Havířov – Litoměřice 6:3 (kon.) | Poruba 2011 – Kolín 4:3 (kon.) | Přerov – Ústí n/L 4:0 (kon.)
Vrchlabí – Jihlava 4:2 (kon.) | Třebíč – Vsetín 3:0 (kon.)
konec
HC RT TORAX Poruba 2011
4:3 (0:0, 2:1, 2:2)
SC Marimex Kolín
Sobota 28.11.2020, 16:00 • RT TORAX ARENA • Chance liga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     


    SC Kolín si díky sokolovské karanténě musel oproti jiným týmům na utkání počkat týden a tak po dlouhých sedmi týdnech restartuje sezónu na ledě Poruby.
    Kozlové stačili doposud odehrát jen šest zápasů se ziskem šesti bodů, za výhry se Vsetínem a Přerovem. Zatím jim v tabulce patří patnácté místo.

    Hráčské statistiky:
    Krále střelců Kolín zatím nemá. Tři góly mají na kontě hned tři hráči. A to obránce Jakub Husa, který na dalších sedm nahrál, takže jemu patří první příčka kanadského bodování. Tři góly vsítili ještě útočníci Václav Jankovský a David Šafránek.
     


    HC RT TORAX Poruba 2011 má svůj úvodní zápas opět rozjeté sezóny za sebou. Doslova ubojované středeční těsné vítězství nad Vsetínem posunulo Porubu na třetí pozici. Po dvou říjnových prohrách a dlouhé nemožnosti zápasového vytížení povzbudivá motivace do sobotního utkání.

    Hráčské statistiky:
    Nejvíce gólů nastřílel od modré čáry obránce Jakub Teper a k těm pěti přesným střelám přidal i čtyři asistence. Ovšem kanadskému bodování vévodí Markus Korkiakoski a elitním nahrávačem je s deseti asistencemi Tomáš Jáchym.
     
    Dnešní týmy se ve své historii na ledě ještě nepotkaly. Poruba kroutí svou třetí sezónu v Chance lize, takže je papírovým i současně tabulkovým favoritem.
    Ale nováček Kolín doma doslova přejel Vsetín 3:0, Zubry na jejich ledě porazil 5:4 a ostatní zápasy sice prohrál, ovšem s jednobrankovými ztrátami.

    Takže jak dopadne první vzájemné měření sil? Na to si musíme počkat do večerních hodin.

    Diváci na tribuny pořád nemohou, takže o to víc, milý fanoušci, oceníte textový přenos přímo z RT TORAX ARENY, na který Vás srdečně zvu.

    Utkání začíná úderem 16 hodiny.
     
    Příjemné sobotní odpoledne!

    Vítám Vás u sledování 13. kola Chance ligy mezi domácí Porubou a nováčkem ligy Kolínem.

    Dnešní sestavy jsou následující:

    HC RT TORAX Poruba 2011: Muštukovs (Foltán) – Teper, Žovinec, Kozák (A), Szathmáry, T. Voráček, Urbanec, Slavík – J. Káňa (A), T. Jáchym, Endál – Sikora (C), Hudeček, Korkiakoski – Špaček, Kanko, Pořízek – Häring, M. Hlinka, Žolobov.

    SC Kolín: Sejpal (O. Martínek) – Husa, Kukla, Blaha, Muška, Váchal, Zdeněk – Jankovský, Šafránek (C), Z. Král – L. Krejčík (A), J. Veselý, Stehlík (A) – Semirád, Štohanzl, Petržilka – Zumr, R. Martínek, Němec – Síla.

    Rozhodčí: Koziol, Šudoma – Hranoš, Blažek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:06
    Puk je mimo hrací plochu. Vhazuje se ve středním pásmu blíže k Sejpalově bráně.
     
    00:25
    Husa střílí od modré a před brankou tečuje Jankovský. Puk ale také zachytává Žovinec. Porubanům se ale nedaří puk vyvést z obranné třetiny.
     
