Nantes – Méty 1:1 (kon.) | Dijon – Lens 0:1 (kon.) | Montpellier – Štrasburk 4:3 (kon.)
Remeš – Nîmes 0:1 (kon.) | Angers – Lyon 0:1 (kon.) | Lille – Lorient 4:0 (kon.)
konec
Lille OSC
4:0 (1:0)
FC Lorient
Neděle 22.11.2020, 21:00 • Stade Pierre-Mauroy, Lille • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky! Dnešní fotbalový den už se pomalu bližší ke konci, od 21:00 budeme moci sledovat poslední duely. V Ligue 1 se spolu střetnou Lille a Lorient. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou.
     
    Lille OSC
    Lille ještě nedávno držela šňůru dvanácti zápasů v řadě, o kterou ho však v poslední duelu před přestávkou připravil Brest, který tehdy druhý tým tabulky zdolal 3:2. Kvůli této porážce se tak dnešní domácí propadli na průběžné třetí místo v tabulce, avšak na druhé místo se v případě dnešní výhry mohou v klidu vrátit. Ještě se podívejme na Evropskou ligu, kde dnešní domácí senzačně naposledy vyklepli AC Milán 3:0 a tam tedy vedou skupinu. V Ligue 1 to už bude o poznání složitější, protože první PSG má na Lille aktuálně pětibodový náskok, což ještě není tak propastné, takže Lille ještě určitě může zabojovat o první místo. Proti papírově slabšímu soupeři dnes ale musí zvítězit.

    Poslední tři utkání
    Brest vs. Lille – 3:2
    AC Milán vs. Lille – 0:3
    Lille vs. Lyon – 1:1
     
    FC Lorient
    Lorient se chce po loňském postupu do Ligue 1 jednoznačně udržet, což se mu zatím daří, protože se nachází mimo sestupové příčky, avšak od toho ho dělí jenom skóre, které má Lorient o něco málo lepší než osmnácté Nimes. V poslední době se tak dnešním hostům pochopitelně příliš nedaří, protože z posledních pěti duelů získali jen čtyři body za výhru a remízu. Výhra přišla proti Reims, remíza pak s Dijonem, jinak padli s Méty, Marseille a naposledy s Nantes. Lorient ale jinak zatím podává docela dobré výkony a pokud v nich bude pokračovat, mohl by se rozhodně udržet.

    Poslední tři utkání
    Lorient vs. Nantes – 0:2
    Dijon vs. Lorient – 0:0
    Lorient vs. Marseille – 0:1
     
    Úvodní sestavy:

    Lille OSC: Maignan – Pied, Botman, Soumaoro, D. Bradarić – Yazıcı, Xeka – Araújo, André (C), Bamba – David.
    Náhradníci: Karnezis – Lihadji, Pizzuto, Soumaré, Ikoné, Niasse, Innocenti, Djaló, Weah.

    FC Lorient: Nardi – Gravillon, T. Chalobah, Laporte, Morel (C) – Lauriente, S. Marveaux, Abergel, H. Mendes – Moffi, Wissa.
    Náhradníci: Dreyer – Fontaine, Hergault, Le Fée, Diarra, Le Goff, Wadja, Lemoine, Hamel, Grbic.

    Rozhodčí: Delajod – Jeanne, Haulbert.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Míč na své polovině drží Lorient, který nakonec nakopává po levé straně, ale Terem Igobor Moffi míč nezachytil a ten tak doputoval až mimo hrací plochu.
     
    3
    Hosté díky dobrému napadání pokračují v útočení, Lille špatnou situaci nakonec vyřešilo nákopem na půlící čáru.
     
    4
    Ke kombinaci už se uchylují také domácí, kteří se sice dostali přes půlící čáru, ale vzápětí se raději stahují dozadu, aby si míč udrželi.
     
    5
    Lorient je zpočátku o něco aktivnější, už získává další aut na útočné polovině, který však Jérémy Morel nerozehrává moc přesně.
     
