Fulham – Everton 2:3 (kon.) | Sheffield Utd. – West Ham 0:1 (kon.) | Leeds – Arsenal 0:0 (kon.)
Liverpool – Leicester 3:0 (kon.)
konec
Liverpool FC
3:0 (2:0)
Leicester City
Neděle 22.11.2020, 20:15 • Anfield Road, Liverpool (Anglie) • Anglická Premier League • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 12:4.
    Střely mimo: 8:5.
    Rohy: 10:3.
    Ofsajdy: 2:1.
    Fauly: 15:5. (22:10:54)
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Minamino se chtěl ještě v závěru ukázat a po obdržení míče vypálil pozemní ránu, která ale mířila vedle tyče a branku Schmeichela nedokázala ohrozit.
     
    90+2
    Fofana vybojoval míč na půlící čáře a okamžitě ho nakopl dopředu na Maddisona, jenže před něj pohotově skočil Matip a míč skvěle odhlavičkoval.
     
    90+1
    Liverpool drží míč na svých kopačkách a v závěru utkání ho moc soupeři nepujčuje. Leicester se moc nesnaží presovat a už chce rychle do kabiny.
     
    90
    V druhém poločase se nastaví ještě čtyři minutky nad standardní hrací dobu.
     
    89
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Sadio Mané, přichází Takumi Minamino.
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Diogo Jota, přichází Divock Origi.
     
    88
    Lišky vybojovalo rohový kop, kterého se ujal James Maddison. Ten dokonce našel hlavu svého spoluhráče Fofany, který ale moc přesně míč nenasměroval. Ten proletěl hodně nad brankou.
     
    87
    Vardy tentokrát centroval míč do pokutového území, ovšem obrana Reds situaci perfektně vyhodnotila a míč odhlavičkovala.
    86. Roberto FIRMINO - 3:0
     
    86
    Liverpool právě vstřelil branku!
    Parádní rohový kop domácích! Míč byl nacentrován přímo na hlavu ROBERTA FIRMINA, který ho hlavičkoval k levé tyčce a Schmeichel neměl absolutně žádnou šanci! Asistence: James Milner.
     
    84
    Rohový kop si vzal na starost James Milner, který ho nacentroval na hranici malého vápna, ale jeden z hráčů v bílém dresu ho poslal znovu za čáru a roh se bude opakovat.
    83. Šance - Mané
     
    83
    Další skvělu možnost si vypracoval Sadio Mané. Ten si naběhl na dlouhý pas na levé straně, následně kličkou odstranil Fofanu a vypálil. Proti mu opět byl dnes opravdu famózně chytající Schmeichel.
     
    82
    Albrighton nakopl dlouhý míč na začátek velkého vápna, kde operoval Vardy, ale ten se už k míči nedostal, protože ho odstavila defenzivní trojička v červených dresech.
     
    82
    Vardy se dostal za obranu a nebezpečně se blížil k míči, který byl u hranice pokutového území. Před Alissonem už nebyl nikdo z jeho spoluhráčů, a tak se brazilec rozeběhl s provedl parádní skluz mimo pokutové území, kterým míč zlikvidoval.
     
    81
    Lišky opět hodně zazmatkovaly v defenzívě ale pomohlo jim Maného podklouznutí a následná ztráta míče. Fofana ho okamžitě nakopl na druhou stranu.
     
    80
    Volný přímý kop rozehrál Under, který ale míč poslal až za malé vápno. Tam nebyl žádný z jeho spoluhráčů a ani protihráčů, takže míč jen odskákal do zámezí.
     
    79
    Maddison byl poslán k zemi. Sudí ale tentokrát nechal karty schované, protože se jednalo o menší faul. Leicester alespoň obdržel míč.
    77. Obrovská šance Liverpoolu
     
    77
    Obrovská šance Liverpoolu! Firmino se uvolninl a osamocen před brankářem napálil míč do tyčky! Ten se k němu odrazil, ale jeho další střelu vyrazil jeden z hráčů na brankové čáře. Následný Maného pokus zase zneškodnil brankář Schmeichel!
     
