K. Vary – Plzeň 1:0 (kon.) | Sparta – Olomouc 7:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Vítkovice 2:4 (kon.)
Pardubice – Třinec 7:6 (po pr.) | Kometa Brno – Zlín 5:3 (kon.) | Motor ČB – Liberec 2:3 (0:1 po s.n.)
Mountfield HK – Litvínov 4:1 (kon.)
konec
Mountfield HK
4:1 (3:0, 1:0, 0:1)
HC VERVA Litvínov
Neděle 22.11.2020, 18:20 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:46
    František Gerhát vypálil z levé strany hned po vhazování. Lukeš vykopl puk na druhou stranu, kde vracel touš do brány Demel. Dvojitý skvělý zákrok brankáře Hradce!
     
    56:52
    Filip Pavlík poskytuje (po komerční pauze) šanci pro Litvínov na korekci stavu. Za vlastní klecí nešetrně srazil soupeře k ledu a odsedí dvě minuty za krosček.
    54:27 František GERHÁT - 4:1
     
    54:27
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Cheza snižuje na 1:4! FRANTIŠEK GERHÁT si na pravém kruhu našel kotouč odražený ze souboje v rohu kluziště a nechytatelně jej napálil pod horní tyč! Asistnece: Martin Havelka, Patrick Anthony Kudla.
     
    51:52
    Představení obou borců je třeba řádně bilancovat. O to se nyní postarali sudí. Ti oběma kohoutům udílejí 2+2 a navíc 10 trestných minut za hrubost.
     
    51:52
    Máme tu domluvenou bitku těžkých vah. Nedomlel se Štichem ihned po buly shodili rukavice a dostali se do ostré výměny, kde nakonec došlo ke klinči, v němž měla převahu sedmasedmdesátka Královéhradeckých. Po souboji si oba borci sportovně podali ruce.
     
    51:19
    Dlouho se teď oba celky přetlačovaly u zadního hrazení, nakonec se puk po akci Vervy odrazil od zadního mantinelu před bránu a Cibulskis zakončoval do odkryté klece! Lukeš se ale fantasticky vrhl k tyči a dál drží nulu, o kterou mu zjevně dost jde!
     
    50:50
    Patrik Demel se nyní sám hnal na Lukeše a vypálil z prostoru mezi kruhy, gólman Hradce zvládl touš vyrazit do rohu a drží čisté konto!
     
    50:20
    Dobrá tvrdá rána z levé strany v podání Aleše Jergla. Honzíkovi puk vypadl, následně jej ale zvládl přikrýt rukavicí.
     
    46:57
    Richard Jarůšek se protlačil skrz dva beky a jeho zakončení z bezprostřední blízkosti nebylo zlé, Lukeš ale puk vytěsnil mimo tři tyče!
     
    45:58
    Parádní akce Lvů! Hronek předal na pravý kruh Růžičkovi, který vystřelil dobře, Honzík vyrazil k Filipu Pavlíkovi, jenž trefil Balinskise do míst nejcitlivějších. Nebýt odvážného zákroku beka Litvínova, kotouč by skončil v síti!
     
    45:04
    Východočeši hrají přesilovku po faulu Jana Myšáka, který dostane dvě minuty za vražení na hrazení, když v rohu kluziště za vlastní klecí svalil soupeře. Navíc dostává i osobní desetiminutový trest.
     
    42:48
    Obrovskou šanci by měl na čepeli Orsava, kdyby měl hůl přilepenou k ledu. Takto do prázdné brány z bezprostřední blízkosti pálit nemohl, kotouč mu pod hokejkou podjel.
     
    41:31
    David Štich si ve středním pásmu počíhal na soupeře zcela mimo hru a fasuje trest za nedovolené bránění. Na trestné lavici by měl pobýt dvě minuty. Následná šarvátka byla sudími zažehnána již v zárodku.
     
