Fulham – Everton 2:3 (kon.) | Sheffield Utd. – West Ham 0:1 (kon.) | Leeds – Arsenal 0:0 (kon.)
Liverpool – Leicester 3:0 (kon.)
konec
Fulham FC
2:3 (1:3)
Everton FC
Neděle 22.11.2020, 13:00 • Craven Cottage, Londýn • Anglická Premier League • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Evertonu, který svého soupeře porazil výsledkem 3:2. Druhý poločas nám nepřinesl nikterak atraktivní podívanou, avšak přesto měl optickou převahu domácí celek, kterému se ovšem nedařilo překonat dobře fungující obranu soupeře. Ta ovšem přeci jenom polevila, soupeři totiž nabídla pokutový kop, který ovšem Cavaleiro nedokázal využít. Fulham však vzápětí přeci jenom snížil, ale vyrovnávací branku už nevstřelil. Tři body tak putují na konto Evertonu, který ve druhém dějství nepředvedl takřka nic, avšak přesto vítězí. (14:53:21)
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 4:0. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 13:10.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Opravdu se nám blíží konec zápasu, Everton zřejmě ukořistí všechny tři body. Nyní se cenné vteřinky povedlo nasbírat střídajícímu středopolaři Daviesovi.
     
    90+3
    Loftus-Cheek se nedostal ani k velkému vápnu, kde narazil na dobře postaveného protihráče. Fulham si tedy vyzkouší autové vhazování z pravé strany.
     
    90+1
    Mina si uvnitř vlastního pokutového území počíhal na padající předmět, který poté odehrál mimo šestnáctku. Fulham se v závěru pokouší dostal k náporu.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi je dost možná rozhodnuto. Ještě musíme počítat s následným nastaveným časem.
     
    87
    Lookman si na pravém křídle hledal prostor k centru, který nakonec nenašel. Naopak směrem dozadu dokázal zapracovat Doucouré, který vybojoval míč a poté i faul.
     
    86
    Z velké vzdálenosti se o zakončení pokoušel Cavaleiro, který ovšem slabě mířil pouze doprostřed branky, což bylo hodně snadné sousto pro brankáře Pickforda.
     
    85
    Po delší době budeme sledovat rozehrávku rohového kopu, vybojoval si ho Everton.
     
    84
    Rozehrávky se nakonec chopil sám brankář Pickford, který na jistotu rozehrál dalekonosným odkopem. Ten plachtil na Calverta-Lewina, který se prosadil.
     
    83
    Následně si napadající Loftus-Cheek pomohl faulem, po kterém v bolestech skončil na zemi středopolař Davies. Everton nebude s rozehrávkou nikam spěchat.
     
    82
    Cavaleiro se manévrem na pravou nohu dostal do lepší pozice pro případné zakončení, místo něj však přenášel hru na Ainu, který nepovedeně hledal Mitroviće.
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá závěrečná desetiminutovka. Fulham stále strádá jednu branku, navíc se mu krátí čas. Everton předvádí velice dobrý výkon v obraně.
     
    80
    Kenae si tak s rozehrávkou volného kopu dal poměrně dost načas. Nakonec jsme sledovali padající bochánek na pravou stranu, kde se prosadil Robinson.
     
    79
    Po celkem dlouhé prodlevě přišel nedovolený zákrok, o který se postaral domácí Zambo. Ten v souboji fauloval Calverta-Lewina, který to udělal hodně zkušeně.
     
    78
    Do kombinace svého celku se zapojil také Robinson, který si počkal na podporu od Reeda. Fulham se zatím marně pokouší najít mezeru v obraně soupeře.
     
    77
    Obrannou povinnost si uvnitř pokutového území splnil domácí zadák Adarabioyo, který raději odpálil míč do zámezí. Vhazovat tak bude hostující obránce Godfrey.
     
    76
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Richarlison, přichází Gylfi Sigurdsson.
     
