Nantes – Méty 1:1 (kon.) | Dijon – Lens 0:1 (kon.) | Montpellier – Štrasburk 4:3 (kon.)
Remeš – Nîmes 0:1 (kon.) | Angers – Lyon 0:1 (kon.) | Lille – Lorient 4:0 (kon.)
konec
FC Nantes
1:1 (1:1)
FC Méty
Neděle 22.11.2020, 13:00 • Stade Marcel Picot, Tomblaine • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To už je ode mne pro tuto chvíli vše. Tímto Vám děkuji za pozornost a zároveň Vás chci pozvat na další fotbalové utkání, konkrétně mezi Zlínem a Plzní, které budete moci společně se mnou sledovat. Brzy na počtenou. (15:00:03)
     
    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 7:2. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 13:14.
     
    Dnešní zápas tedy končí remízou, i když jednoznačně navrch mělo Nantes. To bylo lepší hlavně zpočátku, díky čemuž se dokázalo i brzo prosadit. Méty však díky šťastné penaltě našly odpověď v samotném závěru první půle. Ve druhém poločase se pak víceméně bez problémů bránily neustálým nájezdům domácího celku, kteří tak i přes výborný výkon berou jenom bod.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Nantes v nastavení marně hledá cestu k jakémukoliv zakončení. Ještě přichází nákop po pravé straně, ale ten hosté okamžitě srážejí do autu.
     
    90+3
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Abdoul-Kader Bamba, přichází Jean-Kévin Augustin.
     
    90+2
    Domácí musí začínat další útok ze své poloviny, ale to jim strašně dlouho trvá. Nakonec tak přichází nákop, po kterém má míč však v moci jen Thomas Delaine.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    90
    Méty se pokouší o rozehrávku, ale dopředu příliš nespěchají, hlavně že kombinací získávají nějaký čas, protože bod z tohoto zápasu by braly všemi deseti.
     
    88
    Nantes má jednu z posledních příležitostí na skórování v podobě přímého kopu, ale ani další centrovaný míč nepřináší žádné nebezpečí pro hostující klec.
     
    87
    Žlutou kartu dostává John Boye (FC Méty).
     
    86
    Ani další centr do pokutového území nevedl k žádné hlavičce, hosté se následně okamžitě osvobodili a ještě hledají cestu do protiútoku.
     
    85
    Žlutou kartu dostává Alexandr Úkíddžá (FC Méty).
     
    85
    Randal Kolo Muani průnikem po levé straně vybojoval alespoň rohový kop, ale ty domácím v tomto zápase příliš nevychází.
     
    84
    Randal Kolo Muani něco zkoušel vymyslet mezi dvěma protihráči, ti však nakonec míč sebrali a následně si jeden z nich vykoledoval nedovolený zákrok.
     
    83
    Domácí se rychle přesouvají dopředu, kde s míčem opravdu dlouho kroužili kolem šestnáctky, ale přes zahuštěný prostor zatím nedokázali vypálit.
     
    82
    Centr na bližší tyč je však okamžitě odvrácen. Míč si sice našel Thomas Delaine, ale ten pak hledal spoluhráče jen v ofsajdovém postavení.
     
    81
    Méty se po delší době dostaly dopředu, kde získaly rohový kop, takže i ony budou moci ohrozit soupeřící klec.
     
    80
    Vstupujeme do poslední desetiminutovky, kdy už se bude lámat chleba. Nyní jednoznačně dominuje Nantes, které by si gól více než zasloužilo, ale neustálé útočení je pořád marné.
     
    79
    Mahdí Abíd si naběhl před šestnáctku, kam dostal míč a díky rychlosti se dostal až ke střele, která mu však nesedla, protože se nevešla mezi tři tyče.
     
    77
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Marcus Coco, přichází Renaud Emond.
     
    76
    Z nátlaku domácí vytěžili ještě dalekonosné zakončení, které však letělo přímo do středu brány, takže to pro Alexandra Úkíddžů byla spíše lahůdka.
     
    75
    Sébastien Corchia z pravé strany vymyslel další povedení pas, po kterém zakončoval Ludovic Blas, kterému se však rána vůbec nepovedla, protože byla sražena na roh!
     
    74
    Nantes se nakonec zase dostalo do šestnáctky, ale tam přišlo jen zblokované zakončení, po kterém se Méty osvobozují dalekým odkopem.
     
