FK Krasnodar – Sevilla 1:2 (kon.) | Rennes – Chelsea 1:2 (kon.) | Lazio – Zenit 3:1 (kon.)
Dortmund – Club Brugge 3:0 (kon.) | Dynamo Kyjev – Barcelona 0:4 (kon.) | Juventus – Ferencváros 2:1 (kon.)
Manchester Utd. – Başakşehir 4:1 (kon.) | PSG – RB Lipsko 1:0 (kon.)
konec
S. S. Lazio
3:1 (2:1)
FK Zenit Petrohrad
Úterý 24.11.2020, 21:00 • Stadio Olimpico, Řím • Liga mistrů • Skupina F
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že S.S. Lazio Řím doma porazilo Zenit Petrohrad 3:1 a dělá tak důležitý krok směrem k postupu do jarní části milionářské soutěže, se s Vámi loučí a hezký den přeje Tomáš Lysý. (23:01:42)
    Radost domácích je pochopitelná, po dvaceti letech jsou blízko k postupu do jarní fáze Ligy mistrů
     
    Ve skupině F jsou tak karty rozdány naprosto jasně. Dortmund dnes porazil Bruggy 3:0 a vede s devíti body. O bod zpět je Lazio Řím. Dvě kola před koncem ztrácí třetí Bruggy na druhé postupové místo čtyři body, ale drží třetí pozici znamenající přesun do Evropské Ligy. Poslední jednobodový Zenit už na druhé místo myslet nemůže, ale bude se ještě snažit o atak třetího místa. A v příštím kole uvidíme přímý souboj o tuto pozici, neboť Petrohrad jede právě na hřiště Brugg.
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 3-1
    Střely na branku: 7-5
    Zásahy gólmanů: 4-4
    Střely mimo: 2-5
    Zblokované střely: 3-2
    Rohy: 6-2
    Ofsajdy: 2-0
    Držení míče: 47% – 53%
    Přihrávky: 405-459
    Fauly: 7-13
    Žluté karty: 1-3
    Červené karty: 0-0.
     
    Domácí tým zaslouženě bere tři body. Lazio bylo v prvním poločasu přece jen lepším týmem a díky dvěma střelám zpoza vápna vedlo. Již ve třetí minutě vystřelil nechytatelně do šibenice Ciro Immobile a protože hosté si i v dalším průběhu první půlky nedali záležet na dostupování hráčů soupeře, vypálil ve 22. minutě z pětatřiceti metrů Marco Parolo a trefil se přesně k tyči. O tři minuty později zaznamenali hosté jediný úspěch dnešního mače, když Arťom Dzjuba zkrotil na prsou míč a halfvolejem nedal Reinovi šanci. V závěru prvního poločasu navíc ještě Keržakov v brance Zenitu skvěle vychytal Lazzariho.

    Ve druhé půlce měli hosté dobrou možnost v podobě přímého volného kopu Lovrena z dobré pozice, jenž ho však trestuhodně zahodil. A defacto z protiútoku sejmul Barrios ve vápně Immobileho a Lazio mělo výhodu penalty. K ní se postavil sám faulovaný Ciro Immobile a byť Keržakov vystihl směr střely, ta byla dostatečně prudká – 3:1. Ačkoliv se Zenti ještě snažil s výsledkem něco udělat, jeho tlak po zbývajících pětatřicet minut od penalty byl spíše platonický a bez vážnějších šancí. Reina se tak zapotil jen při střele Druissiho zpoza hráče.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Utkání se už jen dohrává. Hostům včetně trenéra Sergeje Semaka je jasné, že budou ve skupině F bojovat pouze o třetí místo a přesun do Evropské ligy. Na třetí Bruggy nyní ztrácí tři body.
     
    90+1
    Adam Marušić se vehementně hlásil na pravé straně o míč, byl zde zcela volný. Také ho dostal, ale jeho přihrávka do vápna byla sražena na roh.
     