    75
    Po souboji ve středu hrací plochy se pro změnu na trávníku ocitl Richarlison, který byl rukou zasažen do obličeje. To pochopitelně neuniklo ani rozhodčímu.
     
    74
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází James Rodríguez, přichází Tom Davies.
     
    73
    Najednou tu díky předchozí kontaktní brance máme pořádnou zápletku. Fulham je totiž i po snížení výrazně aktivnější, na případné vyrovnání má dost času.
    70. Ruben LOFTUS-CHEEK - 2:3
     
    70
    Fulham právě vstřelil branku!
    Domácí se přeci jenom dostávají na dostřel jediné brance! Na pravém křídle se totiž Lookmanovi povedlo proniknout až do pokutového území, kde zpětnou nahrávkou oslovil střídajícího RUBENA LOFTUSE-CHEEKA. Ten se pokoušel o zakončení pravou nohou, které za záda brankáře ještě tečoval bránící Mina.
     
    69
    Střídání v týmu Fulham FC: ze hřiště odchází Mario Lemina, přichází André Anguissa.
    68. Neproměněná penalta Cavaleira.
     
    68
    To jsou věci! Rozehrávku pokutového kopu si nakonec vzal na starost Ivan Cavaleiro, který ovšem před kopem podklouzl a míč poslal nad břevno.
    68. Penaltový zákrok.
     
    68
    Je tu pokutový kop pro Fulham!
     
    67
    Fulham se sice znovu poměrně snadným způsobem dostal na polovinu soupeře, jenomže tomu chybí logičtější myšlenka. Stále tedy sledujeme kombinace.
     
    66
    Doucouré nakonec místo postupného driblinku raději míč zasekl, což mu umožnilo nahrát na kolegu Rodrígueze. Jeho nahrávku ovšem dokázal přečíst pozorný Reed.
     
    65
    Daleko se nedostal ani Richarlison, kterého dokonalým způsobem dokázal eliminovat domácí obránce Andersen. Fulham se tak pokouší o další rychlý protiútok.
     
    64
    Na řadu přišlo další autové vhazování, tentokráte od levé autové lajny. Robinsonovi se do kombinace nakonec nabídl Cavaleiro, který ovšem o balón přišel.
     
    63
    Poté jsme sledovali centr k hranici pokutového území, kde se Mitrovićovi povedlo sklepnout míč pod sebe na Cavaleira, jehož zakončení směřovalo doprostřed.
     
    62
    Cavalerio si to namířil přes střed hrací plochy, kde ovšem narazil do dobře postaveného Doucourého. Domácímu hráči se přesto povedlo vybojovat míč zpět.
     
    61
    Máme za sebou hodinu hry, úvod druhého poločasu nám nepřináší zrovna atraktivní podívanou. Fulham je sice aktivnější, jenomže do žádných šancí se nedostává.
     
    60
    Pickford se v krátkém časovém sledu znovu zapojil do rozehrávky. Před napadajícím Mitrovićem odkopával na Calverta-Lewina, který měl k míči hodně daleko.
     
    59
    Cavaleiro se tentokráte přesunul na pravé křídlo, kde si nakonec přes bránícího Digne našel prostor k centru, který uvnitř malého vápna odklízel Keane.
     
    58
    Střídání v týmu Fulham FC: ze hřiště odchází Tom Cairney, přichází Aleksandar Mitrović.
    Střídání v týmu Fulham FC: ze hřiště odchází Bobby Decordova-Reid, přichází Ruben Loftus-Cheek.
     
    57
    Po jednom ze soubojů se sice na trávníku ocitl hostující Allan, nicméně dle sudího se nejednalo o nedovolený zákrok. Fulham tak může pokračovat v kombinaci.
     
    56
    Žlutou kartu dostává Antonee Robinson (Fulham FC).
     