    01:32
    Kozlové byli dlouho v útočném pásmu, gólově to neskončilo ani nahozením od Krejčíka. RT TORAX se nakonec rychle přesunul před Sejpala, který nakonec přerušuje hru po střele Sikory.
     
    02:02
    Do úniku se dostává Veselý, ale jeho jednoduchá střela končí na betonech Muštukovse. Puk se odráží do levé strany, kde si jej přebírá Špaček.
     
    02:52
    Kolínští se opět dostávají na dostřel porubské brány, ale i tentokrát maskovaný muž má puk pod kontrolou. Vhazuje se po pravici Muštukovse.
     
    03:19
    Zumr s Němcem potrápili domácí obranu, i tentokrát to gólově neskončilo. Hosté jsou v útočení hodně aktivní a navíc nedovolí soupeři klidný přechod přes střední pásmo.
     
    04:32
    Hudeček hledá zpoza své brány komu má dát kotouč do jízdy. Nakonec vyjíždí mezi kruhy a zkouší dát pas Korkiakoskimu. Kozlové i tentokrát střední pásmo uzamkli.
     
    05:40
    Muštukovs ukončuje přetahovanou po střele Štohanzla. Před tím se ale za kolínskou obranu dostal Špaček, jenže puk skončil pod bruslemi a se zpracováním měl problémy. Klouzající puk si vzal právě Štohanzl a od mantinelu zakončil.
     
    06:25
    RT TORAX je v útočné třetině již víc jak minutu a konečně dostal soupeře pod vážnější tlak. Střela Endála končí v ochranné síti. Vhazovat se bude po levici Sejpala.
     
    07:09
    Domácí vhazování vyhráli a niž by ohrozili kolínskou bránu, museli se vydat do obrany. Krejčík schoval střelu za hráče, ale na Muštukovse si nepřišel. Ten sklapl betony a až uslyšel píšťalku, rozklek povolil. Vůbec netušil, kde se puk ukrývá.
     
    08:17
    Sejpal si připsal zákrok. Po obléhání útočné třetiny zakončil od modré Urbanec. A přestože měl hostující gólman ztížený výhled, kotouč do lapačky zachytil.
     
    08:47
    Teď si Häring s Hlinkou na útočné modré nerozuměli a je z toho ofsajd.
     
    09:22
    Teper dlouho váhal se zakončením, když se o jeho vysunutí do útoku postaral Jáchym.
     
    10:09
    Už se hraje vyrovnaný hokej a hra plyne jako tenisový mač. Zarputilost Kozlů nedává domácím klid k založení útoku, z čehož pramení chyby. na obou stranách nutno podotknout, takže je hra neučesaná a plná nepřesností.
     
    11:10
    Domácím se nepodařilo puk vyhodit regulérně, jen za cenu icingu.
     
    11:30
    Pas na Žolobova byl tak prudký, že sám útočník netušil, že se i s pukem mezi bruslemi dostal do útočné třetiny.
     
    11:59
    Sejpal přerušuje hru po střele Endála.
     
    12:20
    Na druhé straně vychytal Muštukovs Šafránka.
     
    12:34
    Kolínský forčeking je vysunutý až za porubskou bránu. Proto se domácím nedaří úspěšně rozehrát.
     
    13:15
    Ještě před červenou napálil puk na bránu Hlinka, takže se musí pískat zakázané uvolnění. Pro Kozly pásmo zadara a opětovné problémy pro Porubu se založením útočné akce.
     
    14:32
    Krátká návštěva v útočné třetině Poruby zakončená střelou mimo bránu. Při dalším založení útoku je Pořízek ve středním pásmu o kotouč obrán trojící bránících hráčů.
     
    14:36
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Dušan Žovinec – 2 min., podrážení).
     
    15:50
    Kozlové se usadili až nyní v útočné třetině a střílí ze všech pozic. U druhé tyče číhal Jankovský, ale i když mu puk na hůl přišel, byl okamžitě blokován. Od modré se neprosadil ani Husa a když střílel Král, puk mu podjel čepel.
     
