes obránce, ale Kovářův beton byl znovu na správném místě.
     
    63:36
    Před branku se natlačil Alexej Makejev, který si položil brankáře, ale neprostřelil jej. Stejný hráč se dostal také k dorážce, ale Alexej Melničuk je hrdinou okamžiku.
     
    63:07
    Avtomobilist Jekatěrinburg si vyžádal oddechový čas! Domácí trenér se na svěřence zlobí, protože prodloužení hrají hodně vlažně!
     
    62:50
    Brady Austin zavezl kotouč do útočného pásma a ze strany zamířil do bližší části branky. Jakub Kovář zakončení vyrazil k zadnímu mantinelu.
     
    61:40
    Po souboji v rohu kotouč vyplaval mezi kruhy, kde se nacházel osamocený Anatolij Golyšev. Ten měl hodně času k zamíření a k vidění bylo trefení brankové konstrukce!
     
    60:32
    Na pravé straně nabral velkou rychlost Damir Žafjarov, který objel soupeře a postupoval k brance. Jeho zakončení mířilo vedle vzdálenější tyče.
     
    60:16
    Máme tu hokejový nášup, protože šedesát minut nestačilo. Začalo prodloužení a s první akcí přichází Alexej Makejev, jehož ránu zastavil Alexej Melničuk.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Ve třetí dvacetiminutovce byl Jekatěrinburg lepším mužstvem a vynutil si prodloužení. Uvidíme, který celek se bude radovat z druhého bodu.

    Střely na branku: 40:31.
    Střely na branku ve třetí třetině: 12:6.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:45
    Ve druhé vlně se nacházel Jordan Szwarz, jehož pokus směřoval těsně nad horní tyčku. Půjdeme do prodloužení!
     
    58:20
    Tohle mohl být rozhodující odraz zápasu, protože puk se odrazil od zadního mantinelu před branku, kde se nacházel Geoff Platt. Nepřehlednou situaci ale vyřešil Alexej Melničuk, který jej udržel pod výstrojí.
     
    57:26
    Peter Holland pěknou zadovkou našel německého kolegu z útoku. Brooks Macek okamžitě vystřelil, ale ke své smůle trefil jen bránícího hráče.
     
    57:04
    Jakub Kovář raději přerušuje hru, když schoval nahození od mantinelu do lapačky. Závěr střetnutí bude hodně napínavý, kdo vyhraje?
     
    55:38
    Už to vypadalo, že po pěkném výpadu pojede Dan Sexton sám na brankáře. Jenomže v posledním momentu mu byl kotouč vypíchnut, skvěle zapracoval Zijat Pajgin.
    54:18 Anatolij GOLYŠEV - 2:2
     
    54:18
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno přesto, že Pavel Dacjuk prohrál vhazování! Jenomže jako lev kleci se choval Alexej Makejev, který našel ANATOLIJE GOLYŠEVA, jenž dává devátý gól v sezóně. Asistence: Alexej Makejev a Pavel Dacjuk.
     
    54:12
    Opuštěný kotouč si našel u modré čáry Stanislav Bočarov, který nabídl puk na teč, jenomže ta nepřišla, a tak Alexej Melničuk znovu chytá.
     
    53:15
    Novgorodu se početní výhoda nevydařila, soupeř totiž znovu vyhodil. Je celkem jasné, že Jekatěrinburg neinkasuje a bude dál myslet na vyrovnání.
     
    52:08
    Domácí mužstvo zachytilo přihrávku soupeře a okamžitě vyhodilo. Puk mířil na brankáře, jenž pomáhá spoluhráčům se založením další akce.
     
    Střely na branku: 33:28.
     
    51:35
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Sergej Zborovskij – 2 min., vysoká hůl).
     
    51:10
    Alexej Vasilevskij nahazoval kotouč ještě před červenou čárou, a tak je tu další zakázané uvolnění. Domácí obránce chtěl střídat, ale to mu není umožněno, i když se vyčítavě dívá směrem k sudím.
     
    50:03
    Hra se v posledních momentech hodně kouskuje, protože hostující celek znovu vyhodil na icing. Tohle Novgorodu stačí a hlavně časté přerušováním neumožňuje Avtomobilistu se dostat do tempa.
     
    49:17
    Stanislav Bočarov napadal za brankou, čímž donutil soupeře k vyhození přes všechny čáry. Hra se vrátí před branku Novgorodu!
     