    75
    Diogo Jota už je zpátky ve hře, může běhat, může pokračovat. Zranění naštěstí nebylo nijak vážné.
     
    74
    Robertson mířil do pokutového území, ale těsně před ním se mu pod nohy vsunul Fofana a poslal ho k zemi. Kavanagh to nebude tolerovat a okamžitě nařizuje volný přímý kop.
     
    73
    K Jotovi se seběhli týmoví lékaři, ale nakonec asi nebudou mít moc práce. Portugalec je na nohou a potoje do zámezí, ale pravděpodobně to bude jen lehké ošetření, které mu neznemožn další pokračování v zápasu.
     
    72
    Jota pronikl do pokutového území, kde následně vypálil těsně vedle branky. Přitom se ale skácel k zemi a Liverpool si žádá penaltu!
     
    71
    Tentokrát to od rohového praporku zkusil Milner, ale ani jeho pokus nebyl úspěšný a obrana Leicesteru si zase svou defenzivní práci splnila na jedničku.
     
    70
    Rohový kop domácího týmu rozehrál Roberson, ovšem míč poslal prudkým centrem přímo na hlavu Fofany, který ho vyhlavičkoval pryč.
     
    69
    Albrighton nacentroval dlouhý míč až na hranici šestnáctky Liverpoolu, ovšem Vardy nevyhrál hlavičkový souboj a navíc ještě pomezní zvedl praporek a píská se tak ofsajd.
     
    68
    Jones se nyní nehezky provinil proti pravidlům, když svým faulem poslal soupeře k zemi. Sudí Kavanagh to protentokrát vyřešil pouze domluvou.
     
    67
    Leicester vybojoval míč, ale neví co s ním. Zatím si ho jen vyměňuje mezi obránci a brankářem a do žádného útoku se nechystá.
     
    66
    Žlutou kartu dostává Nampalys Mendy (Leicester City).
     
    64
    Liverpool kombinuje na útočné polovině hřiště, ale nedostává se do zakončení. Mané se snažil vypáli, ale jeho rána byla zablokována.
     
    62
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Christian Fuchs, přichází Dennis Praet.
     
    62
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Harvey Barnes, přichází Cengiz Ünder.
    61. Šance Leicesteru
     
    61
    Zajímavá situace vznikla po přímém volném kopu, kdy míč mířil až k brankáři Alissonovi, před kterým se objevil Vardy, ale nedokázal míč před gólmanem usměrnit do branky. Následně brankáři míč vypadl, ale ani další z hráčů Leicesteru herní pomůcku netrefil.
     
    60
    Po faulu pár metrů před vápnem se bude kopat přímý volný kop proti brance Liverpoolu. Sudí nakonec ušetřil liverpoolké hráče od karetního trestu.
     
    59
    Vardy byl adresátem dlouhé přihrávky do běhu, ovšem nohou si odkopl míč a ten už si pak pohlídala obrana Liverpoolu.
     
    58
    Jota si vyžádal míč do šestnáctky, následně zasekl, obehrál obránce a vypálil. Ani tentokrát ale neuspěl proti dánskému mágovi Schmeichelovi.
     
    57
    K dalšímu rohovému kopu se tentokrát postavil James Milner, který centroval na hranici malého vápna, ale našel jen hlavy hráčů Leicesteru.
     
    56
    Liverpool si vybojoval rohový kop. Na starost si ho vzal opět Robertson, který míč nacentroval do hloučku hráčů ve vápně. Odtamtud byl ale odkopnut.
     
    55
    Mané se dostal do velmi dobré příležitosti! S míčem putoval až do malého vápna, kde pálil doprostřed branky, jenže proti němu byl Kasper Schmeichel, který si připisuje důležitý zákrok.
     
    53
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Naby Keïta, přichází Neco Williams.
     
    52
    Na hřišti nyní leží Naby Keita, ke kterému už se seběhli lékaři. Ti ho ošetřují na trávníku a s hráčem to nevypadá úplně nejlépe. Keita asi pokračovat nebude.
     