    16:36
    Domácí v plném počtu.
     
    18:00
    Přihrávka rukou a hosté jsou tak vykázáni z útočného pásma.
     
    18:22
    Střela Špačka končí mimo bránu.
     
    18:41
    Kankovi Sejpal neumožnil radost z prvního gólu. Vhazuje se po pravici hostujícího gólmana.
     
    18:53
    Muštukovs má puk pod lapačkou. Veselý ještě zkusil dorážet a má štěstí, že dostal jen upozornění. To bylo podruhé, co hosté atakovali po odpískání gólmana.
     
    19:35
    Hraje se kolem Sejpalovy brány. Semrád se Šzohanzlem puk na mantinelu vybojovali, jenže jej poslali přes všechny čáry. Vhazovat se bude po pravici Sejpala.
     
    19:55
    Ještě Kanko zkouší protlačit se přes Štohanzla, ale už asi nestihne zakončit.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Premiérová třetina obou týmů je minulostí. Nováček ligy pořádně kouše a velmi dobře využívá celou plochu hřiště. Navíc má obranu postavenou už na útočné modré, což Porubě dělá problémy se zakládáním útoků a hlavně přechodu přes střední pásmo. Tam je Kolín kompaktní a umí okamžitě využít zisk puku k protiútokům.
    Gólmani si zachytali. Muštukovs ale nejvíc, když šlo na něj 13 střel oproti 5 Porubským pokusům.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:49.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:14
    Jáchym Nahodil do třetiny, kde o puk bojoval Káňa s Jankovský. Kolínští puk dostávají mimo pásmo.
     
    21:04
    Opětovné získání útočné třetiny dostalo Porubu do varu a před Endálem byla volná brána, jenže za gólmana zaskočil Husa a puk jej trefil do nohou. Následně měl porubský forvard druhý pokus, ale Sejpal se tak opřel o konstrukci, až ji vyhodil z postavení.
     
    21:50
    Kozlové právě vstřelili branku!
    Hosté otevírají gólový účet, když se po střele Petržilka nejlépe zorientoval MARTIN ŠTOHANZL a puk vypadnutý za betony dopravil za brankovou čáru. Asistence: Jakub Petržilka a Jakub Semirád.
    21:50 Martin ŠTOHANZL - 0:1
     
    22:13
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Šimon Szathmáry – 2 min., vysoká hůl).
     
    23:36
    Druhá přesilovka se Kozlům nedaří odehrát před Muštukovsem. Nebo jinak, domácí druhé oslabení hrají aktivně a soupeři znemožňují navýšit vedení. Obětavě se vrhají po střelách a puk odehrávají i baseballově.
     
    23:50
    Káňa a jeho typický únik v oslabení není korunován gólem. Sejpal puk vytěsňuje do ochranné sítě.
     
    24:13
    Domácí v plném počtu.
     
    24:53
    Vyloučení v týmu SC Kolín (Jakub Váchal – 2 min., podrážení).
     
    25:10
    Poruba je vytěsněna z pásma, ale pořád má kotouč pod kontrolou.
     
    25:50
    Kozák střílí na ose hřiště, po třetí se napřahuje a prudce nahrává doleva na Endála, který pálí z první. Sejpal má puk asi mezi betony.
     
    26:35
    Szathmáry střílí od modré a před brankou tečuje Hudeček. Nakonec se puk dostává Sikorovi pod brusle a Blaha puk odpaluje do středního pásma.
     
    26:53
    Hosté v plném počtu.
     
    26:59
    Kolín odehrál kotouč přes všechny čáry. Bude se vhazovat po pravici Sejpala.
     
    27:30
    Druhé vhazování v obranné třetině hostů dostává hru až k Muštukovsovi, kde puk sbírá Kanko.
     
    28:10
    Nepřesnosti v nahrávkách kouskují hru. Plynulý přechod středního pásma je dnes Porubským nepřán.
     
