Benátky n/J – Vrchlabí 2:1 (kon.) | Jihlava – Havířov 2:1 (po pr.) | Vsetín – Litoměřice 5:4 (kon.)
Sokolov – Třebíč 1:3 (kon.) | Frýdek-M. – Přerov 2:3 (kon.)
po prodl.
HC Dukla Jihlava
2:1 (0:0, 1:1, 0:0 - 1:0)
AZ Havířov
Sobota 21.11.2020, 16:00 • CZ LOKO Aréna, Jihlava • Chance liga • 11. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to už dnes vše. Přeji vám krásný zbytek víkendu a někdy příště se budu těšit opět odtud z Jihlavy napočtenou! (18:33:17)
     
    V Jihlavě je hotovo a dramatický zápas nakonec pro sebe urvala Dukla. Nutno říci, že asi zaslouženě. Šancí měla na půlku zbylé základní části dopředu, ale její koncovka dnes byla velmi špatná. Havířov naopak předvedl dobrý výkon po stránce brejků a protiútoků, kterých měl několik. Ve třetí třetině se stav zápasu nezměnil, rozhodnout tak muselo prodloužení, které nabídlo velkou zábavu.

    Nejprve Illéš v 62. minutě odmítl rozhodnout, když nedokázal napálit kotouč do prázdné kasy. Tou dobou byl už Aleš Stezka po zákroku proti střele Skořepy zdravotně indisponován a během time-outu, který si Dukla vzala po vyloučení Bořuty, musel střídat. Matyáš Daňa si poté ani neosahal kotouč a v přesilovce 4 na 3 inkasoval, neboť jej prostřelil Daniel Krenželok, čímž rozhodl o zisku dvou bodů pro domácí!
     
    Konec zápasu.
     
    63:31
    Dukla právě vstřelila branku!
    Přesilovku 4 na 3 Jihlava nakonec využívá a rozhoduje o dvou bodech z dnešního zápasu! Pekr podržel kotouč na modré, přihrál jej na Fronka, který zkusil křížem vyzvat DANIELA KRENŽELOKA. Obránce domácích se nezalekl, vzal to z první a Daňu prostřelil přímo mezi betony – 2:1! Asistence: Jiří Fronk, Matěj Pekr.
     
    63:06
    První šance nepřišla, Havířov vyhrál buly a snadno vyhodil kotouč až za branku Jana Brože.
     
    63:02
    Dukla si vzala oddechový čas, zranění nakonec nedovolí Stezkovi v zápase nadále pokračovat, proto přepouští během tajmu místo Matyáši Daňovi!
     
    63:02
    Antonín Bořuta (HAV) je dnes velikým smolařem. Opět je vyloučen, tentokrát za sekání a Jihlava má až do konce prodloužení přesilovku 4 na 3!
     
    62:20
    Stezka není ve zdravotní pohodě, to je viditelné. Špatně došlapuje na jednu nohu a je otázka, zda nakonec případné nájezdy nebude chytat Matyáš Daňa.
     
    61:12
    Co více Dukla chce!? Nejprve přečkala únik Kotaly, aby následně Illéš dostal přihrávku před absolutně prázdnou branku po akci Fronka. Jenže neúspěšný exekutor trestného střílení rozhodnutí odmítá!
     
    60:57
    Stezka to nakonec rozhýbal a bude pokračovat v zápase bez nutnosti přerušení!
     
    60:57
    Skořepa mohl rozhodnout! Vydal se sám na branku, ale zakončení se mu vůbec nepovedlo, Stezka nemusel předvést ani nijak složitý zákrok. Ale při zásahu se hostující brankář nějak zranil a uvidíme, zda bude moct pokračovat!
     
    60:40
    Čachotský nestihl zachytit přihrávku v takovém momentě, aby se nemuselo pískat zakázané uvolnění. Hra se tak opět stěhuje k Brožovi.
     
    60:24
    Adamskému uškodil pád v obtočení se okolo branky. Jinak by Pekra hravě přebruslil a dostal by se do dobré pozice na zakončení. Takhle střílel jenom doprostřed branky z nevýhodné pozice.
     
    60:03
    Pětiminutové prodloužení začíná, domácí se do toho obuli a hrají okamžitě dopředu.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Je to tak, ani přes šance obou manšaftů jsme se rozhodnutí po 60 minutách nedočkali. Za minutu a půl začíná prodloužení 3 na 3!
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:52
    V posledních sekundách to měl na hokejce Kotala, který si vyjel do další brejkové situace a dostal kotouč před kasu, ale nezpracoval si puk pořádně, což mělo za následek ukončení celé akce! Kdyby si jinak kotouč zpracoval, měl by na zakončení hodně času.
     
    59:22
    Kotouč mimo ledovou plochu, za bod vhazování je určen levý kruh útočného pásma Jihlavy.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 31. Čachotský (Mareš), 64. D. Krenželok (Fronk, Pekr) – 40. Kachyňa (Rašner, Maruna)


    HC Dukla Jihlava: Jan Brož (Fučík) – D. Krenželok, D. Kolář (A), T. Černý, Eliáš, Bilčík, Mareš, Strejček – Čachotský (A), Skořepa (C), Illéš – Jiránek, Fronk, V. Brož – T. Harkabus, Poletín, Pekr – T. Havránek, Lichanec, Chlubna.
    AZ Havířov: Stezka (64. Daňa) – Mrowiec, Bořuta (A), Rašner, Chroboček, Kachyňa, L. Rutar, Kočí – L. Bednář, Rudovský, Adamský – R. Szturc (C), Maruna, Kotala – Doktor (A), F. Seman, O. Procházka – Fridrich, Mrva, D. Sklenář.

    Rozhodčí: Kostourek, Micka – Beneš, Kotlík
    thejrc.org