Bohemians 1905 – Opava 0:0 (kon.) | Ostrava – Liberec 1:0 (kon.) | Zlín – Slavia 2:6 (kon.)
konec
FC Zlín
2:6 (0:5)
SK Slavia Praha
Středa 27.01.2021, 18:00 • Stadion Letná, Zlín • FORTUNA:LIGA • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To už je ode mne pro tuto chvíli vše. Tímto Vám děkuji za pozornost a nejen u české ligy zase někdy na počtenou. (19:57:39)
     
    Držení míče: 27 % : 73 %.
    Střely na branku: 4:10. Střely mimo: 3:3. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 13:5.
     
    Slavia Praha naprosto bez problémů potvrdila ve Zlíně roli favorita. Vítězství si zajistila již v prvním poločase, ve kterém nasázela pět branek a nebylo tedy co řešit. Fastav ale zápas dohrál důstojně, protože se ve druhé půli se dočkal dvou přesných zásahů a alespoň tak zmírnil jednoznačnou porážku. Další kaňkou je červená karta debutujícího Tobiáše Slováka, který se vešel do sestavy díky velké marodce a účast v nejvyšší české lize vzhledem ke svému výkonu nejspíš v blízké době nezopakuje.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Nastavuje se jedna minuta.
    89. Petar MUSA - 2:6
     
    89
    Slavia právě vstřelila branku!
    Konečné skóre dnešního duelu bude tedy nejspíš 2:6! Lukáš Provod se díky své mrštnosti dostal do pokutového území, kde prostrčil míč na PETARA MUSU, který se svého prvního zásahu v tomto kalendářním roce dočkal díky střele mezi nohy brankáře. Asistence: Lukáš Provod.
     
    88
    Za hosty se mohl prosadit ještě Ibrahim Benjamin Traoré, který číhal v pokutovém území, ale přes dva obránce nakonec ani nezakončil!
     
    87
    Stanislav Dostál po ofsajdu soupeře nakopává co nejvíce dopředu, ale Zlínu ten jeden hráč opravdu schází, protože nevyhráli ani tento souboj o míč.
     
    86
    Lukáš Provod zkusil štěstí z dálky a navíc z velkého úhlu, ale rána se mu hrubě nepovedla, protože skončila až na prázdné tribuně.
     
    85
    Lamin Jawo vhazuje na levé straně a míč posílá co nejvíce dopředu, kde si sice hosté našli balón, ale ten okamžitě srazili zpátky mimo hrací plochu.
     
    84
    Ve vlastním pokutovém území zazmatkovali také domácí fotbalisté, což mohl potrestat Petar Musa, kterému ale při zakončení míč poskočil, kvůli čemuž mířil jen vysoko nad!
     
    83
    Youba Dramé se snad poprvé v zápase hlásil o slovo, dlouhý pas na pravé straně ale nezachytil, takže se musí rychle stahovat.
     
    82
    Zlín v oslabení už nemůže stíhat s aktuálně vedoucím celkem celé soutěže. Slavia tak v klidu kombinuje zejména středu hřiště a zápas už v klidu dohrává.
     
    80
    Stanislav Dostál zahajuje posledních deset minut základní hrací doby odkopem, při kterém opravdu hodně váhá. Určitě už nechce vytahovat míč ze své sítě.
     
    79
    Hosté pořád útočí zejména přes pravou stranu, kde samozřejmě Tobiáš Slovák domácím dost schází. Nakonec tak vypálil Ondřej Lingr, ale ten nemířil přesně.
     
    78
    Lukáš Provod se pokoušel uvolnit na půlící čáře, velmi rychle ho ale obestoupili tři protihráči, kteří ho tak donutili k přihrávce dozadu.

    Lukáš Mihal

    Branky: 48. Cedidla, 74. Poznar – 3. Olayinka (Sima), 11. Kuchta (Bah), 17. Kuchta (Olayinka), 36. Sima (Kuchta), 45. Kuchta (Provod), 89. Musa (Provod)

    Karty:   39. Cedidla (ZLN), 72. Slovák (ZLN)   75. Slovák (ZLN)


    Držení míče: 27 % : 73 %.
    Střely na branku: 4:10. Střely mimo: 3:3. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 13:5.
    FC Zlín: S. Dostál – Cedidla, P. Buchta, J. Kolář – Dramé, Jiráček (C), Hlinka, Slovák – Martínez García (69. Toutou Mpondo) – Jawo, Poznar.
    Náhradníci: Rakovan – Matejov, Hrdlička, Slaměna, Chwaszcz, Toutou Mpondo.

    SK Slavia Praha: O. Kolář – Bah, Kúdela, Hovorka (18. Kačaraba), Bořil (C) – Holeš (75. Hromada), Provod – Sima (62. Lingr), Stanciu (61. Traoré), Olayinka – Kuchta (62. Musa).
    Náhradníci: Kovář – Oscar, Hromada, Traoré, Kačaraba, Lingr, Musa.

    Rozhodčí: Franěk – Dresler, Flimmel
    thejrc.org