Mountfield HK – Sparta 1:2 (kon.) | Třinec – Liberec 6:4 (kon.) | Plzeň – Kometa Brno 1:2 (kon.)
Zlín – Motor ČB 2:3 (kon.) | K. Vary – Vítkovice 2:1 (po pr.) | Olomouc – Mladá Boleslav 0:3 (kon.)
Pardubice – Litvínov 2:1 (kon.)
konec
Mountfield HK
1:2 (1:1, 0:0, 0:1)
HC Sparta Praha
Pátek 27.11.2020, 17:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to dnes vše. Přeji vám pohodový víkend, buďte zdraví a budu se na vás někdy opět z Hradce těšit napočtenou! (19:26:22)
     
    Hradec si dnes kromě prohry 1:2 připíše i neslavný rekord. Za 60 minut totiž vyprodukoval pouze 13 střel na branku, což je vůbec nejméně v klubové historii! Nutno si přiznat, že tři body dnes berou hosté zaslouženě. Po většinu zápasu měli puk na svých holích, ale museli špíl otáčet. V 51. minutě se jim to nakonec povedlo, Matúš Sukeľ dostal kotouč za záda Lukeše. V samotném závěru to poté sparťané dobře zvládli takticky, nepustili Hradec do většího tlaku a z východních Čech si tak odváží těsnou výhru 2:1.

    Střely na branku: 13 – 30 (5 – 9)
     
    Konec zápasu.
     
    60:00
    Závěr zápasu však doprovodily velké emoce! Cingel se ve středním pásmu dostal do konfliktu s jedním ze sparťanů, což nakonec vyústilo v potyčku dvou zmíněných. Po chvilce však rozhodčí mají situaci pod kontrolou a zápas tak končí. O tom, zda dojde ke zpětnému trestu, se dozvíme až nejspíše v zápise.
     
    59:48
    Hradec se nemůže dostat do tlaku, přichází navíc opětovné vyhození, navíc až do útočného pásma Pražanů. Pravděpodobně je tak hotovo.
     
    59:22
    Střílená přihrávka od Hronka úspěch neměla, Sparta vyhazuje alespoň do středního pásma, v tuhle chvíli jí to stačí.
     
    58:59
    Cingel nahodil křížem před branku Machovského, domácí hrají bez brankáře!
     
    58:50
    Hradec bere 70 sekund před koncem oddechový čas, dá se očekávat hra bez brankáře.
     
    58:23
    Matúš Sukeľ vyzval do brejku 2 na 1 Rouska s Pechem, přihrávku na druhého jmenovaného však výborně vyblokoval vracející se hradecký obránce!
     
    57:46
    Filip Pavlík dostal kotouč proti holi na modrou, jeho střela ale hodně ulétla mimo, tohle zkrátka obránci hodně nesedlo. Sparta na to konto vyhazuje.
     
    56:55
    Tomášek byl od puku doslova odtlačen Čápem, který okamžitě pálil dopředu. Domácím už moc času na srovnání nezbývá.
     
    56:05
    David Dvořáček se po dobré práci Vitoucha před brankou dostal ke střele zblízka, Lukeš se ale do odkryté části branky dokázal v poslední chvíli přesunout a drží Hradec nad vodou!
     
    55:18
    Nedomlel nedokázal projít přes Vitoucha, který kotouč vrátil zpátky do oblasti, kde to mají hosté nejradši. Tedy co nejdále od jejich branky.
     
    54:28
    I při vedení se snaží hosté diktovat tempo hry a stvrdit import bodů z Hradce třetí brankou. Nyní se Hradec zpod jejich tlaku osvobodil jednoduchým nahozením do útočného pásma.
     
    53:39
    Lukáš Rousek táhl po pravé straně přečíslení a v ideální moment nahrál Piskáčkovi, jehož bombu do vinglu ale fantasticky chytá Lukeš přímo do lapačky!
     
    53:02
    Horák zakombinoval se Sobotkou a vznikla z toho střelecká pozice pro Martina Janduse. Střelu mu však přibrzdil Šalda a tečoval rovnou do ochranné sítě.
     