    39:15
    Aleš Jergl si na trestné lavici odpočinul a nyní měl spoustu sil. Takže si ani nevšiml, že jde do akce tři na jednoho. Jeho rána navíc po odrazu od tvrzeného skla končí až v ochranné síti.
     
    37:02
    Severočeši si zahrají tentokrát plnohodnotnou přesilovku. Aleš Jergl si při návratu do obranného pásma pomohl faulem. Na trestné lavici odsedí dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    34:46
    Odražený puk z předbrankového prostoru se dostal na čepel k Viktoru Hüblovi, jenž se ocitl v dobré příležitosti. Prudkou ranou ale trefil jen lapačku Lukeše, který svůj zákrok nádherně prodal divákům, kteří bohužel chybí.
     
    33:24
    Síly na ledě se srovnají, Radek Smoleňák naprosto zbytečně fauloval na zadním mantinelu jednoho ze soupeřů a schytá tak dvě minuty za vysokou hůl.
     
    32:37
    Teď už to vypadalo, že Litvínov opravdu inkasuje potupného bůra! Tvrdou ránu Filipa Pavlíka od modré vyrazil Honzík jen před sebe a Hronek netrefil naprosto odkrytou bránu!
     
    32:16
    Tak František Lukeš nakonec nějaký ten trest skutečně obdrží. Krátce po buly fauloval na útočné modré Kellyho Klímu a fasuje dvě minuty za podrážení.
     
    29:40
    Obrovská šance Chalupy, jenž šel sám na Honzíka, který navíc přišel o hůl. Přesto se parádně roztáhl na brankové čáře a bekhendový blafák zastavil betonem!
    29:04 Vladimír RŮŽIČKA - 4:0
     
    29:04
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec vede již 4:0! Tak tohle je hodně kuriozní branka! Střela v podání Hronka se po teči jednoho z bránících hráčů vznesla vysoko do vzduchu a plachtila jím až do předbrankového prostoru, kde se puk od ledu odrazil. VLADIMÍR RŮŽIČKA jej následně trefil ze vzduchu nechytatelně do sítě, Honzík byl bez šance – 4:0! Bez asistence.
     
    28:49
    Jakub Lev nyní vyjel po pravé straně kupředu a z úctyhodné vzdálenosti vyslal velice nebezpečný, tvrdý projektil. Honzíkovi puk škrtl o dres a skončil těsně vedle vzdálenější tyče!
     
    25:15
    Richard Jarůšek přihrál ve středním pásmu zpět na obrannou modrou, což se ukázalo jako dobrý tah. Na konci akce totiž Patrik Zdráhal vyjel na levé straně před Lukešem a měl velkou šanci! Zakončil ale jen do náruče gólmana Lvů.
     
    24:32
    Aaron Irving se rozhodl ukončit tápání Vervy tvrdou ranou z levé strany od modré čáry, kterou ale Lukeš parádním zákrokem udržel ve výstroji a umožní tak svým spoluhráčům vystřídat!
     
    23:35
    Radek Smoleňák se nyní provinil hákováním v útočném pásmu a následně Bohumil Jank zastavil tvrdě soupeře na obranné modré a fasuje dvě minuty za faul kolenem. Litvínov hraje plné dvě minuty přesilovky pět na tři!
     
    20:35
    Také na druhé straně nebyla nouze o solidní šanci. Oskars Cibulskis dostal kotouč na vrchol kruhů a tvrdou ranou prověřil Lukeše, jenž ale předvedl, že o přestávce v šatně neusnul.
     
    20:18
    Krátce po vhazování měl obrovskou šanci Matěj Chalupa, jenž se náhle ocitl sám před Honzíkem, jehož už položil na led a házel puk do poloodkryté brány! Gólman Vervy však parádně vyrazil a následně pod svým tělem ukryl dorážku Zámorského.
     
    19:59
    Už už to vypadalo, že se třetina dohraje v poklidu v útočném pásma Lvů. Nakonec ale Severočeši vyrazili kuředu a Martin Hanzl se dostal na pravém kruhu do skvělé palebné pozice! Prudká rána letěla mezi betony, jenže Lukeš je k sobě srazil včas!
     