    51
    Rohový kop se nyní odehrál i na druhé straně. Tam si ho vzal na starost Andrew Roberton, jenže to dopadlo úplně stejně, jako při rohu Leicesteru.
     
    50
    Leicester vybojoval po svém útočném snažení rohový kop. Ten rozehrál Maddison, ovšem jeho míč letěl pouze na hlavy soupeřových obránců.
     
    49
    Maddison získal míč a okamžitě ho poslal dlouhým pasem do běhu Barnesovi. Ten utíkal, stíhán Matipem, nakonec vypálil, ale jeho pozemní rána přes nohu a z úhu vůbec neohrozila Alissonovu svatyni.
     
    48
    Diogo Jota si naměhl na hranici malého vápna na zajímavý centr, ale jeho následná střela bez zamíření nabrala směr hodně mimo branku.
     
    47
    Začal nám druhý poločas, do kterého zatím ani jeden z manažerů neudělal žádnou změnu. Liverpool od začátku drží míč na svých kopačkách.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    V prvním poločase jsme viděli velmi atraktivní útočný fotbal. Navrch měl určitě Liverpool, který to potvrdil dvěma brankami, nejprve nešťastnou hlavičkou do vlastní branky od Jonnyho Evanse, následně hlavičkou Joty po perfektním centru Robertsona. Viděli jsme několik dalších šancí na obou stranách, Leicester si svou největš příležitost vypracoval ve 23. minutě, když po Vardyho centru Barnes nedokázal z malého vápna umístit míč do branky. Leicester má ale na to, aby něco udělal s výsledkem, ještě celých 45 minut.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Nastavuje se jen jedna minutka nad rámec standardní hrací doby.
     
    45
    Žlutou kartu dostává James Justin (Leicester City).
     
    44
    Liverpool kombinuje na útočné polovině, ale vypadá to, že už spíše šetří dech. Už se tolik nežene do zakončení a vyčkává na poločasovou pauzu. Soupeři ale míč nepujčuje.
     
    43
    Tielemans se protáhl do vápna, kam dostal dlouhou přihrávku. Nerozmýšel se a okamžitě vypálil, avšak jeho ránu skvělým zákrokem vychytal gólman Alisson.
    41. Diogo JOTA - 2:0
     
    41
    Liverpool právě vstřelil branku!
    Domácí se ujímají dvoubrankového vedení! DIOGO JOTA si perfektně naběhl na skvělý centr, který mu do vána vyslal Robertson. Následně hlavičkoval míč doprostřed branky. Schmeichel neměl žádnou šanci. Asistence: Andrew Robertson.
     
    39
    Mané si naběhl do vápna, kde si ale neuměl poradit s Fofanou. Nakonec si míč stáhl zpět na hranici pokutového území a vystřelil z otočky, ale jeho rána, navíc odražená od země, nebyla pro Schmeichela absolutně žádným problémem.
     
    38
    Maddison byl poslán k zemi Jonesem, který se mu za to okamžitě omluvil a pomohl mu vstát. Možná i to zohlednil Kavanagh, který se rozmýšlel, zda neudělit žlutou kartu.
     
    37
    Keita poslal velmi dlouhý míč na pravé křídlo. Rychlík Robertson ho sice dostihl, ovšem míč už nedokázal přesně přihrát a nasměroval ho tak jen na kopačky Lišek.
     
    35
    Liverpool se řítil do brejku, míč si do vápna navedl Mané, který byl stíhán Evansem. Severoirský obránce mu míč sice nedokázal vzít, ale asi ho hodně rozhodil, protože unáhlená střela Senegalce byla horší, než některé, které někdy vidíme v okresních soutěžích.
     
    34
    Justin se prosmýkl domácí defenzívě a octl se sám na hranici vápna. Vyslal velice zajímavou zatočenou střelu, pro kterou si chtěl skočit i Alisson. Ten na ní sice nedosáhl, ale míč se zatočil kousíček vedle tyčky.
     
