Fiorentina – Benevento 0:1 (kon.) | AS Řím – Parma 3:0 (kon.) | Inter – Turín 4:2 (kon.)
Sampdoria – Bologna 1:2 (kon.) | Hellas Verona – Sassuolo 0:2 (kon.) | Udinese – Janov 1:0 (kon.)
Neapol – AC Milán 1:3 (kon.)
konec
Inter Milán
4:2 (0:1)
Turín FC
Neděle 22.11.2020, 15:00 • Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán (82 955 míst) • Italská Serie A • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Serie A mezi Interem Milán a Turínem FC. Výkop je stanoven na 15 hodin.
     
    Turín FC

    Hostující Turín letos neprožívá zrovna povedenou sezónu. Po sedmi odehraných zápasech má Turín na svém kontě jen pět bodů a patří mu sedmnáctá pozice. Od sestupových vod dělí hosté pouze lepší skóre než má FC Janov. Poslední dva duely se Turínu podařily. Nejprve zvítězil právě na půdě FC Janov a v minulém duelu remizoval doma bez branek s Crotone.
     
    Inter Milán

    Ani domácí Inter Milán nemůže být s průběhem letošního ročníku spokojený. Inter totiž v sedmi duelech získal dvanáct bodů, což zatím stačí na osmou pozici hned o bod za Juventusem. Na vedoucí AC Milán však domácí celek ztrácí už pět bodů. Inter navíc v týdnu čeká důležité domácí utkání v Lize mistrů s Realem Madrid. V posledním kole italské soutěže remizoval Inter 1:1 na půdě Atalanty.
     
    Úvodní sestavy:

    Inter Milán: Handanovič (C) – D'Ambrosio, Ranocchia, Bastoni – Hakimí, Barella, Gagliardini, Arturo Vidal, Young – R. Lukaku, Alexis Sánchez.
    Náhradníci: I. Radu, F. Stanković – Darmian, de Vrij, Eriksen, Lautaro Martínez, Moretti, Nainggolan, Perišić, Škriniar, Vezzoni.

    Turín FC: Sirigu – Lyanco, N'Koulou, Bremer – Singo, Meïté, Rincón, Linetty, Ansaldi – Verdi, Belotti (C).
    Náhradníci: V. Milinković-Savić, Rosati – Bonazzoli, Buongiorno, Edera, Izzo, Millico, Murru, Ricardo Rodríguez, Zaza, Segre.

    Rozhodčí: La Penna – Cecconi, di Vuolo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba týmy už jsou na trávníku. Inter bude hrát v modročerném, zatímco Turín oblékne bílou sadu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hostující Turín obstaral výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Hosté se ihned vydali do útoku, ale pro centr z pravé strany si došel Samir Handanovič.
     
    2
    Romelu Lukaku se hnal za přihrávkou na hranici velkého vápna, jenže měl k míči snad o dva kroky dále než obránce v bílém dresu Turína.
     
    3
    Domácí celek zahrával přímý kop v blízkosti pokutového území. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, ale obrana Turína s obtížemi zasáhla.
     
    4
    Andrea Belotti dostal krásnou přihrávku do běhu na levé křídlo a poslal centr do pokutového území. Nikdo v bílém dresu se k jeho pobídce nedostal.
     
    5
    Andrea Belotti se dokázal rychle vrátit na vlastní polovinu, kde se skluzem pložil pod nohy soupeře a odkopl míč do zámezí. Inter bude vhazovat.
     
    6
    Simone Verdi získal odražený míč na polovině hřiště a rozjel rychlou akcí Turína. Sám se nakonec pokusil o zakončení, ale jeho pokus byl nepřesný.
     
    7
    Alessandro Bastoni dostal přihrávku na pravou stranu, odkud poslal míč na hranici velkého vápna, jenže nikdo v modročerném dresu se k jeho pobídce nedostal.
     
    8
    Alexis Sánchez se hnal za přihrávkou na levou stranu, jenže v souboji s obráncem si pomohl zatažením za dres, čímž se dopustil nedovoleného zákroku.
     
    9
    Lukaku si naběhl na prudký centr z levé strany hrací plochy a dostal se do zakončení. Jeho tvrdou střelu bez problémů zablokoval obránce.
     
    10
    Cristian Ansaldi vymyslel nádherný centr do pokutového území, kam si naběhl Verdi, jenže jeho dělovka pravačkou rozvlnila jen boční síť!
     
    11
    Hostující celek se vydal na polovinu soupeře, nicméně nikdo v bílém dresu se neodhodlal k zakončení. Obrana domácího Interu bez problémů zasáhla.
     
