Poruba – Dunajská Streda 22:28 (kon.)
konec
DHC Sokol Poruba
22:28 (9:14)
HC DAC Dunajská Streda
Středa 10.02.2021, 17:00MOL liga žen • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům házené přeju krásný středeční podvečer! Vítám vás při sledování 12. kola MOL ligy žen, u zápasu mezi Porubou a Dunajskou Stredou.
     
    DHC Sokol Poruba

    Házenkářky Poruby se po nekompletních jedenácti kolech nacházejí na šesté příčce tabulky s čtrnáctibodovou ztrátou na suverénně vedoucí Most. Forma Poruby z posledních zápasů se velmi dobrá, v předešlých čtyřech střetnutích odešly poražené jako jednou, vysoký debakl 19:41 schytaly od od slovenského týmu Iuventa Michalovce. Vítězství si připsaly proti Písku, Šaľe a Prešovu.
     
    MŠK Dunajská Streda

    Dunajská Streda má oproti ostatním týmům méně utkání, proto je momentálně "až" na páté pozice. Slovenský celek odehrál v lize osm zápasů. V prvním kole vyhrál, ve druhém remizoval, načež se posléze rozjela jeho vítězná série, která aktuálně čítá šest zápasů. Naposledy si házenkářky Dunajské Stredy poradily s Pískem, který porazily s přehledem 32:23.
     
    Úvodní sestavy:

    DHC Sokol Poruba: Roháčková, Hřebejková – Mýlková, Bestová, Baumbachová, Kučerová, Novobilská, Polášková, Prašivková, Farářová, Maiwaelderová, Dybalová, Tichá, Desortová.

    MŠK Dunajská Streda: Oguntoyeová, Oláhová – Élö, Pénzesová, Jagodič, Juhosová, B. Bíziková, C. Bugárová, M. Rajnohová, Virág Demeter, R. Bizik, Pastorková, Mészárosová, Straková.

    Rozhodčí: Brzósková, Pavelová.
     
    1
    Utkání právě začalo. (0:0)
     
    1
    První útok patřil házenkářkám domácího týmu. Hráčky si ovšem neporozuměly v kombinaci, hrají soupeřky. (0:0)
     
    2
    Velká chyba porubské házenkářky. Ta nejprve vytáhl skvělý zákrok proti střele ze spojky, jenže pak nepřesně nahrála volné spoluhráčce. (0:0)
     
    3
    Straková si z levé strany sběhla na střed a zakončovala v pádu. Balón proletěl nad brankou, ale Dunajská Streda bude pokračovat na míči, neboť při zakončení došlo k faulu. (0:0)
    3
    Do vedení jsou domácí! Barbora Mýlková proběhla volným středem hřiště a tváří v tvář brankářce se nemýlila! (1:0)
    4
    Blesková odpověď v podání favoritek. Z levé spojky vypálila nechytatelnou střelu do levého horního rohu Cintia Bugárová, gólmanka bez šance. (1:1)
    4
    A házenkářky slovenského celku poprvé vedou. Na levém křídle dostala příliš volného prostoru Rajnohová, jež hodila míč do sítě. (1:2)
    5
    Výborná odpověď v podání Silvie Poláškové. Ze spojky vystřelila do pravé šibenice, brankářka šla riskla opačnou stranu. (2:2)
    6
    Svůj druhý gól v utkání vstřelila Cintia Bugárová. Gólmanku překvapila hodem do pravého dolního rohu. (2:3)
     
    6
    Žlutá karta pro tým MŠK Dunajská Streda (Beatrix Élö). (2:3)
     
    7
    Brankářka Roháčková si zaslouží pochvalu. Skvěle se přesunula společně se zakončující levou křídelnicí, jejíž střelu vyrazila levou horní končetinou. (2:3)
    8
    S tímto projektilem ovšem nešlo nic dělat. Beatrix Élö vypálila dělovku k levé tyči, míč se ještě otřel o tyčku. Roháčkové nepomohl ani rozštěp. (2:4)
    9
    Poruba se opět dostává na dostřel. Silvie Polášová ráda stříle ze spojky, což opět potvrdila, stejně jako v prvním případě skóroval do pravého horního rohu. (3:4)
    9
    Druhý gól v utkání zapisuje rovněž Monika Rajnohová. Střelba ze střední vzdálenosti zatím hostům nedělá vůbec žádný problém. (3:5)
    10
    Ale i v tomto případě zvládli domácí hráčky odpovědět. Jmenovitě Barbora Mýlková, která i navzdory faulu prostřelila marně se natahující brankářku. (4:5)
     
