Pohronie – Trnava 3:3 (kon.) | Sereď – Ružomberok 0:0 (kon.) | Michalovce – Senica 0:1 (kon.)
Žilina – Trenčín 2:0 (kon.) | Nitra – Dunajská Streda 0:1 (kon.)
konec
FC Nitra
0:1 (0:0)
DAC 1904 Dunajská Streda
Sobota 21.11.2020, 17:00 • Štadión FC Nitra • Niké liga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Slovenská Fortuna liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi FC Nitra a FK DAC Dunajská Streda.
     
    FC Nitra

    Fotbalisté Nitry se po třinácti odehraných zápasech nacházejí na průběžné šesté pozici, což by v konečném důsledku znamenalo skupinu o titul. Nitra má na svém kontě osmnáct bodů, nicméně před sedmým Ružomberokem má pouze dvoubodový náskok, což by se v případě porážky mohlo změnit. Nitra z posledních pěti duelů dokázala vyhrát ve dvou případech, v posledním hracím kole ovšem pocítila letošní pátou porážku. Duel se třetí Žilinou totiž domácímu celku tohoto zápasu moc nevyšel, neboť na vlastní půdě inkasoval tři branky, přičemž sám ani jednou neskóroval.
     
    FK DAC Dunajská Streda

    Na opačné straně stojí druhý celek slovenské nejvyšší soutěže, kterým je Dunajská Streda. Ta doposud nasbírala devětadvacet bodů, avšak na Slovan Bratislava ztrácí pouze lepší skóre. Dunajská Streda v posledních zápasech nepředvádí nikterak oslnivé výkony, v posledních dvou duelech ani jednou nedokázala zvítězit, zároveň ani neprohrála. Dunajská Streda si totiž zbytečnou remízu připsala na domácím stadionu proti poslednímu Pohronie, přičemž v tomto duelu nakonec branka nepadla. DAC se tak bude muset zlepšit, pakliže to s případným titulem myslí vážně.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Nitra: Šípoš – Kuník, Podhorin, Magda, Fabiš – Adamec, Mustafič – Chobot, Olivero, Záhumenský – Faško.
    Náhradníci: Racík – Rédeky, Danek, Vrábel, Gatarić, Tancík, Bonilha.

    FK DAC Dunajská Streda: Jedlička – Rodolfo, Müller, Kružliak, Davis – Schäfer – A. Balić, Nebyla – Divković, Kalmár (C), Ramírez.
    Náhradníci: Száraz – Beskorovajnyj, Sommer, Fábry, Nicolaescu, Andzouana, Méndez.

    Rozhodčí: Dohál – Polaček, Kováč.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Poprvé se k míči dostal hostující brankář Jedlička, který rozehrál po zemi na kolegu Mullera, jenž dostal míč na druhou stranu.
     
    4
    K prvnímu střeleckému pokusu se před malým momentem dostal hostující Divković, jehož obstřel levou nohou ovšem výrazně minul branku.
     
    5
    Nedovoleným zákrokem se prezentoval právě hostující Muller, který místo míče trefil pouze nohu domácího záložníka Záhumenského.
     
    6
    Zpětná nahrávka putovala na kopačku domácího brankáře Šípoše, který mohl odkopávat na druhou stranu, kde se prosadil pouze Kružliak.
     
    7
    Na levém křídle se k centrované nabídce pokoušel dostat hostující obránce Davis, jenomže míč poslal přímo na hlavu pozorného protihráče.
     
    8
    Dunajská Streda zahrávala rohový kop z levé strany, který ovšem nepřinesl nic nebezpečného. Naopak se nejvýše do vzduchu dostal Magda.
     
    9
    Na vlastní polovině se povedlo včas zakročit hostujícímu Blackmanovi, který nahrávkou oslovil vedle postaveného Kružliaka.
     
    10
    Dunajská Streda celkem dlouhou dobu kombinovala na vlastní obranné polovině. Nakonec se Davis vydal směrem na druhou stranu.
    10. András Schäfer (DUN), Dávid Šípoš (NIT)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    11
    Do protiútoku se pokoušel dostat domácí Chobot, který se ovšem daleko s míčem nedostal. Domácí celek přesto bude vhazovat z pravé strany.
     
    11
    Autového vhazování se nakonec ujal domácí zadák Kuník, kterému se ke spolupráci nabídl Adamec, jenž prodlužoval přesně do protihráče.
     
    12
    Nekompromisním odkopem to posléze vyřešil hostující Kružliak, který odehrál míč ke středovému kruhu, kde Kalmar nevybojoval standardku.
     
    13
    Až nyní bylo pískáno ve prospěch hostujícího celku. Nedovoleným zákrokem si totiž pomohl Kuník, který přidržel za dres Kalmára.
     
