Crotone – Lazio 0:2 (kon.) | Spezia – Atalanta BC 0:0 (kon.) | Juventus – Cagliari 2:0 (kon.)
konec
FC Crotone
0:2 (0:1)
S. S. Lazio
Sobota 21.11.2020, 15:00 • Stadio Ezio Scida (Crotone). • Italská Serie A • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnes jsme rozhodně neviděli zápas, který by nabídl fantastickou fotbalovou podívanou. Nepřispěla tomu podmočená hrací plocha a také prudký déšť, který po dobu celého utkání neustával. Lazio ale dokázalo splnit roli favorita a poslední Crotone dnes porazilo 2:0. V prvním poločase se hosté dostali do vedení 1:0, když Ciro Immobile dokázal využít centr Marca Parola ze strany. Také Crotone mělo v úvodu jednu velkou příležitost ke skórování, ale jinak Pepe Reina dnes moc práce neměl. V druhém poločase se už domácí dostávali k zakončení stěží a navíc inkasovali ještě jednou. V 58. minutě si s obranou Crotone pohrál Joaquín Correa.

    Máme za sebou tak první zápas 8. kola Serie A. Je jisté, že Crotone také po tomto kole zůstane poslední, neboť dosud získalo jen dva body. Naopak Lazio v neúplné tabulce poskočilo na páté místo za Neapol a AS Řím. Za pár hodin však oba římské celky může přeskočit Atalanta, která zavítá na půdu Spezie. Tento zápas můžete společně se mnou sledovat v našem dalším textovém přenosu, který začíná v 18:00. Já se na vás budu u něj zase těšit. Na počtenou! (17:01:47)
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 6:9. Střely mimo: 6:4. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 10:10.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Ovšem nyní Pedro Pereira velice šikovně vracel míč do předbrankového prostoru. Celá akce ale vyšla vniveč, neboť se dodatečně mával ofsajd domácího týmu.
     
    90+2
    Crotone bude vhazovat aut jen z vlastní poloviny. Lazio brání svůj náskok zkušeně.
     
    90+1
    Domácí mají k vyrovnání už jen 3 minuty. Je to zcela pochopitelné, protože druhá půle nenabídla mnoho situací, které by zdržovaly hru.
     
    90
    Žlutou kartu viděl také Luis Alberto. Rozhodčí mu zřejmě sečetl všechny nedovolené zákroky, kterých měl v dnešním utkání více než dost.
     
    89
    Junior Messias si nabíhá pro balóny k lajně. Hosté jej však opětovně dokázali zastavit.
     
    87
    Emmanuel Rivière prohrál důležitý hlavičkový souboj na polovině Lazia. Proto se domácí zatím v této akci nedostali do hry tak, jak je v tuto chvíli potřeba.
     
    86
    K zakončení se po standardní situaci dostal Denis Dragus. Hlavička to ale nebyla nikterak důrazná a navíc skončila zhruba tři metry vedle bližší tyče.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Lucas Leiva (S. S. Lazio).
     
    85
    Nyní však hosté zhruba dvacet sekund strávili na polovině Crotone. Míč si podrželi na kopačkách a s přehledem zatím kontrolují svůj dnešní bodový zisk, který je už velmi pravděpodobný.
     
    84
    Lazio to už chce ukopat. Situace si příliš nekomplikuje a pouze odevzdává balóny na polovinu soupeře.
     
    83
    Lucas Leiva také dnes odvádí velmi dobrou práci s čištěním prostoru před vlastní bránou. Nyní na svou osobu vybojoval faul.
     
    82
    A navíc následoval útočný faul domácího celku, takže Pepe Reina bude mít dostatek času k rozehrání míče.
     
    82
    Emmanuel Rivière si dával v pokutovém území soupeře nepochopitelně přednost s Messiasem. Z toho tak pramenilo, že Crotone vlastně samo sebe vyhostilo z dobré palebné pozice.
     