    52:24
    Opět došlo zhruba k dvacetisekundové odmlce, kdy se hrálo, ale fakticky nikoliv. U mantinelu totiž došlo k vášnivému boji o puk, ani jeden rozhodčí však nechtěl přerušovat a nechal hráče plynule pokračovat. Hradec nakonec vyhrál a nahodil do útočného pásma, kde si vybojoval vhazování. Po něm následuje komerční přestávka.
    50:53 Matúš SUKEĽ - 1:2
     
    50:53
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hradec devět minut před koncem zápasu jde do jednobrankové ztráty! Matúš Sukeľ si najížděl do střelecké pozice, jeho projektil ale zblokoval Nedomlel, od jehož bruslí se odrazil kotouč za branku. Jenže tam byl připraven Michal Řepík, bleskovou zadovkou vrátil puk zpět na MATÚŠE SUKEL'A, který pohotově doklepl za záda bezmocného Lukeše – 1:2! Asistence: Michal Řepík.
     
    49:51
    Orsava se po tvrdém souboji s Miklišem postrkoval, při přerušení hry vyplavaly na povrch všechny emoce a rýsovalo se to dobře k hromadné potyčce, rozhodčí nicméně dnes práci plní velmi dobře a rozehnali konflikt i tentokrát.
     
    49:24
    Sobotka si sám vybojoval kotouč a předvedl skvělou individuální akci, když odmítl křižnou nahrávku na Horáka a kličkou si stáhl puk mezi kruhy. Jeho střelu někam do úrovní betonů ale Lukeš vyráží.
     
    48:12
    Košťálek se bleskově otočil okolo branky a zakončoval z úhlu na Lukeše. Záskok za zraněného Mazance ale svoji roli plní velice dobře a patří k oporám svého týmu. Nejinak tomu bylo i teď, pro Lukeše to byl relativně snadný zákrok.
     
    47:53
    Krátce po domácím ofsajdu se však dopustil postavení mimo hru i hostující celek. Navíc byl tento přestupek posouzen jako úmyslný.
     
    47:46
    Kevin Klíma byl na levém křídle až moc horlivý a nabruslil si do pásma dříve, než k němu dorazil kotouč. Odpískán je tak ofsajd a následuje komerční přestávka.
     
    47:24
    Posledních pár sekund a Lukeš rozehrává od své vlastní branky. Hradec tak v pořadí druhou využitou přesilovku nepřidá.
     
    46:41
    Jinak se ale Hradeckým příliš nedaří. Hosté se poměrně v pohodě brání a nedovolují domácím větší tlak.
     
    45:39
    Hradec po vyhraném buly měl smůlu, neboť střela Filipa Pavlíka byla sražena do protipohybu gólmana Machovského. Sparťanská jednička tak byla hodně ráda, když puk zastavila tyč!
     
    45:35
    Vladimír Sobotka (SPA) už bruslí na trestnou lavici, menší trest obdržel za podrážení, kterého se dopustl někde v rohu kluziště.
     
    44:30
    Sklenářovi zavřel cestu podél mantinelu Košťálek, následně byl sparťanský obránce vidět, když se po zadovce Formana tlačil do zakončení z ostrého úhlu. Ale nezamířil ideálně, Lukeš ani nemusel zasahovat.
     
    43:18
    Smoleňák nahodil za sebe na Orsavu, který přesunul hru ke střídačce Sparty. Zde však o puk přišel, ani na straně Sparty to však s kontrem nebyla žádná sláva.
     
    42:49
    Sparta opět kombinovala v útočném pásmu, jejich snahu nakonec likviduje hlavní rozhodčí, který signalizuje Dvořáčkovi postavení v brankovišti.
     
    42:07
    Pech dostal nabídku mezi kruhy, kterou neodmítl a chystal se střílet na branku. Obětavý skok Nedomlela ale jeho šanci razantně ukončil.
     
    41:31
    Filip Pavlík rozehrával v rychlosti a pod tlakem, tudíž jeho velmi prudká přihrávka skončila na zakázaném uvolnění. Vladimír Růžička se na střídačce na jeho řešení situace hodně zlobí.
     
    40:27
    Cingel i s trochou štěstí dostal puk do útočního pásma, kde si Smoleňák vybojoval puk a propracoval se k takové střílené nahrávce na zadní tyč z levého kruhu. Machovský si s nepříjemnou situací okolo sebe ale dokázal poradit.
     
    40:08
    Jergl sebral kotouč po velké chybě rozehrávajících sparťanských obránců a byl zcela sám před Machovským. Rezolutní hvizd čárového ale jeho akci přerušuje, neboť došlo k ofsajdu domácího útočníka.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:39.
     