    14
    K rozehrávce standardní situace se nakonec postavil Schafer, který centroval do pokutového území, kde nebezpečně za sebe prodlužoval jeden z kolegů.
     
    15
    Domácí brankář Šípoš si tak připsal první ostrý zákrok, avšak se mu povedlo zakročit. Poté ze druhé vlny pálil hodně vysoko nad branku Nebyla.
    15. Michal Faško (NIT)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    16
    Nitra si rovněž vybojovala rohový kop, který nabídl sympatické zakončené, jenž nakonec směřovalo vedle branky. Jedlička nemusel zasahovat.
     
    17
    Hrací předmět se v krátkém časovém sledu znovu dostal mimo hrací plochu. Blackman ho poslal na nohu Baliće, který nepřihrál přesně.
     
    18
    Ještě před provedením autového vhazování skončil na zemi hostující Blackman. Sudí musel situaci vyřešit domluvou, žlutit se nebude.
     
    19
    Fábiš se tak po delší prodlevě přeci jenom postavil k provedení autového vhazování. Jeho spoluhráči se před hřiště daleko nedostali.
     
    23
    Je za námi úvodní dvacetiminutovka tohoto zápasu, na první branku stále čekáme. Oba celky si vypracovaly jednu šanci, ta ovšem gólem neskončila.
     
    24
    Nyní se k rozehrávce volného kopu postavil sám brankář Šípoš, který mohl odkopávat na druhou stranu, kde se nedokázal prosadit Faško.
     
    25
    Další vysoký odkop na útočnou polovinu hostujícího celku tentokráte odvracel Kružliak, kterému se v souboji povedlo zdolat Olivera.
     
    26
    Hrací předmět znovu doskákal mimo hrací plochu. Blackman dalekonosným hodem zkoušel najít Divkoviće, kterého ovšem zastavil Magda.
     
    27
    Znovu byl do kombinace zapojen také hostující brankář Jedlička, který na levém křídle hledal Davise, jenž prodlužoval míč na Kalmára.
    27. Eric Ramírez (DUN), Dávid Šípoš (NIT)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    28
    Nitře se ovšem daří eliminovat útočné akce soupeře, i tentokráte to bylo za cenu faulu. Rozehrávky se tak chopil sám záložník Nebyla.
     
    29
    Do rychlého protiútoku se pouštěl domácí Faško, kterého ovšem ukázkovým skluzem zastavil Kružliak, jenž odvracel míč pouze do zámezí.
     
    30
    Nakonec z toho ale bylo autové vhazování pro Dunajskou Stredu. Hráči ve žlutém se kombinačně dostali až na útočnou polovinu hrací plochy.
     
    31
    Po další zbytečně ztrátě domácích se k centrované nabídce dostal Davis, který ovšem uvnitř pokutového území našel pouze soupeře.
     
    32
    Následně ovšem v bolestech skončil na zemi hostující Schafer. Hlavní sudí raději přerušil hru a na hrací plochu přivolal také lékařský personál.
     
    33
    Už se opět pokračuje ve hře. Ihned jsme sledovali zajímavou souhru, po které se do zakončení dostal Balić, jenž ovšem trefil pouze soupeře.
     
    34
    Brankář Šípoš tak mohl odkopávat od své svatyně, přičemž míč posílal k levé autové lajně, kde míč zachránil na hřišti obránce Fabiš.
     
    35
    Máme za sebou něco málo přes třetinu hry, obrázek se moc nezměnil. Nyní na útočné polovině pracuje Nitra, která naráží na pozornou obranu.
     
    36
    Nakonec to bylo ale s drobným faulem hostujícího Nebyly, čehož si všiml také hlavní sudí. Nitra si tak po delší době vyzkouší standardku.
     
    37
    Za padajícím míčem se dostával hostující Ramírez, který ho zkoušel hlavou sklepnout pod sebe, kde se ovšem nacházel Mustafić.
     
    38
    V krátkém časovém sledu další osobní souboj, při kterém tentokráte fauloval hostující Balić. Z vlastní poloviny tak bude rozehrávat Fabiš.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    42
    Hostující celek chvíli kombinoval na vlastní polovině, načež se mu povedlo přejít na druhou stranu, kde měl příliš málo času zadák Davis.
     
    44
    Uvnitř pokutového území si dělal prostor k centru křídelník Divković, který si přešel přes obránce Magdu, jenomže ten v pádu odvracel na roh.
     