    10
    Žlutá karta pro tým MŠK Dunajská Streda (Cintia Bugárová). (4:5)
     
    11
    Házenkářky slovenského týmu přišly o balón a domácí tak mohly zaútočit na vyrovnání. Mýlková byla dorovnání stavu blízko, její oblouček skončil na břevně. (4:5)
     
    12
    Ani teď není vyrovnáno. Favoritky nechaly za zády Silvii Poláškovou, jenže ta velkou příležitost nepřetavila v gól, trefila dobře vyběhnuvší Oguntoyeovou. (4:5)
    13
    Do střeleckých listin se zapisuje Petra Tichá! Průnik po pravém křídle dotáhla do zdárného konce hodem na bližší tyčku. (5:5)
     
    14
    Lenka Roháčková spustila velkou vlnu euforie. Předvedla totiž parádní útok pravou rukou proti ráně Élö, útočí Poruba! (5:5)
     
    14
    Jenže jedna z domácích hráček se provinila prorážením. Rozhodčí tento přečin postřehla a přisoudila balón házenkářkám ve žlutém. (5:5)
     
    15
    Oddechový čas pro Porubu. (5:5)
    15
    S končící patnáctou minutou se Dunajská Streda vrací do vedení. Kata Juhosová se zbavila osobní strážkyně a balón hodila k pravé tyči. (5:6)
    16
    Jestli něco Porubě jde, tak je to um rychle reagovat na vstřelené góly soupeřek. Skóre vrací do vyrovnané podoby Eliška Desortová. (6:6)
     
    17
    Házenkářky v Bílém, Poruby, mají možnost odskočit do vedení. Mezi soupeřkami totiž došla k nedohodě a nahrávka skončila v zámezí. (6:6)
    17
    Sraženou nahrávku sebrala gólmanka Oguntoyeová a dlouhým hodem poslala do úniku Bizik, jež vypálil nechytatelně doprava nahoru. (6:7)
     
    18
    Mýlková byla faulována a Poruba si zahraje přesilovou hru v utkání. Střelkyně si chvíli poležela na palubovce, ale už je připravena pokračovat v utkání. Vyloučenou hráčkou je Jahodičová. (6:7)
    19
    Místo přesilovkového zásahu hosté odskakují na rozdíl dvou branek. Bíziková v přečíslení uvolnila Juhosovou, ta sama před Roháčkovou nezaváhala. (6:8)
    20
    Kata Juhosová střílí druhý gól v rozmezí pár sekund. Oslabení zatím Dunajskou Stredu nijak zvlášť nelimituje, spíše naopak. (6:9)
     
    20
    Oddechový čas pro Porubu. (6:9)
    21
    Po delší době o sobě dala vědět Cintia Bugárová. Házenkářka slovenského týmu završuje hattrick střelou z levé spojky k protější tyči. (6:10)
     
    22
    Ze spojky vyzkoušela štěstí Barbora Mýlková. Úspěšná nebyla, protože Oguntoyeová na pokus dobře viděla a vyrazila jej mimo tři tyče. (6:10)
    23
    Domácí defenziva pozapomněla na Moniku Rajnohovou, která se hnala sama vstříc brankářce. Prostřelila ji hodem po její pravé ruce. (6:11)
     
    24
    První sedmičku střetnutí obstaral Silvie Polášková. Balón sice propasírovala mezi nohama brankářky, míč se ale odrazil od tyče zpátky do hry. (6:11)
     
    25
    Monika Rajnohová si hodně věřila. Ze střední vzdálenosti prověřila pozornost Roháčkové, která zakročila levou nohou. (6:11)
     
    26
    Hráčkám Poruby se přestalo dařit v zakončení. Barbora Mýlková sice rozvlnila síť, ale jen tu postavenou vedle brány. (6:11)
     
    27
    Lenka Roháčková drží ještě alespoň teoretické šance Poruby na bodový zisk. Tentokráte se vytáhla proti Bízové, zakročila levou rukou. (6:11)
    27
    Velkou práci odvedla Markéta Prašivková. Nejprve se zbavila soupeřky, načež si naskočila mezi další dvě a střelou k pravé tyči propálila i Oguntoyeovou. (7:11)
    28
    Reakce přichází bleskově. Réka Bizik byla na levém křídle úspěšně volné a tak si naskočila středem a zamířila neomylně k bližší tyči. (7:12)
     