    Druhá třetina sice gól nenabídla, obraz hry se ale příliš nezměnil. Stále to byla především Sparta, která udávala rytmus a směr zápasu. Šancí však bylo na obou stranách hodně, na obou stranách dokonce bylo trefeno i břevno. V prostřední dvacce měl opět každý tým možnost přesilové hry, nabídnuté příležitosti ale stav zápasu nezměnily a možná třetí třetina rozsekne spolušlágr dnešního kola.

    Střely na branku: 8 – 21 (4 – 10)
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:45
    Poslední sekundy druhé třetiny, Sparta se snaží ještě založit útok a zvrátit vedení na svoji stranu.
     
    39:13
    Hosté v plném počtu a hned měl Řepík prostor startovat do rychlého protiútoku. Hronek jako první vracející se hráč mu v tom však zabránil.
     
    38:43
    Hronek vyměnil puk s Filipem Pavlíkem a střílel, několikrát sražený pokus ale k brance vlastně ani nedošel. Sparta se zatím v pohodě brání.
     
    38:13
    50 sekund do návratu Kudrny na led, domácí hokejisté hrají u vlastní branky a snaží se rozestavit vzorec.
     
    37:37
    Lukáš Cingel měl v předbrankovém prostoru pokus o dorážku do prázdné branky po zákroku Machovského, těsně před ním se ale zjevil Mikliš a tělem mu zabránil skórovat!
     
    37:10
    Vyhrané vhazování od Pražanů ale puk stěhuje až za domácí klec. Hradec se tak musí pokusit podruhé.
     
    37:06
    Další trest, tentokrát pro Spartu. Andrej Kudrna (SPA) si za brankou Lukeše pomohl v souboji až moc agresivně a dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    36:28
    Výpad hradeckých hokejistů mohl skončit taktéž brankou! Cingel podél mantinelu na pravém křídle zavezl a následně našel přihrávkou před branku absolutně volného Smoleňáka. Podobně jako Košťálek, i on však ve velké šanci napálil jenom břevno!
     
    35:47
    Teď jsou již domácí v plném počtu. Druhou početní výhodu Sparty tak ubránili, vhazovat se v jejich pásmu ale bude i nadále. Střelu Dvořáka totiž má v lapačce Lukeš.
     
    35:04
    Košťálek dostal zpoza branky přihrávku zpět na modrou, počkal si, až mu lehne blok a tvrdou střelou orazítkoval břevno branky Mountfieldu! Tady mohli jít hosté do vedení.
     
    34:24
    Hronek za hradeckou kasou vybojoval kotouč a okamžitě jej vyhodil až k Machovského brance. První vlnu tak Lvi přečkali.
     
    33:49
    Ihned po buly to zkoušel Košťálek čistým průstřelem, rameno domácího brankáře ale odmítá vedení hostí. Tlak Sparty nicméně pokračuje dále.
     
    33:45
    Nepříjemnost pro domácí, Vladimír Růžička (MHK) si pomohl ke kotouči útočným faulem a za sekání už jede na trestnou. Spartu tak čeká druhá přesilovka, využije ji?
     
    33:00
    Vhazování bylo dlouho bez jasného vítěze, do klinče se zamotal i čárový a už chtěli hlavní hru přerušit, nakonec z toho ale lépe vyšli hosté, kteří se hrnou zpátky před Lukeše.
     
    32:34
    Buly se muselo opakovat, v obou případech to ale zahráli domácí na Zámorského. Jeho střela končí v ochranné síti a následuje komerční přestávka.
     
    32:30
    Zakázané uvolnění Sparty, po dlouhé hře bez přerušení tak přichází vhazování před Machovským.
     
    31:08
    Na pražské straně to ale nebylo při střídání úplně ono a v prvních sekundách to dokonce vypadalo na únik tří hradeckých hráčů bez jediného obránce Sparty! Postupně nakonec hosté dobruslili až do „přijatelnější“ situace 3 na 2 a Zámorský zakončoval po přechodu do útoku, leč trefil jenom Machovského hruď!
     
    29:59
    Šalda dostal nabito na střelu z úrovně domácí střídačky. Jenže zlomil hůl a při snaze dostat novou, mu vypadla z ruky i ta, kterou dostal od spoluhráče. Naštěstí pro Hradec z toho propad v obraně nebyl, každopádně úsměvná situace.
     
    29:03
    Perret nezpracoval přihrávku za branku, hosté však vyhodili jenom k brance Lukeše. Lukeš ani nečeká na potenciální icing a okamžitě rozehrává dopředu.
     