    90
    Kuzjajev dal míč na levou stranu pro Musajeva a rychle si naběhl do vápna, kam čekal přihrávku. Ale opět je třeba vyzdvihnout obrannou činnost domácích.
     
    90
    Ve druhé půli se bude hrát o tři minuty navrch.
     
    89
    Acerbi na pravé lajně před zraky asistenta rozhodčího Bennetta strčil do soupeře a není mu nic platná gestikulace, že s Malcomem šlo o zákrok tělo na tělo. Jasná žlutá a taktické zastavení protiútoku.
     
    88
    Nyní už se hosté ke střele dostali. Arťom Dzjuba sklepl míč do pokutového území pro Sebastiána Druissiho, který střelou z levé strany vyzkoušel pozornost Pepeho Reiny. Španěl v brance Lazia dokázal balon zkrotit v rukavicích.
     
    87
    Před Sardárem Azmúnem, který už byl připravený ve vápně na střelu, ukopává míč Francesco Acerbi.
     
    87
    Dva přízemní centry Zenitu do vápna sice vypadaly poměrně zajímavě, ale vždy dokázal vystoupit dopředu jeden z hráčů v tmavém trikotu a centr zablokovat.
     
    86
    Že se Luisi Albertovi roh příliš nepovedl, to je asi poslední, co mu nyní vadí. Lazio se spíše zaměřuje na pozorné bránění a jejich hráčů při rohu ve vápně tolik nebylo.
     
    85
    Domácí šli do rychlého protiútoku z levé strany, jelikož Petrohrad už trošku hraje vabank. Luis Alberto výborně našel ve vápně Vedata Muriqiho, který zblízka na Michaila Keržakova nevyzrál a vzápětí jeden z hráčů Petrohradu ukopává míč na roh.
     
    84
    Domácí pracují na hranici vápna výborně a sbírají prakticky všechny odražené míče. Lazio se tak každou sekundou přibližuje k tomu, aby mělo po čtyřech kolech osm bodů a také slušný čtyřbodový náskok na Bruggy.
     
    83
    Sardár Azmún byl na levé straně vápna v dobré střelecké pozici. Je mi otázkou, proč nevyzkoušel pozornost Reiny. Místo toho se jeho následná nahrávka neujala.
     
    81
    Ciro Immobile má splněno. Opět potvrdil post nejlepšího střelce Lazia v této sezoně a střídá. Místo něj se na hřiště podívá i šestadvacetiletý Kosovan Vedat Muriqi.

    Tomáš Lysý

    Branky: 3. Immobile (Lucas Leiva), 22. Parolo (Correa), 55. Immobile (pen.) – 25. Dzjuba (Rakyckyj)

    Karty:   89. Acerbi (LAZ) – 38. Barrios (PET), 48. Lovren (PET), 76. Rakyckyj (PET)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 2:5. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 7:13.
    S. S. Lazio: Reina – Patric (60. Luiz Felipe), Hoedt, Acerbi – Lazzari (68. Fáris), Parolo (C) (60. Akpa-Akpro), Lucas Leiva (68. Cataldi), Alberto, Marušić – Immobile (81. Muriqi), Correa.
    Náhradníci: Strakoša, Furlanetto – Luiz Felipe, Pereira, D. Anderson, Armini, F. Caicedo, S. Radu, Cataldi, Akpa-Akpro, Muriqi, Fáris.

    FK Zenit Petrohrad: M. Keržakov – Lovren (C), Rakyckyj, Žirkov (74. Azmún) – Malcom, Kuzjajev, Barrios (59. Driussi), Santos (37. Suťormin), Mostovoj (59. Le Musajev) – Dzjuba, Jerochin (74. Šamkin).
    Náhradníci: Vasjutin, Luňov – Azmún, Driussi, Suťormin, Le Musajev, Prochin, Šamkin.

    Rozhodčí: Michael Oliver – Stuart Burt, Simon Bennett (vš. Anglie)
    bahis siteleri