    33
    "Přímák" se ale moc nepovedl. Míč byl maném nacentrován na jeho spoluhráče, který hlavičkoval k tyči, kde byl připraven Firmino, jenže ten se do něho vůbec netrefil akce tedy skončila neúspěchem.
     
    32
    Jonny Evans se na hranici pokutového území svého týmu provinil nehezkým faulem na Maného, kterého poslal k zemi. Rozhodčí okamžitě nařídil přímý volný kop proti brance Leicesteru.
     
    31
    Maddison poslal míč do běhu Vardymu, ale ten nedokázal proběhnout mezi Jonesem a Milnerem. Nakonec s míčem spadl, ale nebylo o s faulem a tak jde Liverpool rychle na druhou stranu hřiště.
     
    30
    Ani Liverpool ae nyní nevypadá, že by věděl, co dělat s míčem. Matip, Firmino, Jones a Keita si ho mezi sebou vyměňují, ale úplně bez nápady a nějaké přihrávky dopředu.
     
    29
    Zajímavá kombinace na hranici pokutového území hostů nakonec pro domácí celek nekončí úspěchem. I když kolotoč přihrávek v podání Maného, Robertsona a Firminha lišky nedokázaly vůbec zastavit, Jotův průnik do šestnáctky už pro ně nebyl problémem.
     
    28
    Maddison byl poslán k zemi přímo před očima hlavního arbitra Kavanagha. Leicester dostal míč do cvé moci, ale zatím to vypadá, že vlastně neví co s ním. Jen si ho tak ledabyle vyměňuje v rámci své defenzívy.
     
    27
    Další rohový kop od liverpoolských nebyl vůbec špatně proveden! Andy Robertson poslal míč na hranici vápna přímo na hlavu Joela Matipa, jenže ten branku hlavičkou o kousek minul.
     
    26
    Jones vhodil aut na Wijnalduma, ten mu ho ale vrátil a Jones ho ve stresu odkopl na druhou stranu hřiště. Tam byl Robertson, který ho tak tak zachytil. Kdyby mu to trvao o setinku déle, mohl se volný Barnes hnát úplně osamocený na branku.
     
    25
    Jota si dovolil kličku na obránce a předal míč Manému, ten chtěl udělat to stejné, jenže si neodpustil zbytečný útočný faul a po hvizdu sudího Kavanagha o míč přišel.
    23. Šance - Barnes
     
    23
    Ohromná šance Leicesteru! Vardy poslal míč z kraje hřiště centrem zpátky na Barnese, který ale z hranice malého vápna vůbec nedokázal míč usměrnit na branku.
    21. Jonny EVANS - 1:0
     
    21
    Liverpool právě vstřelil branku!
    Tak toto je smůla pro hostující celek. Míč z rohového kopu mířil na hlavu Maného, kterého bránil JONNY EVANS, který se ale utrhl a chtěl míč vyhlavičkovat ad branku, jenže ho nechtěně poslal přímo do ní.
     
    20
    Další zmatená rozehrávka hostů. Tielemans poslal zpětný pas po vybojování míče, jenže k němu se dostal až brankář Schmeichel, který byl v obklíčení hráčů Reds a vykopl na poslední chvíli.
     
    19
    Domácí kombinují na polovině a pravém křídle, ale zatím se jim nedaří najít žádnou uličku, kterou by se mohli dostat do vápna. Jurgen Klopp je na lavičce mírně frustrován a na své hráče bez přestávky křičí.
     
    18
    Fuchs po souboji s Jotou tvrde spadl k zemi. Má roztrhnutou štulpnu a trochu kulhá, ale zdá se, že bude v zápase alespoň prozatím pokračovat.
     
    17
    Reds získali míč, ale nahráli ho Alissonovi. Následně to zkouší postupným útokem z obrany, ale zatím se nedostali ani přes polovinu.
     
    16
    Barnes zachytil brankářský výkop a po levé straně sprintoval směrem k Alissonově brance. Jeho následně ale zakopl a míč jenom odevzdal domácím.
     
