CSKA Sofia – Young Boys 0:1 (kon.) | Molde – Arsenal 0:3 (kon.) | Braga – Leicester 3:3 (kon.)
AEK Atény – Zorja Luhansk 0:3 (kon.) | Sparta – Celtic 4:1 (kon.) | Lille – AC Milán 1:1 (kon.)
Maccabi Tel Aviv – Villarreal 1:1 (kon.) | Karabach – Sivasspor 2:3 (kon.) | Linz – Antverpy 0:2 (kon.)
CSKA Moskva – Feyenoord 0:0 (kon.) | Wolfsberger – Dinamo Záhřeb 0:3 (kon.) | Gent – CZ Bělehrad 0:2 (kon.)
Liberec – Hoffenheim 0:2 (kon.) | Kluž – AS Řím 0:2 (kon.) | Dundalk – Rapid 1:3 (kon.)
Leverkusen – Beer Ševa 4:1 (kon.) | Nice – Slavia 1:3 (kon.) | Standard – Lech Poznaň 2:1 (kon.)
Rangers – Benfica 2:2 (kon.) | Eindhoven – PAOK 3:2 (kon.) | Granada – Omonia Nikósie 2:1 (kon.)
Neapol – Rijeka 2:0 (kon.) | Alkmaar – Real Sociedad 0:0 (kon.) | Tottenham – Ludogorec 4:0 (kon.)
konec
CFR Kluž
0:2 (0:0)
AS Řím
Čtvrtek 26.11.2020, 21:00 • Stadionul Dr. Constantin Radulescu, Kluž • Evropská liga • Skupina A
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že AS Řím zvládl dvojzápas proti Kluži, když rumunského soka nejprve zkraje listopadu doma porazil 5:0 a nyní na jeho stadionu zvítězil 2:0, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (23:11:03)
     
    V prvním utkání skupiny vyhrál Young Boys Bern na hřišti CSKA Sofie 1:0 a skupina tak začíná dostávat konkrétnější obrysy z hlediska postupu.

    AS Řím vede s deseti získanými body a je prvním téměř jistým postupujícím. Druhý Bern má sedm bodů, třetí Kluž je pak na bodech čtyřech a příště doma proti týmu CSKA Sofia již nesmí ztratit. Poslední a bez postupových nadějí je právě bulharský celek.
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 0-2
    Střely na branku: 2-5
    Zásahy gólmanů: 3-2
    Střely mimo: 5-2
    Zblokované střely: 3-1
    Rohy: 1-1
    Ofsajdy: 2-2
    Držení míče: 36% – 64%
    Přihrávky: 256-530
    Fauly: 17-11
    Žluté karty: 6-2
    Červené karty: 0-0.
     
    Po mdlém prvním poločasu nabídla druhá půlka výrazně lepší podívanou. Rozhodující moment přišel nejen poločasovým střídáním Veretouta za Pellegriniho. Nový muž na hřišti si čtyřech minutách od začátku druhé půle poslal do vápna ostrý centr, který usměrnil do vlastní sítě Gabriel Debeljuh a po jeho vlastním gólu se zrodil rozhodující moment utkání. V 65. minutě pak přišla chvíle nejlepšího střelce AS v této sezoně Henricha Mchitarjana, jenž se ve vápně dostal k odraženému míči od Camory a byl sám před gólmanem Bălgrădeanem. Ten jej sice vychytal, ale také srazil a sudí Harald Lechner nařídil pokutový kop. K němu se postavil Jordan Veretout a korunoval svůj dobrý výkon trefou k pravé tyči, zatímco gólman šel na opačnou stranu. Římané si pak zbývajících pětadvacet minut bez potíží pohlídali a dovedli zápas ke třem bodům. Po jejich zisku se vrátili zpět na první pozici tabulky – 0:2.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Posledním dnešním statistickým údajem bude střela Alexandru Chipciua. Ex-sparťanský fotbalista se před vápnem vyhnul šikovnou kličkou soupeři a protože měl trošku volného místa, vystřelil. Pokus to rozhodně nebyl špatný, jenže opět šel jen do míst, kde byl Pau López.
     
    90+3
    Edin Džeko dostává možná trošku zbytečnou žlutou kartu, když se snažil jít do hlavičky a přitom loktem zasáhl Cristiana Maneu do obličeje. Obránce Kluže navíc po tomto faulu krvácí, jeho ret bude zdobit krvavý šrám.
     