    12
    Simone Zaza se v pokutovém území pokusil o akrobatické zakončení, jenže nůžky se mu zrovna nepovedly a obrana Interu v čele s Handanovićem mohla zůstat klidná.
     
    13
    Cristian Ansaldi dostal přihrávku na levou stranu, jenže místo průniku vpřed raději zvolil zpětnou přihrávku na brankáře. Turín však vstoupil do zápasu aktivně.
     
    14
    Samir Handanovič musel znovu zasahovat. Domácí brankář si dal dobrý pozor na dalekonosnou střelu zpoza velkého vápna a ukryl míč do rukavic.
     
    15
    Achraf Hakimí si v pokutovém území splnil své defenzivní povinnosti a ustál hlavičku po prudkém centru z pravé strany. Obrana Interu zatím působí velmi pevně.
     
    17
    Inter se nastěhoval na polovinu soupeře a hledá si prostor ke střele.
     
    20
    Zadáci hostujícího celku uklidňují rozehrávku postupnou kombinací na vlastní polovině. Nikdo v modrém dresu domácích rozehrávku soupeře neatakuje.
     
    21
    Zaza si naběhl na průnikovou přihrávku do pokutového území, kde se dostal do zakončení ve skluzu, ale Handanovič jeho pokus zneškodnil.
     
    22
    Simone Zaza tentokrát při napadání rozehrávky Interu fauloval v blízkosti pokutového území a může být rád, že si nevysloužil žlutou kartu.
     
    23
    Danilo D'Ambrosio diriguje rozehrávku domácího celku na polovině soupeře. Zkušený stoper tentokrát nakopl míč na hranici velkého vápna, ale tam nebyl nikdo v modročerném.
     
    24
    Lukaku se v pokutovém území dostal k přetaženému centru, chytře si míč zasekl kolem obránce, jenže jeho centr neoslovil nikoho ze spoluhráčů.
     
    25
    Achraf Hakimí se hnal za obloučkem do pokutového území, jenže obránce Nicolas N'Koulou se na poslední chvíli vrátil a odkopl míč ven ze šestnáctky.
     
    26
    Arturo Vidal vymyslel nadýchaný oblouček do pokutového území. Na míč však nedosáhli ani Sánchez ani Lukaku a balón prolétl do rukavic brankáře.
     
    27
    Romelu Lukaku ustál souboj na polovině hřiště a z otočky poslal míč na polovinu soupeře. Nikdo z domácích hráčů se k jeho pobídce nedostal včas.
     
    28
    Achraf Hakimí dostal prostor na pravé straně, jenže místo průniku vpřed si balón raději zasekl a zapojil do kombinace také spoluhráče z defenzivy.
     
    29
    Nicoló Barella kouzlil s míčem na pravé straně, jenže obrana Turína se mezitím stačila srovnat na hranici velkého vápna a odvrátila centr do bezpečí.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme spíše bojovné utkání. Favorizovaný Inter dosud nedokázal vyprodukovat ani jednu střelu na branku.
     
    31
    Wilfried Stephane Singo potáhl míč po pravém křídle až do pokutového území, jenže centrem na zadní tyč oslovil jen vracejícího se Ronocchiu.
     
    32
    Zadáci Turína zatím zvládají dnešní souboj na podtrženou jedničku. Lyancou si poradil s napadajícím Sánchezem a získal pro hosty vhazování.
     
    32
    Na světě je první žlutá karta. Za ostrý skluz ji dostává Verdi.
     
    33
    Nicolas N'Koulou nakopl míč na polovinu soupeře, jenže s vysokým nákopem si poradil pro změnu domácí stoper Andrea Ranocchia.
     
    34
    Cristian Ansaldi vhazoval na pravé straně hrací plochy, jenže jeho pobídka byla hodně nepřesná a míč skončil v moci domácích obránců.
     
    35
    Samir Handanovič se musel zapojit do rozehrávky domácího Interu Milán. Doácí brankář nakopl míč na pravou stranu, jenže balón odevzdal soupeři.
     
    36
    Danilo D'Ambrosio si ostrým šlapákem vysloužil žlutou kartu.
     
    37
    Právě Danilo D'Ambrosio si zkušeně pohlídal centr hostujícího celku z pravé strany a bez problémů uklidnil rozehrávku Interu. Domácí by ale raději hráli na opačné straně.
     
