Fiorentina – Benevento 0:1 (kon.) | AS Řím – Parma 3:0 (kon.) | Inter – Turín 4:2 (kon.)
Sampdoria – Bologna 1:2 (kon.) | Hellas Verona – Sassuolo 0:2 (kon.) | Udinese – Janov 1:0 (kon.)
Neapol – AC Milán 1:3 (kon.)
konec
ACF Fiorentina
0:1 (0:0)
Benevento Calcio
Neděle 22.11.2020, 12:30 • Stadio Artemio Franchi, Firenze • Italská Serie A • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Benevento zvítězilo v utkání s Fiorentinou, se loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního dne. (14:28:42)
     
    V souboji dvou trápících se celků, vítězí trochu překvapivě Benevento. O jedinou trefu se postaral ve dvaapadesáté minutě Riccardo Improta. Hostující celek ve druhém poločase vsítil z ojedinělé šance branku a poté si zbytek zápasu zkušeně pohlídal. Pokud budeme hodnotit hru Fiorentiny, tak ta začala hrát až v posledních patnácti minutách, jinak směrem dopředu byla bezzubá.

    Situace v tabulce je taková, že Benevento předskočilo Fiorentinu a hlavně zastavilo hořkou sérii čtyř porážek.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Fiorentina získala míč, který okamžitě letěl vzduchem dopředu. Dušan Vlahović na balon nedoskočil, a tak se ho chopila hostující obrana. Jdeme do poslední minuty nastavení.
     
    90+4
    Benevento získalo míč a postupovalo do otevřené obrany. Z hranice šestnáctky se do míče opřel Gianluca Lapadula, jehož pokus mířil pouze nad branku. Mohlo být rozhodnuto, ale stále je oč hrát.
     
    90+3
    Fiorentina byla znovu na útočné polovině a balon letěl na levou stranu, kde se pohyboval Cristiano Biraghi. Obrana Beneventa si znovu poradila a míč odpálila na tribunu.
     
    90+1
    Andrés Tello obral soupeře o balon a chtěl se vydat do otevřené obrany. Jenže ho zastavil Pol Lirola (Fiorentina), jenž se mu pověsil kolem pasu. Hlavní rozhodčí znovu vytahuje žlutou kartu.
     
    90+1
    Ještě šest minut se bude hrát nad rámec normální hrací doby! Fiorentina má stále dost času na to, aby se ji podařilo vyrovnat.
     
    89
    Za obranu domácího celku si naběhl Andrés Tello, který následně přihrával pod sebe, kde se nacházel obsazený spoluhráč. Tohle Beneventou stačí a zbývající čas se znovu snížil.
     
    88
    Vypadá to, že Benevento dokráčí k překvapivému vítězství. Hostující celek se ale ještě chvíli bude bránit, protože pár minut do konečného hvizdu zbývá.
     
    87
    Cristiano Biraghi (Fiorentina) ztratil balon a poté fauloval. Zákrok mu byl odpískán, ale žlutou kartu vytáhl hlavní rozhodčí až po protestech.
    85. Dušan Vlahović (FIO)
     
    85
    Na levé straně velmi dobře pracoval Gaetano Castrovilli, jehož nadýchaný centr mířil na Dušana Vlahoviće, který měl kolem sebe tři soupeře. Fiorentina pokračovala v akci a Dušan Vlahović vystřelil z malého vápna, jenomže skvělým zákrokem se blýskl Dušan Vlahović. O zbytek práce se postarala obrana Beneventa.
     
    84
    Velmi rychle ubývá čas Fiorentině, která se navíc v posledních minutách musí bránit. Benevento hraje po vstřeleném gólu dobře a hlídá si nadějné vedení.
     
    83
    Střídání v týmu Benevento Calcio: ze hřiště odchází Riccardo Improta, přichází Andrés Tello.
    82. Gianluca Lapadula (BNT)
     
    82
    K rozehrání přímého kopu se postavil Gianluca Lapadula, který výbornou střelu směřoval pod břevno. Bartłomiej Drągowski se ale proletěl vzduchem a balon vyrazil nad branku. Benevento bude rozehrávat další roh.
     
    80
    Posledních deset minut normální hrací doby nabídne jistě dramatické minuty. Fiorentina je směrem dopředu bezzubá, což potřebuje změnit a vyrovnat.
     
    79
    Před domácí brankou se pohyboval Roberto Insigne, jenž se dostal k hlavičkovému zakončení. Ovšem balon nasměřoval pouze nad břevno.
     