    48:27
    Kotouč brankovou čáru nepřekročil, a tak můžeme pokračovat v utkání!
     
    48:27
    Stále se nehraje, což je poněkud divné, protože situace vypadala celkem jasně. Oba celky se radí u svých střídaček, tohle byl oddechový čas zdarma.
     
    48:27
    Do hry vstupují rozhodčí, kteří se jdou podívat ještě na video! Ovšem dle opakovaných záběrů to branka nebyla, Jakub Kovář puk zastavil před brankovou čárou lapačkou!
     
    48:27
    Na levé straně pracoval Ivan Čechovič, který našel Damira Žafjarova, kterého nedohrál Pavel Dacjuk. Jakub Kovář se znovu skvěle přesunul a kotouč zastavil. Díky českému brankáři má Jekatěrinburg oč hrát!
     
    Dnešní utkání sleduje 812 diváků.
     
    47:36
    Po souboji u hrazení zamířila černá guma na tribunu, kam ji poslal Michail Orlov. Bude se vhazovat po levé ruce hostujícího maskovaného muže.
     
    Střely na branku: 31:27.
     
    47:19
    Jekatěrinburg ukončuje dlouhou část bez přerušení, když nezvládl přechod přes modrou čáru. Pro ofsajd se přerušilo a je tu komerční pauza.
     
    46:27
    Mezi kruhy si sjel Zijat Pajgin, který měl hodně času aby zamířil! Zakončení mířilo do horní části branky, jenomže Jakub Kovář povyjel a ramenem znovu zachránil Avtomobilist.
     
    46:04
    Hostující celek dlouho hledal cestu do útočného pásma, kam se nedostal. Jekatěrinburg soupeře vytlačil zpátky před jeho branku.
     
    44:41
    Těsně po konci přesilové hry vystřelil od modré čáry Charles Genoway, jehož dělovka byla nepřesná a zamířila jen do zadního mantinelu.
     
    43:59
    Brooks Macek přihrával na zadní tyč, kde číhal Pavel Dacjuk. Ostřílenému mazákovi kotouč přeskočil hokejku, a tak se stav zápasu nemění.
     
    43:19
    Z pravého kruhu vystřelil na první tyč Dan Sexton, jehož pokus vyrazil Alexej Melničuk. Nižnij Novgorod následně vyhodil přes všechny čáry a vystřídal.
     
    42:36
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Andrej Belevič – 2 min., hákování).
     
    42:32
    Rychlá kombinace šla po ose Anatolij Golyšev – Pavel Dacjuk – Alexej Makejev. Poslední jmenovaný se ke střele nedostal, jelikož měl zablokovanou hůl.
     
    42:05
    Po souboji ve středním pásmu se kotouč dostal na domácí střídačku, kam jej poslal Stanislav Bočarov. Bude se vhazovat v neutrální zóně, blíže brance Jakuba Kováře.
     
    41:18
    První formace domácího mužstva se nacházela v útočném pásmu. Ovšem kombinace byla hodně kostrbatá, a tak zakončení k vidění nebylo.
     
    40:31
    Od modré čáry se napřáhl Alexej Vasilevskij a brankáři clonil Alexej Makejev. Avšak Alexej Melničuk znovu zpoza hráče vykoukl a kotouč schoval do výstroje.
     
    40:10
    Doufejme, že dramatická třetí perioda právě začala! Pavel Dacjuk vyhrál vhazování a Jekatěrinburg bude moci myslet na první akci v této části.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Před brankou Jakuba Kováře bylo ve druhé třetině pořádně horko! Nižnij Novgorod byl po přestávce výrazně živější a vypracoval si několik zajímavých příležitostí, a tak je zaslouženě ve vedení. Jekatěrinburg je dnes více vylučován a v obraně moc českému brankáři nepomáhá. Pokud chce Avtomobilist myslet na body, musí v poslední dvacetiminutovce výrazně přidat a především najít recept na překonání skvěle chytajícího Alexeje Melničuka.

    Střely na branku: 28:25.
    Střely na branku ve druhé třetině: 15:16.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    38:29
    Na vrchol levého kruhu si odcouval Sergej Zborovskij, jehož pokus se snažil tečovat Pavel Dacjuk. Jenomže to se nepovedlo a Alexej Melničuk znovu zasáhl.
     
    37:23
    Mezi kruhy si najel Justin Kloos, který vystřelil pod horní tyčku. Domácí brankář ani neví, jak kotouč vyrazil, ale jeho rameno bylo na správném místě.
     
