Fiorentina – Benevento 0:1 (kon.) | AS Řím – Parma 3:0 (kon.) | Inter – Turín 4:2 (kon.)
Sampdoria – Bologna 1:2 (kon.) | Hellas Verona – Sassuolo 0:2 (kon.) | Udinese – Janov 1:0 (kon.)
Neapol – AC Milán 1:3 (kon.)
konec
Udinese Calcio
1:0 (1:0)
Janov CFC
Neděle 22.11.2020, 18:00Italská Serie A • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný večer! (20:00:31)
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 3:4. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 16:15.
     
    Je konec! Domácí Udinese nakonec poráží Janov 1:0 a slaví důležité tři body. Domácí celek dokázal udeřit z jediné šance první půle, po které se prosadil Rodrigo de Paul. Ani po změně stran se obrat hry moc nezměnil. Chvíli před koncem mohl de Paul přidat druhou branku, ale z přímého kopu trefil břevno. V závěru hosté dostali míč do sítě, ale branka nakonec nemohla platit pro ofsajd. Situaci navíc neunesl brankář Mattia Perin, který dokonce viděl červenou kartu.
     
    90+9
    Konec zápasu.
     
    90+8
    Do branky Janova se tak v závěru postaví Edoardo Goldaniga. Hodně kuriózní situace!
     
    90+7
    Hosté už jsou hodně frustrovaní! Brankář Perin fauloval a je vyloučen!
    90+5. Neuznaná branka hostů
     
    90+5
    Tak pozor! Branka Janova nakonec neplatí! Rozhodčí po poradě s kolegou u videa našel přestupek!
     
    90+5
    Scamacca ještě vidí žlutou kartu za sundaný dres.
     
    90+4
    Rodrigo Becao zasáhl na hranici velkého vápna a před dotírajícím soupeřem doslova odpálil míč mimo nebezpečný prostor. Hosté už nemají moc času.
     
    90+3
    Mattia Perin nakopl míč na polovinu soupeře, jenže nikdo v červeném dresu se nedostal k balónu. Obrana domácího Udinese hraje na jedničku s hvězdičkou.
     
    90+2
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Roberto Pereyra, přichází Jean-Victor Makengo.
     
    90+1
    Nastavuje se pět minut!
     
    90
    Střídání v týmu Janov CFC: ze hřiště odchází Andrea Masiello, přichází Mattia Destro.
     
    89
    Ani rohový kop neznamenal pro hostující branku zvýšený stupeň nebezpečí. Brankář Mattia Perin vyrazil mezi hlavičkáře a schoval míč do rukavic.
     
    88
    Rodrigo de Paul pro změnu zakončil z úctyhodné vzdálenosti, ale i v tomto případě přišel blok. Domácí celek tak bude zahrávat alespoň roh.
     
    87
    Gianluca Scamacca dostal přihrávku do blízkosti pokutového území, skvěle si míč přehodil na pravačku, ale jeho ránu zastavil hrudník obránce.
     
    86
    Stefano Okaka dostal přihrávku na levou stranu, jenže se unáhlil s rozehrávkou a odevzdal míč soupeři. Udinese se však drží daleko od branky.
     
    85
    Udinese zahrávalo přímý kop ze skvělé pozice. Rozehrávky se ujal střelec de Paul, ale jeho parádní zakončení jen orazítkovalo břevno!
     
    84
    Kevin Lasagna byl faulován v blízkosti pokutového území a získal pro domácí celek přímý kop z fantastické pozice.
     
    83
    Gianluca Scamacca dostal přihrávku na levou stranu, odkud odcentroval na přední tyč, jenže obrana Udinese se vrátila v pravou chvíli.
     
    82
    Střídání v týmu Janov CFC: ze hřiště odchází Luca Pellegrini, přichází Vittorio Parigini.
     
    81
    Mattia Perin se ujal rozehrávky hostů. Jeho nákop si našel Gianluca Scamacca, ale hrudí sklepl míč jen do prostoru, kde byli soupeři.
     
    80
    Po další kombinaci na hranici velkého vápna se do zakončení hnal Lasagna, ale jeho pokus z ostrého úhlu nemohl brankáře Janova vyplašit.
     