    16:26
    Radek Smoleňák nyní málem využil obrovské chyby brankáře Honzíka, jenž ho trefil mizernou rozehrávkou a kapitán Hradce málem zametl kotouč do odkryté klece, v čemž mu zabránil jen jeden z důsledných beků Litvínova, jenž mu zastoupil cestu. Po dalším přerušení běží druhá komerční pauza.
    11:56 Filip PAVLÍK - 3:0
     
    11:56
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec využívá dlouhou početní výhodu a vede 3:0! Konečně to pět vteřin vypadalo, že Mountfield hraje přesilovku. Hronek si vyměnil puk na modré čáře s FILIPEM PAVLÍKEM, který nakonec na vrcholu levého kruhu praštil holí do kotouče a ten zaplul u bližší tyče po ledě do sítě! Honzík teď nejspíš neviděl přes dobře clonícího Smoleňáka. Asistence: Filip Hronek.
     
    08:06
    Tak tohle byl opravdu likvidační zákrok mimo hru! Tomáš Pospíšil si počíhal u střídačky na Filipa Hronka, kterého z boku trefil loktem do obličeje. Fasuje trest na pět minut plus do konce utkání a citelně oslabuje svůj tým!
    07:21 Radim ŠALDA - 2:0
     
    07:21
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec zdvojnásobuje své vedení! Hrálo se již delší dobu bez přerušení a to zakončila až další branka Mountfieldu! RADIM ŠALDA obdržel ideální křižnou přihrávku od Chalupy na vrchol levého kruhu a přesnou ranou v ideální výšce na zadní tyč nedal Honzíkovi šanci – 2:0! Asistence: Matěj Chalupa, Radek Smoleňák.
     
    06:32
    Patrik Zdráhal se teď z ničeho nic ocitl sám před Lukešem, na něhož zkusil šikovnou bekhendovou kličku. Zakončení po ledě zastavil beton gólmana Lvů!
     
    04:27
    Mahbod nyní šikovně na levé straně přenechal puk za sebou a rána Viktora Hübla neměla špatné parametry. Beton Lukeše však byl ještě o něco kvalitnější.
    00:34 Filip HRONEK - 1:0
     
    00:34
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec okamžitě využívá početní výhodu a jde bleskově do vedení! Lvi otevírají střelecký účet večera už po 34 sekundách hry! Růžička vyhrál buly za sebe pro FILIPA HRONKA, jenž si sjel na osu hřiště a vyslal nechytatelnou ránu do horního růžku! Honzík přes clonu nic neviděl – 1:0! Asistence: Vladimír Růžička.
     
    00:30
    Potrestatným hráčem je Pawel Zygmunt, jenž podtrhl Orsavu na levém kruhu v útočném pásmu a nyní už zpytuje svědomí na trestné.
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 1. Hronek (V. Růžička), 8. Šalda (M. Chalupa, Smoleňák), 12. F. Pavlík (Hronek), 30. V. Růžička – 55. Gerhát (M. Havelka, Kudla)


    Mountfield HK: Š. Lukeš (Sajdl) – Nedomlel (A), Zámorský, Jank, Hronek, Šalda, F. Pavlík (A), Čáp – M. Chalupa, Cingel, Smoleňák (C) – J. Sklenář, V. Růžička, Orsava – Perret, Lev, Kelly Klíma – R. Pilař, Koukal, Jergl.
    HC VERVA Litvínov: Honzík (Zajíček) – Demel, Irving, Cibulskis, Balinskis, Ščotka, Kudla, Štich (A) – Jarůšek, Gerhát, Mahbod – F. Lukeš, V. Hübl (C), Pospíšil – P. Zdráhal, M. Hanzl (A), Myšák – M. Havelka, Helt, Zygmunt.

    Rozhodčí: Kika, Micka – Hlavatý, Lederer
    thejrc.org