Zlín – K. Vary 4:5 (kon.) | Mladá Boleslav – Pardubice 3:2 (kon.) | Sparta – Litvínov 2:3 (1:2 po s.n.)
Kometa Brno – Liberec 3:2 (kon.) | Motor ČB – Olomouc 2:4 (kon.) | Třinec – Mountfield HK 2:1 (kon.)
po s.n. (1:2)
HC Sparta Praha
2:3 (2:1, 0:1, 0:0 - 0:0)
HC VERVA Litvínov
Neděle 29.11.2020, 16:00 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To byla ode mě poslední informace z tohoto utkání, přeji Vám krásný zbytek večera a u dalších online textových přenosů se budu těšit. Na počtenou! (18:42:03)
     
    Nekonečné utkání je za námi! V samostatných nájezdech byli domácí úspěšní jen jednou, naopak za Vervu se dvakrát prosadil Lukáš Válek, díky němuž si Litvínovští odváží druhý bod.
     
    Konec zápasu.
    Lukáš VÁLEK - 2:3
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC VERVA Litvínov.
    Litvínovští zásluhou rozdílové trefy LUKÁŠE VÁLKA nakonec získávají bonusový bod navrch!
     
    7. série
    1:2
    Vše ještě mohl zvrátit Lukáš Pech, který narazil jen na betony Godly. Verva vítězí!
     
    7. série
    1:2
    Lukáš Válek uspěl se svou střelou a Litvínov jde do vedení!
     
    6. série
    1:1
    Michal Řepík tentokrát neuspěl.
     
    6. série
    1:1
    František Lukeš zkusil blafákem překonat Machovského, ale neúspěšně.
     
    5. série
    1:1
    Pavel Zygmunt rovněž nedává.
     
    5. série
    1:1
    Vladimíra Sobotka mohl rozhodnout, ale Godla úspěšnější.
     
    4. série
    1:1
    Lukáš Válek svou přesnou střelou vyrovnává, pokračujeme!
     
    4. série
    1:0
    Andrej Kudrna se rozjel rychle, ale Godla byl připravený.
     
    3. série
    1:0
    Jan Ščotka vystřelil do horních pater branky, ale Machovský znovu připravený.
     
    3. série
    1:0
    A máme tu první branku v nájezdech! Michal Řepík svou střelou pokořil Denise Godlu.
     
    2. série
    0:0
    Viktor Hübl zkusil blafák do bekhendu, Machovský zasáhl.
     
    2. série
    0:0
    David Tomášek to udělal chytře, ale Denis Godla drží čisté konto v nájezdech.
     
    1. série
    0:0
    František Gerhát předvedl podobné zakončení stejně jako Rousek, ale i tentokrát úspěšnější Machovský.
     
    1. série
    0:0
    Lukáš Rousek se rozjel pomalu, ale Godlu svou střelou nepřekonal.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    Vše je připraveno, jako první pojede Lukáš Rousek.
     
    Ani prodloužení nerozhodlo o vítězi tohoto utkání, po kratičké pauze budou následovat samostatné nájezdy!
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    64:31
    Sparťané se usadili v útočném pásmu, ale ani Horák s Řepíkem nedokázali dopravit touš do litvínovské branky. Na druhé straně byl pro změnu neúspěšný Gerhát.
     
    63:34
    Sparťané mají velkou šanci rozhodnout! Viktor Hübl (LIT) se provinil v obranném pásmu nedovoleným bráněním a Sparta si zároveň bere oddechový čas.
     
    63:11
    Dobrá šance domácích. Němeček střílel z mezikruží, ale brankář Godla nemusel zasahovat, jelikož střela sparťanského obránce šla mimo branku.
     
    62:24
    Na druhé straně zkoušel své štěstí David Tomášek, kterého včas dokázal odzbrojit jeden z litvínovských obránců. Hra se přelévá ze strany na stranu.
     
    61:39
    Další útočné snažení Vervy. Richard Jarůšek se snažil prostrčit kotouč u mantinelu na svého spoluhráče, ale domácí obránci byli na svém místě.
     
    61:03
    Litvínovští jsou zpočátku prodloužení aktivnější. Hübl našel v útočném pásmu Jana Myšáka, jehož ránu si bez větších potíží pohlídal Machovský.
     
    60:13
    Gerhát rozjel litvínovskou akci po pravé straně a Machovský se musel ohánět. Střela hostujícího útočníka skončila na připraveném betonu domácího brankáře.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Hráči jsou již připraveni, jdeme na to!
     
    Prodloužení začíná už za malou chvíli!
     