    6
    První šanci ale měli domácí, Yusuf Yazıcı ve střelecké pozici ještě posunul míč na lépe postaveného Jonathana Bambu, kterého ale skvěle vychytal gólman!
     
    7
    Luiz Araújo si nezpracoval míč vůbec ideálně, celou situaci chtěl zachránit skluzem, ale tím nedovoleně poslal k zemi Laurenta Abergela.
     
    8
    Aktivnější už začíná být Lille, které má míč pořád pevně v moci. Vzápětí to dopředu zkusilo přes pravou stranu, ale neúspěšně.
     
    9
    Jonathan Bamba z levé strany odcentroval, ale jeho přihrávka mířila jen přímo na Juliena Laporteho, který míč okamžitě dostal z šestnáctky.
     
    10
    Domácí se pořád drží na útočné polovině, ale nyní byli vytlačeni od šestnáctky v následném souboji získal míč Yoane Wissa.
     
    11
    Hosté se s míčem zase dlouho neohřáli, takže Lille se okamžitě vrhá do útoku, kde Jonathan David málem pálil z pokutového území, ale balón mu nakonec utekl až k pozornému Paulu Nardimu.
     
    12
    Jérémy Pied měl spoustu prostoru, míč předal ještě Luizi Araújovi, který odcentroval, ale jeho pas byl na Jonathana Bambu příliš vysoký.
     
    13
    Paul Nardi odkopává až na druhou polovinu hřiště, ale tam nachází jen rukavice Mikea Maignana, který naopak rozehrává nakrátko.
     
    14
    Hosté díky dobrému napadání donutili soupeřícího hráče k nepřesné přihrávce do autu, který si tak zase bere na starost Jérémy Morel.
     
    15
    Lorient bez problémů odolává úvodnímu náporu protivníka. Lille nyní marně hledá cestu ze své poloviny a tak nakonec přišel jen nepřesný nákop.
     
    16
    I Jonathan David už prověřil soupeřícího gólmana, ten jeho pokus zkušeně vyrazil pryč.
     
    17
    Benjamin André dobře uvolnil Yusufa Yazıcıho, který už si hledal střelecké zakončení na hraně šestnáctky, ale vrhli se něj hned dva protihráči, kteří mu to nedovolili.
     
    18
    Jonathan David se po faulu svíjí v bolestech, v ponechané výhodě to pak z dálky zkusil Yusuf Yazıcı, ale Paul Nardi si s jeho technickým pokusem bez problémů poradil.
     
    19
    Domácí nemají při kombinaci na útočné polovině skoro žádný prostor, nakonec však přišel alespoň centr, který však zase odklidil jeden z obránců.
     
    20
    Lille je samozřejmě mnohem aktivnější, ale v poslední době je jejich útočné snažení pořád méně nebezpečnější. Uvidíme, jestli se to ještě změní.
     
    21
    Yusuf Yazıcı může útočit do rozhozené obrany, míč předal Jonathanu Bambovi, kterému už průnikový pas nevyšel.
     
    22
    Lorient i nadále velmi dobře hlídá své pokutového území, tam jistí hlavně Julien Laporte, který vyhlavičkoval pryč další centrovaný míč.
     
    23
    Jonathana Davidovi prostě není přán gól. Jeho první rána skončila přímo na Paulu Nardimu, dorážka už ale byla nepřesná.
     
    24
    Hosté po delší době hledali cestu dopředu, ale nákop doletěl až k brankáři, který se rád protáhne přihrávkou, protože se jinak docela nudí.
     
    25
    Houboulang Mendes se přes pravou stranu protlačil až k centru, ale ten letěl moc blízko bráně, takže si pro něj vyskočil Mike Maignan.
     
    25
    Jonathan David šel do souboje jeden na jednoho, obhození se mu moc nepovedlo, tak alespoň vrátil míč na Yusufa Yazıcıho, jehož následný pokus vypadal velmi nebezpečně, ale nakonec byl sražen těsně vedle pravé tyčky.
     