    28:58
    Vyloučení v týmu SC Kolín (Lukáš Blaha – 2 min., nedovolené bránění).
     
    30:10
    RT TORAX se až nyní dostává k souvislému přesilovému tlaku. Doposud se čtveřice v bílém držela pevně ve středním pásmu a každý přechod eliminovala a blokovala. Sejpal likviduje střely z každého úhlu a jeho betony rozhodně nemají už žádný prach. Vyklepány jsou vzkudku dostatečně.
     
    30:58
    Hosté v plném počtu.
     
    31:12
    Teper střílí z bezprostřední blízkosti, ale ani jemu není přáno radovat se z vyrovnání.
     
    31:17
    Blaha se okamžitě zapojil do hry a byla z toho druhá nepříjemnost u porubské brány. Střela z pravého křídla skončila v betonech, ale ještě mohl kotouč klouzat k brankové čáře, čemuž zabránil Endál.
     
    33:50
    Hraje se převážně kolem porubské brány, resp. po mantinelu. Domácí se brání houževnatému soupeři a přestože nachází recept, jak přejít obranný val na červené čáře, gólově se nemohou porubští borci prosadit.
     
    34:15
    Sejpal likviduje střelu Žolobova a následně i Hlinky.
     
    35:31
    Urputnost a bojovnost Kolínských je nevídaná! Ani dnešní utkání není pro RT TPRAX lehké a na vítězství bude muset hodně dřít.
     
    36:45
    Káňa jede do útoku a v zakončení mu Zumr zablokoval hůl.
     
    36:57
    Vyloučení v týmu SC Kolín (Dominik Zumr – 2 min., nedovolené bránění).
     
    37:20
    Třetí přesilovka je jako přes kopírák. Domácí se nějak prostě nemohou usadit v pásmu. Občasné střely z dálky nebo spíš nahození je dostávají do útočné třetiny, ale chtělo by to mí puk v držení, aby zakombinovali v pěti proti čtyřem.
     
    38:26
    Poruba právě vstřelila branku!
    Nakonec se přeci jen dokázal tým trenéra Janečka usadit v pásmu a nahrávkami zakombinovat. Poprvé se JANU HUDEČKOVI nezdařilo namířit puk k první tyči, ale druhý pokus už radostný byl. Přesilovka byla ukončena 31 vteřin před jejím vypršením. Asistence: Marek Sikora a Markus Korkiakoski.
    38:26 Jan HUDEČEK - 1:1
     
    38:37
    Poruba právě vstřelila branku!
    Domácí jdou po 11 vteřinách do vedení, když si po vhazování vzal puk RADEK POŘÍZEK a střelou zápěstím poslal puk rohu kolínské brány.
    38:37 Radek POŘÍZEK - 2:1
     
    39:08
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Marek Slavík – 2 min., podrážení).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Po dvou minutách otevřel gólovou listinu Martin Štohanzl dorážkou za zády Muštukovse. Pak měli domácí tři přesilovky a až v té poslední půl minuty před jejím vypršením po souvislém odstřelování brány vyrovnal Jan Hudeček. Po jedenácti vteřinách byl stav nakloněn na stranu Poruby, když se po vhazování ujal kotouče Radek Pořízek a svižnou střelou zakončil.
    Houževnatý Kolín, který neúnavně brání nebo útočí v jakémkoliv místě kluziště, je nepříjemný soupeř.
    Srazily hosty dva rychlé góly nebo naopak nabudili Porubany k ještě větší aktivitě ve střelbě?
    Vše se dovíme v následující třetině, která za moment začne.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:32
    Kolín dohrává přesilovku. Usazuje se v pásmu a vynutil si další faul.
     
    40:54
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Lukáš Kozák – 2 min., hákování).
     
    41:02
    Třináct vteřin byla Poruba ve třech a to mohl využít Krejčík, když před brankovištěm vystřelil po ledě. Muštukovs byl ale pozorný.
     
    42:08
    Domácí jsou ve čtyřech.
     