    78
    Střídání v týmu Benevento Calcio: ze hřiště odchází Gabriele Moncini, přichází Gianluca Lapadula.
     
    74
    Na druhou stranu se rozeběhl Gaetano Castrovilli, kterého zatažením za ruku zastavil Përparim Hetemaj (Benevento). také on si prohlédl, jak vypadá žlutá karta v ruce rozhodčího.
     
    74
    Hostující mužstvo táhlo další akci po levé straně, odkud také přiletěl centr. Avšak stopeři Fiorentiny si míč pohlídali a odvrátili ho do bezpečných míst.
     
    73
    Čekal bych, že přijde tlak domácího celku. Ovšem to se zatím nekoná, ba naopak se hraje celkem daleko od branky, kterou hájí Lorenzo Montipò.
     
    72
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Sufján Amrabat, přichází Borja Valero.
     
    71
    Nedorozumění v rozehrávce vystihl Gabriele Moncini, který přihrál do strany a pokračoval směrem k brance. Stejný hráč pak zpoza vápna vystřelil, ale jeho pokus byl zablokován.
     
    70
    Dalších deset minut hry Fiorentině proplavalo mezi prsty. Stále platí, že domácí celek zatím výrazně hostujícího gólmana neprověřil.
     
    68
    Kolmá přihrávka mířila na pravou stranu pokutového území, kde se po míči natahoval marně Dušan Vlahović. Celou situaci si navíc pohlídal Lorenzo Montipò, který si balon rychle našel.
     
    67
    Z branky musel vystartovat Lorenzo Montipò, který výborně přečetl situaci a pas za obranu odehrál na tribunu. Fiorentině se dneska v útočné fázi příliš nedaří.
     
    66
    Střídání v týmu Benevento Calcio: ze hřiště odchází Gaetano Letizia, přichází Christian Maggio.
     
    66
    A znovu se hrát nebude, protože na zeleném pažitu sedí Gaetano Letizia. Mezitím hostující lavička chystá další střídání.
     
    65
    Benevento po rohovém kopu branku soupeře neohrozilo a ani Fiorentina se s míčem daleko nedostala. Následně pas letěl na pravou stranu, odkud odcentroval Roberto Insigne.
     
    64
    Bartłomiej Drągowski musel vytáhnout další zákrok, jelikož pokus Beneventa mířil k bližší tyči. Polský brankář byl správně postaven a balon vyrazil na roh.
     
    63
    Na levé straně se pohyboval Giacomo Bonaventura, jenž se pokoušel o průnik do velkého vápna, jenomže neuspěl. A tak bude Fiorentina pouze vhazovat.
     
    62
    Gaetano Castrovilli byl odnesen mimo hrací plochu, kde podstupuje další ošetření. Ovšem hlavní sudí může dát znovu pokyn, aby se pokračovalo.
     
    60
    Půlhodiny hry zbývá domácímu favoritovi, aby s výsledkem něco udělal. Nebezpečný centr mířil před branku z levé strany a na zadní tyči se pohyboval Gaetano Castrovilli, jenž skočil rybičku, ale balon nezasáhl. Domácí hráč si ublížil a potřebuje ošetření.
     
    59
    Po centru z levé strany se před brankou pohyboval Gabriele Moncini, který si pomohl faulem. Hostující celek se snaží přidat i druhý zásah.
     
    57
    Benevento ve druhém poločase výrazně přidalo a dostalo se do vedení. Najednou je hostujícího mužstva plná hrací plocha.
     
    56
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Alfred Duncan, přichází Erick Pulgar.
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Igor, přichází Pol Lirola.
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Christian Kouamé, přichází Patrick Cutrone.
     
    53
    Gaetano Letizia (Benevento) je prvním potrestaným hráčem, když nedovoleným zákrokem poslal k zemi pronikajícího soupeře.
    52. Riccardo IMPROTA - 0:1
     
    52
    Benevento právě vstřelilo branku!
    Bartłomiej Drągowski poslal těžkou přihrávku na Giacomoa Bonaventuru, který balon nezpracoval. Následně se ho chopil Roberto Insigne, před kterým ustupoval Igor. Poté přebral míč za hranicí šestnáctky RICCARDO IMPROTA, jenž trefil přesně pravý spodní roh branky. Asistence: Roberto Insigne.
     
    51
    Dušan Vlahović si chtěl zpracovat míč, ale měl u sebe soupeře, který jej o něj obral. Hostující celek znovu nezvládl přechod na útočnou polovinu a následně fauloval.
     