    26
    Z rohového kopu už se domácí k ničemu nedostali a tak se Lorient osvobozuje výkopem, takže Lille má pořád balón v plné moci.
     
    27
    Další střelu z dálky jistě kryje Paul Nardi, který má zatím práce víc než dost, ale nikdy to nebylo nic složitějšího.
     
    28
    Yusuf Yazıcı to opět zkusil technicky z dálky, ale jeho rána zase zakroutila těsně vedle tyče, tentokrát té levé!
     
    29
    Výbornou kombinaci zakončoval Yusuf Yazıcı gólem, postranní rozhodčí však ihned zvedá praporek, avšak hlavní sudí to ještě prodiskutuje s videorozhodčím.
     
    29
    Lille právě vstřelilo branku!
    Domácí se díky své aktivitě dostávají do vedení, což posvětilo i video! Jonathan Bamba se na hraně šestnáctky chvíli rozmýšlel, komu předá míč. V šestnáctce přitom zůstal úplně volný YUSUF YAZICI, na kterého tedy míč poslal a ten následně překonal brankáře rychlou přízemní střelou. O ofsajd se v žádném případě nejednalo. Asistence: Jonathan Bamba.
    29. Yusuf YAZICI - 1:0
     
    32
    Žlutou kartu dostává Yoane Wissa (FC Lorient).
     
    33
    Domácí s chutí pokračují v náporu. Nyní získávají rohový kop, ze kterého ale Yusuf Yazıcı nikoho nenašel.
     
    35
    Lorient se stále marně dostává k míči na delší dobu. Lille tak zase jen tak kombinuje na své polovině a opatrně hledá cestu dopředu.
     
    36
    Yusuf Yazıcı zůstává při chuti a opět to zkoušel technicky na vzdálenější tyč, ale tentokrát se balón zatočil přímo do rukavic brankáře.
     
    37
    Xeka se chtěl v pokutovém území protlačit k zakončení za každou cenu, přitom ale nechtěně přišlápl Juliena Laporteho, který se svíjí ve velkých bolestech.
    37. Žlutá karta
     
    39
    Julien Laporte je naštěstí v pořádku a po ošetření bude moci pokračovat ve hře. Jinak bude rozehrávat Paul Nardi, který tentokrát přihrává na nejbližšího spoluhráče.
     
    40
    Lille je i v závěru poločasu nadále při chuti a aktivně hledá cestu k zakončení, jenže hosté nyní všechny snahy úspěšně odvrací.
     
    41
    Lorient výborně zahušťuje prostor a soupeři vůbec nenabízí žádnou cestu do šestnáctky. Domácí se nakonec zase museli stáhnout na půlící čáru.
     
    42
    Laurent Abergel něco zkoušel vymýšlet na pravé straně, ale o míč velmi rychle přišel, takže cestu dopředu už zase hledá Lille.
     
    43
    Tak domácí se ještě dostali do šestnáctky, kdy centr našel Yusuf Yazıcı, který míč předal ještě lépe postavenému Luizu Araújovi, který však ideální příležitost k zakončení prováhal!
     
    43
    Jérémy Pied z pravé strany opět nebezpečně odcentroval, tentokrát našel nohu Jonathana Davida, který povedeným volejem rozezněl jenom brankovou konstrukci!
    43. David pálí do tyče
     
    45
    A další střelecké příležitost pro Domagoje Bradariće, který pálil z nemalého úhlu, takže Paul Nardi stačil míč srazit na roh!
     
    45
    Tak v samotném závěru mohlo být srovnáno! Yoane Wissa se šikovně dostal před dva obránce a byl tedy sám před gólmanem, ale Mike Maignan ho díky skvělému postavení vychytal!
    45. Wissa byl zničehonic v šanci, avšak se neprosadil
     
    45+1
    Nastavují se tři minuty.
     
    45+2
    Benjamin André šel do souboje proti dvěma protihráčům, který samozřejmě od začátku prohrával, ale nakonec si vynutil nedovolený zákrok.
     