    90+2
    Pau López předvádí dnes v brance naprosto jistý výkon a ve svém malém vápně si stáhl obtížný vysoký centr.
     
    90+1
    I přes poměrně velkou obměnu kádru po letní změně majitele je AS Řím hodně zkušeným týmem, vždyť je také třetí v Serii A. A udržet v posledních čtyřech minutách Kluž na dostřel od své branky nedělá hostům žádný problém.
     
    90
    Ve druhém poločasu se bude hrát o čtyři minuty navíc.
     
    89
    Domácí asi už pomalu tuší, že po čtvrtém kole bude jejich ztráta na vedoucí AS Řím šestibodová a tudíž budou Italové prvním jistým postupujícím – i z hlediska lepších vzájemných zápasů s rumunským týmem (aktuálně 7:0 pro AS).
     
    86
    Rozehrávka AS nyní rozhodně nebyla nejjistější a Villar nepřesnou zpětnou přihrávkou dostal své spoluhráče z obrany do problémů. Ovšem ani toto okénko v obraně domácí nevyužili, když Chipciova přihrávka z pravé strany byla zblokována k brankáři Lópezovi. Kluži už zbývá jen něco málo přes pět minut.
     
    85
    Chipciův centr se do vápna nedostal, Crisante vystavil na hranici pokutového území neprostupnou hráz.
     
    84
    Poslední střídání hostí. Carlese Péreze nahradí Filippo Tripi.
     
    82
    Právě Pereira nyní trošku nesportovně vzal za lajnou míč a znemožnil tak Camorovi rychle vhazovat. Možná to ale nebylo na škodu, protože domácí zahráli hezkou akci na čtyři doteky, při které na levé straně pár metrů před vápnem přijal přihrávku Michaël Pereira. Nerozpakoval se a vyslal tvrdou střelu na bližší tyč, kde ale byl připravený Pau López.
     
    82
    Útok domácích je zastaven ofsajdem Michaëla Pereiry.
     
    80
    Bruno Peres mohl pojistit výhru Římanů. Milanese, který převzal před vápnem míč, po dvou dotecích s míčem krásně vyzval ve vápně ke skórování právě Perese. Jenže brazilský křídelník druhý gól v sezoně z výborné pozice nepřidal – mířil vysoko nad branku.
     
    79
    Nyní se sice domácí na chvíli dostali na svou útočnou polovinu, ale jejich akce končí po tom, co Mateo Sušić ukázal koníčka Bruno Peresovi. Ten se trošku bolestivě zřítil k zemi. Samozřejmě jasný faul.
     
    78
    AS vystavilo nyní na půlce hřiště neprostupný defenzívní blok, přes který Kluž jen obtížně hledá cestu.

    Tomáš Lysý

    Branky: 49. Debeljuh (Veretout) (vla.), 67. Veretout (pen.)

    Karty:   35. Itu (KLZ), 37. Păun (KLZ), 43. Djoković (KLZ), 66. Burcă (KLZ), 71. Camora (KLZ) – 53. Diawara (ASR), 90+3. Džeko (ASR)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 5:2. Rohy: 1:1. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 17:11.
    CFR Kluž: Bălgrădean – M. Sušić, Manea, Burcă, Camora (C) – Djoković, Itu (51. Chipciu) – Rondón, Păun (70. Carnat), Pereira – Debeljuh (70. Vojtuš).
    Náhradníci: Sandomierski, Checiches – Ciobotariu, Latovlevici, Haiduc, Chipciu, Vojtuš, Joca, Carnat.

    AS Řím: Pau López – Spinazzola (64. Mchitarjan), Cristante, Juan Jesus – Peres, Villar, Diawara (76. Milanese), Calafiori – Lorenzo Pellegrini (C) (46. Veretout), C. Pérez (84. Tripi) – B. Mayoral (64. Džeko).
    Náhradníci: Berti, Mirante – Karsdorp, Džeko, Pedro, Veretout, Ciervo, Milanese, Tripi, Mchitarjan.

    Rozhodčí: Harald Lechner – Andreas Heidenreich, Maximilian Kolbitsch (vš. Rakousko)
    bahis siteleri