    36:36
    Další dělovku od modré čáry vyslal Zijat Pajgin, jehož bomba mířila k pravé tyčce. Jenomže Jakub Kovář byl znovu připravený.
     
    35:51
    Charles Genoway mohl vyhodit, ale nepovedlo se mu to. Nižnij Novgorod tak dál kombinoval v pásmu, ale Anton Šenfeld černou gumu ztratil.
     
    35:36
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Dan Sexton – 2 min., podrážení).
     
    35:33
    A znovu Jakub Kovář s dalším parádním zákrokem! Na pravé straně zůstal osamocený Andy Miele, který mířil do odkryté branky. Jenomže český brankář se přesunul a kotouč znovu vyrazil.
     
    35:07
    Jekatěrinburg střídal, přesto Brooks Macek postupoval proti obráncům. Po přejetí modré čáry vystřelil a vybojoval útočnou třetinu. Alexej Melničuk zasáhl lapačkou.
     
    34:18
    Jakub Kovář se vykoupil za druhou inkasovanou branku a teď vytáhl výtečný zákrok! Hosté znovu ujížděli do přečíslení a vykombinovali to tak, že Vadim Pereskokov mířil do prázdné brány. Český brankář vykopl ještě beton, kterým střelu zastavil!
     
    34:02
    Hostující hráči ujížděli do přečíslení a Jakub Kovář měl obrovské starosti! Anton Šenfeld mířil mezi ruku a tělo českého brankáře, který puk zkrotil, ale nechal jej za sebou. O zbytek práce se tak postarali obránci.
    33:13 Peter HOLLAND - 1:2
     
    33:13
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Tohle je velice důležitá branka pro domácí mužstvo! Dan Sexton si na levém kruhu dlouho rovnal kotouč, který pak nasměřoval do brankáře. Následně se k němu ale vrátil a přihrál jej mezi kruhy, odkud PETER HOLLAND trefil přesně pravý horní roh branky. Asistence: Dan Sexton a Zachar Arzamascev.
     
    Střely na branku: 22:18.
     
    33:05
    Za obranu si znovu najel Brooks Macek, který už byl příliš blízko brankáři, a tak jej neprostřelil. Německý hráč mířil mezi betony, avšak Alexej Melničuk mezírku rychle utěsnil.
     
    32:37
    Do předbrankového prostoru si najel Brooks Macek, který se dostal před soupeře. Hokejista s německým pasem nastavil hůl, ale mířil jen vedle levé tyče.
     
    31:42
    Hostující mužstvo se usadilo před brankou soupeře, ale nebezpečnou přihrávku si pohlídal Charles Genoway, Ten kotouč zpracoval nohou a následně ho odpálil do bezpečí.
     
    30:51
    Nižnij Novgorod špatně střídal a hned z toho byla velká šance soupeře! Geoff Platt přihrál na najetého Ilju Ovčinnikova. Devatenáctiletý útočník se pokusil o blafák, ale kotouč nasměřoval vedle branky.
     
    30:12
    Na pravé straně pracoval Semjon Der-Argučincev, který přihrával před branku, kde si situaci pohlídal obránce. Jekatěrinburg rychle otáčí hru na druhou stranu kluziště.
     
    29:23
    Téměř polovina zápasu je minulostí a průběžný výsledek je zatím hodně překvapivý. Jekatěrinburg je ve druhé třetině horší, a tak zaslouženě prohrává.
     
    27:53
    Avtomobilist se dlouhou dobu nacházel v útočném pásmu, přesto branku soupeře neohrozil. Od modré čáry nahazoval kotouč Charles Genoway, jehož pokus byl sražen do středního pásma.
     
    26:51
    Dan Sexton měl na levé straně proti sobě obránce, za kterého schoval své zakončení. Jenomže Alexej Melničuk znovu viděl a černou gumu vyrazil do rohu hrací plochy.
     
    26:24
    Další nepříjemný pokus vyslala z pravého kruhu Vadim Pereskokov, jenž zamířil vedle vzdálenější tyče. Nižnij Novgorod je po vstřelených gólech nebuzeno.
     