    81
    Rohový kop Crotone nebyl zahrán špatně, jenže ani jeden z hráčů v tmavě modrém nedokázal zakončit.
     
    80
    Lazio už má pro dnešek dostřídáno, takže závěr zápasu už dohraje s touto jedenáctkou. Naopak domácí kouč má k dispozici ještě dvě varianty ke střídání.
     
    79
    Střídání v týmu FC Crotone: ze hřiště odchází Miloš Vulić, přichází Emmanuel Rivière.
     
    78
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Patric, přichází Wesley Hoedt.
     
    78
    Andreas Pereira se svým důrazem pokusil dostat až ke střele. Vystřelit ale nakonec nedokázal, protože byl atakován hned třemi obránci.
     
    76
    Déšť ani v těchto chvílích zápasu neutichá. Matka příroda v dnešním utkání nepřipravila pro oba celky zrovna nejlehčí podmínky. Hřiště je už velmi podmočené a dresy všech hráčů nasáklé vodou.
     
    76
    Andreas Pereira se chtěl poprvé v utkání pomazlit s míčem, ale nakonec ani nemohl. Přihrávka Alberta ze středu hřiště byla až příliš nepřesná.
     
    74
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Ciro Immobile, přichází Andreas Pereira.
     
    74
    Nyní sledujeme boj o střed pole, což samozřejmě více nahrává hostujícímu celku.
     
    73
    Arkadiusz Reca opět číhal u zadní tyče na dlouhý centr, tentokrát ale mířidla neseřídil už vůbec dobře. Reca byl celkem dezorientovaný a ještě k tomu hlavičkoval za sebe.
     
    71
    Felipe Caicedo si výborně pohlídal ofsajdovou past a rázem se ocitl tváří v tvář brankáři Cordazovi. Gólmana Crotone chtěl překonat kličkou do levé strany, ovšem forvard Lazia sám sebe vystrnadil z výhodné střelecké pozice. Poté už zamířil pouze do boční sítě.
     
    70
    Až nyní zakončoval Francesco Acerbi. Hlavičkoval ale do středu brány, kde si Alex Cordaz bez potíží poradil.
     
    69
    Hosté budou rozehrávat už třetí rohový kop v rychlém sledu. Zatím ani u jednoho se až k zakončení neprotlačili.
     
    68
    Střídání v týmu FC Crotone: ze hřiště odchází Jacopo Petriccione, přichází Denis Dragus.
     
    67
    A hned z toho byla velká šance na vstřelení třetí branky. Cordaz vyběhl z brány, ale i přes to jej Immobile obhodil. Bránu minul jen o kousek, ovšem u zadní tyče se celou situaci pokusil zavřít Marušić. Krajní záložník hostů ale trefil bránícího hráče.
     
    67
    Marušićovi se přenesení hry na opačnou stranu nepovedlo. Lazio ale zásluhou Leivy dokázalo balón získat zpět.
     
    65
    Stefan Radu jen se štěstím stačil na poslední chvíli zareagovat na sražený centr ze strany. Kdyby hostující stoper nezasáhl, tak mohlo být pro Lazio zle.
     
    64
    Na polovině hřiště fauloval Luis Alberto. Crotone naopak rychle rozehrálo, ale záhy o míč přišlo.
     
    63
    Nepříliš důraznou střelu domácích zastavil Pepe Reina s přehledem. Lze očekávat, že domácí budou v závěrečné polovině mnohem více na polovině soupeře.
     
    61
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Joaquín Correa, přichází Felipe Caicedo.
     
    61
    Messias sice těsně před vápnem upadl, ale ani tento zákrok nevyhodnotil hlavní rozhodčí jako faul. Domácí se již potřetí v tomto poločase podivili nad verdiktem rozhodčího.
     
