Mauricio Rua - Paul Craig Vítěz: Craig (kon.) | Katlyn Chookagianová - Cynthia Calvillová Vítěz: Chookagianová (kon.)
Mike Perry - Tim Means Vítěz: Means (kon.) | Valentina Ševčenková - Jennifer Maiaová Vítěz: Ševčenková (kon.)
Deiveson Figueiredo - Alex Perez Vítěz: Figueiredo (kon.)
konec
Katlyn Chookagianová - Cynthia Calvillová

Vítěz: Chookagianová

Neděle 22.11.2020, 04:49 • UFC Apex, Las Vegas • UFC
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 04:47.
     
    KATLYN CHOOKAGIANOVÁ
    Přezdívka: Blonde Fighter
    Skóre: 14-4-0


    Bývalá vyzývatelka o titulový pás muší divize naposledy prohrála s Jessicou Andradeovou téměř přesně před měsícem. Přestože Katlyn Chookagianová zvládala převážnou část úvodního kola kontrolovat přestřelky se svou soupeřkou, v závěrečném klinči neuhlídala brutální úder na spodek a neubránila se předčasnému ukončení. Předtím se jednatřicetiletá bojovnice hned dvakrát potkala s příjmením Ševčenková. V prvním případě nestačila na dominantní Valentinu, když ve třetím kole nedokázala nadále čelit jejím tvrdým loktům a dalším úderům. Následně se však blonďaté bojovnici podařilo vyzrát na Valentininu sestru Antoninu, kterou v březnu tohoto roku udolala prostřednictvím jednomyslného rozhodnutí na body. Chookagianová se vyžívá v taktickém boji, nepouští se do divokých přestřelek a raději kontroluje duely ze vzdálenosti. Její styl není divácky tolik atraktivní, naprosto ho ale ovládá, o čemž svědčí 11 vítězství, které jí přisoudili bodoví rozhodčí.
     
    CYNTHIA CALVILLOVÁ
    Přezdívka: Žádná
    Skóre: 9-1-1


    Na opačné straně stojí Cynthia Calvillová, která je pouze o dva roky starší, nicméně v tomto duelu bude hájit roli favoritky. Calvillová doposud zápasila pouze v jedenácti zápasech, nicméně prohrála jedinkrát. Bylo tomu tak před necelými třemi lety, souboj proti Carle Esparzové nakonec skončil porážkou po limitu. Rodačka z Californie zůstává už čtyři zápasy v řadě nepřemožená, naposledy její strategicky vyspělý výkon stačil na Jessicu Eyeovou, která se do utkání nedokázala pořádně dostat. Calvillová skvěle nastupovala na takedowny, které byly její hlavní účinnou zbraní při cestě za výhrou. Přestože nedokázala nasadit škrcení, kontrolou na zemi přesvědčila všechny tři rozhodčí, aby zápas přisoudili na její stranu. Ve svém skóre už má také jednu remízu, ke které došlo na eventu s hlavním zápasem Overeem vs. Rozenstruik.
     
    Do oktagonu nyní zamíří dvě třicátnice z USA. Katlyn Chookagianová je hodně namotivovaná a směrem ke kleci doslova běží. Je zjevné, že vítězka tohoto utkání bude dnes velmi bedlivě sledovat souboj mezi Valentinou Ševčenkovou a Jennifer Maiaovou.
     
    00:01
    Začátek 1. kola
     
    00:15
    Znovu bude Chookagianová využívat svou tradiční výškovou převahu a také lepší dosah. Hned na úvod bojuje z velké vzdálenosti.
     
    00:48
    Calvillová bude zřejmě kopat, aby zvládla na svou soupeřku v pohodě dosáhnout.
     
    01:05
    Po kvalitní kombinaci přední zadní ze strany Chookagianové přišel lowkick, který Calvillová zachytila a chtěla zápas přenést na zem. Nicméně tam se zápasnice dlouho nezahřály.
     
    01:49
    Hodně pracuje s náznaky Katlyn Chookagianová. Po třech úderech naprázdno přijde jeden ostrý, takže Calvillovou dnes nečeká vůbec snadné čtení pohybu soupeřky.
     
    02:29
    Vnitřní lowkick nepřinesl velké nebezpečí, a tak se Calvillová uchýlila k takedownu. Ovšem ten soupeřka ustála a je tu znovu přestřelka.
     
    03:05
    Chookagianová se tentokrát trochu bezhlavě pustila do soupeřky. Jedna rána z její dílny dopadla, pak se ovšem musela stáhnout, protože sama nepříjemně inkasovala.
     
    03:43
    Je zjevné, že tempo diktuje Chookagianová. Tentokrát zvolila nepříjemné biče z dolních končetin. Calvillová stále čeká na dotažený strh.
     
    04:17
    Tvrdá kombinace přinesla úspěch na obou stranách. Vypadá to, že zhlédneme boj bez většího respektu.
     