    28:19
    Zámorský připsal body do Radegast Indexu, jeho tvrdost okusil Matúš Sukeľ, kterému Zámorský na obranné modré vystavil stopku tělem.
     
    27:26
    Po nutním přerušení jedeme dále. Filip Pavlík podél mantinelu nahrál na Cingela, kterého ale dobře dostoupil Němeček a nepovolil mu jakékoliv zakončení ani nahrávku.
     
    27:00
    A útočilo se okamžitě na druhé straně! Po pravé straně ujel do úniku David Němeček, ale bekhendovým zakončením si na Lukeše nepřišel. Komerční přestávka.
     
    26:51
    Domácí mohli jít opětovně do vedení! Do brejku 2 na 1 ujeli Jergl s Koukalem, přičemž první jmenovaný předkládal puk Koukalovi před prázdnou kasu, jenže zkušenému hráči chyběl jeden jediný skluz k tomu, aby alespoň na dlouhou hůl ťuknul puk do kasy!
     
    25:52
    Rukavice se válí někde na úrovni mezikruží, přišel o ni Jakub Lev. Tomu to ale vůbec nevadilo, naopak podstoupil osobní souboj s Janem Buchtelem jenom proto, aby mu nedovolil vystřelit.
     
    24:59
    Sparta střídá, Pech po levém křídle hrnul útok před sebou. Dostal se i do zakončení z ostrého úhlu, přes bližší tyčku si ale Lukeš puk projít nenechal.
     
    24:05
    Už to vypadalo na odpískání zakázaného uvolnění hostí, vzdálenější čárový ale viděl teč a hru nechává plynule pokračovat. Řepík se poté dostal na modrou a ihned střílel, Lukeš vyráží betony.
     
    23:58
    Orsava si při bruslení nesrovnal nohy a upadl, s sebou ale vzal i branku Machovského. Do akce tak musí ledař s vrtačkou značky Makita.
     
    23:17
    Radek Smoleňák zachytil nepřesnou rozehrávku obránců Sparty a nahrával nakrátko na Kellyho Klímu, který však místo očekávané střely od modré šel do kličky, což neměl dělat. Ihned byl zdvojen a zbaven příslušnosti k puku.
     
    23:00
    Cingel už neměl síly, aby bruslil za prudkým nahozením Smoleňáka. Machovský se ani nesnažil hrát a pustil puk na zakázané uvolnění. Sparťanský nápor tak může dále pokračovat.
     
    22:48
    Další nepřehledná situace před hradeckou brankou a Sparta má v úvodních minutách jednoznačně navrch. I tentokrát ale Lukeš puk za brankovou čáru nepustil a přerušil opětovně hru.
     
    22:11
    Rychlý útok Pražanů po levém křídle zastavuje ofsajdové postavení Lukáše Pecha. V momentě, kdyby si Pech svoji pozici pohlídal, tak by dost možná jel sám na branku.
     
    21:37
    Lukeš si nyní nebyl vůbec jist svým zákrokem proti nahození. Přesto dokázal hrací předmět zkrotit, Dvořák ještě ukázal důraz na brankovišti. Domácí obránci si to ale nechtěli nechat líbit, žádné větší kočkování z toho ale nebylo.
     
    20:41
    Sparta pokračuje ale v obléhání útočného pásma. Tentokrát dostal nabito Košťálek, jehož střelu ale domácí brankář viděl a vyrazil. A tak se šlo zase na druhou stranu, Sparta ale nápor Hradce ubránila.
     
    20:16
    Vladimír Sobotka se tlačil za kotoučem po vyhraném buly, Lukeš šel z kasy ale rychleji a lapačkou puk bezpečně přikryl.
     
    20:02
    Druhá třetina startuje, tentokrát to byla Sparta, která zapíše čárku v kolonce vyhraných úvodních buly. A hned si vybojovala před Lukešem vhazování, po jeho pravici.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:50.
     
    Dvě vyloučení, dvě přesilovky a dva góly. Toť krátký výčet první třetiny, která má remízový stav, a to 1:1. Herně na tom byla lépe Sparta, měla více ze hry a v útočném pásmu byla podstatně větší dobu než Hradec. Jenže také jako první prohrávala, v sedmé minutě Jakub Orsava prostřelil z pravého kruhu Machovského mezi betony. Ke srovnání se hosté dostali až v polovině 19. minuty, kdy i oni měli hru 5 na 4 při vyloučení Smoleňáka. David Tomášek těžil z dobrého pasu od Sobotky a ustanovil průběžný stav 1:1.