    79
    Rodrigo de Paul odcentroval z pravé strany do pokutového území, kam spěchal právě Okaka, ale obrana Janova si s pobídkou hravě poradila.
     
    78
    Juan Musso nakopl míč na polovinu hřiště, kde do hlavičkového souboje vlétl Okaka, který nedokázal přetlačit obránce v červeném dresu.
     
    77
    Gianluca Scamacca přetlačil svého strážce v pokutovém území a dostal se do zakončení. Jeho rána z otočky však minula domácí svatyni o pořádný kus.
     
    76
    Žlutou kartu dostává Juan Musso (Udinese Calcio).
     
    75
    Stefano Okaka se po levém křídle vřítil do pokutového území, kde neustál souboj s obráncem a poroučel se k zemi. Sudí posoudil dění na hřišti jako dovolené.
     
    74
    Gianluca Scamacca se na hranici velkého vápna dostal k odraženému míči, jenže jeho dělovka skončila na hrudi prvního obránce soupeře.
     
    73
    Mattia Perin se zapojil do rozehrávky hostujícího celku. Nákop hostujícího brnkáře směřoval na Leragera, který byl dobře bráněný.
     
    72
    Janov zahrával rohový kop. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, kde bez problémů zasáhl Nuytinck. Hosté však nadále zůstanou u míče.
     
    71
    Edoardo Goldaniga poslal z pravé strany nákop na hranici velkého vápna, ale obrana Udinese byla znovu pozorná a bez problémů odehrála míč do bezpečí.
     
    70
    Bram Nuytinck zatím hraje skvělé utkání. Domácí obránce uspěl v souboji na polovině hřiště a hlavou srazil míč na levou stranu hřiště.
     
    69
    Střídání v týmu Janov CFC: ze hřiště odchází Stefano Sturaro, přichází Miha Zajc.
    Střídání v týmu Janov CFC: ze hřiště odchází Goran Pandev, přichází Eldor Šomurodov.
     
    68
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Tolgay Arslan, přichází Rolando Mandragora.
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Ignacio Pussetto, přichází Kevin Lasagna.
     
    67
    Tolgay Arslan znovu fauloval na polovině hřiště. Domácí záložník by si na podobné zákroky měl dávat pozor.
     
    65
    Žlutou kartu dostává Tolgay Arslan (Udinese Calcio).
     
    65
    Exekuce přímého kopu se ujal Rodrigo de Paul, který zvolil technické zakončení kolem zdi, ale brankář Mattia Perin si jeho pokus pohlídal.
     
    64
    Žlutou kartu dostává Milan Badelj (Janov CFC).
     
    63
    Bram Nuytinck dostal přihrávku na levou stranu, odkud nártem odcentroval do šestnáctky, jenže nenašel nikoho ze svých spoluhráčů.
     
    62
    Rodrigo de Paul vypomohl spoluhráčům z obrany v souboji na hranici velkého vápna. Autor dosud jediné branky míč získal a odkopl do bezpečí.
     
    61
    Stefano Okaka přišel o míč na polovině hřiště a Janov se ihned vydal do protiútoku. Akce hostujícího celku skončila nepřesnou přihrávkou.
     
    60
    Je za námi hodina hry a domácí celek si stále drží těsné vedení. Janov je po změně stran o něco aktivnější, ale nedostává se do zakončení.
     
    58
    Goran Pandev si naběhl na přihrávku do nohy, chtěl se otočit kolem svého strážce, ale obrana Udinese ustála i tuto situaci. Janov stále čeká na první šanci.
     
    57
    Stefano Okaka dostal další přihrávku na levou stranu, nicméně nikdo v černobílém dresu jeho akci nepodpořil. Udinese tak musí pokračovat v obraně.
     
    56
    Mattia Perin nakopl míč na polovinu hřiště, nicméně nenašel nikoho ze svých spoluhráčů. Fotbalisté Udinese zatím brání s velkým přehledem.
     
    55
    Marvin Zeegelaar zboural v hlavičkovém souboji Scamaccu přímo před očima hlavního rozhodčího, který odpískal nedovolený zákrok.
     
    54
    Rodrigo de Paul upadl v souboji v blízkosti pokutového území, ale podle rozhočího faulován nebyl. Domácí přesto zůstávají na míči.
     