    50
    Gabriele Moncini odešel po svých za postranní čáru, a tak můžeme pokračovat v duelu. Fiorentina znovu volí postupnou akci, obrana soupeře je znovu připravená.
     
    49
    Při výběhu polského brankáře inkasoval ránu do hlavy Gabriele Moncini, jenž zůstal ležet na zeleném pažitu. Hlavní rozhodčí pouští na hrací plochu lékařský tým Beneventa.
     
    48
    Hostující hráči jsou u balonu a nikam chvíli nepospíchali. Následný nákop mířil až na hranici šestnáctky Fiorentiny, kde si celou situaci pohlídal Bartłomiej Drągowski.
     
    47
    Ještě pro připomenutí, Fiorentina dnes hraje v tradičních fialových dresech, naopak Benevento obléká bílou sadu. Vraťme se na trávník, kde se hraje na polovině domácích.
     
    46
    Střetnutí pokračuje druhém poločasem! Fiorentina už rozehrála, ale Kamil Glik si pohlídal její dlouhý nákop.
     
    46
    Střídání v týmu Benevento Calcio: ze hřiště odchází Marco Sau, přichází Roberto Insigne.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Sledovali jsme fotbalovou nudu v prvním poločase, který nepřinesl žádnou velkou šanci, a tak je stav zápasu bezbrankový. Fiorentina sice byla aktivnější, ale v útočné fázi ji chyběl moment překvapení nebo větší kvalita. Hráči ve fialových dresech si navíc nedokázali poradit se zahuštěnou obranou soupeře. Pokud se budeme věnovat Beneventu, to směrem dopředu nepředvedlo téměř nic a vzadu hru hodně kouskuje. Doufejme, že zažijeme daleko lepší druhou pětačtyřiceti minutovku.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který ukazuje, že se budou hrát ještě dvě minuty navíc. Benevento se hnalo do akce, jenomže Pasquale Schiattarella se pohyboval v ofsajdové pasti.
     
    45
    První poločas se chýlí ke konci! Fiorentina postupovala znovu směrem dopředu, jenomže centr z levé strany byl příliš zbrklým řešením.
     
    44
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Franck Ribéry, přichází Riccardo Saponara.
     
    44
    Franck Ribéry nebude moci pokračovat a u postranní čáry už je připravený Riccardo Saponara. Také on sleduje kombinaci hostujícího celku.
     
    43
    Franck Ribéry už kulhá ze postranní lajnu, kde bude probíhat jeho ošetření dál. Snad to nebude tak vážně, že by Francouz nepokračoval ve hře.
     
    42
    Opět se chvíli hrát nebude, protože na zeleném pažitu sedí nestárnoucí Franck Ribéry. Francouzský záložník se drží za pravou nohu.
     
    41
    Po chybném zpracování se na středu rozeběhl Franck Ribéry, který si míč ukopl v rozhodující fázi. Benevento okamžitě vyslalo nákop za obranu, ale celou situaci si pohlídal polský brankář Bartłomiej Drągowski.
     
    39
    Fiorentina je dál v útočných akcích, ale branku hostujícího celku téměř neohrožuje. Obrana Beneventa zatím pracuje na jedničku.
     
    36
    Nedaří se nedaří! Fiorentina se pokusila vniknout do šestnáctky středem, ale soupeř prostor zahustil a míč poslal do bezpečí.
     
    35
    Na zeleném pažitu zůstal ležet Gabriele Moncini, který se držel za hlavu. Hlavní rozhodčí odkop od branky pozdržel a běžel se podívat k hráči. Ten už se zvedl a můžeme pokračovat v utkání.
     
    34
    Zatím je to fotbalová nuda, která moc vzruchu nepřinesla. Doufejme, že ve druhém poločase se úroveň hry zvedne a dočkáme se i nějakých branek.
     
    32
    Ojedinělou akci Beneventa zastavil Igor, který se výborně pohyboval na hranici velkého vápna. Fiorentina hru znovu otáčí a budeme sledovat další její postupnou akci.
     
    31
    Hráči ve fialových dresech znovu kombinovali na útočné polovině, jenomže na pravé straně přišla nepřesná přihrávka. Fiorentině se zatím nedaří překonat pozornou obranu soupeře.
     
    30
    Už to vypadalo, že se Franck Ribéry protáhne do šestnáctky, ale předešlé vzrušení bylo zbytečné. Pro ofsajd se hra přerušila a obrana Beneventa si opět chvíli odpočine.
     