    Střely na branku: 4 – 11
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:35
    Kevin Klíma hledal z pravého kruhu Lva, který se mu nabízel mezi kruhy. Jenže přihrávku dobře zastavil Piskáček a Sparta se v posledních sekundách ještě pokusí o vytvoření šance.
    18:32 David TOMÁŠEK - 1:1
     
    18:32
    Sparta právě vstřelila branku!
    Přesilovky využity po jedné a srovnáno jest! Vladimír Sobotka předvedl krásný přehled o hře, tentokrát si na pravém kruhu všiml, že naproti němu obranná čtyřka Hradce zapomněla na zcela volného DAVIDA TOMÁŠKA. Tomášek si puk zpracoval a svižnou střelou do horní části branky nedal Lukešovi šanci moc reagovat, i když domácí brankář částečně zasáhl – 1:1! Asistence: Vladimír Sobotka, David Němeček.
     
    17:27
    Za ostrý hit, který předvedl Radek Smoleňák (MHK) u střídačky Sparty na jednoho z hostujících hráčů, už putuje hradecký kapitán na trestnou. Dvě minuty, napadení.
     
    17:10
    Lukeš si vyjel proti tečovanému nahození od Sukeľa a vypadalo, že ho mít bude. Jenže lapačkou ze vzduchu puk netrefil a dal prostor na dorážku do prázdné branky z ostrého úhlu Rouskovi, mladý útočník Sparty ale nebyl úspěšný!
     
    16:36
    Opět se touš dostal do ochranné sítě za brankou Pražanů, vzhledem k tomu, že to ale bylo tentokrát vyrobené na hokejce hradeckého hokejisty, vykazuje se všech 10 hráčů do středního pásma.
     
    14:52
    Pech si zpracoval nahození a bekhendovou přihrávkou hledal na kruzích z druhé vlny Formana, Šalda však do nahrávky vložil hůl a přesunul tím těžiště hry až za Lukešovu branku. Zde kromě dvou osobních soubojů nic zajímavého nebylo, hra se rychle stěhuje před Machovského.
     
    14:29
    Čáp se podél mantinelu probil do útočné třetiny a skvělou přihrávkou na modrou našel Cingela, který měl před staženou sparťanskou obranou hodně prostoru. Jenže jeho střela z vrcholku kruhů skončila jenom na zadním mantinelu.
     
    13:19
    Horák u trestné lavice Hradce připravil o puk Lva a domácí střídačka si žádala trest, jenže ten nepřichází. Hraje se tak nadále v plném počtu hráčů, nutno dodat, že Horák se svým následným nahozením před branku neuspěl.
     
    13:07
    Šalda u vlastní branky vyhazoval kotouč, nabral jej ale nešikovně a poslal ho rovnou do ochranné sítě. Rozhodčí Veselý však viděl teč a to Šaldovi hodně pomohlo. Nemusí totiž na trestnou. Následuje komerční brejk.
     
    12:44
    Kudrna neprošel přes útočnou modrou a Šalda už tlačil hru před Machovského. Sparta volila vyhození na zakázané uvolnění, po delší době se tak Mountfield dostane do útočného pásma.
     
    11:54
    Dobrý obranný zákrok od Čápa, proti kterému jel v plné rychlosti Piskáček a snažil se ho obejít dlouhou kličkou. Čáp se ale v rámci pravidel položil na zem a Piskáčka kotouče tímto zbavil.
     
    11:20
    Smoleňák tahal hru za branku, kde však došlo ke ztrátě. Hosté poté opět zatlačili na hradeckou obranu a Řepík přes clonu zkusil překvapit Lukeše. Domácí brankář ale zrovna tuhle střelu dobře viděl a skryl ji do lapačky.
     
    10:22
    Buchtele si vybojoval mezi kruhy střelecký prostor a zkoušel projektil utáhnout přesně k tyči, kam by Lukeš pravděpodobně nedosáhl. Ale nakonec zamířil nepřesně, vedle pravé tyče.
     
    09:45
    Čáp dal prostor naložit s pukem Hronkovi, který se obtáhl podél mantinelu okolo dvou beků a snadno poslal přihrávku do středního pásma. Na Hronkovu lehkost ve hře se zkrátka pěkně dívá.
     