    73
    Hosté musí rozehrávat ze své poloviny, s čímž si opět neporadili příliš dobře. Míč alespoň ztratili při přechodu půlící čáry, takže soupeře nemohl jít do žádného rychlého protiútoku.
     
    71
    Žlutou kartu dostává Mamadou Fofana (FC Méty).
    71. Vagnera dobře vychytal Lafont
     
    71
    Alban Lafont zachránil vyrovnaný stav parádním zákrokem! Střelecký pokus se šťastně odrazil přímo k Vagnerovi, který tak byl ve skvělé střelecké pozici, ale napálil jen letícího brankáře!
     
    70
    Od nastavení už nás dělí jenom dvacet minut a stále platí vyrovnaný stav. Méty se však v posledních minutách vrátily do hry, takže druhou branku může vstřelit opravdu kdokoliv.
     
    69
    Domácí jsou však při napadání o něco úspěšnější, díky čemuž mohli útočit do rozhozené obrany, avšak Randaul Kolo Muanimu utekl míč až za brankovou čáru.
     
    68
    Alban Lafont zase musí rozehrávat, což ho vzhledem ke stavu asi příliš netěží, ale aspoň se v bráně nenudí.
     
    67
    Střídání v týmu FC Méty: ze hřiště odchází Warren Tchimbembé, přichází Vagner.
     
    66
    Méty se rozhodně nechtějí jenom bránit a už delší dobu operují zejména na útočné polovině, kde sice většinu času nedrží míč, ale aspoň aktivně napadají.
     
    64
    Thomas Delaine je poslán k zemi na hraně pokutového území, hlavní sudí však tentokrát zůstává klidný, takže bude moci odkopávat Alban Lafont.
     
    63
    Hosté mají s rozehrávkou nemalé problémy, nakonec to zažehnal nedovolený zákrok jednoho z domácích hráčů.
     
    62
    Útočné snažení domácích nakonec ukončuje postranní rozhodčí, který mává ofsajd, takže bude moci rozehrávat Alexandr Úkíddžá.
     
    61
    Míč se opravdu dlouho pohybuje ve vápnu Mét, kde dokonce chvíli poskakoval v malém vápnu, kde to nakonec lépe vyřešili hosté, kteří balón z této nebezpečné zóny dostali.
     
    60
    Vstupujeme do závěrečné třetiny zápasu, kde to bude hlavně o tom, jestli se Nantes neprosadí. Uvidíme, jestli se mu to povede.
     
    59
    Hosté po delší době mohou zamířit dopředu, což po autu také činí. Následuje nadějná průniková přihrávka, která sice byla zastavena, ale odražený balón si našel Lamine Gueye, který okamžitě pálil, ale Alban Lafont jeho přízemní pokus bez problémů pokryl.
     
    58
    Už zase se musí ošetřovat, tentokrát si to vyžaduje jeden z domácích fotbalistů. Uvidíme, jak na tom bude.
     
    57
    Domácí si nyní vůbec nerozuměli při kombinaci, protože míč lacině poslal za pomezní čáru, takže Méty se za pomoci autu budou moci na chvíli uklidnit.
     
    56
    Celá druhá půle se zatím odehrává vyloženě na hostující polovině, kde je Nantes čím dál nebezpečnější, ale zatím to nevede ani ke střele na bránu.
     
    55
    Střídání v týmu FC Méty: ze hřiště odchází Aaron Leya Iseka, přichází Opa Nguette.
     
    54
    Do střelecké pozice se nakonec dostal Ludovic Blas, který tak učinil pomocí kliček, ale jeho pokus srazil jeden z obránců do rukavic svého brankáře.
     
    53
    Sébastien Corchia tentokrát centroval z přímého kopu, ale ani nyní nenašel v šestnáctce žádného ze spoluhráčů, Méty zatím bez problémů odolávají.
     
    52
    Marcus Coco dostal aut přímo na nohu, následně se šikovně uvolnil od dvou protihráčů, ale jeden z nich ho raději zastavil za cenu faulu.
     
    51
    Z hranice šestnáctky zkusil štěstí Marcus Coco, ale rána se mu příliš nepovedla, protože letěla po zemi a navíc skončila jen u spoluhráče, který byl jen v ofsajdu.
     
    50
    Sébastien Corchia z pravé strany nakonec odcentroval, ale jeho pas měl moc malou výšku, takže ho zablokoval jeden z obránců.
     