    38
    Hra je přerušena! Gleison Bremer zůstává po tvrdém souboji ležet na trávníku a drží se za pravý kotník. Uvidíme, zda bude schopen nadále pokračovat.
     
    39
    Karol Linetty spěchal s míčem u nohy na polovinu soupeře, jenže si balón předkopl daleko před sebe a už jej nedohnal na hřišti. Vhazovat bude Inter.
     
    40
    Další útočnou akci domácího Interu zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Své postavení si tentokrát nepohlídal příliš aktivní Romelu Lukaku.
     
    41
    Wilfried Stephane Singo odcentroval z levé strany na hranici pokutového úzeí, jenže k jeho pobídce se nedostal nikdo v bílém. Inter nadále brání hodně pozorně.
     
    42
    Střídání v týmu Turín FC: ze hřiště odchází Simone Verdi, přichází Federico Bonazzoli.
     
    43
    Danilo D'Ambrosio nakopl míč z vlastní poloviny na polovinu hostujícího celku, jenže ve vzdušných soubojích zatím kralují obránci Turína. Inter stále čeká na první možnost.
     
    44
    Romelu Lukaku dostal přihrávku na pravou stranu, krásně přenesl míč přes celou šíři, jenže následný centr na malé vápno nenašel adresáta.
     
    45
    Inter v samotném závěru prvního poločasu zahrával rohový kop. Krásný centr přiletěl na malé vápno, kde bez problémů zasáhl obránce Nicolas N'Koulou.
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    45+2
    Inter se v závěru nastavení ještě jednou vydal na polovinu soupeře, ale akci domácího celku zhatil nedovolený zákrok Gagliardiniho.
     
    45+2
    FC Turín právě vstřelil branku!
    Turín se v samotném závěru prvního poločasu dostává do vedení! Hosté rozjeli krásnou akci v blízkosti pokutového území. Na průnikovou přihrávku si naběhl SIMONE ZAZA a technickým obstřelem poslal hosty do vedení!
    45+2. Simone ZAZA - 0:1
     
    45+3
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce mohou být spokojenější fotbalisté hostujícího Turína. Inter se totiž během první půle nedostal prakticky k ničemu. Hosté naopak hrozili z protiútoků. Domácí obrana však dlouho působila hodně pevným dojmem. Až v závěru nastavení dokázal udeřit Simone Zaza. Do kabin se proto odchází za stavu 0:1.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Inter obstaral výkop do druhého poločasu dnešního souboje. Ani jeden z trenérů během poločasové přestávky nesáhl ke změně v sestavě.
     
    47
    Bastoni sestřelil unikajícího soupeře skluzem a vidí žlutou kartu.
     
    48
    V úvodu druhého poločasu se hraje hodně tvrdě. Na polovině hřiště byl faulován autor úvodní branky Simone Zaza, ale sudí tentokrát kartu nechal v kapsičce.
     
    49
    Hostující celek zahrával přímý kop v blízkosti pokutového území. Nadýchaný centr přiletěl na malé vápno, ale nikdo v bílém nezakončil.
     
    50
    Ashley Young dostal přihrávku na levou stranu hrací plochy a poslal přihrávku za obranu soupeře. Na jeho pobídku však nedosáhl nikdo v černomodrém.
     
    51
    Romelu Lukaku se sice dostal do dobré šance, jenže urostlého belgického hráče nakonec zastavil zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Ofsajd!
     
    52
    Achraf Hakimí se po zblokovaném centru dožadoval rohového kopu pro domácí Inter, ale asistent rozhodčího odmával odkop od hostující svatyně.
     
    53
    Ashley Young spěchal za další přihrávkou na levou stranu hrací plochy, jenže obránce k němu skvěle přistoupil a odehrál míč do bezpečí.
     
    54
    Andrea Ranocchia odkopl míč z vlastní poloviny a dotírající soupeř jej sestřelil šlapákem. Domácí Inter tak může rozjet další útočnou akci.
     
    55
    Romelu Lukaku si řekl o přihrávku do nohy, jenže Alexis Sánchez mu adresoval pobídku do běhu. Domácí si dnes v ofenzivě vůbec nerozumí.
     
    56
    Za další pobídkou do pokutového území se tlačil Ashley Young, který byl skvěle tísněn obránce a nedostal se ke střele. Turín bude rozehrávat.
     
    57
    Achraf Hakimí operoval s míčem na pravé straně a dostal se k odcentrování do šestnáctky. S jeho pobídkou si hravě poradila obrana Turína.
     