    53
    Lukas Lerager měl moře volného prostoru na levé straně hřiště, jenže místo individuálního průniku si pomohl zpětnou přihrávkou.
     
    52
    Rodrigo de Paul uspěl v hlavičkovém souboji na polovině hřiště, ale hlavou posunul míč jen do prostoru, kde byli hosté.
     
    51
    Stefano Okaka dostal přihrávku na hranici velkého vápna, jenže přiklepl míč jen do prostoru, kde byli hráči v červených dresech.
     
    50
    Rodrigo de Paul zastavil rodící se akci soupeře doslova zápasnickým chvate, ale rozhodčí jeho zákrok neocenil žlutou kartou.
     
    49
    Paolo Ghiglione si udělal prostor v blízkosti velkého vápna a vyslal vysoký centr. Pro jeho nepovedenou pobídku si však došel brankář Juan Musso.
     
    48
    Juan Musso poslal prudkou přihrávku na levou stranu, kde byl Okaka, který potáhl míč na polovinu soupeře, ale zadáci v červeném se rychle vrátili.
     
    47
    Marvin Zeegelaar dostal prostor na levé straně, kde ustál souboj s obráncem, ale následným centrem odevzdal míč hráčům Janova.
     
    46
    Střídání v týmu Janov CFC: ze hřiště odchází Davide Biraschi, přichází Edoardo Goldaniga.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali hodně opatrný duel. Ani jeden z týmů se prakticky nedostával do zakončení. Domácí celek dokázal udeřit z jediné šance první půle, po které se prosadil Rodrigo de Paul. Do kabin se proto odchází za stavu 1:0.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45
    Janov zahrával rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na přední tyč, kde byl Goran Pandev, nicméně jeho pokus zablokoval hned první obránce.
     
    44
    Stefano Okaka reklomoval faul na svou osobu, ale rozhodčí mu dal jasným gestem najevo, že pískat se v tomto případě nebude. Dopředu mohou vyrazit hosté.
     
    43
    Juan Musso se musel zapojit do rozehrávky domácího celku. Brankář Udinese si došel pro centr z levé strany, schoval míč do rukavic a otočil hru.
     
    42
    Tolgay Arslan diriguje rozehrávku Udinese na vlastní polovině. Domácí záložník hledal de Paula, který byl tentokrát důrazně bráněn.
     
    41
    Tolgay Arslan táhl rychlý protiútok domácího celku. Do velkého vápna následně přiletěl centr z pravé strany, ale Mattia Perin si došel pro míč.
     
    40
    Andrea Masiello si na levé straně krásně pokryl míč tělem a byl faulován napadajícím de Paulem. Janov může rozjet další akci.
     
    39
    Goran Pandev si v pokutovém území naskočil na centr z levé strany, jenže balón jen lehce líznul a daroval Mussovi hodně snadný zákrok.
     
    38
    De Paul je vstřelenou brankou hodně nabuzený a znovu se hnal do útoku. Jeho průniková přihrávka mezi obránce byla příliš prudká.
     
    37
    Hosté se ihned vydali na polovinu domácího celku se snahou o rychlou odpověď. Nikdo v červeném dresu Janova si na zakončení netroufl.
    35. Rodrigo de Paul - 1:0
     
    35
    Udinese právě vstřelilo branku!
    Domácí celek se dostává do vedení! Udinese dokázalo udeřit prakticky z první šance dnešního souboje. RODRIGO DE PAUL dostal přihrávku na hranici velkého vápna a krásnou střelou uklidil míč k tyči!
     
    34
    Janov vhazoval v blízkosti vlastní šestnáctky. Hosté se po delší době dokázali vymanit ze sílícího tlaku domácího Udinese.
     
    33
    Rodrigo de Paul tentokrát napřáhl ke střele z úctyhodné vzdálenosti, jenže jeho pokus nabral hodně velkou výšku a skončil vysoko nad břevnem.
     
    32
    Andrea Masiello doslova zápasnickým chvatem zastavil rozběhnutého de Paula. Domácí celek může pokračovat v kombinaci na polovině soupeře.
     
    31
    Žlutou kartu dostává Andrea Masiello (Janov CFC).
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme typický zápas týmů ze spodních pater tabulky. Stále čekáme na první šanci.
     