    29
    Rozhodčí signalizovali domácím pasivitu. Mýlková musela střílet, ačkoli byla v těžké pozici. Zamířila mimo tři tyče. (7:12)
    30
    Poslední minutu prvního poločasu odstartovala gólem Kristina Pastorková. Svým premiérovým zásahem poslala Dunajskou Stredu do šestibrankového vedení. (7:13)
    30
    Konečně dává gól také Poruba. Aktivní Barbora Mýlková se konečně trefila do černého, ze spojky vypálila do levé šibenice. (8:13)
    30
    Slovenský celek je zpět v šestigólovém vedení. Postaral se o něj Kata Juhosová. Z levé strany překvapila Roháčkovou hodem nad její pravou ruku. (8:14)
    30
    Do poločasu půjde Poruba s pětigólovou ztrátou! Anežka Farářová si totiž ještě stihla vytvořit prostor na zakončení a střelou o zem překonala brankářku. (9:14)
     
    30
    První poločas skončil. (9:14)
     
    Favoritky z Dunajské Stredy zatím potvrzují papírové předpoklady a nad domácí Porubou vedou po prvním poločase 14:9. Ve výborné formě hrající tým zahájil utkání vlažněji, ale za stavu 6:6 zabral a vstřelil pět gólů v řadě. Tímto rozdílem i úvodní dějství skončilo. Ve druhém poločase můžeme sledovat podobný obraz hry. Bylo by velkým překvapením, pokud by Poruba dokázala získat alespoň bod.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:48.
     
    31
    Začal druhý poločas. (9:14)
     
    31
    První útok patřil Dunajské Stredě. Ta ovšem neskóroval, neboť Jagodičová nahrála mimo dosah Moniky Rajnohové. (9:14)
     
    32
    Velká chyba rovněž na druhé straně. Mýlkové sice nahrála ideálně do rukou spoluhráčky, té však balón vypadl mimo hrací plochu. (9:14)
     
    33
    Po odpískaném prorážení se domácí házenkářky Poruby rozběhly do rychlého brejku. Tichá ztroskotala na brankářce. (9:14)
    34
    První gól druhé půle má na svědomí Monika Rajnohová. Utekla po levém křídle a finále akce završila hodem do pravého dolního rohu. (9:15)
     
    35
    Dalekonosný projektil na Oguntoyeovou vypálila Dybalová. Gólmanka na balón dobře viděla, navíc mířil na ni. Snadný zákrok. (9:15)
    35
    Réka Bizik dostala od brankářky dlouhou nahrávku do protiútoku. Samostatný únik zakončila hodem nad hlavu Roháčkové. (9:16)
    36
    Rozdíl ve skóre nadále narůstá. Élö byla tentokráte tou, na kterou si obrana vůbec nedala pozor. A Roháčková proti její tvrdé a prudce umístěné střele neměla šanci. (9:17)
     
    36
    Oddechový čas pro Porubu. (9:17)
    37
    Gól střílí také Kata Juhosová. Házenkářka Dunajské Stredy si vyskočila nad protihráčku a hodem o zem poslala míč do sítě. (9:18)
    37
    Premiérovou trefu v utkání zapisuje Hana Maiwaelderová. Na levém křídle se uvolnila v a pádu zakončila nekompromisně na bližší tyčku. (10:18)
    37
    Druhý gól domácích v řadě! Eliška Desortová vystihla rozehrávku a byla sama před gólmankou, velkou šancí nepohrdla. (11:18)
    38
    Réka Bizik vrací favoritkám náskok osmi branek. Pěkně se proháčkovala mezi dvěma soupeřkami, načež zakončila do pravého horního rohu. (11:19)
    39
    A další gól v síti Poruby. Kata Juhosová pálila ze spojky a měla štěstí, neboť dobře postavená Roháčková nic neviděla a balón jí prošel mezi nohama. (11:20)
    39
    Poprvé se mezi střelkyně zapsala rovněž Adéla Baumbachová. naskočila si středem před bránu a balón poslala nad levou nohu brankářky. (12:20)
    40
    Poruba je na rozdíl šesti gólů. Po delší odmlce se připomněla Silvie Polášková, rána do pravé šibenice neměla chybu. (13:20)
    41
    Třetí vstřelená branka domácího celku v řadě! Tentokráte se prezentovala nechytatelnou ránou Veronika Kučerová, míč hodila do levého dolního růžku. (14:20)
     