    44
    Závěr prvního poločasu nám málem přinesl první branku! Na zadní tyči se Ramírezovi nepovedlo ideálně trefit míč, což využil domácí hráč, který odkopával.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
    45. Eric Ramírez (DUN), Lukáš Fabiš (NIT)
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas, který nám rozhodně nepřinesl nejpohlednější podívanou. Sledovali jsme totiž poměrně vyrovnanou partii, jenž nabídla pouze dvě slušnější šance, po jedné na obou stranách. Ani jedna ovšem kýženou branku nepřinesla, logicky je tak stav bezbrankový. Sledovali jsme celou řadu osobních soubojů, z čehož pramenily nedovolené zákroky, které sice nabízely standardní situace, avšak ani přes ně šance nepřicházely.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzal na starost hostující celek, který bude pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu si to po levém křídle namířil hostující Ramírez, jehož centr na rohový kop nakonec zablokoval Podhorin.
     
    49
    Dunajská Streda tak mohla rozehrávat další rohový kop, který ovšem nepřinesl nic nebezpečného. Posléze se k míči dostal záložník Balić.
     
    50
    Dunajská Streda dala gól! Hned v úvodu druhého poločasu tu máme úvodní branku tohoto zápasu! Dunajská Streda totiž podnikla celkem nenápadnou akci, při které se za pokutovým územím dostal k míči MARKO DIVKOVIĆ. Jeho rána levou nohou směřovala přesně k bližší tyči, kam se Šípoš natáhl příliš pozdě.
    50. Marko Divković (DUN) - 0:1
    Zdroj: www.huste.tv
     
    52
    Nitra to bude mít v tomto případě hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Přesto do konce tohoto zápasu zbývá ještě téměř celý poločas.
     
    53
    Krátce po rozehrávce se po pravém křídle dostal k postranní lajně domácí Kuník, kterého ovšem zastavil Davis. Následovat bude vhazování.
     
    54
    To nakonec směřovalo přímo do pokutového území, kde se povedlo ve vzduchu zakročit Kružliakovi. DAC se tak vydal do rychlého protiútoku.
     
    55
    Poprvé ve druhém dějství se k míči dostal hostující brankář Jedlička, který raději rozehrával po zemi na Kružliaka, jenž se vydal na druhou stranu.
     
    56
    Hrací předmět se znovu snesl mimo hrací plochu, což nám přineslo další autové vhazování. Blackman nikam nespěchal, poté si vybral Schafera.
    56. Eric Ramírez (DUN), Dávid Šípoš (NIT)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    57
    Přes střed hrací plochy se do zakončení dostal Záhumenský, který to zkoušel pravou nohou. Brankář Jedlička nakonec nemusel zasahovat.
     
    58
    Střídání v týmu FC Nitra: ze hřiště odchází Marian Chobot, přichází Ondrej Vrábel.
    Střídání v týmu FC Nitra: ze hřiště odchází Martin Adamec, přichází Nikola Gatarić.
    Střídání v týmu FC Nitra: ze hřiště odchází Matteo Olivero, přichází Wallace Bonilha.
     
    59
    Kalmárovi se mezi obránci povedlo najít naběhnuvšího Ramíreze, který to zkoušel z úhlu, jenomže míč nakonec mířil kousek vedle.
     
    60
    Kousek od pokutového území fauloval vracející se Záhumenský, který místo míče trefil pouze Divkoviće. DAC tak bude zahrávat další volný kop.
    60. Eric Ramírez (DUN)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    61
    K oné rozehrávce se nakonec postavil křídelník Divković. Samotný centr sice nic nepřinesl, poté se k odraženému míči dostal Ramírez, který akrobaticky mířil vedle.
     
    62
    Na opačné straně to na sebe vzal Gatarić, který se ovšem nedostal přes protihráče. Nitra bude znovu vhazovat, o což se postará Kuník.
     
    66
    Jedlička musel snad poprvé ve druhém dějství zasahovat, nicméně se nejednalo o nic nebezpečného. Míč totiž dokázal vyboxovat.
    66. Timotej Záhumenský (NIT), Martin Jedlička (DUN)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    67
    Dunajská Streda se pustila do rychlého protiútoku, při kterém dostal míč na útočnou polovinu Kalmár, který nakonec vracel na kopačku Ramíreze.
     
    68
    Hostující celek se ovšem nedostal ani k opačnému pokutovému území. Na druhou stranu naopak pronikl Faško, kterého musel faulovat Schafer.
     
    69
    Na pravém křídle to fantastickým způsobem provedl Fábiš, který se dostal přes protihráče, načež se mu povedlo vybojovat rohový kop.
     
    70
    Centrovaná nabídka se snášela k hranici malého vápna, kde ovšem nejvýše do vzduchu vystoupal Muller, který odhlavičkoval do bezpečí.
     
    71
    Do pokutového území se prodíral křídelník Záhumenský, který nakonec neustál souboj a spadl na zem. Penalta z toho ale nebude!
     