    09:22
    Jan Piskáček se připomněl štiplavou střelou od modré, Lukeš bezpečně zasahuje. Od hradeckého gólmana se poté puk odrazil přímo do ochranné sítě, Sparta tak v útoku zůstane.
     
    09:09
    I na hradecké straně se dostává ke slovu zakázané uvolnění a není se čemu moc divit. Poslední střídání měli Východočeši pod tlakem, způsob zakázaného uvolnění jim tak přišel jako nejrychlejší.
     
    08:22
    Řepík nechal puk pod sebe na Němečka, zatímco si nabruslil do lepší pozice, přímo na osu kluziště. Obránce Sparty ale přihrávku nenačasoval ideálně a Řepík na dlouhý pas nedosáhl.
     
    08:03
    Lukáš Cingel se probil až ke střele z vrcholku pravého kruhu. Za kotoučem šel i poté důrazně, což se nelíbilo Němečkovi, který hradeckého útočníka prakticky zahodil do branky. Rezultovala z toho logicky potyčka, která už začínala mít solidní parametry, rozhodčí ale nechtěli dát bijcům prostor a razantně některým domlouvají.
     
    07:43
    Jergl dostal kotouč na modrou a měl spíše střílet, než nahrávat. Situaci však nevyřešil moc dobře, jeho nahrávku podél modré má Kudrna a vyváží bezpečně puk mimo nebezpečí.
     
    07:21
    Ihned po restartu první třetiny přichází další přerušení, Mikliš po vyhraném buly nahazoval podél prken do útoku, ani jeden sparťan ale nedokázal puk chytit, tudíž následuje odpískání zakázaného uvolnění.
     
    07:15
    Po ofsajdu domácích hráčů následuje komerční přestávka.
    06:06 Jakub ORSAVA - 1:0
     
    06:06
    Hradec právě vstřelil branku!
    První početní výhodu okamžitě Lvi přijímají za svou a ujímají se důležitého vedení! Hronek posunul po několika výměnách puku od modré kotouč na pravou stranu pro Růžičku, který chytrým pasem křížem našel na úrovni pravého kruhu JAKUBA ORSAVU. Orsava se s pukem moc nerozmýšlel, vystřelil a překonal Machovského střelou mezi betony – 1:0! Asistence: Vladimír Růžička, Filip Hronek.
     
    05:30
    Tady nešlo jinak a Hradec má první přesilovku! Miroslav Forman (SPA) po prohraném buly podrazil startujícího domácího plejera a dostává dvě minuty za podrážení.
     
    05:23
    Ve svižném zápase pokračujeme i nadále. Jan Buchtele se po svém stříleném nahození na Lukeše dostal do konfrontace s Čápem, rozhodčí ale vše dokázali rozehnat před větší dávkou emocí.
     
    04:13
    I na druhé straně ale Sparta pořádně ohrozila čisté konto Lukeše! Před jeho brankou totiž vznikl veliký závar a Vitouch na hranici brankoviště mohl doklepnout kotouč za Lukešova záda, ale i u něj selhalo lepší zpracování!
     
    03:36
    První velká šance Hradce končí na nešikovném zpracování puku Růžičky! Po pravém křídle si před Machovského nabruslil Jakub Orsava a nekompromisně střílel. Hostující brankář vykopl betonem přímo k bývalému hráči Sparty, který ale na první dobrou puk na hůl nevzal nejlépe a nedokázal tak kotouč dostat do prázdné!
     
    03:06
    Hronek nepustil přes sebe na modré Vitoucha, práci za něj ale dokonal Piskáček. Proti Piskáčkovi dobře zapracoval Růžička a připravil jej o puk, z výsledné situace ale Hradec nezahrozil.
     
    02:51
    Pěkný tlak předvedla sparťanská pětice a obrana Hradce se chvílemi dosti otáčela okolo sebe, nakonec střela Němečka z kruhu končí ve výstroji Lukeše. Vhazovat se tak bude po jeho levé ruce.
     
    02:07
    Pech se nedokázal vymanit ze zdvojení u domácí střídačky. Přesto se však na druhý pokus dostal do střeleckého úhlu, situaci notně překombinoval a zpětnou nahrávkou za sebe nenašel nikoho.
     
    01:25
    Lukáš Rousek se nakonec protlačil do neutrální zóny a křížem hledal rozjetého Řepíka, sparťanskému kapitánovi šel však kotouč na brusle.
     