    45+3
    Jonathan Bamba si hledá prostor na levé straně, v tom mu však zamezil Houboulang Mendes, který za své počínání vidí žlutou kartu.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Druhý poločas začne přibližně ve 22:05.
     
    První půle končí výsledek podle očekávání, protože Lille po něm drží jednobrankové vedení, které je naprosto zasloužené. Domácí jsou totiž mnohem aktivnější a vytvořili si už nespočet šancí, i když zatím využili jen jednu jedinou, což by je mohlo mrzet. Každopádně v samotném závěru mohlo být dokonce srovnáno, protože se výborně uvolnil Yoane Wissa, ale Mike Maignan si výborným zákrokem udržel čisté konto. Jednobrankové vedení tedy není rozhodně jisté a domácí si tak určitě budou chtít pojistit výhru druhým gólem.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Lorient začíná druhý poločas útok přes pravou stranu, odkud centruje před bránu Armand Lauriente, ale ten našel jen rukavice Mikea Maignana.
     
    47
    Dopředu už se tlačili také domácí, konkrétně Jonathan David, který byl od míče odstaven nedovoleným způsobem.
     
    48
    Mike Maignan už zase rozehrává od své klece, zase u něj měla přednost přihrávka na nejbližšího spoluhráče, což je prostě na jistotu.
     
    49
    Benjamin André se nadějně prosmýkl až do pokutového území, tam už ale podklouzl, takže míč vyvezl do bezpečí Julien Laporte.
     
    50
    Mike Maignan musí rychle rozehrávat, protože ho dobíhal jeden z protihráčů, poradil si ale dobře a zase poslal míč k nejbližšímu spoluhráči.
     
    51
    Lille právě vstřelilo branku!
    Pěkně sehraná akce končí nádhernou brankou Lille! Jonathan Bamba nejprve posunul míč na rozběhnutého Jonathana Davida, který ho poté poslal před bránu na YUSUFA YAZICIHO, který tečuje balón přesně ke vzdálenější tyči a bude moci útočit na další hattrick. Asistence: Jonathan David.
    51. Yusuf YAZICI - 2:0
     
    53
    Hosté se potřebují z další inkasované branky oklepat, balón tak drží na své polovině a dopředu se jim příliš nechce. Už se opatrně smiřují s porážkou.
     
    54
    Jonathan Bamba chtěl svou přihrávkou začít další nebezpečnou akci, jeho pas byl však tentokrát vystihnut a Lorient tak okamžitě startuje protiakci.
     
    55
    Jonathan David se opravdu hodně chce zapsat na střeleckou listinu, ale jeho další pokus letí jen do středu brány, kde byl připravený Paul Nardi.
     
    56
    Jonathan Bamba je pořád velmi aktivní a chce svým spoluhráčům připravit další gólovou příležitost, jeho pokus o centr je ale tentokrát sražen na roh.
     
    57
    Tentokrát už Jonathan Bamba míč do vápna dostal, tam hlavičkoval Xeka, který však míří jen nad horní tyčku.
     
    57
    Lille právě vstřelilo branku!
    Tay už je definitivně hotovo, protože domácí se prosazují potřetí! Hosté to navíc zase pokazili při obraně, kdy nedokázali uklidit soupeřící přihrávku, takže míč získal Yusuf Yazıcı, který na pravé straně uvolnil LUIZE ARAÚJA, který nedal brankáři šanci k zákroku. Asistence: Yusuf Yazıcı.
    57. Luiz ARAÚJO - 3:0
     
    58
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Terem Igobor Moffi, přichází Pierre-Yves Hamel.
     
    59
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Sylvain Marveaux, přichází Adrian Grbic.
     
    60
    Lorient drží míč pevně na své polovině, ale dopředu se moc nechce pouštět, aby o něj lacině nepřišel.
     
    61
    Díky dobrému napadání se do další střelecké pozice dostal Jonathan David, ale ten má prostě dnes smůlu, protože mu míč špatně poskočil, kvůli čemuž Paul Nardi bez problémů zasáhl.
     
