Žižkov – Líšeň 3:1 (kon.) | Vlašim – Dukla Praha 1:0 (kon.)
konec
FK Viktoria Žižkov
3:1 (1:0)
SK Líšeň 2019
Neděle 22.11.2020, 10:15 • SK Prosek, Praha 9 • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90
    Žlutou kartu dostává Michal Bednář (SK Líšeň) pravděpodobně za řeči, protože z vlastní poloviny rozehrávají přímý kop hosté.
     
    88
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Augusto Batioja, přichází Farid Nabijev.
     
    87
    Hosté se ještě pokoušejí zápas zdramatizovat a David Pašek z náběhu prudce hlavičkuje Krškův nadýchaný centr těsně vedle!
     
    86
    První zákrok Milana Švengera v celém zápase byl těžký, ale zkušený brankář ho zvládl výborně. Z trestného kopu střílel z ostrého úhlu nebezpečně pod břevno Jaroslav Málek-
     
    84
    Žlutou kartu dostává Jaroslav Málek (SK Líšeň) za útočný faul.
     
    80
    Dvojnásobná změna v sestavě SK Líšeň: ze hřiště odcházejí Jan Silný a Marek Matocha, nastupují Tomáš Machálek a Václav Minařík.
     
    79
    Jakub Urbanec zakroutil trestný kop k bližší tyči, Vlastimil Veselý vyráží povedenou střelu mrštným skokem.
     
    77
    Střídá znovu Viktoria Žižkov: autor třetího gólu Lukáš Zoubele má splněno, zahraje si Jonas Auer, z Mladé Boleslavi hostující Rakušan.
     
    73
    Vlastimil Veselý likviduje další žižkovskou tutovku. Batioja šikovně pustil nakopávaný míč z vlastní poloviny Zoubelemu, který utíkal sám na brankáře a pokusil se ho přehodit. Veselý ztlumil střelu ramenem a ještě před brankovou čarou ji stačil zastavit dobíhající Bednář.
     
    71
    Trenér Viktorie Žižkov Vavruška poprvé sahá ke změně: ze hřiště odchází David Skopec, nastupuje jeho jmenovec Sixta.
     
    69
    Ondřej Žežulka se vydal z obrany do obdivuhodného výpadu. Ťukl míč napravo Zoubelemu, naběhl si do vápna a po dvou protisměrných kličkách i zakončil přes obránce těsně nad břevno.
     
    65
    Líšeň právě vstřelila branku!
    Z pokutového kopu si JAROSLAV MÁLEK poslal Milana Švengera na levou stranu a s jistotou zasunul po zemi takřka doprostřed brány.
     
    64
    Žlutou kartu dostává Isaac Muleme (FK Viktoria Žižkov).
     
    64
    Byla nařízena penalta pro Líšeň za faul Mulemeho na Paška. Ugandský obránce zasáhl nejdříve míč, pak ale i kotníky nejzkušenějšího hráče hostů.
     
    59
    Žlutou kartu dostává Jan Silný (SK Líšeň) za nafilmovaný pád v šestnáctce. Urbanec se ho ani nedotkl. Bravo sudí Hrubeš, který podvůdek odhalil!
     
    55
    První střídání v týmu SK Líšeň: Marek Szotkowski toho ve svém minulém působišti mnoho neukázal, na jeho místo přichází David Krška.
     
    49
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Hodinářsky přesný přízemní centr Jaroslava Diviše chladnokrevně z prvního dotyku umístil z malého vápna do sítě LUKÁŠ ZOUBELE. To je start jako hrom pro Viktorku!
     
    47
    Žižkov právě vstřelil branku!
    I na počátku druhé gólové akce byl Jaroslav Diviš. Oběhl si Bednáře a ač z úhlu nepropálil Veselého, JAKUB URBANEC už měl při dorážce z malého vápna do prázdné brány snadnou práci.
     
    15
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Jaroslav Diviš se prosadil u pravého praporku a ostře centroval na bližší tyč. Tam se míč nešťastně zamotal pod nohy hostujícímu kapitánu Ševčíkovi a ze tří kroků ho napálil do sítě AUGUSTO QUINTERO BATIOJA.
     
    13
    Domácí se nastěhovali do líšeňské šestnáctky a nakonec míč vyplaval před Mulemeho, jenž prostrčil na Quintera Batioju. Přízemní střele ekvádorského útočníka nechybělo mnoho ke gólu, jenže Veselý skvěle vyškrabuje jednou rukou.
     
    10
    Batioja vysunul šajtlí Zoubeleho, který se řítil ze strany na brankáře Líšně. Zakončil levačkou křížně na zadní tyč, avšak pozorný Vlastimil Veselý vyráží a dobíhající Bednář odkopává do bezpečí.
     
    Nový termín utkání byl stanoven na neděli 22. listopadu se začátkem v 10:15 hodin.

    Karel Jedlička

    Branky: 15. Batioja, 47. Urbanec, 49. Zoubele – 65. Málek (pen.)

    Karty:   64. Muleme (ZIZ) – 59. Silný (LIS), 84. Málek (LIS), 90. Bednář (LIS)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 3:4. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 17:20.
    FK Viktoria Žižkov: Švenger /C/ – Urbanec, Pudil, Žežulka, Muleme – Skopec (71. Sixta), Súkenník – Diviš, Richter, Zoubele (77. Auer) – Batioja (88. Nabijev).
    Náhradníci: Karel Hrubeš ml. – Březina, Řezáč, Mashike.

    SK Líšeň 2019: Veselý – Jeřábek, Ševčík /C/, Bednář – Pašek, Matocha (80. Minařík), Kučera, Málek, Lutonský – Silný (80. Machálek), Szotkowski (55. Krška).
    Náhradníci: Vítek – Demeter, Rolinek, Fall.

    Rozhodčí: Karel Hrubeš st. – Pečenka, Ratajová

    Diváci: 53
    thejrc.org