    29
    O rozehrání standardní situace se postaral Marco Sau, jehož centr odvrátil Christian Kouamé. Fiorentina tak může střádat další útočné plány.
     
    28
    Zatím se hraje od vápna k vápnu a šance vůbec nevidíme. Při další situaci si nedovoleně počínal Christian Kouamé, který zastavil pronikajícího Lucu Caldirolu.
     
    27
    Nikola Milenković zastavil akci soupeře a chtěl se vydat směrem dopředu. Obránce ale skvěle reagoval a raději poslal míč někam na tribunu.
     
    25
    Domácí celek se snaží překonat obranu soupeře, ale zatím se to nedaří. Na hranici ofsajdu se pohyboval Franck Ribéry a praporek pomezního rozhodčího vyletěl směrem vzhůru.
     
    24
    Fiorentina znovu kombinuje na útočné polovině, ale je těžké se dostat do šestnáctky. O další individuální akci se pokusil Franck Ribéry, před kterého si dal obránce tělo.
     
    22
    Hra se velmi rychle otočil a na levé straně měl spoustu prostoru Franck Ribéry, který přihrál do druhé vlny. Z hranice vápna pak ihned zakončoval Cristiano Biraghi, jenž branku přestřelil.
     
    21
    Dvacet minut hry je minulostí a my zatím neviděli žádnou velkou šanci. Nezmění to ani centr hostujícího celku, který si ve vzduchu našel brankář Bartłomiej Drągowski.
     
    20
    Někteří hráči hostujícího celku už si říkají o karetní potrestání, ale hlavní rozhodčí zatím vše řeší domluvami. u postranní lajny byl tentokrát faulován Gaetano Castrovilli.
     
    19
    Centr mířící před branku, byl odvrácen za šestnáctku, kde si vzal velké sousto Christian Kouamé. Domácí hráč se otočil do tří soupeřů a pochopitelně o balon přišel.
     
    18
    Všech jedenáct hráčů v bílém se nachází za balonem a na vlastní polovině. O průnik se tak pokusil Franck Ribéry, jehož zatažením za rameno zastavil Kamil Glik.
     
    17
    Hostující mužstvo vyslalo střelu zpoza pokutového území, jenže pokus byl zastaven. Fiorentina pak otočila hru, ale za půlící čárou vybojovala jen autové vhazování.
     
    16
    Fiorentina je velmi často u míče a hodně kombinuje, Benevento se snaží k soupeřům rychle přistupovat a vytlačit je na jejich polovinu hrací plochy.
     
    15
    Už asi šestý nedovolený zákrok vytáhlo Benevento, tentokrát to schytal Cristiano Biraghi. Domácí celek bude opět rozehrávat z klidné pozice.
     
    14
    Další akce domácího mužstva začala od brankáře Bartłomieje Drągowskiho. Následně se pod tlak dostal Nikola Milenković, který situaci dobře vyřešil.
     
    13
    Téměř neustále se hraje na polovině hostujícího mužstva, které se zuby nehty brání. Jenomže aktivní Fiorentina se k velkým příležitostem zatím nedostává.
     
    11
    Na pravé straně se pohybovali úplně volní Nikola Milenković a Gaetano Castrovilli. Přihrávka měla mířit na druhého jmenovaného, ale byla nepřesná.
     
    10
    Ostře zasažen byl Gaetano Castrovilli, kterého ve skluzu trefil Pasquale Schiattarella. Hlavní rozhodčí sice odpískal faul, ale žlutou kartu zatím nevytáhl.
     
    9
    Benevento táhlo akci po pravé straně a přišla také přihrávka do pokutového území. Jenomže situaci si ohlídal Sufján Amrabat, který hru otočil na druhou stranu.
     
    8
    Na výkop brankáře si naskočil Gabriele Moncini, jenž míč prodlužoval za sebe. Jenomže tam se nacházeli pouze obránci Fiorentiny.
     
    7
    Rohový kop byl velmi rychle rozehrán na první tyčku, kde se pohyboval Christian Kouamé. Jeho hlavička mířil k levé tyči, avšak Lorenzo Montipò byl připraven zasáhnout.
     
    6
    Domácí mužstvo je hodně aktivní a další faul na pravé straně vybojoval Gaetano Castrovilli. Giacomo Bonaventura poslal další centr před branku, jenže z branky vyběhl Lorenzo Montipò, který míč vyboxoval na roh.
     