    49
    Hosté se s míčem moc dlouho neohřáli, takže vepředu už jsou zase domácí, kteří to tentokrát zkoušejí přes pravou stranu.
     
    48
    Alexandr Úkíddžá už mohl shodit svoji kšiltovku, protože nyní hraje dokonce ve síti. Rozehrávka je tak pro něho mnohem snadnější.
     
    47
    Nantes samozřejmě začíná mnohem aktivněji, protože chce co nejdříve zpět do vedení. První útočné snažení ale zhatila nepřesná přihrávka.
     
    46
    Thomas Delaine hned při prvním souboji v druhé půli nestíhal, sáhl tak po nedovoleném zákroku, kterého si hlavní sudí samozřejmě všiml.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První půle nakonec končí vyrovnaným výsledkem, i když Nantes drželo naprosto zasloužené vedení. Má totiž větší držení míče i mnohem více střel a celkově je aktivnější, avšak nakonec neodolalo závěrečnému náporu Mét, které získaly docela šťastnou penaltu, kterou bez váhání proměnil Aaron Leya Iseka. Domácí však stále mají dostatek času na návrat do vedení, tak uvidíme, jak se zápas nakonec vyvine.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 14:06.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+5
    První poločas skončil.
    45+4. Aaron Leya Iseka - 1:1
     
    45+4
    Méty právě vstřelily branku!
    Hosté v samotném závěru nastavení srovnávají stav zápasu! K pokutovému kopu se postavil AARON LEYA ISEKA, který si s ním poradil zkušeně, protože míč poslal do levé tyče, od které se míč odrazil do sítě.
     
    45+4
    Žlutou kartu dostává Fábio (FC Nantes).
     
    45+3
    Nakonec je z toho penalta pro Méty!
     
    45+2
    Fábio možná zahrál rukou ve vápně, což si nakonec jde hlavní rozhodčí ověřit k monitoru!
     
    45+1
    Nastavují se tři minuty.
     
    45
    Domácí si nakonec raději pomohli faulem, který odnesl John Boye. Méty tak ještě přece jen kombinují v útoku.
     
    44
    Nantes nakonec díky výbornému zahušťování prostoru samo získalo autové vhazování. Rozehrávka je však velmi špatná, protože míč vzápětí už mají zase hosté.
     
    43
    Ve hře už se pokračuje, hosté na nic nečekají a ještě rychle hledají nějakou cestu k zakončení, po autu na pravé straně je to však opravdu složité.
     
    41
    Lamine Gueye se po docela zákeřném zákroku Mahdího Abída musí chvíli vydýchat, na nic vážnějšího to však naštěstí nevypadá, i když je nakonec potřeba ošetření.
     
    40
    Žlutou kartu dostává Mahdí Abíd (FC Nantes).
     
    40
    I další centr od rohového praporku Méty bez problémů pokryly, následně okamžitě mířily do protiútoku, ale ten byl zastaven v samotném zárodku.
     
    38
    Randal Kolo Muani vymyslel pěknou patičku do běhu, což ale neprohlédl ani jeho spoluhráč, který tak míč nestihl a ten tak skončil až u brankáře.
     
    37
    Nantes už zase mají výhodu rohového kopu. Ten byl rozehrán do vápna, odkud přišla přihrávka zpět k praporku. Odtud letěl centr, který ale hosté bez problémů odvrátili.
     
    36
    Thomas Delaine se prezentuje dalekým autem, po kterém však jeho spoluhráč nezvládl hlavičkový souboj. I přesto míč zůstává v moci Mét, jelikož si domácí nepřesně přihráli.
     
    35
    Z následného rohu už nic nebezpečného nepřišlo, takže mohl rozehrávat gólman, který volil přihrávku na nejbližšího spoluhráče. Ten ale pak vše pokazil nepřesným nákopem.
     
    34
    Nantes se zničehonic dostalo do útoku, kde si hned vytvořilo pořádnou šanci. Ludovic Blas po centru udělal pár nožiček a pak pálil volejem, ale Alexandr Úkíddžá proti němu dobře vystoupil a dokázal tak zasáhnout!
     
    32
    Domácí se po úvodním gólu zatím jenom brání, což sice zvládají bez problémů, ale pořád se dostávají pod větší a větší tlak.
     
    31
    Hosté se však pořád drží na útočné polovině, kde se přesunuli na levou stranu, kde vybojovali rovnou dvě autové vhazování.
     