    Třetí třetina je za námi! Oba celky měly své šance rozhodnout ve svůj prospěch, ale brankáři zatím nepustili za svá záda další kotouč. O vítězi celého utkání bude muset rozhodnout prodloužení, případně až samostatné nájezdy.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:40
    Lukáš Pech nevyhrál vhazování v obranném pásmu a ke střele se dostali Litvínovští. Irvingova střela našla pouze připraveného Matěje Machovského.
     
    59:25
    Na opačné straně pro změnu musel dávat pozor Godla. David Tomášek se prohnal po levé straně kluziště, ale litvínovský gólman nedovolil komplikace.
     
    59:02
    Rozeběhla se poslední minuta třetí třetiny. Martin Hanzl po přejezdu útočné modré čáry zkusil vystřelit, ale do jeho střely vložil svou hůl jeden z obránců Sparty.
     
    58:19
    Horák znovu na vhazování úspěšnější, ale Řepík posléze hledal nepřesnou přihrávkou svého obránce na modré čáře. Verva ve svém protiútoku nezahrozila.
     
    57:52
    Machovský pomáhá svým spoluhráčům s rozehrávkou a Kalina rozjíždí další útočnou akci. Kudrna ale v rohu kluziště u brankáře Godly kotouč neudržel.
     
    57:17
    Sparťané pokračovali ve svém útočném snažení, ale jejich akci přerušil hvizd rozhodčího, který píská postavení mimo hru. Vhazuje se ve střední zóně.
     
    56:46
    Roman Horák vyhrál vhazování pro své spoluhráče a do střely se následně mohl opřít kapitán Pražanů Michal Řepík. Godla zkrotil kotouč svými betony.
     
    56:13
    Buchtele se už připravoval na samostatný nájezd, ale v poslední chvíli se stačil zorientovat obránce Vervy. Litvínovští posílají kotouč do středního pásma.
     
    55:43
    Matúš Sukeĺ se probojoval do útočného pásma a následně servíroval kotouč do dobré střelecké pozice Tomáškovi. Druhý jmenovaný byl však neúspěšný.
     
    55:11
    Denis Godla opět v permanenci. Obránce David Němeček se opřel do střely od modré čáry a litvínovský brankář znovu pohotově zasáhl a přerušil hru.
     
    54:15
    Litvínovští hokejisté založili další akci po pravé straně, ale sparťané soupeřův útok rychle odrazili a už mají kotouč zpátky na svých hokejkách.
     
    53:43
    Nebezpečná situace u Machovského branky! Aaron Irving střílel od modré čáry a sparťanský gólman na poslední chvíli zasáhl.
     
    53:29
    Elitní formace Sparty si nyní nerozuměla v rozehrávce a rozhodčí píská další zakázané uvolnění domácího celku. Bude se vhazovat po levici Machovského.
     
    53:01
    Po další komerční přestávce se vhazovalo ve středním pásmu. Úspěšnější na buly byli hosté, kteří se ovšem před brankáře Machovského nepropracovali.
     
    52:31
    Sparťané jsou nyní nastěhováni v útočném pásmu. Martin Jandus se rozhlížel na modré čáře a domácí opět zahrozili. Rouskova střela nebyla gólová.
     
    51:58
    To byla parádní akce v podání Jana Košťálka! Sparťanský obránce se prohnal z vlastního pásma až před Godlu, kterého ale nepřekonal.
     
    51:46
    Piskáček rozehrál kotouč na své spoluhráče po pravé straně kluziště, ale domácí se do další akce nedostali. Obránci Sparty rozjíždí další útok svého týmu.
     
    51:29
    Tomášek se do útočného pásma neprobojoval a následně se sparťané dopustili zakázaného uvolnění. Hra se vrací zpět před brankáře Machovského.
     
    50:36
    Dobrá rána Davida Němečka! Sparťanský obránce vystřelil od modré čáry a litvínovský brankář Godla musel předvést další pohotový zákrok. Hra přerušena.
     
    50:22
    Horák se snažil probojovat ke kotouči u levé tyčky, ale sparťanský útočník už nedokázal zakončit. Sparťané se ovšem i nadále drží před Denisem Godlou.
     
    50:13
    Jan Košťálek byl u kotouče v obranném pásmu za brankou Matěje Machovského jako první a rozhodčí píská zakázané uvolnění Vervy.
     
    49:39
    Nadějná akce Litvínova! Oskars Cibulskis se opřel do střely z prostoru pravého kruhu, ale Machovský znovu podržel svůj tým.
     
    49:19
    Sparťané zakládají další útočnou akci. Útočník Matúš Sukeĺ nahodil touš do útočného pásma, ale obránci Litvínova byli před Denisem Godlou pozorní.
     