    42:28
    Opětovné zavezení puku do pásma a Král z toho vytěžil střelu z blízky. Betony porubského gólmana jsou řádně vyklepány. Protože z druhé strany se o totéž pokusil Jankovský.
     
    42:54
    Domácí v plném počtu.
     
    43:26
    Kozlové právě vstřelili branku!
    Po uplynutí přesilovky se přeci jen hosté dopracovali k vyrovnání. JAKUB VÁCHAL střílel z levého křídla a překvapil Muštukovse. Asistence: Martin Štohanzl a Jakub Petržilka.
    43:26 Jakub VÁCHAL - 2:2
     
    43:47
    Vyloučení v týmu SC Kolín (Robin Martínek – 2 min., vysoká hůl).
     
    45:39
    V závěru přesilovky se dostal do střeleckého postavení tváří v tvář Hudeček,. Souboj vyhrál Sejpal a přidržel puk v lapačce.
     
    45:47
    Hosté v plném počtu.
     
    45:55
    Schovaná střela od modré v podání Tepera je také lapena do rukavice. Sejpal ale tentokrát nechce vhazování a okamžitě rozehrává.
     
    46:54
    Blahova střela poskakovala až k brance, kde i přes bránění Zumrem si Muštukovs kotouč našel. Vhazování po jeho pravé ruce.
     
    47:20
    Poruba právě vstřelila branku!
    Misky vah naklonil na porubskou stranu LUKÁŠ ENDÁL, když před brankovištěm zachytil střelu Tepera a malu jízdou vzad si připravil prostor pro zakončení do odkryté poloviny brány. Asistence: Jakub Teper a Radek Pořízek.
    47:20 Lukáš ENDÁL - 3:2
     
    48:02
    Král střílel zpoza hráče a odražený puk pak pálil od modré Zdeněk. Oba ztroskotali na koncentrovaného Muštukovse, který po druhé střele přerušuje hru.
     
    49:31
    Žolobov zkouší překvapit Sejpala z rohu, ale blok husy nedovolil puku projít až k brankovišti.
     
    50:06
    Pro úmyslný ofsajd se hra přesouvá před Sejpala.
     
    51:05
    Káňa se nechal obrat ve středním pásmu Štohanzlem. Nakonec se ale porubskému křídlu puk podařilo vybojovat zpět, ale vstup do pásma byl ofsajdový.
     
    51:52
    Kozlové se dostávají dlouhou nahrávkou do pásma, kde zakončuje střelou z kruhů Šafránek. Puk je v moci porubského brankáře a vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    52:20
    Nahrávka zpoza brány nenašla nikoho v bílém drese. Puk tak po ose hřiště klouže až k Sejpalovi.
     
    53:02
    Žolobov zakončuje samostatný únik přímo do kolínské lapačky.
     
    54:12
    Jankovský nemohl zakončit střílenou nahrávku, protože mu do hole ťuknul Urbanec. Ten tak zabránil vyrovnání stavu.
     
    54:17
    Icing Poruby. Týmy si oddechnou po trvajícím hurá hokeji.
     
    54:57
    Zumrova dělovka končí po zásahu brankářské hokejky v ochranné síti.
     
    55:22
    Osobní souboje v rohu porubské obranné třetiny nemají konce. Kozlové jsou ve vyhrávání puků úspěšnější a Muštukovs má práce nad hlavu. Střely Šafránkovy formace končí na porubských betonech a nakonec i pod lapačkou. Vhazování se připravuje po levé ruce Muštukovse.
     
    56:30
    Sejpal likviduje pokus Kanka.
     
    56:52
    Dělovka Zdeňka končí daleko mimo bránu. Puk se odráží od mantinelu na hůl Petržilky, ale ani jemu se nepodařilo dostat kotouč za brankovou čáru.
     