    30
    Méty okamžitě po výkopu hledali cestu k vyrovnaní, jejich postup je ale ihned zastaven, takže Nantes bude vhazovat.
    29. Randal Kolo Muani - 1:0
     
    29
    Nantes právě vstřelilo branku!
    Domácí využívají aktivitu a ještě v první půlhodině se ujímají vedení! Sébastian Corchia se na pravé straně přes dva protihráče dostal až do šestnáctky, tam vymyslel výborný pas na osu hřiště, kde byl připravený k zakončení RANDAL KOLO MUANI, který vystřelil nechytatelně pod horní tyč. Asistence: Sébastien Corchia.
     
    27
    Hosté kvůli zranění museli střídat rovnou dva hráče, což jim ale na hřišti zatím paradoxně pomáhá, jelikož drží míč pevně pod kontrolou a opatrně hledají cestu dopředu.
     
    26
    Střídání v týmu FC Méty: ze hřiště odchází Habib Maïga, přichází Mamadou Fofana.
     
    25
    Střídání v týmu FC Méty: ze hřiště odchází Vincent Pajot, přichází Thomas Delaine.
     
    24
    Další hráč z hostující jedenáctky se nechává ošetřovat. Uvidíme, jak na tom bude.
     
    23
    Domácí okamžitě zkoušejí využít krátké přesilovky, s míčem se tak dostali až do šestnáctky, kde ale Méty nakonec míč vydolovaly a odkoply ho pryč.
     
    22
    Habib Maïga se nechává po souboji docela dlouho ošetřovat a vypadá to na střídání. Už se totiž začíná připravovat jeden z náhradníků.
     
    20
    V prvních dvaceti minutách se oba celky spíše rozkoukávali, protože přece jen za sebou mají reprezentační přestávku. Rozhodně se tedy nedalo čekat, že hned budou padat góly.
     
    19
    Abdoul-Kader Bamba zase mířil do rozhozené soupeřící obrany, nadějnou akci však pokazil tragickou přihrávkou, která skončila přesně na kopačce jednoho z obránců.
     
    18
    Abdoul-Kader Bamba byl při souboji s protihráčem úspěšnější, protože ho donutil k odkopu za postranní čáru, takže získal pro svůj tým aut.
     
    17
    Domácí mají jednoznačně větší držení míče, vyloženě herní převahu však nemají. Méty totiž soupeře drží daleko od své brány a navíc už si vytvořili také pár příležitostí.
     
    16
    Randal Kolo Muani se po dobré průnikové přihrávce protlačil až k zakončení, které vychytal Alexandr Úkíddžá, ale v konečném součtu je to jedno, protože celé akci předcházel ofsajd.
     
    15
    Nantes při rozehrávce musí být opatrné, protože je docela aktivně napadáno. Zatím to ale zvládá na jedničku, i když dopředu se zatím moc neposunulo.
     
    13
    Domácí dobře kombinují na hraně šestnáctky, z čehož nakonec vyplynulo zakončení Randala Kolo Muaniho, které je však příliš vysoké.
     
    12
    Proti pravidlům nyní hrál Jean-Charles Castelletto, který šel do souboje docela tvrdým skluzem, který tedy hlavní rozhodčí posoudil jako nedovolený.
     
    11
    Alexandr Úkíddžá po delší době odkopával, což se mu nepovedlo podle představ, takže Nantes okamžitě směřovalo zpět dopředu, ale tam se prezentovalo jen moc dalekou přihrávkou.
     
    10
    Domácí s míčem naopak nikam nespěchají a po nějaké době v obraně si chtějí podržet balón. Už nějakou chvíli tak kombinují kolem půlící čáry.
     
    9
    Nyní to hosté zkouší přes pravou stranu, ale ještě před centrem jeden z útočících hráčů zase zbytečně fauloval v pokutovém území.
     
    8
    Méty se už však také dostaly do první šance, Victorien Angban však ztratil míč těsně před zakončením, následně navíc fauloval.
     
    7
    Nedovoleně byl poslán k zemi také Randal Kolo Muani. Hosté tak od samotného počátku moc nestíhají a musí si pomáhat fauly.
     
    5
    Nantes je zatím jednoznačně aktivnějším týmem, nyní však bylo vytlačeno z útočné poloviny a cestu zpět dopředu tak musí hledal od svého gólmana.
     