    15
    Robertson ztratil míč, ale ten se k němu po šťastném odrazu od soupeře dostal hned zpátky. Následně ho Robertson posunul na Maného, kterému ale míč ve vápně utekl do zámezí.
    14. Šance - Jota
     
    14
    Mané oklamal soupeře a předal míč Firminovi. Ten neotálel a ještě ho posunul dále na Jotu, který zasekl a následně vypálil dělovku do levé části branky. Schmeichel ale míč tygřím skokem zlikvidoval.
     
    13
    Albrighton chtěl přihrávat na Vardyho, ale místo toho nasměroval míč přesně na kopačky Robertsona. Ten i přes své dobré postavení raději nakopl míč na svou obranu.
     
    12
    Po centru z rohového kopu se míč po chvíli dostal ke Keitovi, ale jeho pozemní rána neměla dostatečnou razanci a pro Schmeichela nebyla žádným oříškem.
     
    11
    Jones si po pravé straně seběhl do vápna a rozhodl se to vzít na sebe. Jeho střelu z velkého úlu k tyči vyráží Schmeichel na rohový kop.
     
    10
    Albrighton předvedl krásný obranný zákrok proti Wijnaldumovi. Následně nakopl míč dopředu na spoluhráče, jenže ten byl tvrdě faulován a Kavanagh okamžitě odpískal.
     
    9
    Vardy si zpracoval hlavou dlouhý mč za obranu, který následně přihrál už ve vápně soupeře Maddisonovi, ale tomu míč utekl až k Alissonovi.
     
    8
    Jota a Firminho si na pravé straně několikrát vyměnili míč. Brazilský forward s ním nakonec chtěl do vápna sám, ale na jeho hranici míč ztratil.
     
    7
    Leicester si komplikuje rozehrávku u vlastního pokutového území. Nyní poslal Vardy zpětný centr k Evansovi, kde se ale v tu chvíli nacházel i Mané a málem míč ukradl.
     
    6
    Fofana vhodil míč do středu hřiště. Získal ho Vardy, který nadvakrát oklamal Wijnalduma, ale jeho následný centr už místo k spoluhráči mířil pouze k Fabinhovi.
     
    5
    Leicester se po Schmeichelově výkopu dostal do útoku. Ten ale skončil poté, co si Matip skvěle naskočil na centr do vápna a vyhlavičkoval ho.
     
    4
    Sadio Mané si naskočil na míč z rohového kopu a hlavičkoval ho do boční sítě Schmeichelovy branky! To byla první větší šance zápasu.
     
    3
    První střelu zápasu obstaral za Liverpool Naby Keita. Ten pálil z půlkruhu před vápnem, ale jeden z hráčů Foxes míč odrazil za čáru a bude se kopat roh.
     
    2
    Reds si hned ze začátku vzali míč pod kontrolu a zatím s ním hrají v obraně. Liverpool má dnes klasickou červenou variantu dresů, zatímco Leicester dnes nastoupil v bílé.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči drží minutu ticha za bývalého vynikajícího fotbalového brankáře Raye Clemence, který zemřel před 7 dny.
     
    Úvodní sestavy:

    Liverpool FC: Alisson – Milner, Fabinho, Matip, Robertson – Jones, Wijnaldum, Keïta – Diogo Jota, Firmino, Mané.
    Náhradníci: Adrián – Minamino, Origi, Phillips, Tsimikas, N. Williams.

    Leicester City: Schmeichel – Fofana, J. Evans, Fuchs – Justin, Tielemans, N. Mendy, Albrighton – H. Barnes, Maddison – Vardy.
    Náhradníci: D. Ward – Choudhury, Iheanacho, Morgan, Praet, Thomas, Ünder.

    Rozhodčí: C. Kavanagh (Anglie).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Z posledních šesti vzájemných zápasů vyhrál Liverpool hned v pěti případech. V loňské sezóně Reds zvítězili 2:1 doma a dokonce 4:0 na půdě soupeře.
     