    00:43
    Na druhé straně Košťálek neudržel pro Spartu pásmo, poté to na sebe vzal Tomášek, který zadovkou na úrovni levého kruhu hledal spoluhráče za sebou, tam byl ale připraven pouze Nedomlel.
     
    00:02
    Zápas 21. kola v Hradci začíná! Úvodní buly dopadlo nakonec lépe pro domácí tým, který ihned nahodil do útočného pásma. Cingel si zpoza branky hned vybruslil do střelecké pozice, jeho pokus byl ale zblokován.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    -25
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Š. Lukeš (Sajdl) – Nedomlel (A), Zámorský, Čáp, Hronek, Šalda, F. Pavlík (A), R. Pilař – Smoleňák (C), Cingel, Kelly Klíma – J. Sklenář, V. Růžička, Orsava – Perret, Lev, Kevin Klíma – R. Pavlík, Koukal, Jergl.

    HC Sparta Praha: Machovský (Neužil) – Piskáček (A), Košťálek, Němeček, M. Jandus, Tomáš Dvořák, Mikliš, Poizl – Sobotka, Horák, Tomášek – Rousek, Sukeľ, Řepík (C) – Buchtele, Pech (A), Forman – Dvořáček, Vitouch, Kudrna.

    Rozhodčí: Hradil, Veselý – Rampír, Špringl.
     
    -30
    Ještě jednou krásný páteční večer zpod Bílé věže! Do začátku zápasu zbývá zhruba 30 minut, a zatímco na hradecké straně se sestava nijak nezměnila, na té sparťanské poměrně zásadně. Zejména z hlediska složení útočných formací.

    Ty se dvojice trenérů Hořava – Jandač rozhodla zcela přeházet, vyjma Davida Vitoucha, který zůstal na centru čtvrté lajny a Jana Buchteleho, jehož místo na křídle ve třetí lajně je neměnné, každý hráč má zcela jiné umístění.
     
    STATISTICKÉ OKÉNKO HRADCE

    Hradečtí taktéž získali velmi cennou posilu, avšak už před startem sezóny. Vlivem opožděného startu NHL se vrátil do Hradce obránce Filip Hronek, jehož přínos pro hru Mountfieldu je skutečně ohromný. Navíc také patří k nejvíce bodujícímu hráči týmu, za 13 zápasů si drží průměr bodu na jedno utkání (5+8).

    Další nejproduktivnější plejery však najdeme v útočné fázi. Vladimír Růžička se z hlediska přínosů bodů ukazuje jako dobrý nákup, oproti Hronkovi má však o dvě asistence méně (5+6). Společně s obráncem z Detroitu je nejčastějším nahrávačem do gólovek Jakub Orsava, který však vstřelil pouze dvě branky. Posledním do nejproduktivnější trojice hráčů je kapitán Radek Smoleňák (5+4), jehož 18 trestných minut jej ale také řadí na špici nejtrestanějích hráčů Hradce. Tam trůní společně s Kellym Klímou a Richardem Nedomlelem, tedy hráči, kteří se již jednou pustili do bitky.

    Hradec bude sice stát proti týmu s druhou nejlepší přesilovkou, ale může se opřít o oslabení. Ze 60 případů ubránil 55, což je 91,6 % a druhé místo za Plzní. Zajímavé srovnání je i v rámci Radegast Indexu, Sparta má 313 bodů, Mountfield poté o dva body méně.
     
    MOUNTFIELD HK
    13 zápasů, 4. místo, 26 bodů, skóre 40:27, bilance 8-1-0-4

    Hradec naopak do základní části vystřelil a do té doby, než došlo k vynucenému přerušení soutěže, ani jednou neprohrál. Všechny čtyři porážky tak přišly až po restartu, hned při návratu na ledovou plochu z toho byla těsná prohra ve Vítkovicích.

    Lvi jsou silní především na domácím ledě, ačkoliv nutno zmínit, že i na něm dvakrát bolestivě padli. Proti Karlovým Varům na listopadový státní svátek z toho byl výprask 0:4, poslední kolo proti Třinci taktéž gól z hradecké strany nepřineslo a po velmi emotivním zápase nakonec na kostce svítil výsledek 0:3. Zbývá jenom odhalit čtvrtou prohru v sezóně, která přišla na ledě Liberce (1:4).

    Jinak ale Východočeši mají jeden z nejlepších startů do sezóny vůbec, ale pátečním zápasem je čekají velice nepříjemní protivníci, kteří pořádně prověří, jak na tom Hradec Králové ve skutečnosti je. Chybět jim však bude Bohumil Jank, který si stále odpykává trest za faul kolenem. Mimo hru pak zůstanou i zranění Marek Mazanec a Jéremie Blain.
     