    4
    Alexandr Úkíddžá chytá proti slunci, což vyřešil tím, že si vzal kšiltovku. Při rohovém kopu však za něj odvedl veškerou práci jeden z obránců.
     
    3
    Méty první útok soupeře bez problémů odrazili, ale s míčem se zase moc dlouho neohřáli, protože Matthieu Udol rozehrál aut opravdu nepřesně.
     
    2
    Domácí už hledají cestu dopředu, v čemž jsou zatím relativní úspěšní, protože už si vykoledovali nedovolený zákrok.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    FC Nantes: Lafont – Fábio, Girotto, Castelletto, Corchia – A. Touré (C), Abíd – Blas, Bamba, Coco – Kolo Muani.
    Náhradníci: Petrić – Walongwa, K. Coulibaly, Chirivella, Basila, D. Appiah, Emond, Ndilu, Augustin.

    FC Méty: Úkíddžá – Bronn, Udol, Boye (C), Angban – Pajot, Maïga – Tchimbembé, Boulaya, L. Gueye – Leya Iseka.
    Náhradníci: Caillard – Ambrose, Vagner, Nguette, Fofana, Kouyaté, Maziz, Yade, Delaine.

    Rozhodčí: Millot – Luzi, Drouet.
     
    FC Méty
    Naopak Méty jsou na tom v poslední době naprosto luxusně, protože už neprohráli sedm zápasů za sebou, čímž dokonale odčinili bídný začátek sezony, kdy padli třikrát po sobě. Jinak z těch sedmi duelů čtyřikrát vyhráli a třikrát remizovali, díky čemuž mají na kontě patnáct bodů a drží úctyhodnou desátou příčku. Naposledy se dnešní hosté utkali s posledním Dijonem, který jim překazil dvouzápasou šňůru výher, takže si připsali jen remízu, konkrétně 1:1. Dnes se tak pokusí zahájit další sérii vítězství.

    Poslední tři utkání
    Méty vs. Dijon – 1:1
    Nimes vs. Méty – 0:1
    Méty vs. St. Etienne – 2:0
     
    FC Nantes
    Nantes v letošní sezoně rozhodně nepatří mezi nejlepší týmy, ale zatím se úspěšně drží od sestupového pásma. Aktuálně je na čtvrtém místě, avšak na osmnáctou barážovou příčku má jen tříbodový náskok, takže potřebuje sbírat body, kde se dá. Nutno ale podotknout, že se dnešním hostům v poslední době poměrně daří, protože z posledních třech duelů ovládli dva. Vyšlápli si na Brest a Lorient, zatímco podle očekávání jednoznačně nestačili na PSG. V posledním duelu Nantes porazilo právě Lorient, takže dnes může přidat druhou výhru v řadě, tak uvidíme, jestli se mu to podaří.

    Poslední tři utkání
    Lorient vs. Nantes – 0:2
    Nantes vs. PSG – 0:3
    Nantes vs. Brest – 3:1
     
    Dobré odpoledne a přeji dobrou chuť k obědu! Dnešní první duel Ligue 1 začíná jako již tradičně ve 13:00, kdy změří své síly Nantes a Méty. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

    Lukáš Mihal

    Branky: 29. Kolo Muani (Corchia) – 45+4. Leya Iseka (pen.)

    Karty:   40. Abíd (NAT), 45+4. Fábio (NAT) – 71. Fofana (MTZ), 85. Úkíddžá (MTZ), 87. Boye (MTZ)


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 7:2. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 13:14.
    FC Nantes: Lafont – Fábio, Girotto, Castelletto, Corchia – A. Touré (C), Abíd – Blas, Bamba (90+3. Augustin), Coco (77. Emond) – Kolo Muani.
    Náhradníci: Petrić – Walongwa, K. Coulibaly, Chirivella, Basila, D. Appiah, Emond, Ndilu, Augustin.

    FC Méty: Úkíddžá – Bronn, Udol, Boye (C), Angban – Pajot (25. Delaine), Maïga (26. Fofana) – Tchimbembé (67. Vagner), Boulaya, L. Gueye – Leya Iseka (55. Nguette).
    Náhradníci: Caillard – Ambrose, Vagner, Nguette, Fofana, Kouyaté, Maziz, Yade, Delaine.

    Rozhodčí: Millot – Luzi, Drouet
    ocianews.com