    41
    Oddechový čas pro Dunajskou Stredu. (14:20)
     
    42
    Bíziková sice vstřelila gól, ale ten rozhodčí správně neuznala. Zakončující hráčka se provinila přešlapem. (14:20)
     
    42
    Čtvrtou branku v řadě zatím házenkářky českého týmu nevstřelily, Kučerová nevyzrála na gólmanku. Na míči ovšem pokračují domácí. (14:20)
     
    43
    Krásná kombinace, leč skóre se snížit nepodařilo. Mýlková si vyskočila vysoko na nahrávku Tiché, tvrdou ránou orazítkovala jen pravou tyč. (14:20)
     
    44
    Jenže Dunajská Streda se trápí a ani teď se jí nepovedlo přerušit gólovou sérii soupeře. Juhosová střílela o kus vedle pravé tyče. (14:20)
    45
    Domácí hráčky ztrácejí už jen pět branek. Eliška Desortová potrestala volnější střed k hodu do pravého horního rohu. (15:20)
    45
    A další zásah Poruby, které teď hrají ve velké euforii! Hana Maiwaelderová střílela v pádu, což jí vůbec nerozhodilo, balón napálila nad nohu brankářky. (16:20)
    46
    Znovu Desortová! Tato hráčka po levé straně utekla všem protihráčkám a únik završila střelou po pravici Oguntoyeové. (17:20)
     
    47
    Házenkářky v bílém mají velkou šanci přiblížit se na rozdíl dvou gólů, neboť souhra mezi Juhosovou a Bízikovou nevyšla, míč se dokutálel do autu. (17:20)
    48
    Neuvěřitelná série domácích pokračuje! Ty ještě před malou chvílí prohrávaly o devět branek, ale po gólu Poláškové už je to jen o dvě! (18:20)
     
    49
    A může být ještě lépe! Lenka Roháčková si vyčkala na pohyb Bízikové, které zmenšila střelecký úhel a střelu vytěsnila pravou nohou. (18:20)
    50
    Dlouhou gólovou sérii domácích ukončila až Kristina Pastorková, jež využila volnějšího prostoru mezi dvěma obránkyněmi a zamířila míč pod břevno. (18:21)
     
    50
    Pastorková je krátce po vstřeleném gólu poslána na trestnou lavici. Jednu ze soupeřek tvrdě zastavila při snaze o zakončení. Jasné dvě minuty. (18:21)
    50
    Tereza Dybalová a její první gól, který přichází v přesilové hře. Nenechala se odradit dotírající sokyní, která ji nezastavila ani za cenu faulu. V pádu umístila míč do pravého dolního rohu. (19:21)
     
    51
    Petra Tichá pohrdla velkou šancí dostat Porubu na kontakt, Právě ona se postavila k exekuci sedmičky, kterou namířila do pravé nohy Oguntoyeové. (19:21)
     
    51
    Domácí hráčky pokračovaly v akci, ale ne na dlouho. Tereze Dybalové bylo odpískání prorážení, míč se stěhuje do rukou soupeřek. (19:21)
    52
    Beatrix Élö přibližuje Dunajskou Stredu vítězství. Ze spojky vypálila dělovku do pravého rohu, proti níž Roháčková neměla šanci. (19:22)
     
    53
    Ani tento útok se Porubě nepovedl. Barbora Mýlková pálila ze spojky, gólmanka s tímto řešením počítala a zasáhla levou rukou. (19:22)
    54
    Tohle už se bude domácím jen těžko stahovat. Monika Rajnohová překvapila defenzivu i brankářku podstřelem, balón s zastavil až v síti. (19:23)
    55
    A další gól v podání Rajnohové. Ta pro změnu střílela přes sokyni, jíž poslala balón nad hlavou. Roháčkové pak propadl míč pod levou rukou. (19:24)
    56
    Petra Tichá alespoň částečně napravila zaváhání ze sedmičky. Byla jako první u vyražené střely spoluhráčky, míč následně poslala tam, kam patří, tedy do sítě. (20:24)
    56
    Réka Bizik odmítá drama. Z pravého křídla propasírovala balón přes dvě bránící hráčky do levého rohu. Dunajská Streda v koncovce utkání vede o pět branek a má skvěle nakročeno k vítězství. (20:25)
     
    57
    Oddechový čas pro Porubu. (20:25)
    57
    Do konce utkání zbývá něco málo přes tři minuty. Jiskřičku naděje na bodový zisk vykřesala Hana Maiwaelderová a její úspěšný hod z levé strany. (21:25)
     