    55
    Na pořadu dne bylo autové vhazování z levé strany. Robinson si dával celkem načas, nakonec si vybral Cairneyho, který si rozmyslel případné zakončení.
     
    54
    Fulham se tak jednoduše dostal zpět na útočnou polovinu. Lemina si dokázal narazit míč s vedle stojícím Reedem, druhý jmenovaný ale nepřihrál přesně.
     
    53
    V úvodu druhého poločasu zatím nesledujeme nic moc zajímavého. Nyní byl hostující Godfrey zatlačen k postranní lajně, odkud nepřesně hledal Rodrígueze.
     
    52
    Nekompromisním způsobem poté jednal obránce Mina, který padající předmět ihned odpálil na opačnou polovinu, kde se ho pro změnu zmocnil Adarabioyo.
     
    51
    U levé autové lajny měl poměrně dost prostoru kolem sebe Robinson, který nakonec přenechal míč na vedle stojícího Reeda. Everton aktivně napadá rozehrávku.
     
    50
    Směrem dozadu se musel vracet Iwobi, který to před vlastním pokutovým územím vyřešil na jedničku. Místo nahrávky na Pickforda totiž přesně našel Allana.
     
    49
    Na padající centr si sbíhal právě Richarlison, který zřejmě na míč vůbec nedosáhl. Na druhé straně jsme sledovali protiútok, Cavaleiro ale necentroval přesně.
     
    48
    Kousek od postranní lajny si nedovoleným zákrokem pomohl domácí Aina, který poslal na zem Richarlisona. Everton si tedy hned v úvodu vyzkouší standardku.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzal na starost hostující celek, který bude pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi první poločas, který nám nabídl hned čtyři přesné zásahy. Jako první se střelecky prosadil Everton, který přesně mířil už v první minutě. Fulhamu se ovšem poměrně rychle povedlo srovnat krok, jenomže zbytek prvního poločasu jednoznačně patřil hostujícímu celku. Ten se navíc dostal do dvoubrankového vedení, což vydrželo až do samotného konce. Domácí celek má totiž v tomto duelu velké problémy v defenzivní fázi, která tak soupeře pouští do zbytečných šancí.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Everton se pokouší první poločas dohrát bez výraznějších ztrát míče. Hosté proto jednoduše pracují s balónem u středového kruhu, kde aktivně napadá Reid.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    44
    Domácí se před případným nastaveným časem znovu vydali na polovinu soupeře. Tam měl celkem dost prostoru Reed, který přesto přenechal na Leminu.
     
    43
    Richarlison si poté seběhl k hranici malého vápna, kde mu velice přesnou nahrávku adresoval Rodríguez. Prvně jmenovaného ovšem dokázal ubránit Adarabioyo.
     
    42
    Dignemu se povedlo rychlou akcí nastartovat Richarlisona, který byl ovšem zahnán daleko k rohovému praporku. Tam se nakonec nepokoušel o žádný manévr.
     
    41
    Obrannou povinnost si před malým momentem splnil hostující Godfrey, který nakonec autové vhazování přenechal Iwobimu, jenž zkoušel najít kolegu Allana.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    39
    Zhruba na hranici pokutového území skončil útočný výpad domácího Cairneyho, který neměl proti přesile protihráčů sebemenší šanci. Míče se chopil Keane.
     
    38
    Fulham to bude mít po zbytek zápasu nesmírně složité, prohrává totiž o dvě branky. Přesto do konce utkání zbývá hodně času, výsledek se může klidně otočit.
    35. Abdoulaye DOUCOURÉ - 1:3
     
    35
    Everton právě vstřelil branku!
    Hosté se navíc během několika minut dostávají do dvoubrankového vedení! Rodríguez i tentokráte přenášel hru na levou stranu, kde se znovu nacházel levý obránce Digne. Bývalý hráč španělské Barcelony náramným centrem posadil míč přesně na hlavu ABDOULAYE DOUCOURÉHO, který hlavičkou překonal marně se natahujícího Aréolu.
     