    25:35
    Jekatěrinburg musí rychle reagovat, protože nezachytil začátek druhé třetiny. Tentokrát to zkoušel z pravé strany Anton Šenfeld, jehož pokus vyrazil domácí maskovaný muž.
    24:47 Andy MIELE - 0:2
     
    24:47
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Jakub Kovář se pod maskou musí červenat, jelikož dostal branku z ostrého úhlu. Český brankář nechal mezi sebou a tyčí malou mezeru a přesně tento prostor trefil ANDY MIELE. Asistence: Ivan Čechovič a Damir Žafjarov.
     
    23:10
    Na druhé straně šla přihrávka přes osu do levého kruhu, kde se nacházel Brooks Macek. Německý hokejista rychle vystřelil, avšak Alexej Melničuk byl znovu připraven zasáhnout.
    22:27 Zijat PAJGIN - 0:1
     
    22:27
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Novgorod sehrál přesilovou hru ukázkově a odskakuje do vedení! Semjon Der-Argučincev netrefil přesně a následně před branku přihrával Anton Šenfeld. Na levém kruhu se nacházel Andrej Belevič, jehož přihrávka mířila na modrou čáru, kde se do něj opřel ZIJAT PAJGIN. Jeho pokus mířil po ledě za bezmocného Jakuba Kováře. Asistence: Andrej Belevič a Semjon Der-Argučincev.
     
    21:42
    Anton Šenfeld podstoupil souboj, po kterém se přibližoval k brance českého brankáře. Následně ale přišla přihrávka, která byla sražená k zadnímu hrazení.
     
    21:17
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Alexej Makejev – 2 min., hákování).
     
    20:19
    Od modré čáry nahazoval kotouč Chris Wideman, jehož snažení tečoval Andy Miele. Český brankář už se přesouval na druhou stranu, ale teč byla nepřesná. Přesto se před odkrytou brankou nacházel Ivan Čechovič, jenž dlouho zpracovával puk.
     
    20:10
    Pokračujeme druhou třetinou! Jekatěrinburg vyhrál vhazování, ale rychle kotouč ztratil. Další střelo se prezentoval Andy Miele, avšak Jakub Kovář zasáhl lapačkou.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Sledovali jsme úvodní periodu, ve které branka nepadla přesto, že Jekatěrinburg byl výrazně lepší. Domácí celek zaznamenal dvě vyložené situace, které neproměnil. Naopak Jakub Kovář je zatím bez větší práce. Nižnij Novgorod se moc nikam nežene a spíše čeká na zaváhání soupeře, který zatím hraje spolehlivě. Uvidíme, jak utkání bude pokračovat dál.

    Střely na branku: 13:9.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:07
    Jekatěrinburg střídal, přesto Alexandr Protapovič postupoval dál do útočného pásma. Jeho zakončení bylo sražené a zamířilo za branku.
     
    18:17
    Z levé strany zakončoval Ivan Čechovič, jenž přinutil českého brankáře k dalšímu zákroku. Jakub Kovář zatím nečelil žádné vážné situaci.
     
    17:48
    Anatolij Golyšev se vrátil pro vypíchnutý puk a od modré čáry se napřáhl. Jeho dělovka směřovala na branku, avšak Alexej Melničuk ji vyrazil do bezpečí.
     
    17:16
    Nižnij Novgorod se nacházel pod tlakem, a tak raději vyhodil přes všechny čáry. Pro zakázané uvolnění se bude vhazovat po pravici hostujícího gólmana.
     
    16:14
    Na útočné modré čáře zachytil přihrávku soupeře Geoff Platt, jenž se hnal sám na brankáře. Běloruský útočník si položil brankáře, ale následně nepřehodil jeho ruku.
     
    15:17
    Torpedo se nedokáže usadit před brankou Jakuba Kováře, dlouhou dobu se hraje ve středním pásmu a dále od českého gólmana.
     
    14:44
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Brooks Macek – 2 min., držení).
     
    13:38
    Arťom Aljajev hodně vyděsil svého brankáře, jelikož puk tečoval vedle branky. Zatímco Alexej Melničuk už se přesouval na druhou stranu. Pro Nižnij Novgorod ale vše dobře dopadlo.
     
    12:43
    Zijat Pajgin se pohyboval na pravé straně, kde také přebral přihrávku. Následně se pokoušel o přihrávku naslepo, ale kotouč neprošel před branku.
     
    Střely na branku: 10:5.
     
    12:13
    Nikita Trjamkin předvedl výpad před modrou čárou, čímž poslal spoluhráče do ofsajdu. Po komerční přestávce se bude vhazovat v neutrální zóně.
     