    29
    Stefano Okaka táhl akci domácího celku po levém křídle, jenže si míč posunul daleko před sebe a už jej nedohnal před obráncem.
     
    28
    Gianluca Scamacca vyslal prudkou přihrávku mezi obránce Janova, jenže jeho pobídka byla hodně prudká a skončila až u brankáře.
     
    27
    Janov zahrával rohový kop. Centrovaný míč tentokrát přiletěl na malé vápno, kam vyrazil brankář Musso, který míč ukryl do rukavic.
     
    26
    Davide Biraschi dostal parádní pas na pravou stranu, přenechal míč Badeljovi, který napřáhl ke střele z úctyhodné vzdálenosti, ale jeho pokus skončil nad břevnem.
     
    25
    Luca Pellegrini kouzlil s míčem u nohy na levé straně hrací plochy, nicméně jeho kličky vyústily v nepřesnou přihrávkou na hranici velkého vápna.
     
    24
    Stefano Sturaro prošel s míčem u nohy do blízkosti pokutového území, kde se u něj zjevil obránce domácího celku, který mu zamezil v zakončení.
     
    23
    Janov pro změnu zahrával přímý kop v blízkosti pokutového území. Jeho exekuce se ujal Pandev, který našel Leragera, jehož hlavička byla hodně nepřesná.
     
    22
    Ani Janov nedokázal udeřit z rohového kopu. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, kde bez problémů zasáhl domácí brankář.
     
    21
    Gianluca Scamacca se v pokutovém území tlačil za centrem z pravé strany hrací plochy, ale domácí obránce Rodrigo Becao před ním přizvedl míč hlavou.
     
    20
    Udinese nedokázalo udeřit ani po rohovém kopu. Centr přiletěl na přední tyč, kde hlavičkoval Ignacio Pussetto, ale jeho pokus nemířil mezi tři tyče.
     
    19
    Domácí si vypracovali první náznak zajímavé šance. Centr z pravé strany poslal do pokutového území Stefano Okaka, ale hostující obránce na poslední chvíli srazil míč na roh.
     
    18
    Rodrigo Becao se skvěle vrátil do vlastní šestnáctky, kde byl faulován napadajícím soupeřem. Domácí celek tak bude rozehrávat.
     
    17
    Pussetto je v posledních minutách prakticky u všeho. Domácí fotbalista byl tentokrát faulován a potřebuje ošetření bolestivého šrámu mimo hrací plochu.
     
    16
    Ignacio Pussetto fauloval už potřetí během pěti minut. Domácí útočník by si měl na své zákroky dávat pozor. Příště už by to mohlo být za kartu.
     
    15
    Stefano Okaka si došel pro přihrávku na polovinu hrací plochy. Domácí fotbalista poté přenesl hru na levou stranu, ale Udinese se až k centru nedostalo.
     
    14
    Ignacio Pussetto je v posledních minutách hodně namotivovaný. Domácí útočník znovu fauloval v pokutovém území soupeře. Janov bude rozehrávat.
     
    13
    Davide Biraschi ustál souboj na pravé straně hrací plochy a dostal se až do pokutového území. Tam však podklouzl a už nestačil přesně zakončit.
     
    12
    Ignacio Pussetto bojoval o míč tak houževnatě, až se na hranici velkého vápna dopustil útočného faulu. Sudí měl souboj přímo před očima a odpískal faul.
     
    11
    Milan Badelj odcentroval z pravé strany do pokutového území, jenže jeho pobídka skončila na hlavě prvního obránce v dresu domácího Udinese.
     
    10
    Luca Pellegrini si dal pozor na dotírajícího soupeře a chytrým odkopem dokonce vybojoval vhazování pro hostující Janov.
     
    9
    Stefano Okaka si v pokutovém území brousil zuby na centr z pravé strany hrací plochy, jenže měl k míči o kus dále než obránce, který stačil zasáhnout.
     
    8
    Mattia Bani se ujal rozehrávky Janova na polovině hrací plochy. Jeho následná průniková přihrávka byla příliš prudká a nenašla adresáta.
     
    7
    Udinese se usadilo na polovině Janova, jenže domácí celek kombinuje daleko od pokutového území soupeře. Hráči v červeném brání v pevném bloku.
     
