Mauricio Rua - Paul Craig Vítěz: Craig (kon.) | Katlyn Chookagianová - Cynthia Calvillová Vítěz: Chookagianová (kon.)
Mike Perry - Tim Means Vítěz: Means (kon.) | Valentina Ševčenková - Jennifer Maiaová Vítěz: Ševčenková (kon.)
Deiveson Figueiredo - Alex Perez Vítěz: Figueiredo (kon.)
konec
Deiveson Figueiredo - Alex Perez

Vítěz: Figueiredo

Neděle 22.11.2020, 07:05 • UFC Apex, Las Vegas • UFC
Předzápasové kurzy
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (07:13:11)
     
    Vítěz: Deiveson Figueiredo (submise – gilotina)
     
    Velmi svižná záležitost na konci hlavní karty. Figueiredo s Perezem nastoupili do klece jako motorové myši, druhému jmenovanému se pak podařilo zachytit nohu soupeře. Jenže při přechodu do takedownu Figueiredo z nesmyslné pozice zaútočil na heel-look. I když techniku nezvládl, v aktivitě pokračoval, záhy přešel do škrcení gilotinou a to už nepustil, dokud Perez neodklepal. Parádní zápas má nakonec jasnou výslednici, Brazilec setrvává šampionem nejlehčí mužské váhové divize v UFC.
     
    01:57
    Konec zápasu
     
    01:57
    Po nevydařeném heel-hooku šel Figueiredo při první šanci na gilotinu. Přestože se mu jí nepovedlo stisknout příliš pevně, Perez zazmatkoval, snažil se vstávat a tak šampión mohl dotáhnout své škrcení k úspěchu. Figueiredo setrvává šampionem muší divize, oba borci si okamžitě vyjádřili velký respekt.
     
    01:44
    Z nepříjemné pozice zkusil Figueiredo chytit heel-hook! Nepovedlo se mu ale dotáhnout tuto techniku.
     
    01:13
    Možná se nám chystá přestřelka v postoji. Perez vrací kop, pak ale zachytává nohu a chce takedown.
     
    00:51
    Další roundkick vrátil Perez dvojicí dobrých úderů. Oba muži si těžiště udržují hodně nízko.
     
    00:22
    Prvních 20 vteřin zůstalo bez úderu, pak Figueiredo vystřihl krásný roundkick, který ale Perez zachytil do bloku.
     
    00:01
    Začátek 1. kola
     
    Čeká nás závěrečný duel dnešního galavečera UFC. Oba muži si slibují předčasné ukončení zápasu a my můžeme sledovat, komu se podaří predikce vyplnit. Favoritem je šampion Deiveson Figueiredo, který má na muší váhu perfektní bilanci devíti KO/TKO. Alex Perez představuje náhradníka za Codyho Garbrandta, o to více však může překvapit. V kariéře už zvládl třeba knockout lowkickem.
     
    Krásné nedělní ráno. Vítáme vás u on-line přenosu z nejprestižnější bojové organizace současnosti – UFC. I dnešních pět zápasů na hlavní kartě přinese zajímavou podívanou, a to včetně dvou ženských duelů. Jako první se v oktagonu představí Mauricio Rua a Paul Craig, tedy dva matadoři, kteří ve vzájemném souboji hájí účast v první patnáctce žebříčku polotěžké váhy. Následuje ženský duel v muší divizi, kdy se mezi zájemkyně o titul bude významně hlásit druhá žena rankingu Katlyn Chookagianová , nebo čtvrtá v pořadí Cynthia Calvillová. Také mužský welter bude mít na kartě své zastoupení. Nezkrotný Mike Perry, jehož zápasy vždycky vzbudí vysokou pozornost diváků, se podívá do očí šestatřicetiletého matadora Tima Meanse.

    Hlavní předzápas tentokrát obstarají ženy. Valentina Ševčenková bude znovu hájit svůj titulový pás z muší kategorie, v tomto případě proti trojce váhy Jennifer Maiaové.

    V posledním měření večera, respektive rána se do klece společně zavřou Deiveson Figueiredo, jenž prohrál jediný ze svých 20 profesionálních zápasů, a Alex Perez. Ten je se svými 29 boji ještě krapet zkušenější a momentálně sídlí na čtvrté příčce muší divize. Hlavní karta by měla odstartovat úderem čtvrté hodiny ranní, hlavní zápas by mohl při rozumném tempu přijít na řadu zhruba o dvě hodiny později.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 07:05.

    Patrik Czepiec

    Marc Goddard
    ocianews.com