    62
    Jonathan David je i nadále velmi aktivní, na hranici šestnáctky si hledal další pozici k zakončení, ale to mu nedovolil jeden z protihráčů, který ho poslal čistým způsobem k zemi.
     
    63
    Domácí i přes komfortní vedení pořád velmi aktivně napadají a chtějí přidat další góly. Jonathan Bamba tak zase servíroval míč před bránu, ale tam tentokrát nebyl žádný spoluhráč.
     
    64
    Adama Soumaoro sice dokázal v pokutovém území hlavičkovat, ale mířil nějaký ten metr nad bránu, ale nějak výrazně ho to mrzet nemusí, protože si velmi dobře plní povinnosti vzadu.
     
    66
    Pierre-Yves Hamel se zkoušel uvolnit za obranou, ale tu přes sebe jeden z obránců nepustil, míč však stále zůstává v moci Lorientu.
     
    67
    Yusuf Yazıcı si nakonec došel pro faul, čímž uklidňuje hru a získává míč na stranu Lille, které si následně dává s rozehrávkou trochu na čas.
     
    68
    Jonathan David v šestnáctce výborně uvolnil Jérémyho Pieda, který skrz nohy obránce dostal míč do malého vápna, ale tam zase chyběl zakončují hráč.
     
    69
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Armand Lauriente, přichází Enzo Le Fée.
     
    69
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Trevoh Chalobah, přichází Fabien Lemoine.
     
    70
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Xeka, přichází Boubakary Soumaré.
     
    70
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Jérémy Pied, přichází Tiago Djaló.
     
    71
    Julien Laporte při hlavičkovém souboji skákal opravdu vysoko, k míči se však nedostal, protože byl poslán k zemi nedovoleným způsobem.
     
    72
    Pierre-Yves Hamel nyní dostal docela dost prostoru, díky čemuž si našel cestu až do šestnáctky, kde si zblokoval alespoň zblokovaný pokus.
     
    73
    Domácím už přece jen dochází dech, protože se v posledních minutách nikam neženou a zápas už spíše dohrávají. Samozřejmě se jim ale nemůžeme divit.
     
    74
    Míč už se opravdu dlouho drží na polovině Lille, kterému se odtud moc nechce. Nakonec to přece jen zkouší přes pravou stranu, kde ale Benjamin André nakonec o balón přišel.
     
    76
    Lorient to také občas ještě zkusí dopředu, ale na útočné polovině se prezentoval jen nepřesnou průnikovou přihrávkou, která skončila jen u nudícího se Mikea Maignana.
     
    77
    Domácí si při obraně pomohli hraničním zákrokem, ve hře se každopádně pokračuje, takže okamžitě startují protiútok, který ale pokazil Jonathan Bamba moc dlouhou přihrávkou.
     
    78
    Jérémy Morel nadějně hledal Adriana Grbice, ten ale takovou přihrávku příliš nečekal, takže si míč nedokázal zpracovat.
     
    79
    Hosté se dostali k prvnímu střeleckému pokusu mezi tři tyče ve druhém poločase, kterou měl na svědomí Adrian Grbic, který však mířil přímo do náruče Mikea Maignana.
     
    79
    Žlutou kartu dostává Fabien Lemoine (FC Lorient).
     
    80
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Luiz Araújo, přichází Isaac Lihadji.
     
    80
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Yusuf Yazıcı, přichází Jonathan Ikoné.
     
    81
    Domácí posílají na standardku dva čerstvé hráče, k nějaké šanci jim to však nepomohlo. Jonathan David si totiž v pokutovém území nedokázal zpracovat náročný centr.
     
    82
    Lille ještě muselo řešit ve vlastním pokutovém území několik nepřehledných situacích, nakonec to však přežilo a i trochu se štěstím dostalo míč z vápna.
     