    11:06
    Tvrdou ránu od modré čáry vyslal Zachar Arzamascev, jehož pokus vyrazil hostující brankář, který měl zakrytý výhled. Tlak domácího celku dál roste a první gól zápasu už visí ve vzduchu.
     
    10:30
    Po vyraženém nahození se před brankou Novgorodu objevili Alexej Makejev a Pavel Dacjuk. Především první jmenovaný byl hodně aktivní, ale Alexeje Melničuka neprostřelil.
     
    10:12
    Do pásma tentokrát vletěl Vadim Pereskokov, který mířil k první tyči. Jenomže Jakub Kovář byl znovu připravený zasáhnout.
     
    09:36
    Avtomobilist se snažil postupovat do další akce, jenomže na pravé straně byl zavřen. Dlouhou dobu se bojovalo o kotouč u hrazení.
     
    08:40
    Sledujeme poněkud hluchou část zápasu, Nižnij Novgorod nahazuje kotouče za branku Jakuba Kováře, kde musí podstupovat těžké souboje. Naopak Jekatěrinburg toho teď moc nevymýšlí.
     
    07:41
    Jekatěrinburg se rozestavil v pásmu, jakoby hrál početní výhodu. Nahození od modré čáry vyslal Alexej Vasilevskij, jehož pokus byl před brankou zastaven.
     
    06:59
    Další pokus od modré čáry vyslal Chris Wideman, jehož pokus byl sražený do ochranné sítě. Jakub Kovář zasahovat nemusel, ale bude se vhazovat po jeho levé ruce.
     
    06:12
    Spíše propagační pokus vyslal od levého mantinelu Zijat Pajgin, jehož pokus vyrazil český reprezentační brankář. Tohle pro něj byla lahůdka.
     
    05:30
    Jekatěrinburg přihrával před vlastní brankou přes osu a přihrávku zachytil Damir Žafjarov, kterému ale černá guma utekla.
     
    Střely na branku: 5:2.
     
    05:09
    Chris Wideman nahodil kotouč na branku Avtomobilistu, nejvytíženější brankář KHL Jakub Kovář schoval černou gumu do lapačky.
     
    04:15
    Na konci přesilové hry se domácí hnali do přečíslení! Alexej Makejev nedostal přihrávku na nestárnoucí legendu Pavla Dacjuka, a tak to zkusil sám z velkého úhlu.
     
    03:38
    Nahozením od modré čáry se prezentoval Alexej Vasilevskij, jehož pokus byl sražen do levého kruhu pro vhazování, kde se nacházel Peter Holland. Tomu dlouho trvalo zpracování, a tak se Alexej Melničuk stihl přesunout do správné pozice.
     
    03:05
    Dan Sexton si nabruslil za branku a předal kotouč mezi kruhy, kde se nacházel Peter Holland. Jeho dvě zakončení zastavil bránící hráč.
     
    02:13
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Michail Varnakov – 2 min., vysoká hůl).
     
    02:10
    Michail Varnakov si najel na levou stranu útočného pásma a donutil Jakuba Kováře k prvnímu zákroku dnešního odpoledne.
     
    01:30
    Obránce Michail Mamkin vyslal střelu ještě ze středního pásma, avšak Alexej Melničuk nemusel zasahovat. Jekatěrinburg se poprvé usazuje před brankou soupeře.
     
    00:47
    Alexej Makejev přejel do útočného pásma dříve, než kotouč, a tak se píská ofsajd.
     
    00:10
    Utkání je zahájeno! Nižnij Novgorod vyhrál vhazování a po nahození se ke kotouči dostal Andy Miele, jehož přihrávka před branku našla jen obránce.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Obě mužstva už jsou na ledové ploše a vyslechnou si hymnu Ruska! Po té vše už bude směřovat k zahajovacímu vhazování. V brance Jekatěrinburgu bude také česká opora Jakub Kovář.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Avtomobilist Jekatěrinburg: Jakub Kovář (Gross) – Trjamkin (A), Alexej Vasilevskij, Zborovskij, Ch. Genoway, Mamkin, Arzamascev, Berezin – Golyšev, Dacjuk (C), Makejev – Macek, Holland (A), Sexton – Litovčenko, P. Kulikov, Bočarov – Platt, Protapovič, Ovčinnikov – Zacharov.