    04:50
    Chookagianová si s velkým přehledem došla pro úvodní body. Po pěti minutách nevypadá ani příliš udýchaně.
     
    05:00
    Konec 1. kola
     
    00:01
    Začátek 2. kola
     
    00:15
    Calvillová se ihned snaží měnit úrovně svého zaměření. Po nápadité otočce vystřihla atraktivní kop patou na hlavu, ovšem Chookagianová se ani nezatřásla.
     
    00:55
    Kontrolování vzdálenosti ze strany Chookagianové hraje v tomto utkání první housle. Znovu se dvakrát skvěle trefila.
     
    01:28
    Calvillová by se měla prezentovat rychlejšími přískoky, jenže to je právě zbraň Chookagianové. Jedenatřicetiletá bojovnice nechce připustit komplikace.
     
    02:15
    Těsně před polovinou kola jsme na středu oktagonu, intenzita úderů i jejich počet, to vše převažuje ve prospěch Blonde Fighter.
     
    02:51
    Nejlepší úder Calvillové v tomto kole a asi i v zápase. Z předklonu vyhledala bradu, ovšem Chookagianová reaguje dalším tvrdým jabem a bere soupeřce získaný vítr z plachet velmi záhy.
     
    03:42
    Hodně tvrdý lowkick, po kterém se Calvillová úplně přetočila na druhou stranu, než do té doby postávala. Chookagianová ovšem neblázní, jde o téměř profesorský výkon.
     
    04:22
    A další lowkick, který donutil Calvillovou ke svižnému výpadu. Bohužel pro ni však zcela minula.
     
    04:44
    Parádně se Katlyn trefila. Trojice úderů v řadě se svezla po hlavě Calvillové, která toho má plné zuby.
     
    05:00
    Konec 2. kola
     
    00:01
    Začátek 3. kola
     
    00:12
    Je jasné, že Calvillová musí jít pro ukončení, pokud dnes chce vyhrát. I přesto, že na cestě vždycky nakoupí úder, musí se pouštět do přestřelek.
     
    00:42
    Je to ale Chookagianová, kdo nadále kontroluje oktagon a postavení v něm. Možná se proti unavené soupeřce pokusí i o předčasný konec.
     
    01:25
    Jeden úder Calvillové na prsa a pak i do žeber, to je ale hodně málo. Chookagianová vypadá ve stavu, kdy by podobné tečky mohla dostávat ještě deset hodin.
     
    02:12
    Dva jaby z přední ruky zafungovaly a znovu vyprovokovaly Calvillovou k tomu, aby si nenechala toto počínání líbit. Jenže to pak logicky vede v postoji k dalším chybám.
     
    02:50
    Calvillová minimálně v závěrečné rundě zvýšila pohyb a možná si chystá finální pokus o takedown. Toto kolo je zatím na body srovnané.
     
    03:17
    Nezdálo se, že by přišel přesný úder, ale Calvillová patrně podklouzla a už ležela na zemi. Jenže Chookagianová nemusí spěchat a počká si, až se její protivnice vrátí na nohy.
     
    04:02
    Poslední minutku vykopla Calvillová zajímavým jabem, ovšem ten neprošel až k bradě. Chookagianová předvádí dominantní vítězství, které je už téměř jisté.
     
    04:40
    Dobrá kombinace pomohla Calvillové ke zvýšenému tlaku a i s rotrženým nosem jedinkrát v utkání překvapila soupeřku, která se odhodlala jen k obrannému úprku. Půjde se k bodovým lístkům. Přestože Calvillová zvedá ruce, moc šancí nemá.
     
    05:00
    Konec zápasu
     
    Výsledek 30:27 a tedy výhra u všech tří rozhodčích hovoří jasnou řečí. Katlyn Chookagianová se hlásí o šanci v titulovém klání muší váhy, protože s naprostým přehledem zatočila se čtyřkou své divize. Poměrně dlouho jsme neviděli tak přesvědčivý a interesantní výkon v tříkolové přestřelce, která nebyla zakončena předčasným finišem. Chookagianové v zápase logicky pomáhal boj ze vzdálenosti, kde využila lepší fyzické parametry. Jen na hlavu poslala podle statistik bezmála 50 úderů. Navíc se úspěšně vyhnula všem pokusům o takedown v prvním kole a Calvillová již neměla v dalším průběhu sílu se o strhy pokoušet znovu. Přestože v závěru trefila jeden dramatický úder, připisuje si zcela jasnou porážku. Blonde Fighter se po prohře s Andradeovou vrací do zelených hodnot.
     
    Vítězka: Katlyn Chookagianová (na body – jednomyslně)
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost a sledujte s námi i další zápasy na dnešní hlavní kartě UFC. (05:11:58)

    Patrik Czepiec

    Mark Smith
    thejrc.org