    TATISTICKÉ OKÉNKO PARTY

    Sparta má ve svém základu velice silná jména, nejvýznamnější posilou je bezpochyby Vladimír Sobotka, který zůstane v holešovickém klubu minimálně jeden měsíc. Stihl zahrát tři zápasy, zatím ale na první bod čeká.

    Teď ale ke statistickému pohledu na věc. Hned čtyři hráči Sparty jsou srovnáni na 11 bodech, pokud zohledníme ale počet nastřílených branek, tak jako lídr týmového bodování je brán Lukáš Rousek (6+5). O jednu branku méně – ale asistenci navíc – má poté zkušený Michal Řepík (5+6). V nahrávkách vévodí stálice sparťanské sestavy (a také zdatný kuchař) Lukáš Pech (2+9), stejný počet bodů, akorát o jeden zásah více na úkor asistencí má Roman Horák, který pokračuje ve šlépejích svého otce. Ten hrál za Spartu mezi roky 1995 až 1999.

    Silnou stránku mají Pražané bezpochyby v přesilovkách, tam jsou druzí nejlepší v lize, hned po suverénním Třinci. Mezi nejlepší dvojkou se drží poté Sparta i v rámci vyhraných buly.
     
    HC SPARTA PRAHA
    15 zápasů, 3. místo, 27 bodů, skóre 51:36, bilance 8-1-1-5

    Sparta po letech menších útrap má současný ročník rozehraný velice dobře. Pod vedením zkušeného dua trenérů Hořava – Jandač by velmi ráda opět bojovala o nejvyšší příčky.

    Na začátku to ale tak rozhodně nevypadalo, ze čtyř zápasů vyhrála jenom jediný proti Zlínu. Poté se nicméně sparťanská mašina rozjela a z posledních 11 kol prohrála jenom třikrát. S nadsázkou se dá říci, že pátek 13. se rudým naplnil do poslední kapky. Přitom to ve Vítkovicích do 46. minuty měli rozehrané parádně, veliký kolaps je ale připravil nejenom o vedení, ale i výhru (4:5 OT).

    Zbylá utkání v rychlém sledu ale Sparta měla vítězné a padla až v dalším pátečním kole, tentokrát na ledě Olomouce, kde se hraje málokomu dobře. Nedělní odvetu v O2 Aréně ale Pražané kontrolovali a vyhráli suverénně 7:1. Zatím poslední špíl sehráli taktéž na domácím ledě, Plzeň však byla nad jejich síly a Sparta se poroučela s prohrou 1:3.
     
    Krásný páteční večer z královského města východních Čech! V rámci 21. kola Tipsport extraligy budeme sledovat jeden ze šlágru hracího dne. Do Hradce Králové totiž přijede tabulkový soused Lvů, kterým je pražská Sparta. Řevnivý souboj bývá magnetem na vyšší diváckou návštěvu, poprvé v historii vzájemných zápasů těchto soupeřů to však bude s nulovým počtem fanoušků.

    V loňském ročníku se Mountfieldu na Spartu dařilo, v základní části Hradec bral výhru třikrát, přičemž ani jednou neprohrál doma. Natáhnou Východočeši sérii na tři vítězné zápasy proti rivalovi na svém ledě? Úvodní buly souboje je plánováno na 17:00, příjemnou zábavu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 7. Orsava (V. Růžička, Hronek) – 19. Tomášek (Sobotka, Němeček), 51. Sukeľ (Řepík)


    Mountfield HK: Š. Lukeš (Sajdl) – Nedomlel (A), Zámorský, Čáp, Hronek, Šalda, F. Pavlík (A), R. Pilař – Smoleňák (C), Cingel, Kelly Klíma – J. Sklenář, V. Růžička, Orsava – Perret, Lev, Kevin Klíma – R. Pavlík, Koukal, Jergl.
    HC Sparta Praha: Machovský (Neužil) – Piskáček (A), Košťálek, Němeček, M. Jandus, Tomáš Dvořák, Mikliš, Poizl – Sobotka, Horák, Tomášek – Rousek, Sukeľ, Řepík (C) – Buchtele, Pech (A), Forman – Dvořáček, Vitouch, Kudrna.

    Rozhodčí: Hradil, Veselý – Rampír, Špringl
    thejrc.org