    58
    Cristian Ansaldi se skvěle vrátil do pokutového území a před dobíhajícím Sánchezem odehrál míč hlavou ven z velkého vápna.
     
    59
    Salvatore Sirigu vyrazil ven z branky a zapojil se do rozehrávky hostujícího celku. Jeho rozehrávka mířila na pravou stranu, kde byl Wilfried Stephane Singo.
     
    60
    Je za námi hodin dnešního souboje a hostující Turín si stále drží těsný náskok. Ofenziva favorizovaného Interu se navíc nedostává do šancí.
     
    61
    Pozor! Rozhodčí se ještě vrací k souboji před brankou Interu. Uvidíme, zda se hosté nedočkají pokutového kopu!
     
    61
    Dočkají! Wilfried Stephane Singo byl skutečně faulován a Turín může navýšit vedení!
     
    62
    Ashley Young navíc vidí žlutou kartu.
     
    63
    FC Turín právě vstřelil branku!
    Hostující celek navyšuje své vedení! K exekuci pokutového kopu se postavil CRISTIAN ANSALDI, který míč tvrdě napálil pod břevno!
    63. Cristian ANSALDI - 0:2
     
    65
    Inter Milán právě vstřelil branku!
    Domácí Inter Milán se bleskově dočkal snížení! Lukaku nejprve trefil břevno, jenže poté se před hostující brankou strhl velký závar ALEXIS SÁNCHEZ dopravil míč do sítě!
    65. Alexis SÁNCHEZ - 1:2
     
    66
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Roberto Gagliardini, přichází Lautaro Martínez.
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Danilo D'Ambrosio, přichází Milan Škriniar.
     
    67
    Mohlo být hodně rychle vyrovnáno! Lukaku střílel technicky zpoza velkého vápna a jeho krásnou střelu zastavila až levá tyč!
     
    68
    Inter Milán právě vstřelil branku!
    Tentokrát už se Inter dočkal! Fantastický vzestup domácího celku! Young skvěle ustál situaci v pokutovém území, kde si udělal prostor, poslal míč před prázdnou branku a ROMELU LUKAKU s přehledem zakončil!
    68. Romelu LUKAKU - 2:2
     
    70
    Do konce dnešního souboje zbývá posledních dvacet minut a domácí Inter je teď mnohem aktivnější. Hráči Interu jsou nabuzení bleskovým vyrovnáním.
     
    71
    Wilfried Stephane Singo sestřelil unikajícího Younga a vidí žlutou kartu.
     
    72
    Inter nyní opravdu tlačí! Domácí celek zahrával přímý kop v blízkosti pokutového území. Na krásný centr si naskočil Andrea Ranocchia, jenže hlavou minul branku!
     
    73
    Wilfried Stephane Singo dlouho zdržoval rozehrávku na pravé straně hrací plochy. Hostující fotbalista nakonec poslal přihrávku za obranu, jenže nenašel spoluhráče.
     
    74
    Wilfried Stephane Singo dostal přihrávku na pravou stranu a krásnou zasekávačkou se zbavil napadajícího Sáncheze. Hosté mohou po delší době uklidnit hru.
     
    75
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Andrea Ranocchia, přichází Stefan de Vrij.
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Ashley Young, přichází Ivan Perišić.
     
    76
    Lautaro Martínez dostal přihrávku na hranici pokutového území, jenže se nesetkal s podporou svých spoluhráčů a musel míč sklepnout na pravou stranu.
     
    77
    Milan Škriniar nakopl míč na levé křídlo, nicméně hostující obránce Lyanco si s jeho pobídkou hravě poradil a odehrál míč hlavou do bezpečí.
     
    78
    Lukaku se v blízkosti velkého vápna dostal k odraženému íči, poslal přihrávku na Martíneze, jenže ten se rozběhl špatným směrem.
     
    79
    Ivan Perišić dostal přihrávku na levou stranu, odkud hledal Lukakua, jenže urostlý belgický útočník si v souboji s obráncem pomohl faulem.
     
    80
    Wilfried Stephane Singo s vypětím všech sil udržel míč na hrací ploše, dostal se na hranici velkého vápna, ale přízemním centrem neoslovil spoluhráče.
     
    81
    Alexis Sánchez udržel míč v blízkosti velkého vápna a přenesl hru na pravé křídlo. Následný centr však zastavil pozorný obránce v bílém dresu.
     
    82
    Domácí chtěli pokutový kop, ale rozhodčí se na pokyn asistenta rozhodl odpískat ofsajd. Tlak Interu Milán v posledních minutách sílí.
     