    6
    Gianluca Scamacca se znovu hnal za přihrávkou na polovinu soupeře, jenže Bram Nuytinck byl v souboji důraznější a stačil míč odkopnout.
     
    5
    Domácí Udinese zahrávalo rohový kop. Jeho exekuce se ujal Rodrigo de Paul, jehož centr z malého vápna odehrál do bezpečí zadák Janova.
     
    4
    Tolgay Arslan uspěl v hlavičkovém souboji na polovině hřiště, jenže od jeho hlavy se míč odrazil do prostoru, kde nebyl nikdo z domácích.
     
    3
    Goran Pandev skvěle napadal rozehrávku soupeře, jenže podle rozhodčího si při střetu s Nuytinckem počínal nedovoleným způsobem.
     
    2
    Gianluca Scamacca dostal přihrávku na levou stranu hrací plochy, krásně se zbavil obránce, nicméně jeho zpětná pobídka byla hodně nepřesná.
     
    1
    Janov obstaral výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Hosté se ihned vydali do útoku, ale vysoký nákop skončil jen v prostoru, kde kralovali domácí zadáci.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už jsou na hřišti. Domácí budou hrát v černobílém, zatímco Janov oblékne modročervenou sadu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Udinese Calcio: Musso – Becao, Nuytinck, Samir – Stryger Larsen, de Paul, Arslan, Pereyra, Zeegelaar – Pussetto, Okaka.
    Náhradníci: Gasparini, Scuffet – Forestieri, De Maio, Lasagna, Makengo, Mandragora, Nestorovski, Molina, Ouwejan, Palumbo, ter Avest.

    Janov CFC: Perin – Biraschi, Bani, A. Masiello, Ghiglione – Lerager, Badelj, Sturaro – Pandev, Pellegrini – Scamacca.
    Náhradníci: Marchetti, Paleari – Behrami, Czyborra, Destro, Goldaniga, Melegoni, Parigini, Radovanović, Zajc, Šomurodov.

    Rozhodčí: Calvarese – Costanzo, Fiore.
     
    Udinese Calcio

    Domácí Udinese je na tom ještě o něco hůře. Domácí celek v sedmi duelech totiž získal jen čtyři body a drží se na předposlední pozici dva body před posledním Crotonem. Udinese však v posledních dvou duelech hrálo solidně. Nejprve doma smolně prohrálo 1:2 s AC Milán. V posledním duelu pak remizovalo bez branek se Sassuolem.
     
    Janov CFC

    Hostující Janov zatím nemůže být s letošním ročníkem Serie A spokojený. Hosté zatím sehráli sedm zápasů, ve kterých vybojovali jen pět bodů a zatím jsou na osmnácté pozici. Na poslední Crotone má Janov k dobru jen tři body. V posledním duelu na domácí půdě prohrál Janov 1:3 s AS Řím.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Serie A mezi Udinese Calcio a Janovem. Výkop je stanoven na 18 hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 35. de Paul (Pereyra)

    Karty:   65. Arslan (UDI), 76. Musso (UDI) – 31. A. Masiello (JAN), 64. Badelj (JAN), 90+5. Scamacca (JAN)   90+7. Perin (JAN)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 3:4. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 16:15.
    Udinese Calcio: Musso – Becao, Nuytinck, Samir – Stryger Larsen, de Paul, Arslan (68. Mandragora), Pereyra (90+2. Makengo), Zeegelaar – Pussetto (68. Lasagna), Okaka.
    Náhradníci: Gasparini, Scuffet – Forestieri, De Maio, Lasagna, Makengo, Mandragora, Nestorovski, Molina, Ouwejan, Palumbo, ter Avest.

    Janov CFC: Perin – Biraschi (46. Goldaniga), Bani, A. Masiello (90. Destro), Ghiglione – Lerager, Badelj, Sturaro (69. Zajc) – Pandev (69. Šomurodov), Pellegrini (82. Parigini) – Scamacca.
    Náhradníci: Marchetti, Paleari – Behrami, Czyborra, Destro, Goldaniga, Melegoni, Parigini, Radovanović, Zajc, Šomurodov.

    Rozhodčí: Calvarese – Costanzo, Fiore
    thejrc.org