    5
    V úvodu zápasu se hodně přerušuje, tentokrát byl faulovaný zkušený Franck Ribéry. Volný kop mířil do levé části pokutového území, ale byl opět nepřesný.
     
    4
    Standardní situaci rozehrál Giacomo Bonaventura, jehož pas mířil do zadní části šestnáctky. Domácí se pokusili vrátit míč před branku, což se nepovedlo a navíc přišel faul.
     
    3
    Marco Sau na malou chvíli vybojoval balon, avšak rychle o něj zase přišel. Obrana ve fialovém tak znovu zahajuje útočnou akci. Jenomže Federico Barba situaci faulem zastavil.
     
    2
    Fiorentina do dnešního střetnutí nastoupila v tradičních fialových dresech, naopak Benevento se obléklo do bílé sady. Vraťme se na trávník, kde jsou u balonu domácí obránci.
     
    1
    Utkání bylo právě zahájeno! Hostující celek se chopil úvodního výkopu, ovšem nákop na pravou stranu opustil hrací plochu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    ACF Fiorentina: Drągowski – Milenković, Pezzella (C), Igor – Bonaventura, S. Amrabat, Castrovilli, Biraghi – Ribéry – Kouamé, Vlahović.
    Náhradníci: Terracciano – A. Barreca, Valero, M. Cáceres, Cutrone, Eysseric, Duncan, Lirola, Martínez, Saponara, Pulgar, Venuti.

    Benevento Calcio: Montipò – Letizia, Glik, Caldirola (C), Barba – Ionita, Schiattarella, P. Hetemaj – Moncini, Sau – Improta.
    Náhradníci: Lucatelli, Manfredini – Basit, Di Serio, R. Insigne, Lapadula, Ch. Maggio, Pastina, Sanogo, Tello.

    Rozhodčí: Ghersini – Lombardi, Lanotte.
     
    Poslední vzájemné zápasy

    Fiorentina – Benevento 1:0
    Benevento – Fiorentina 0:3
     
    Benevento Calcio

    Hostující celek je na tom ještě o něco hůře, protože po sedmi kolech mají hosté zatím pouze 6 bodů a nachází se až na 16. místě. Také Benevento vstřelilo pouze 10 branek. Nutno dodat, že hostům se v posledních kolech vůbec nedaří, protože z posledních čtyř kol nevybojovali ani bod a dnes už potřebují nutně bodovat. V posledním kole hrálo Benevento doma se Spazii, ale prohrálo 0:3.
     
    ACF Fiorentina

    Domácí celek má velké ambice, ale zatím se mu nedaří podle představ. Fiorentina má zatím po sedmi zápasech pouze osm bodů a při skóre 10:12 se nachází na třinácté pozici. Domácí mají velké problémy hlavně směrem dopředu, protože zatím vstřelili pouze 10 branek. Naposledy hrála Fiorentina na hřišti Parmy, kde uhrála remízu 0:0.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky. Italská liga má na programu další zápasy a my budeme sledovat duel ACF Fiorentina – Benevento Calcio. Mírným favoritem je domácí celek, ale uvidíme, jak to celé nakonec dopadne.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.

    Michal Luxa

    Branky: 52. Improta (R. Insigne)

    Karty:   87. Biraghi (FIO), 90+1. Lirola (FIO) – 53. Letizia (BNT), 74. P. Hetemaj (BNT)


    ACF Fiorentina: Drągowski – Milenković, Bonaventura (C), Igor (56. Lirola) – Duncan (56. Pulgar), S. Amrabat (72. Valero), Castrovilli, Biraghi – Ribéry (44. Saponara) – Kouamé (56. Cutrone), Vlahović.
    Náhradníci: Terracciano – A. Barreca, Valero, M. Cáceres, Cutrone, Eysseric, Pezzella, Lirola, Martínez, Saponara, Pulgar, Venuti.

    Benevento Calcio: Montipò – Letizia (66. Ch. Maggio), Glik, Caldirola (C), Barba – Ionita, Schiattarella, P. Hetemaj – Moncini (78. Lapadula), Sau (46. R. Insigne) – Improta (83. Tello).
    Náhradníci: Lucatelli, Manfredini – Basit, Di Serio, R. Insigne, Lapadula, Ch. Maggio, Pastina, Sanogo, Tello, Masella.

    Rozhodčí: Ghersini – Lombardi, Lanotte
    thejrc.org