    34
    Nicméně ani Fulhamu se prostřednictvím rohového kopu nepovedlo vymyslet nic nebezpečného. Hosté tak mohli uklidnit hru, načež se rozehrávky ujal Mina.
     
    33
    Fulham se konečně dokázal dostat k opačné šestnáctce, kde nakonec na jistotu odehrál míč Godfrey, a sice na rohový kop. K rozehrávce se postavil Cairney.
     
    32
    Rohový kop ani tentokráte nepřinesl nic nebezpečného, neboť se na hranici malého vápna povedlo zakročit Ainovi, který odehrál míč daleko k postranní lajně.
     
    31
    Aina si troufl na riskantní zpětnou nahrávku směrem na Aréolu, který to měl ovšem na dlouhou nohu. Everton tak naprosto zdarma vybojoval další rohový kop.
     
    30
    Regulérnost branky muselo posléze potvrdil video, které přineslo hodně těsnou záležitost. Calvert-Lewin se v ofsajdu nenacházel, branka tedy skutečně platí.
     
    29
    Žlutou kartu dostává Bobby Decordova-Reid (Fulham FC).
    29. Dominic CALVERT-LEWIN - 1:2
     
    29
    Everton právě vstřelil branku!
    Aktivita hostujícího celku nakonec končí vedoucí brankou! Everton se totiž díky postupné kombinaci dostal k pokutovému území, kde Rodríguez velice chytře přenášel hru na levé křídlo, kde měl hodně prostoru kapitán Digne. Jeho přízemní nabídka směrovala přesně na DOMINICA CALVERTA-LEWINA, který bez větších problémů procedil míč za Aréolu.
     
    29
    U pravé autové lajny se Iwobimu povedlo zpracovat neposedný míč, načež centroval do pokutového území. Tam se do zakončení dostal Rodríguez, který trefil soupeře do zad.
     
    28
    Do menších problémů se před malým momentem dostal Allan, který před napadající smečkou protihráčů volil nahrávku na Iwobi, kterému se povedlo uklidnit hur.
     
    27
    Po delší době se do kombinace svého celku zapojil také brankář Pickford, který to rovněž zkoušel po zemi. U středového kruhu ovšem dobře zakročil středopolař Lemina.
     
    26
    Snadná práce pro domácího brankáře Aréolu, který centrovanou nabídku z levé strany dokázal sevřít do svých rukavic. Následovala rozehrávka nakrátko.
     
    25
    Evertonu se ani díky dalšímu rohovému kopu nepovedlo ohrozit domácí branku. Odraženého míče se ovšem chopil Doucouré, který okamžitě hledal Richarlisona.
     
    24
    Do vzdušného prostoru se pokoušel natlačit Calvert-Lewin, kterému ovšem žádnou šanci nedal domácí obrance Adarabioyo, od kterého šel míč na další roh.
     
    23
    Rodríguezovi se uvnitř šestnáctky znovu povedlo najít Richarlisona, který ovšem míčem trefil před sebou stojícího Andersena. Everton má nyní velký tlak.
     
    22
    Avšak rohový kop nakonec nepřinesl nic nebezpečného, nejvýše do vzduchu totiž vyšplhal domácí Adarabioyo, kterému se povedlo odvrátit mimo šestnáctku.
     
    21
    Domácí brankář tak musel tasit vůbec první zákrok, nicméně se mu povedlo míč vyrazit mimo hrací plochu. Hráči Evertonu si tak vyzkoušejí svůj první rohový kop.
     
    20
    Everton se přeci jenom málem dostal do vedení! Richarlison se totiž manévrem na pravou nohu dostal k přízemnímu zakončení, se kterým si Aréola dokázal poradit.
     
    19
    Everton se sice radoval ze druhé branky, avšak ta platit nemohla. Calvert-Lewin se totiž zcela očividně nacházel za obranou domácího celku.
     