    83
    Tak pozor! I tuto situaci nakonec zkoumá VAR.
    83. Nedovolený zákrok v pokutové území
     
    84
    Nakonec je to penalta pro domácí Inter!
     
    85
    Inter Milán právě vstřelil branku!
    Inter otáčí vývoj dnešního souboje! K exekuci pokutového kopu se postavil ROMELU LUKAKU a přízemní střelou levačkou poslal domácí celek do vedení!
    85. Romelu LUKAKU - 3:2
     
    87
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Alexis Sánchez, přichází Radja Nainggolan.
     
    88
    Hostům už moc času na vyrovnání nezbývá. Hráči Turína se sice tlačí do pokutového území, ale obrana Interu teď působí doslova neprostupně.
     
    89
    Další rychlou akci Interu táhl Romelu Lukaku, který ještě rozehrál na levou stranu, kde přišel nedovolený zákrok jednoho z hostujících hráčů.
     
    90
    Inter Milán právě vstřelil branku!
    Inter přidává ještě čtvrtou branku! Domácí celek se dostal do rychlého protiútoku. Romelu Lukaku narýsoval parádní centr do šestnáctky a LAUTARO MARTÍNEZ už měl snadnou práci!
    90. Lautaro MARTÍNEZ - 4:2
     
    90+1
    Nastavuje se pět minut!
     
    90+2
    Lukaku si v hlavičkovém souboji na polovině hřiště pomohl nedovoleným zákrokem, což neuniklo zraku hlavního rozhodčího. Turín bude rozehrávat.
     
    90+3
    Hosté zahrávali přímý kop v blízkosti pokutového území. Centr z levé strany přiletěl na malé vápno, ale Handanovič míč i přes problémy udržel v rukavicích.
     
    90+4
    Střídání v týmu Turín FC: ze hřiště odchází Simone Zaza, přichází Vincenzo Millico.
     
    90+5
    Samir Handanovič si poradil i se zakončením po rohovém kopu a chytře stáhl míč do rukavic. Vypadá to, že Inter už dohraje dnešní duel bez větších problémů.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Inter Milán nakonec zvládl hodně těžký duel s Turínem a vítězí 4:2. Dlouho na tom ale byli lépe hosté. Inter se totiž během první půle nedostal prakticky k ničemu. Hosté naopak hrozili z protiútoků. Domácí obrana však dlouho působila hodně pevným dojmem. Až v závěru nastavení dokázal udeřit Simone Zaza. Po změně stran navíc po faulu Younga kopali hosté penaltu, kterou proměnil Cristian Ansaldi. Inter to ale nabudilo a Alexis Sánchez bleskově snížil. Na jeho zásah bleskově navázal Romelu Lukaku a začínalo se nanovo. Rozhodující moment přišel v 83. minutě, kdy sudí odpískal penaltu pro Inter. Tu s přehledem proměnil Romelu Lukaku. Belgický snajpr navíc přidal i asistenci na branku Lautara Martíneze.
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 2:5. Rohy: 1:1. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 20:14.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (17:00:44)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 65. Alexis Sánchez, 68. R. Lukaku (Young), 85. R. Lukaku (pen.), 90. Lautaro Martínez (R. Lukaku) – 45+2. Zaza (Meïté), 63. Ansaldi (pen.)

    Karty:   36. D'Ambrosio (INM), 47. Bastoni (INM), 62. Young (INM) – 32. Verdi (TUI), 71. Singo (TUI)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 2:5. Rohy: 1:1. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 20:14.
    Inter Milán: Handanovič (C) – D'Ambrosio (66. Škriniar), Ranocchia (75. de Vrij), Bastoni – Hakimí, Barella, Gagliardini (66. Lautaro Martínez), Arturo Vidal, Young (75. Perišić) – R. Lukaku, Alexis Sánchez (87. Nainggolan).
    Náhradníci: I. Radu, F. Stanković – Darmian, de Vrij, Eriksen, Lautaro Martínez, Moretti, Nainggolan, Perišić, Škriniar, Vezzoni.

    Turín FC: Sirigu – Lyanco, N'Koulou, Bremer – Singo, Meïté, Rincón, Linetty, Ansaldi – Verdi (42. Bonazzoli), Zaza (C) (90+4. Millico).
    Náhradníci: V. Milinković-Savić, Rosati – Bonazzoli, Buongiorno, Edera, Izzo, Millico, Murru, Ricardo Rodríguez, Belotti, Segre.

    Rozhodčí: La Penna – Cecconi, di Vuolo
    thejrc.org