    83
    Pierre-Yves Hamel zkusil štěstí z velké vzdálenosti, rána mu ale příliš nesedla, navíc ji jeden z domácích srazil na rohový kop.
     
    83
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Houboulang Mendes, přichází Jerôme Hergault.
     
    84
    Boubakary Soumaré šel z rychlého protiútoku sám na gólmana, Paul Nardi však tentokrát souboj se soupeřícím útočníkem vyhrál a míč vyrazil mimo tři tyče!
     
    85
    Lille se do další šance příliš netlačí a při kombinaci se klidně stáhne na svou polovinu. Už pomalu začíná vyčkávat na závěrečný hvizd.
     
    86
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Jonathan Bamba, přichází Timothy Weah.
     
    87
    Lorient už také vyloženě čeká na konec zápasu, do napadání už se mu skoro vůbec nechce, takže si domácí mohou libovolně přihrávat.
     
    89
    Isaac Lihadji si z pravé strany navedl míč na zakončení, ale do cesty se mu postavil jeden z obránců, který jeho pokus srazil na rohový kop.
     
    90
    Lille právě vstřelilo branku!
    Domácí nejspíš uzavírají na konečných 4:0! Isaac Lihadji díky dobrému napadání mohl útočit na rozhozené obrany soupeře, přičemž na středu šestnáctky uvolnil JONATHANA DAVIDA, který se neukvapil, naznačením poslal na zadek Juliena Laporteho a následně zakončil přesně k pravé tyči, čímž si připisuje premiérový gól v Ligue 1, který si více než zaslouží! Asistence: Isaac Lihadji.
    90. Jonathan DAVID - 4:0
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty.
     
    90+2
    Lorient ještě usiluje o čestný zásah, ale zatím marně. Pořád se však drží na útočné polovině, kdy nyní získal aut.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Lille naprosto bez problémů dotáhlo zápas do vítězného konce, připisuje si tři body, posouvá se na druhé místo tabulky a na první PSG už ztrácí jen dva body! Celé dnešní utkání bylo v jednoznačné režii domácího celku, který si vytvořil opravdu hodně šancí, přičemž čtyři nakonec využil. Nejvýraznější osobou byl asi Yusuf Yazıcı, který dva góly dal na jeden přihrál. Také stojí za zmínku letní posila Lille Jonathan David, který už opravdu dlouho čekal na první trefu, ale dnes už se konečně dočkal!
     
    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 12:2. Střely mimo: 8:1. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 10:10.
     
    To už je ode mne z tohoto atraktivního duelu vše. Sledovali jsme opravdu skvělý fotbal plný šancí, snad takových zápasů bude co nejvíce. Tak zase někdy na počtenou. (22:56:28)

    Lukáš Mihal

    Branky: 29. Yazıcı (Bamba), 51. Yazıcı (David), 57. Araújo (Yazıcı), 90. David (Lihadji)

    Karty:   37. Xeka (LIL) – 32. Wissa (LOR), 45+3. H. Mendes (LOR), 79. Lemoine (LOR)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 12:2. Střely mimo: 8:1. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 10:10.
    Lille OSC: Maignan – Pied (70. Djaló), Botman, Soumaoro, D. Bradarić – Yazıcı (80. Ikoné), Xeka (70. Soumaré) – Araújo (80. Lihadji), André (C), Bamba (86. Weah) – David.
    Náhradníci: Karnezis – Lihadji, Pizzuto, Soumaré, Ikoné, Niasse, Innocenti, Djaló, Weah.

    FC Lorient: Nardi – Gravillon, T. Chalobah (69. Lemoine), Laporte, Morel (C) – Lauriente (69. Le Fée), S. Marveaux (59. Grbic), Abergel, H. Mendes (83. Hergault) – Moffi (58. Hamel), Wissa.
    Náhradníci: Dreyer – Fontaine, Hergault, Le Fée, Diarra, Le Goff, Wadja, Lemoine, Hamel, Grbic.

    Rozhodčí: Delajod – Jeanne, Haulbert
    thejrc.org