    18
    V pokutovém území si o nahrávku řekl obránce Robinson, na kterého směřoval nahrávku Lookman. Nabídka ovšem směrovala daleko ven z hrací plochy.
     
    17
    Během patnácti minut jsme se tedy dočkali hned dvou branek a výsledek je opět nerozhodný. Také Fulham využil první šanci, Pickford tak na první střelu nestačil.
    15. Bobby DECORDOVA-REID - 1:1
     
    15
    Fulham právě vstřelil branku!
    Tak přeci jenom se domácímu celku povedlo srovnat krok! Fulham totiž nesmírně přesně kombinoval u pokutového území, kde se Cairneymu povedlo vrátit míč na kopačku BOBBYMU REIDOVI, který vtrhl do pokutového území. Tam se zakončením pravou nohou povedlo zamířit mimo dosah brankáře Pickforda.
     
    15
    Fulham si tak vyzkoušel vůbec první rohový kop, který si na starost vzal Reed. Jeho rozehrávka nakrátko nakonec přinesla centr, který byl ale zablokován.
     
    14
    Fulham se pro změnu po levém křídle dostal k hranici pokutového území, kde se Robinson dostal k přízemní nabídce. Na tu si seběhl Reid, který nečistě trefil míč.
     
    13
    Hosté podnikli útočný výpad po pravém křídle, kde si Godfrey dokázal narazit s Calvertem-Lewinem. Následoval centr na druhého jmenovaného, kterého ubránil Aina.
     
    12
    V souboji o míč byl nakonec nedovoleným způsobem poslán k zemi hostující Allan, který vybojoval volný kop. Everton to zkoušel vysokým nákopem do křídla.
     
    11
    Nakonec jsme se střeleckého pokusu nedočkali a na útočnou polovinu se tak mohl dostat domácí Lemina, který ovšem nepřesně nahrával na kopačku Lookmana.
     
    10
    Málem se do pokutového území dokázal prodrat právě Richarlison, kterého na samotné hranici šestnáctky včas zastavil Andersen. Everton je stále u balónu.
     
    9
    Rozehrávku si nakonec vzal na starost Cairney, který to zkoušel střílenou nabídkou. Ta ovšem našla pouze hlavu Richarlisona, jenž odhlavičkoval míč do autu.
     
    8
    Kousek od pokutového území pro změnu fauloval obránce Keane, který tak soupeři přichystal standardní situaci. Očekávat se dá centrovaná nabídka do vápna.
     
    7
    Chvíli se tedy nehrálo, nicméně Richarlison bude moci pokračovat v tomto duelu. Jeho celek rozehrál směrem dozadu, domácí se snaží aktivně napadat.
     
    6
    Vůbec poprvé k míči zavítal také hostující brankář Pickford, který přesným pasem hledal na opačné polovině Richarlisona, jenž skončil v bolestech na trávníku.
     
    5
    Fulham se po rozehrávce volného kopu nakonec ujal autového vhazování z levé strany. Robinson zkoušel oslovit kolegu Lookmana, který se daleko nedostal.
     
    4
    Krátce po rozehrávce jsme sledovali nedovolený zákrok kousek od středového kruhu. Provinil se totiž hostující Iwobi, který místo míče trefil nohu soupeře.
     
    3
    Na první branku tohoto zápasu jsme tedy nemuseli zas tak dlouho čekat. Evertonu se povedlo využít hned první šanci a na svém kontě má psychickou výhodu.
    1. Dominic CALVERT-LEWIN - 0:1
     
    1
    Everton právě vstřelil branku!
    Tak to bylo opravdu nesmírně rychlé! Zpětnou nahrávku od Reida totiž dokázal zachytit Richarlison, který se jednoduše dostal do pokutového území. Tam nahrávku poslal přímo do malého vápna, kde se nacházel DOMINIC CALVERT-LEWIN, jenž kostrbatým způsobem přeci jenom dotlačil míč za brankáře Aréolu.
     