    60
    Crotone se nadechlo k útočné akci, ale Reina stačil zareagovat včas.
    58. Joaquín CORREA - 0:2
     
    58
    Lazio právě vstřelilo branku!
    Lazio jde do dvoubrankového vedení! JOAQUÍN CORREA dokázal na levé straně zrychlit a dostat se k balónu jako první. Poté už jen pronikl do vápna, rychlou kličkou se zbavil Pereiry a následně zamířil po zemi k zadní tyči. Alex Cordaz nezasáhl, přestože Correa byl při vyslání střely už v poměrně ostrém úhlu. 0:2. Asistence: Ciro Immobile.
     
    57
    Jacopo Petriccione skvěle přečetl hru. Posléze našel Messiase, který hledal rozběhnutého Nwankwa. Útočník Crotone si ale balón nezkrotil ideálně a nakonec byl obrán stoperem.
     
    56
    Žlutou kartu dostává Giuseppe Cuomo (FC Crotone).
     
    55
    Jacopo Petriccione se vůbec poprvé v tomto zápase připomněl střeleckým pokusem z uctivé vzdálenosti. Nabil mu Nwankwo, ale středopolař domácích zamířil do míst, kde stál Pepe Reina.
     
    54
    Luis Alberto si na pravé straně moc dobře všiml naběhnutého Patrica, jenž měl dostatek času k vyprodukování centru. Na dlouhý pas krajního beka Lazia ale Ciro Immobile o pár centimetrů nedosáhl.
     
    53
    Lazio zabojovalo o míč u postranní čáry a dokázalo získat autové vhazování. Balón tak uvede do hry Manuel Lazzari.
     
    52
    Pád domácích zhruba na polovině hřiště byl hlavním rozhodčím označen jako nasimulovaný. Hra pokračuje dále a Římané míří vpřed.
     
    51
    Pepe Reina zachytil do rukavic nepříjemný centr ze strany. Velezkušený španělský brankář už hledá varianty k rozehrání.
     
    50
    Adam Marušić se nemohl vydat do brejkové situace, neboť míč mu zůstal stát. Musel si jej tak zaseknout a počkat na nabídku spoluhráčů.
     
    49
    Na druhé straně si Lucas Leiva vybojoval nedovolený zákrok soupeře. Lazio s rozehrávkou rozhodně nebude spěchat.
     
    48
    Alex Cordaz předvedl velmi dobrý zákrok. Joaquín Correa si ve vápně soupeře obhodil obránce a posléze zakončil k přední tyči. Brankář Crotone ale míč vytěsnil mimo tři tyče.
     
    47
    Tak nakonec se nic vracet nebude, přestože hra už přerušena byla, tak rozhodčí u videa zřejmě usoudil, že se o penaltu nejednalo. Pokračuje se ve hře, i když domácí jsou hodně naštvaní.
     
    46
    Hned po šestnácti vteřinách jsme viděli spornou situaci ve vápně, ke které se video dost možná vrátí. Crotone si hlasitě říkalo o penaltu.
     
    46
    Střídání v týmu FC Crotone: ze hřiště odchází Andrea Rispoli, přichází Pedro Pereira.
     
    46
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Muhammad Fáris, přichází Adam Marušić.
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Marco Parolo, přichází Jean-Daniel Akpa-Akpro.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Skončil nám první poločas tohoto duelu 8. kola Serie A. Fotbalisté Lazia Řím vedou na hřišti Crotone 1:0. Na začátku 21. minuty se totiž prosadil střelec Ciro Immobile šikovnou hlavičkou k zadní tyči po centru Marca Parola. Lazio vyprodukovalo více střel na bránu a v ofenzívě bylo aktivnější, ale také Pepe Reina už mohl inkasovat. Nejblíže ke gólu byl útočník Nwankwo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Ahmad Benali byl celkem nebezpečným skluzem faulován. Marco Parolo si tak vysloužil žlutou kartu.
     
