Mönchengladbach – Šachtar 4:0 (kon.) | Olympiakos – Manchester City 0:1 (kon.) | Atlético – Lok. Moskva 0:0 (kon.)
Bayern – Salzburg 3:1 (kon.) | Inter – Real Madrid 0:2 (kon.) | Marseille – Porto 0:2 (kon.)
Liverpool – Atalanta BC 0:2 (kon.) | Ajax – Midtjylland 3:1 (kon.)
konec
Atlético Madrid
0:0 (0:0)
FK Lokomotiv Moskva
Středa 25.11.2020, 21:00 • Estadio Wanda Metropolitano (Madrid) • Liga mistrů • Skupina A
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto utkání je to vše. Děkujeme, že jste ho sledovali spolu s námi, a u dalších přenosů zase někdy na viděnou. (23:21:28)
     
    V tabulce tak zůstává po čtyřech odehraných zápasech mezi oběma dnešními soupeři nadále rozdíl dvou bodů. Vše se může změnit už příští týden. Lokomotiv Moskva totiž bude doma plnit roli favorita proti rakouskému Salcburku, zatímco Atlético Madrid bude hostit dosud stoprocentní Bayern Mnichov. Ten už má po dnešku postup ze skupiny jistý.
     
    Důležitý zápas "o šest bodů" nenašel vítěze a nepřinesl ani góly. Atlético Madrid bylo v souboji s Lokomotivem Moskva velkým papírovým favoritem a na hřišti to bylo znát, jako by však v silném dešti zvlhl domácím střelecký prach. Když se zrovna nezaskvěl pohotovým zákrokem Guilherme, zastoupili ho před brankovou čárou dvakrát pohotově jeho spoluhráči. O převaze klubu ze španělského hlavního města svědčí i statistika rohových kopů. Těch měli Simeoneho hoši hned šestnáct a po jednom takovém mohli v závěru střetnutí rozhodnout. Do centru z pravé strany se na přední tyči zavěsil José Giménez a hlavičkoval o zem jen decimetry vedle pravé tyče. Nevýrazný Lokomotiv, jenž se soustředil především na poctivou defenzívu, zahrozil víceméně pouze jednou. V 84. minutě podnikli hosté rychlý protiútok po domácím rohu, střídající Magkejev ale pálil po zemi daleko vedle levé tyče.
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 7:3. Rohy: 16:1. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 19:8.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Zé Luís upadl v pokutovém území Atlética a drží se po úderu Kokeho za tvář! Ani v tomto případě se však penalta pískat nebude! A tak se zdá, že duel skutečně skončí bezgólovou remízou.
     
    90+3
    Madridští se ubránili a přesunuli hru na druhou stranu. Zleva odcentroval Thomas Lemar, balon mířící na zadní tyč si ale stáhl do rukavic Guilherme. A ten spěchat s rozehrávkou nebude.
     
    90+2
    Žádný závěrečný tlak Atlética se nekoná. Po faulu na Zé Luíse se musí hráči v pruhovaných dresech naopak stěhovat k vlastnímu vápnu.
     
    90+1
    Akce Lokomotivu skončila ofsajdovým postavením v podání Zé Luíse. Ten sice s rozhodčím na pomezí nesouhlasí, je to však asi to jediné, co může dělat.
     
    90+1
    Slovinský rozhodčí Vinčić nastaví duel o čtyři minuty!
     
    90
    Rozběhla se poslední minuta řádné hrací doby. Po Hermosově zákroku na Grzegorze Krychowiaka mohou hosté pošetřit drahocenné vteřinky na polovině soupeře.
    89. Giméneze dělily od gólu decimetry!
     
    89
    Domácí favorit mohl zlomit zápas na svou stranu! Po centru z pravé strany se do balonu zavěsil José Giménez a hlavičkoval jen velmi těsně pravé tyče! Tohle byla gólovka jako víno, po které se drží uruguayský bek nevěřícně za hlavu!
     
    88
    Atlético z něj nezahrozilo, získalo však odražený míč a mohlo založit novou akci. Ta vygradovala tečovanou ranou Saúla, po níž bude následovat další rohový kop.
     
    87
    Hra pokračuje i se zkušeným polským třicátníkem. Lokomotiv Moskva se bude bránit dalšímu rohovému kopu.
     
    85
    Sergio Camello fauloval Grzegorze Krychowiaka. Ten potřebuje ošetřit, a tak se chvíli nehraje.
    84. Rychlý brejk Lokomotivu zakončil Magkejev hodně nepovedenou křižnou střelou.
     
    84
    Balon se po hezké kombinaci dostal až k střídajícímu Stanislavu Magkejevovi, kterého vysunul Grzegorz Krychowiak. Prvně jmenovaný však střílel z pravé strany po zemi jen půldruhého metru vedle vzdálenější levé tyče. V zakončení dnes zkrátka není hráčům obou celků přáno.
     
    83
    Felixův centr z levé strany prodlužoval Guilherme mimo šestnáctku. Lokomotiv může založit rychlý protiútok.

    Filip Lefenda

    Branky:


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 7:3. Rohy: 16:1. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 19:8.
    Atlético Madrid: Oblak – Trippier, Savić, J. Giménez, Lodi (60. Hermoso) – M. Llorente (60. Lemar), Saúl, Koke (C), Carrasco (80. Camello) – Félix, Á. Correa.
    Náhradníci: Grbić – Camello, Hermoso, Lemar, Felipe, Sanabria, R. Sánchez, Šaponjić, Valera, Vitolo, Moya.

    FK Lokomotiv Moskva: Guilherme – Živogljadov, Ćorluka (C), Cerqueira, Rybus – Ignatěv, Kulikov, Krychowiak, Kamano (76. Rybčinskij), An. Mirančuk (76. Magkejev) – Luís.
    Náhradníci: Kočenkov, Savin – Josifov, Lisakovič, Lyscov, Éder, Magkejev, Muchin, S. Rajković, Rybčinskij, Siljanov, Žemaletdinov.

    Rozhodčí: Vinčić – Klančnik, Kovačič (všichni SLO)
    thejrc.org