Jekatěrinburg – N.Novgorod 2:3 (0:2 po s.n.) | Jaroslavl – Riga 3:1 (kon.) | Jokerit – Soči 3:0 (kon.)
Kunlun – Kazaň 2:5 (kon.) | Minsk – CSKA Moskva 1:5 (kon.)
konec
Red Star Kunlun
2:5 (0:1, 0:2, 2:2)
Ak Bars Kazaň
Sobota 21.11.2020, 15:00 • Arena Mytišči, Mytišči • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:45
    Pětasedmdesát sekund před koncem dostávají domácí trest za zdržování hry, který odpyká Ethan Werek.
     
    58:00
    Poslední dvě minuty třetí třetiny!
    53:15 Danis ZARIPOV - 2:5
     
    53:15
    Kazaň vstřelila branku!
    S brankami se ve třetí třetině roztrhl pytel, DANIS ZARIPOV pravděpodobně definitivně likviduje domácí naděje na bodový zisk. S prvotní střelou si Šikin ještě poradil, na dorážku byl ale už krátký. Hosté opět vedou o tři branky – 2:5! Asistence: Dmitrij Voronkov, Justin Azevedo.
    51:30 Luke LOCKHART - 2:4
     
    51:30
    Red Star Kunlun právě vstřelil branku
    Tak pozor, tohle ještě možná bude hodně zajímavé! Na rozdíl dvou branek osm a půl minuty před koncem základní hradí době snižuje LUKE LOCKHART, který si velmi rychle zpracoval přihrávku od mantinelu a z levého kruhu poslal za Reidebornova záda další kotouč – 2:4!
    Asistence: Tyler Wong, Spencer Foo.
    49:36 Alexej TOROPČENKO - 1:4
     
    49:36
    Red Star Kunlun právě vstřelil branku
    Domácí jako blesk z čistého nebe snižují, Reideborna nyní na švestkách nachytal ALEXEJ TOROPČENKO! Ruský útočník se ujal kotouče ve středním pásmu a přesunul se na modrou čáru, odkud švédského gólmana překvapil lehkou střelou z pravé tyči – 1:4! Asistence: Parker Foo.
     
    46:46
    Sam Lofquist (KUN) dostává pět minut za bitku, Anton Lukojanov (KZN) krom toho ještě menší trest za hákování. Kunlun tedy bude mít přesilovku.
     
    46:46
    Dění na ledě okořenila bitka, rukavice shodili domácí Loquist a hostující Lukojanov! Vítězně z výměny názorů odjel útočník Kazaně.
     
    44:15
    Uvidíme hru ve čtyřech na obou stranách, současně jsou vyloučeni Tyler Wong (KUN) a Nikita Ljamkin (KZN). První hráč za sekání, druhý za hrubost.
    41:46 Kirill PETROV - 0:4
     
    41:46
    Kazaň vstřelila branku!
    Branku si nakonec do statistik připisuje KIRILL PETROV, Voronkov puk do klece dorážel zbytečně! Šikin se na jeho střelu z pravé strany sice pokusil zareagovat betonem, jenže kotouč vykopl až poté, co překročil brankovou čáru. Asistence: Alexandr Burmistrov, Danis Zaripov.
     
    41:46
    Kazani se nyní hned dvakrát krátce po sobě podařilo poslat kotouč za Šikina, celou situaci ještě přezkoumává videorozhodčí. Poprvé Šikina zřejmě překonal Petrov, odraženou pryž následně do sítě doklepl Voronkov.
     
    39:55
    Hosté poslední třetinu zahájí přesilovkou, za podrážení na trestnou míří Ivan Nikolišin (KUN).
     
    39:00
    Je tu poslední minuta druhé části!
     
    37:51
    Kunlun čeká další přesilovka, Kamil Fazylzjanov (KZN) je vyloučen na dvě minuty za hákování.
     
    37:34
    Ospalou atmosféru prořízl Foo, který se zničehonic dostal sám před branku! Reideborn ale pokus vsunout puk mezi betony prokoukl.
     
    26:58
    Jeden z hráčů Kunlunu se na konci oslabení dostal do úniku, Reideborna ale nepřekonal!
     
    25:01
    Situace jde pro domácí od desíti k pěti, Casey Wellman (KUN) je trestán za hákování.
    21:46 Daniil ŽURAVLJOV - 0:3
     
    21:46
    Kazaň vstřelila branku!
    Domácí se po aktivním vstupu do dějství sesypali jako domeček z karet a rázem prohrávají už o tři branky! Šikin ze své klece musí lovit další kotouč po zakončení DANIILA ŽURAVLJOVA, který jej překvapil zakončením ke vzdálenější tyči – 0:3! Asistence: Michail Gluchov, Patrice Cormier.
    20:53 Justin AZEVEDO - 0:2
     
    20:53
    Kazaň vstřelila branku!
    Rychlá akce hostů vede další k brance, na 2:0 krátce po startu prostřední části zvyšuje JUSTIN AZEVEDO! Portugalsko-kanadský forvard zachytil Chenkelovu přihrávku z modré a bleskovou střelou následně uklidil puk do rohu Šikinovy svatyně! Asistence: Kristian Chenkel.
     
    19:00
    Ohlášena poslední minuta první třetiny!
     
    13:04
    Kunlun si dnes jako první vyzkouší přesilovku, za vyhození puku mimo hrací plochu na trestnou lavici usedá hostující útočník Viktor Tichonov (KZN).
     
    09:39
    Wellman našel před brankou volného Krista, Reideborn ale zabránil rychlému vyrovnání a následnou střelu z voleje vykryl!
    08:03 Nigel DAWES - 0:1
     
    08:03
    Kazaň vstřelila branku!
    Mrzet ho to ale nakonec nemusí – tentokrát už vystřelit zvládl, a to dokonce přesně do černého! V osmé minutě otevírá skóre duelu NIGEL DAWES, který z mezikruží překvapil Šikina ranou do dolní části svatyně. Favorit se ujímá vedení! Asistence: Stéphane Da Costa.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 50. Toropčenko (P. Foo) (TS), 52. Lockhart (Wong, S. Foo) – 9. Dawes (S. Da Costa), 21. Azevedo (Chenkel), 22. Žuravljov (M. Gluchov, Cormier), 42. K. Petrov (Burmistrov, Zaripov), 54. Zaripov (Voronkov, Azevedo)


    Red Star Kunlun: Šikin (J. Smith) – Sproul, T. Murphy, Lofquist, D. Osipov (A), Šustr, Pedan, Starikov – S. Foo (C), Lockhart, Wong – Shinkaruk (A), Wellman, Kristo – Bondra, Toropčenko, Werek – P. Foo, Monachov, Bakanov – Nikolišin.
    Ak Bars Kazaň: Reideborn (Biljalov) – Judin, Ljamkin, Rukavišnikov, Fazylzjanov, Žuravljov, Chenkel, Lučevnikov – Voronkov, Zaripov (C), Azevedo (A) – Dawes, V. Tichonov, S. Da Costa – M. Gluchov, Burmistrov, Lukojanov (A) – Safonov, K. Petrov, Cormier – Fisenko.

    Rozhodčí: Bondar, Vasiljev – Golovljov, Savenkov.
    thejrc.org