    1
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí hráči, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Fulham FC: Aréola – Aina, J. Andersen, Adarabioyo, A. Robinson – Lemina, Reed – Cavaleiro, Cairney (C), Lookman – Decordova-Reid.
    Náhradníci: Rodák – Bryan, Loftus-Cheek, Anguissa, Ream, A. Mitrović, Odoi.

    Everton FC: Pickford – Godfrey, Y. Mina, M. Keane, Digne (C) – A. Doucouré, Allan, Iwobi – James Rodríguez, Calvert-Lewin, Richarlison.
    Náhradníci: Olsen – Bernard, Davies, Holgate, A. Gomes, G. Sigurdsson, Tosun.

    Rozhodčí: Madley – Smart, Eaton.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Everton FC

    Na opačné straně stojí ambiciózní Everton, kterému sice vyšel úvod letošního ročníku, avšak v posledních zápasech to výsledkově nevychází. Everton se v jeden okamžik dokonce nacházel na vedoucí pozici celé Premier League, nicméně mu momentálně patří až sedmá pozice s pětibodovým mankem na vedoucí Chelsea. Everton má totiž na svém kontě tři porážky v řadě, postupně totiž nestačil na Southampton, Newcastle a Manchester United. Poslední výhra tak přišla v úvodu října, tehdy se Evertonu povedlo po divoké přestřelce porazit Brighton výsledkem 4:2. Everton v tabulce venkovních týmů okupuje jedenáctou pozici, ze čtyř duelů vyhrál pouze dva, a sice hned ty první (Tottenham, Crystal Palace).
     
    Fulham FC

    Nováček soutěže Fulham FC sice neprožívá úplně nejlepší úvod letošního ligového ročníku, i tak se po osmi kolech nachází mimo sestupové pozice. Fulham totiž momentálně okupuje sedmnáctou pozici Premier League, nicméně na sestupové místo má náskok jediného bodu. Fulham totiž dokázal z předešlých osmi duelů vyhrát pouze jedinkrát, bylo tomu tak v souboji proti osmnáctému West Bromu. Fulham na tuto výhru ovšem nedokázal navázat dalším bodovým ziskem, naopak prohrál na hřišti West Hamu poměrem 0:1, přičemž se o jedinou branku postaral Tomáš Souček. Fulhamu se na domácím stadionu povedlo vybojovat tři z celkových čtyř bodů, jak tomu bude po dnešním duelu proti Evertonu?
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Anglická Premier League má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Fulham FC a Everton FC.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

    David Suchý

    Branky: 15. Decordova-Reid (Cairney), 70. Loftus-Cheek (Lookman) – 1. Calvert-Lewin, 29. Calvert-Lewin (Digne), 35. A. Doucouré (Digne)

    Karty:   29. Decordova-Reid (FHM), 56. A. Robinson (FHM)

    Neproměněná penalta: 68. Cavaleiro (FHM), mimo


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 4:0. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 13:10.
    Fulham FC: Aréola – Aina, J. Andersen, Adarabioyo, A. Robinson – Lemina (69. Anguissa), Reed – Cavaleiro, Cairney (C) (58. A. Mitrović), Lookman – Decordova-Reid (58. Loftus-Cheek).
    Náhradníci: Rodák – Bryan, Loftus-Cheek, Anguissa, Ream, A. Mitrović, Odoi.

    Everton FC: Pickford – Godfrey, Y. Mina, M. Keane, Digne (C) – A. Doucouré, Allan, Iwobi – James Rodríguez (74. Davies), Calvert-Lewin, Richarlison (76. G. Sigurdsson).
    Náhradníci: Olsen – Bernard, Davies, Holgate, A. Gomes, G. Sigurdsson, Tosun.

    Rozhodčí: Madley – Smart, Eaton
    thejrc.org