    45
    Nad rámec řádné hrací doby se bude nastavovat 1 minuta.
     
    44
    Lazio se opět zatáhlo na vlastní polovinu. Čeká, s čím soupeř v úplném závěru úvodní půle ještě přijde.
    43. Fárisovo zakončení vyrazil Cordaz nad sebe
     
    43
    Muhammad Fáris měl na hlavě velkou možnost k přidání druhé branky Lazia. Patric jej výtečným centrem našel u zadní tyče. Fáris hlavičkoval dobře, ale Cordaz jeho pokus vyrazil nad sebe. Se zbytkem mu poté pomohl stoper, který těsně před brankovou čárou míč odvrátil.
     
    41
    Crotone má na konci prvního poločasu mírnou převahu v držení míče.
     
    40
    Hlavičkující Reca se opět tlačil k zadní tyči. Při dlouhém centru jej však předskočil jeho spoluhráč Junior Messias. Oba hráči se teď nedohodli a ani jeden tak nemohl pálit co nejlépe.
     
    38
    Závěr první půle se nám blíží. Lazio je zatím o krok napřed, ale také Crotone už párkrát ukázalo, že je směrem dopředu nebezpečné.
     
    36
    Marco Parolo dostal balón proti noze, ale směrem k malému vápnu vyslal jen střílenou přihrávku. Tu si ale Immobile najít nedokázal.
     
    35
    Manuel Lazzari se ke střele nedostal, přestože měl k ní celkem dobře nakročeno. V rozhodující chvíli byl předskočen obráncem, takže ránu z hranice šestnáctky jsme neviděli.
     
    34
    Průniková přihrávka domácích adresáta nenašla. Stopeři Lazia stačili zapracovat pohotovým ziskem míče.
     
    33
    Ciro Immobile už nestihl získat míč na postranní čáře, ovšem mrzet jej to nemusí. Autové vhazování totiž připadne k moci fotbalistů ve světlých dresech.
     
    32
    Lisandro Magallán dokázal přesprintovat Correu, jenž mířil dopředu. Stále platí, že oba celky chtějí hrozit hlavně z centrů do vápna a rychlých náběhů za obranu.
     
    32
    Ciro Immobile nezvládl finální přihrávku na nabíhajícího Parola. Balón se nakonec dokutálel až k brankáři Cordazovi, který teď rozehraje.
     
    31
    Stefan Radu si nechtěl komplikovat situaci, tak raději zahrál do autu. Odskok míče je dnes opravdu nevypočitatelný.
     
    30
    Tak nakonec nepřijde. Rozhodčí hru nechal pokračovat. Lazio mezitím rozehrálo dlouhým nákopem, který byl domácími zadáky odvrácen.
     
    29
    Lucas Leiva po ostrém střetu se soupeřem zůstal ležet na trávníku. Možná přijde další karta, to teprve uvidíme.
     
    28
    V uplynulých minutách sledujeme celkem nervózní zápas. Oba celky se snaží hru maximálně zjednodušit, neboť hrací terén je dnes opravdu špatný. Žádný kombinační fotbal tak rozhodně nehrozí.
     
    26
    Standardní situace hostů zůstala nevyužita. Záhy se opět žlutilo. Kartu obdržel hostující Muhammad Fáris za držení protihráče.
     
    25
    Domácí se provinili dnes již druhou žlutou kartu. Immobileho stáhl nedovoleným způsobem Luca Marrone, takže také on viděl od sudího Sacchiho napomenutí.
     
    24
    Giuseppe Cuomo si nadvakrát dokázal poradit s nepříjemným centrem, který mířil do vápna Crotone z levé strany. Lazio se přece do zakončení dostalo, Cordaz ale zasahovat nemusel.
     
    23
    Po vstřelené brance se Lazio lehce zatáhlo. Už se netlačí tolik dopředu k vysokému napadání.
    21. Ciro IMMOBILE - 0:1
     
    21
    Lazio právě vstřelilo branku!
    Hosté se dostávají do vedení po jednoduché akci. Centr Marca Parola sklepl do brány hlavou CIRO IMMOBILE. Jednalo se o velmi šikovné zakončení, neboť Cordaz neměl sebemenší šanci k míči doskočit. 0:1. Asistence: Marco Parolo.
     