    58
    Házenkářky Dunajské Stredy přišly o balón, jenže protihráčky zaváhání nevyužili. Jmenovitě Maiwaelderová, jež nyní z levého křídla ztroskotala na gólmance. (21:25)
     
    59
    Je po nadějích. Barbora Mýlková nejenže faulovala a jde si sednout na dvě minuty, ale rozhodčí ještě nařídily sedmičku ve prospěch slovenského celku. (21:25)
    59
    K premiérové sedmičce Dunajské Stredy se postavila Réka Bizik. Zakončila po pravé straně, Roháčková na balón nedosáhla. (21:26)
     
    60
    Probíhá poslední minuta zápasu. (21:26)
    60
    I navzdory oslabení ještě snižuje Eliška Desortová. Využila plné rychlosti, proběhla mezi dvěma konkurentkami a vypálila do levé šibenice. (22:26)
    60
    Poslední slovo nejspíš bude mít hostující tým. Kata Juhosová si vyměnila míč s Bízikovou, aby posléze skórovala hodem z pravé spojky. (22:27)
    60
    A ještě jeden gól v síti Roháčkové. Ta si na střelu Rajnohové sáhla, avšak zvládla ji pouze ztlumit, míč přesto doputoval za brankovou čáru. (22:28)
     
    Konec zápasu. (22:28)
     
    DHC Sokol Poruba – MŠK Dunajská Streda 22:28 (9:14)
    Nejvíce branek: Desortová 5, Polášková 4, Mýlková 3 – Juhosová 7, Rajnohová 7, Bizik 6/1. Rozhodčí: Brzósková, Pavelová. Sedmimetrové hody: 2/0 – 1/1. Vyloučení: 1:2.
     
    Házenkářky Dunajské Stredy potvrdily výbornou formu a roli velkých favoritek, na palubovce Poruby zvítězily 28:22. Slovenský celek měl od prvních minut navrch a výsledkem bylo pětigólové vedení, které platilo i po prvním poločase. Ve druhém ještě náskok navýšily na devět branek, avšak pak Poruba chytla druhý dech a sedmi góly v řadě se rázem znovu dostala do boje o body. Které ale nezískala. Dunajská Streda se oklepala z mizerné pasáže druhé půle a v závěru si s přehledem dokráčela pro vítězství, které nakonec bylo rozdílem šesti zásahů.

    Dunajská Streda i navzdory sedmému vítězství zůstává pátá, avšak dotáhla se ke čtvrté Olomouci na dostřel, rozdíl činí jeden bod. Poruba je šestá, ztráta na dnešní soupeřky narostla na tři body.
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (18:39:08)

    Milan Huppert

    DHC Sokol Poruba
    # P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
    71 B A. Hřebejková 0/0 0 0
    1 B L. Roháčková 0/0 0 0
    22 SS A. Baumbachová 1/0 0 0
    17 LK K. Bestová 0/0 0 0
    19 LS E. Desortová 5/0 0 0
    5 P T. Dybalová 1/0 0 0
    7 PS A. Farářová 1/0 0 0
    2 PK V. Kučerová 1/0 0 0
    9 LK H. Maiwaelderová 3/0 0 0
    4 SS B. Mýlková 3/0 0 1
    27 LK I. Novobilská 0/0 0 0
    13 PS S. Polášková 4/0 1 0
    15 LS M. Prašivková 1/0 0 0
    11 P P. Tichá 2/0 1 0
    Celkem 22/0 2 0 1 0
    HC DAC Dunajská Streda
    # P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
    90 B V. Oguntoyeová 0/0 0 0
    32 B B. Oláhová 0/0 0 0
    4 SS B. Bíziková 0/0 0 0
    87 LK R. Bíziková 6/1 0 0
    77 PS C. Bugárová 3/0 0   0
    97 PS B. Élöová 3/0 0   0
    19 SS M. Jagodičová 0/0 0 1
    15 P K. Juhosová 7/0 0 0
    18 P R. Mészárosová 0/0 0 0
    24 P K. Pastorková 2/0 0 1
    2 LK M. Pénzesová 0/0 0 0
    31 P M. Rajnohová 7/0 0 0
    17 P M. Straková 0/0 0 0
    27 SS O. Virág Demeterová 0/0 0 0
    Celkem 28/1 0 2 2 0
    Rozhodčí: Brzósková, Pavelová
    thejrc.org