    Liverpool FC (4. místo, 5 – 2 – 1, skóre 18:16, 17 bodů)
    Úřadující šampióni se drží na dostřel špičce tabulky. Manažer Jörgen Klopp ale momentálně řeší výrazné problémy s marodkou, která postihla hlavně defenzivní řady. Už dříve vypadl zřejmě až do konce sezóny klíčový stoper Virgil van Dijk. K němu se navíc přidal další střední obránce Joe Gomez, jehož zranění kolene je rovněž dlouhodobé. Aby toho nebylo málo, tak během reprezentační pauzy vypadl i pravý bek Trent Alexander-Arnold a zápasy skotské reprezentace musel vynechat také levý obránce Andrew Robertson – alespoň toho by měl mít německý lodivod na neděli k dispozici. Mimo je rovněž kapitán Jordan Henderson (třísla) a Mohameda Salaha nepustí do hry pozitivní test na koronavirus. Po zranění se naopak vracejí záložníci Fabinho, jenž by mohl zaskočit i v obranné linii, a Thiago Alcântara.

    Co se týče výkonů, tak ani Reds se v tomto ročníku nevyhnuli zaváháním. Oproti oběma týmům z Manchesteru jsou na tom ale stále ještě dobře. Před reprezentační přestávkou remizovali 1:1 na půdě Manchesteru City.

    Posledních 5 zápasů Liverpoolu:
    Liverpool – Sheffield 2:1
    Liverpool – Midtjylland 2:0 (LM)
    Liverpool – West Ham 2:1
    Atalanta – Liverpool 0:5 (LM)
    Man. City – Liverpool 1:1
     
    Leicester City (3. místo, 6 – 0 – 2, skóre 18:9, 18 bodů)
    Leicester předvádí v úvodu tohoto ročníku velmi dobré výkony a není tedy divu, že atakuje přední příčky tabulky. Manažer Rodgers se opět může spolehnout na kanonýra Jamieho Vardyho, který má na kontě už 8 ligových tref. Rozjetí Foxes mají aktuálně na kontě už šest soutěžních výher v řadě. Tři zaznamenali v Premier League, stejný počet pak také v Evropské lize. Před reprezentační pauzou zdolali fotbalisté Leicesteru doma 1:0 Wolverhampton. Před tím si připsali přesvědčivé pohárové vítězství nad portugalskou Bragou.

    Lišky budou nadále postrádat dlouhodobé marody Ricarda Pereiru a Çağlara Söyüncüa. Z marodky se naopak vrací Timothy Castagne.

    Posledních 5 zápasů Leicesteru:
    Arsenal – Leicester 0:1
    AEK Athény – Leicester 1:2 (EL)
    Leeds – Leicester 1:4
    Leicester – Braga 4:0 (EL)
    Leicester – Wolves 1:0
     
    Vítám tu všechny milovníky dobrého fotbalu! Šlágrem 9. kola anglické Premier League bude souboj čtvrtého Liverpoolu a třetího Leicesteru. Domácí celek se musí vypořádat s rozsáhlou marodkou, která výrazně zasáhla především defenzivní řady. Foxes, které vede někdejší manažer Reds Brendan Rodgers, tak určitě cítí naději na dobrý výsledek.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:15.

    Jiří Polášek

    Branky: 21. J. Evans (vla.), 41. Diogo Jota (Robertson), 86. Firmino (Milner)

    Karty:   45. Justin (LEC), 66. N. Mendy (LEC)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 12:4. Střely mimo: 8:5. Rohy: 10:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 15:5.
    Liverpool FC: Alisson – Milner, Fabinho, Matip, Robertson – Jones, Wijnaldum, Keïta (53. N. Williams) – Diogo Jota (89. Origi), Firmino, Mané (89. Minamino).
    Náhradníci: Adrián – Minamino, Origi, Phillips, Tsimikas, N. Williams, Clarkson.

    Leicester City: Schmeichel – Fofana, J. Evans, Fuchs (62. Praet) – Justin, Tielemans, N. Mendy, Albrighton – H. Barnes (62. Ünder), Maddison – Vardy.
    Náhradníci: D. Ward – Choudhury, Iheanacho, Morgan, Praet, Thomas, Ünder.

    Rozhodčí: C. Kavanagh (Anglie)
    bahis siteleri