    72
    Z velké vzdálenosti se poté pokoušel o zakončení Mustafić, který to zkoušel k levé tyči. Jedlička nemusel zasahovat, naopak bude odkopávat.
     
    73
    Žlutou kartu dostává András Schäfer (FK DAC Dunajská Streda).
     
    74
    Na hranici pokutového území se pro změnu do zakončení dostal Ramírez, který to sice neudělal špatně, míč ale poslal do boční sítě.
     
    75
    Šípoš tak rovněž mohl odkopávat od své branky, přičemž zkoušel na opačné polovině najít forvard Faška, který se ale nedokázal prosadit.
     
    76
    Fábiš zahrával standardní situaci z pravé strany, přičemž to nemyslel vůbec špatně. Na hranici malého vápna ovšem prodlužoval Blackman.
     
    77
    Nitra si tak po delší době vyzkoušela rozehrávku rohového kopu. Na přední tyči byl znovu připraven Blackman, který znovu odehrál za cenu rohu.
     
    77
    Žlutou kartu dostává Jannik Müller (FK DAC Dunajská Streda).
     
    78
    Také druhý rohový kop byl odvrácen hostujícím celkem. Dunajská Streda tak poté podnikla rychlý kontr, domácí se ovšem dokázali včas vrátit.
     
    79
    Jedlička nyní mohl rozehrávat od své branky, přičemž to zkoušel rozehrávkou po zemi na středopolaře Baliće, který přenášel hru do křídla.
     
    80
    Žlutou kartu dostává Matúš Kuník (FC Nitra).
     
    81
    Nebyla neustál souboj se zemskou gravitací a spadl na zem. Přesto se mu povedlo odehrát míč pod sebe, kde se nacházel záložník Balić.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Andrija Balić (FK DAC Dunajská Streda).
     
    85
    U postranní lajny se Davisovi povedlo ve volném prostoru najít Divkoviće. Ten měl na centr hodně času, nakonec nikoho ze spoluhráčů nenašel.
     
    86
    Do pokutového území Nitry přesto přiletěl další centr, který se ovšem povedlo hravě odklidit Magdovi. Domácí poté vybojovali volný kop.
     
    87
    Střídání v týmu FK DAC Dunajská Streda: ze hřiště odchází Marko Divković, přichází Ion Nicolaescu.
     
    87
    DAC se znovu dostal do protiútoku, při kterém to Ramíre zkoušel nahrávkou do malého vápna, kde ovšem na dlouhou nohu zasahoval Magda.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Hosté stále vedou o jednu branku, počítat musíme s nastavením.
     
    89
    Střídání v týmu FC Nitra: ze hřiště odchází Timotej Záhumenský, přichází Patrik Danek.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Patrik Danek (FC Nitra).
     
    90+2
    Střídání v týmu FK DAC Dunajská Streda: ze hřiště odchází Sebastián Nebyla, přichází Yhoan Andzouana.
     
    90+2
    Hosté se v závěru druhého poločasu drží na polovině soupeře, což jim pochopitelně maximálně vyhovuje.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Dunajské Stredy, která vyhrála poměrem 1:0. Jediná branka tohoto zápasu padla v úvodu druhého poločasu, postaral se o ní hostující křídelník Divković. Hostující celek byl i po zbytek zápasu směrem dopředu nebezpečnější, jenomže žádné další branky jsme se už nedočkali. Nitra se ve druhém dějství dostala k pouhým náznakům šancí, hostující brankář Jedlička tak neměl v tomto duelu moc práce.
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 6:8. Rohy: 6:9. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 16:14. (18:52:40)

    David Suchý

    Branky: 50. Divković

    Karty:   80. Kuník (NIT), 90. Danek (NIT) – 73. Schäfer (DUN), 77. Müller (DUN), 84. A. Balić (DUN)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 6:8. Rohy: 6:9. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 16:14.
    FC Nitra: Šípoš – Kuník, Podhorin, Magda, Fabiš – Adamec (58. Gatarić), Mustafič – Chobot (58. Vrábel), Olivero (58. Bonilha), Záhumenský (89. Danek) – Faško.
    Náhradníci: Racík – Rédeky, Danek, Vrábel, Gatarić, Tancík, Bonilha.

    DAC 1904 Dunajská Streda: Jedlička – Rodolfo, Müller, Kružliak, Davis – Schäfer – A. Balić, Nebyla (90+2. Andzouana) – Divković (87. Nicolaescu), Kalmár (C), Ramírez.
    Náhradníci: Száraz – Beskorovajnyj, Sommer, Fábry, Nicolaescu, Andzouana, Méndez.

    Rozhodčí: Dohál – Polaček, Kováč
    ocianews.com