    57:19
    Poruba právě vstřelila branku!
    RADEK POŘÍZEK dává uklidňující branku. Snad se bude hrát už v poklidnější tempu, aspoň ze strany porubského týmu. Asistence: Jakub Teper.
    57:19 Radek POŘÍZEK - 4:2
     
    57:35
    Žolobov bekhendem trefuje jen hruď Sejpala.
     
    58:08
    Kozlové právě vstřelili branku!
    ZDENĚK KRÁL dramatizuje utkání přesnou střelou k druhé tyči. Asistence: Jakub Husa a David Šafránek.
    58:08 Zdeněk KRÁL - 4:3
     
    58:08
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:30
    Kozlové hrají bez gólmana. V šesti dostali domácí pod pořádný tlak a v brankovišti musel vypomoct i Endál. Sice není obránce, ale Muštukovsovi pomáhá v krizových situacích celé dnešní utkání.
     
    59:30
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:38
    Sikora u střídaček bojuje o vyhození puku s kuklou, který chce naopak kotouč udržet v pásmu.
     
    59:40
    nakonec vyhazuje puk přes všechny čáry Jáchym a jen těsně míjí pravou kolínskou tyč. Takže se píská zakázané uvolnění.
     
    59:50
    Muštukovs připraven proti střele Veselého, kterou nakonec tečuje mimo brankoviště někdo před brankou.
     
    Konec zápasu.
     
    Hodně divoká třetina přinesla čtyři góly, nakonec ale vítězství pro domácí tým, když uklidňující pojistku dal dvě minuty před koncem třetiny Radek Pořízek a stal se dvoubrankovým střelcem utkání.

    Ve čtvrté minutě třetí pasáže utkání srovnal stav na 2:2 Jakub Váchal. Za 4 minuty se stav měnil ve prospěch HC RT TORAX Poruba 2011 střelou Lukáše Endála a na gól Pořízka odpověděl minutu před třetím ukončením Zdeněk Král. Hosté následně sáhli po hře bez gólmana, což jim přineslo několik slibných šancí skórovat, jenže Muštukovs svou koncentrací a přehledem dokázal všechny pokusy likvidovat. Občas byla zapotřebí pomoc hráčů v poli. Obětavostí se domácí dopracovali ke třem bodům. A jako se Vsetínem, body nebyly vůbec zadarmo, přestože hráli s nováčkem soutěže.
    Kolín byl nepříjemný soupeř, nevyzpytatelný a hlavně náramně bojovný a fyzicky zdatný. Vůbec se za svůj výkon nemusí Kozlové stydět.
     
    Z dnešního hokeje se loučím, přeji příjemný sobotní večer a zítra ve stejnou dobu se budu z RT TORAX ARENY na Vás opět těšit.
    Tentokrát u 11. kola Chance ligy, kdy HC RT TORAX Poruba 2011 přivítá HC Stadion Litoměřice. (18:38:59)
    Marken.cz

    Gabriela Juříková

    Branky a nahrávky: 39. Hudeček (Sikora, Korkiakoski), 39. Pořízek, 48. Endál (Teper, Pořízek), 58. Pořízek (Teper) – 22. Štohanzl (Petržilka, Semirád), 44. Váchal (Štohanzl, Petržilka), 59. Z. Král (Husa, Šafránek)


    HC RT TORAX Poruba 2011: Muštukovs (Foltán) – Teper, Žovinec, Kozák (A), Szathmáry, T. Voráček, Urbanec, Slavík – J. Káňa (A), T. Jáchym, Endál – Sikora (C), Hudeček, Korkiakoski – Špaček, Kanko, Pořízek – Häring, M. Hlinka, Žolobov.
    SC Marimex Kolín: Sejpal (O. Martínek) – Husa, Kukla, Blaha, Muška, Váchal, Zdeněk – Jankovský, Šafránek (C), Z. Král – L. Krejčík (A), J. Veselý, Stehlík (A) – Semirád, Štohanzl, Petržilka – Zumr, R. Martínek, Němec – Síla.

    Rozhodčí: Koziol, Šudoma – Hranoš, Blažek
    thejrc.org