    20
    Výpad vpřed v podání domácího celku skončil na pozorném obránci Raduovi. Lazio si celou situaci dokázalo pokrýt.
     
    19
    Teď se hraje převážně u středu hrací plochy. Balón drží Lazio.
     
    17
    Také nepříliš častý střelec Lucas Leiva zamířil na bránu domácích. Také on ale svůj pokus neutáhl k tyči, takže Alex Cordaz zas tak moc práce neměl.
     
    16
    Tentokrát to střelou hlavou zkusil Marco Parolo. Zakončení se mu ale nevydařilo podle představ.
     
    15
    Ciro Immobile si chtěl udělat prostor na hranici vápna, ale kličkovaná se mu nevydařila. O chvíli později hlavičkoval z nebezpečné pozice Alberto, ale Cordaz stačil zasáhnout velmi dobře.
    13. Nwankwo na podmáčeném terénu jen o chlup minul zařízení
     
    13
    Simeon Nwankwo mohl poslat Crotone do vedení! Na hranici malého vápna předskočil Patrica a posléze nastavil nohu tak, aby míč letěl k zadní tyči. Tu jen o centimetry minul, ale střela to navíc nebyla moc důrazná, neboť mokrý trávník ji téměř zastavil.
     
    12
    Crotone se nedostalo po levé lajně dopředu. Alespoň však u míče zůstane, neboť brzy rozehraje autové vhazování.
     
    12
    K exekuci přímého kopu zhruba z dvaadvaceti metrů se postavil Luis Alberto. Středopolař Lazia překopl zeď, ale jeho střela se vznesla zhruba metr nad horní tyč.
     
    10
    Při následném protiútoku fauloval Andrea Rispoli. Domácí hráč bude mít tak hned od začátku utkání na krku žlutou kartu.
     
    10
    Simeon Nwankwo při snaze přihrát upadl. Rozhodčí ale usoudil, že cizí zavinění tam nebylo, takže hra pokračovala dále.
     
    9
    Luis Alberto vybídl na středu hřiště volného Correu, jehož pokus po zemi mířil do středu brány. Cordaz si poradil s nepředvídatelným odskokem a dokázal míč zachytit do náruče.
     
    7
    Ciro Immobile měl na kopačce z ničeho nic velkou šanci ke vstřelení první branky. Alex Cordaz si za vápnem špatně přebral míč, ten mu odskočil od nohy a kanonýr Lazia mohl z velké dálky pálit do opuštěné brány. Zadní tyč ale o pár metrů nakonec minul.
     
    6
    Úvodní minuty zatím moc vzruchu nenabídly. V posledních sekundách přebírá iniciativu domácí celek, ale je z toho oťukávaná.
     
    5
    Arkadiusz Reca hlavičkoval po poměrně ostrém centru Nwankwa ze záklonu. Bránu Pepeho Reiny tak minul o velký kus.
     
    3
    Hosté zůstali na polovině soupeře, ovšem zanedlouho faulovali. K rozehrávce se tak staví domácí.
     
    2
    Lazio vyprodukovalo první centr do pokutového území. Míč však byl pozorným stoperem Lucou Marronem ihned odvrácen.
     
    2
    Miloš Vulić těsně u lajny ztratil míč. Podmáčený terén mu při vedení balónu rozhodně nepomohl.
     
    1
    Marco Parolo se hned po dlouhém nákopu obránců snažil prostrčit míč na pravou stranu. Bránící hráči Crotone ale situaci celkem dobře zdvojili, a proto první ohrožení brány zatím nepřišlo.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Nejen déšť, ale také silný vítr dnes bude oběma týmům komplikovat práci.
     