    Torpedo Nižnij Novgorod: Melničuk (Tichomirov) – Pajgin, Ch. Wideman, Orlov, Austin, Aljajev, Mišarin, Marin – Žafjarov (A), Miele, Čechovič – Der-Argučincev, Kloos, Šenfeld (C) – Pereskokov, Szwarz, Varnakov – Verjajev, Belevič, Urakov (A).

    Rozhodčí: Beljajev, Fatejev – Antonov, Galimov.
     
    Vítám vás u zápasu Jekatěrinburgu a Novgorodu, jenž otevře sobotní program KHL. Již jsou známy sestavy, které si za pár chvil představíme. Doufejme, že nás čeká zajímavé střetnutí, v němž uvidíme plno krásných akcí.
     
    Československá stopa

    Jakub Kovář (Jekatěrinburg) 23 odchytaných zápasů, 3 čistá konta, 92,82% úspěšnost zákroků
     
    Nejproduktivnější hráči

    Avtomobilist Jekatěrinburg

    Alexej Makejev 27 bodů (16+11)
    Pavel Dacjuk 20 bodů (5+15)
    Brooks Macek 18 bodů (11+7)

    Torpedo Nižnij Novgorod

    Damir Žafjarov 19 bodů (8+11)
    Chris Wideman 19 bodů (5+14)
    Andy Miele 18 bodů (6+12)
     
    Oba celky se nacházejí na odlišných pólech Východní konference, a tak je jasné, že Jekatěrinburg bude plnit roli papírového favorita. Domácí mužstvo patří k tomu nejlepšímu, co KHL vůbec nabízí. Avtomobilist se aktuálně nachází na čtvrté příčce, když získal sedmatřicet bodů. Jekatěrinburgu se v posledních týdnech daří, naposledy sice nestačil na ambiciózní Kazaň, ovšem předtím zaznamenal čtyři vítězství.

    Kazaň – Jekatěrinburg 3:0
    Riga – Jekatěrinburg 2:3 po prodloužení
    Jaroslavl – Jekatěrinburg 1:2

    O mnoho hůře je na tom Nižnij Novgorod, který zatím bojuje o příčky, které by mu zajistily postup do vyřazovacích bojů. Torpedo je v posledních týdnech velmi špatně, vždyť z posledních pěti zápasů hned čtyřikrát prohrálo. Hostující celek se tak krčí až na desáté pozici, když zaznamenalo čtyřiadvacet bodů.

    Kazaň – Novgorod 7:5
    Novosibirsk – Novgorod 3:1
    Novgorod – Kunlun 2:0
     
    Vítám všechny hokejové nadšence u dalšího střetnutí KHL, v němž se představí Avtomobilist Jekatěrinburg a Torpedo Nižnij Novgorod. Jasným favoritem duelu bude domácí celek, ovšem utkání může nabídnout zcela jiný obrázek.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 34. Holland (Sexton, Arzamascev), 55. Golyšev (Makejev, Dacjuk) – 23. Pajgin (Belevič, Der-Argučincev), 25. Miele (Žafjarov, Čechovič), rozh. náj. Der-Argučincev

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Stanislav Bočarov (JEK)
    0:0   Chris Wideman (NNO)
    2. série:
    0:0   Pavel Dacjuk (JEK)
    0:1   Semjon Der-Argučincev (NNO)
    3. série:
    0:1   Peter Holland (JEK)
    0:1   Michail Varnakov (NNO)
    4. série:
    0:1   Dan Sexton (JEK)
    0:2   Anton Šenfeld (NNO)


    Avtomobilist Jekatěrinburg: Jakub Kovář (Gross) – Trjamkin (A), Alexej Vasilevskij, Zborovskij, Ch. Genoway, Mamkin, Arzamascev, Berezin – Golyšev, Dacjuk (C), Makejev – Macek, Holland (A), Sexton – Litovčenko, P. Kulikov, Bočarov – Platt, Protapovič, Ovčinnikov – Zacharov.
    Torpedo Nižnij Novgorod: Melničuk (Tichomirov) – Pajgin, Ch. Wideman, Orlov, Austin, Aljajev, Mišarin, Marin – Žafjarov (A), Miele, Čechovič – Der-Argučincev, Kloos, Šenfeld (C) – Pereskokov, Szwarz, Varnakov – Verjajev, Belevič, Urakov (A).

    Rozhodčí: Beljajev, Fatejev – Antonov, Galimov

    Diváci: 812
    ocianews.com