    V Crotone hustě prší. Dnešní zápas se tedy odehraje v nepříliš ideálních podmínkách. Domácí fotbalisté nastupují na trávník ve tmavě modrých dresech, zatímco Lazio bude hrát v barvě světle modré.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Crotone: Cordaz (C) – Magallán, Marrone, Cuomo – Rispoli, Benali, Petriccione, Vulić, Reca – Messias, Nwankwo.
    Náhradníci: Festa, Crespi – Cigarini, Dragus, Crociata, Rojas, Zanellato, Djidji, Siligardi, P. Pereira, Henrique, Rivière.

    S. S. Lazio: Reina – Patric, Acerbi, S. Radu – Lazzari, Parolo, Lucas Leiva, Alberto, Fáris – Immobile (C), Correa.
    Náhradníci: Furlanetto – D. Anderson, Pereira, Armini, Hoedt, Cataldi, F. Caicedo, Marušić, Akpa-Akpro, Muriqi.

    Rozhodčí: Juan Luca Sacchi.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Poslední vzájemné zápasy

    Crotone – Lazio 2:2
    Lazio – Crotone 4:0
    Crotone Lazio 3:1
    Lazio – Crotone 1:0
     
    S. S. Lazio

    Hosté jsou v odlišné pozici. Díky jedenácti vybojovaným bodům pobývají na deváté příčce, na druhé Sassuolo ztrácí jen čtyři body, avšak třeba před třináctou Spezií mají pouhý tříbodový náskok. Mimo svůj stadion sehráli fotbalisté Lazia dosud tři duely, ze kterých si odnesli šest bodů díky výhrám 2:0 a 4:3 nad Cagliari, resp. Turínem. Na venkovních hřištích vstřelili a inkasovali shodně šest branek, nejlepšími střelci jsou se třemi zásahy Ital Ciro Immobile a Ekvádorec Felipe Caicedo.
     
    FC Crotone

    Poslední tým tabulky zatím stále čeká na první výhru sezóny. Na svém kontě má ze sedmi zápasů pouhé dva body díky dvěma remízám, 1:1 a 0:0 a Juventusem, resp. Turínem. S prvně jmenovaným slavným klubem to bylo na vlastním trávníku, s jeho městským rivalem pak venku. V posledním domácím utkání podlehli Atalantě 1:2. Crotone má rovněž velmi špatné skóre, jeho hráčům se povedlo skórovat pouze v šesti případech, zatímco sedmnáctkrát inkasovali. Polovinu jeho branek zařídil Nigérijec Simeon Nwankwo, který je tak nejlepším střelcem týmu.
     
    Dobrý den, tři zápasy dnes nabídne svým příznivcům nejvyšší italská fotbalová liga. Jako první přijde na řadu souboj celků ze spodní a střední části tabulky, a sice Crotone s Laziem. Velkým favoritem je druhý zmíněný tým.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Daniel Fekets

    Branky: 21. Immobile (Parolo), 58. Correa (Immobile)

    Karty:   10. Rispoli (COE), 25. Marrone (COE), 56. Cuomo (COE) – 26. Fáris (LAZ), 45+1. Parolo (LAZ), 86. Lucas Leiva (LAZ), 90. Alberto (LAZ)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 6:9. Střely mimo: 6:4. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 10:10.
    FC Crotone: Cordaz (C) – Magallán, Marrone, Cuomo – Rispoli (46. P. Pereira), Benali, Petriccione (68. Dragus), Vulić (79. Rivière), Reca – Messias, Nwankwo.
    Náhradníci: Festa, Crespi – Cigarini, Dragus, Crociata, Rojas, Zanellato, Djidji, Siligardi, P. Pereira, Henrique, Rivière.

    S. S. Lazio: Reina – Patric (78. Hoedt), Acerbi, S. Radu – Lazzari, Parolo (46. Akpa-Akpro), Lucas Leiva, Alberto, Fáris (46. Marušić) – Immobile (C) (74. Pereira), Correa (61. F. Caicedo).
    Náhradníci: Furlanetto – D. Anderson, Pereira, Armini, Hoedt, Cataldi, F. Caicedo, Marušić, Akpa-Akpro, Muriqi.

    Rozhodčí: Juan Luca Sacchi
    ocianews.com