    48:28
    Košťálek přihrál do tandemu Řepíkovi, ale sparťané nebyli v tu dobu připraveni na další útočný výpad. Kotouče se posléze zmocnili hosté z Litvínova.
     
    47:52
    Hraje se téměř bez přerušení. Tomáš Dvořák přenechal kotouč svým spoluhráčům, ale hosté přihrávku vystihli a Machovský musel zasahovat.
     
    46:56
    Machovský si nyní musel dávat velký pozor, jelikož kotouč se pohyboval v hloučku hráčů mezi čárkami. Puk nakonec vyplaval u obránce Davida Němečka.
     
    46:06
    David Tomášek nahodil kotouč do útočného pásma, ale domácí hokejisté se neusadili před Godlou. Oba celky nyní doprovázejí nepřesnosti v rozehrávce.
     
    45:50
    Dobrá šance Sparty! Kapitán Michal Řepík v náznaku přečíslení hledal Rouska, který však prudkou přihrávku nezpracoval.
     
    44:48
    Obránce Dvořák už naskočil zpět do hry a sparťané znovu pomýšlejí na útok. Pechova přihrávka do útočného pásma byla ovšem příliš moc nepřesná.
     
    43:48
    Litvínovští se dostali do útočného pásma a rozestavili svůj přesilovkový kolotoč. I tentokrát však byli sparťané pozornější a posílají puk do bezpečí.
     
    43:19
    Ščotka kombinoval s Lukešem na pravém kruhu, ale hosté zkusili vystřelit z opačné strany. Rána Viktora Hübla byla velmi nadějná, ale Machovský zasáhl.
     
    42:47
    Obránce Tomáš Dvořák (SPA) vyfasoval dvouminutový trest za faul loktem. Sparťané budou hrát v oslabení a Verva má velkou šanci odskočit do vedení.
     
    42:13
    Demel musel rychle rozehrát z hloubi obranného pásma, ale litvínovský obránce si s celou situací poradil. Rozhodčí ovšem viděl faul, bude se vylučovat.
     
    41:28
    Chyba v obraně Vervy! Kotouč se následně dostal k Rouskovi, který ovšem brankáře Godlu už nepřekonal. Litvínovští měli velké štěstí, hra pokračuje dále.
     
    40:48
    Zkušený útočník hledal na modré čáře svého spoluhráče, ale kotouč k němu už nedoputoval. Litvínovští se poté dostávají ven do středního pásma.
     
    40:09
    Matúš Sukeĺ byl neúspěšný na vhazování ve středovém kruhu, ale i přesto se sparťané dostali až do útočného pásma. S pukem nyní operuje Sobotka.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Oba celky jsou zpátky na ledové ploše, třetí třetina může odstartovat!
     
    Další třetina začne přibližně v 17:43 hodin.
     
    Prostřední perioda je rovněž minulostí. Spokojenější odcházejí do kabiny hosté, kteří zásluhou Richarda Jarůška vyrovnali stav na 2:2. Z obou stran bylo následně vidět spoustu šancí, ale na další posun ve skóre čekáme. Rozhodne o vítězi třetí třetina?
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:55
    Viktor Hübl obkroužil branku Sparty a zkusil vystřelit zápěstím. Střela litvínovského tahouna našla pouze brankáře Matěje Machovského.
     
    39:39
    Útočník Jan Buchtele byl před brankou Litvínova hodně aktivní a donutil brankáře Godlu k zákroku. Do konce druhého dějství zbývá už jen necelá půlminuta.
     
    39:06
    Andrej Kudrna se dostal ke střele na pravé straně, ale Godla opět pozorný. Hra pokračovala dále a následně se Litvínovští dostávají do středního pásma.
     
    38:34
    Verva přečkala své oslabení a už hraje v plném počtu. Sparťané brankáře Denise Godlu prakticky neohrozili, jelikož Litvínovští odvedli precizní výkon.
     
    38:16
    Sparťané si tuto přesilovku za rámeček určitě nedají. Až nyní se domácí nějakým způsobem propracovali do útočného pásma a hru nakonec přerušuje Godla.
     
    37:10
    Litvínovští se dostali do velké šance ve vlastním oslabení! Helt hledal na druhé straně Myšáka, jenž se však z dobré pozice netrefil.
     
    36:33
    Sparťané mají krátce před koncem druhé třetiny možnost odskočit svému soupeři do vedení. Obránce Aaron Irving (LIT) už sedí na trestné lavici za krosček.
     
    35:52
    Obrovská možnost pro Vervu! Lukáš Válek střílel do horní poloviny branky, ale střela litvínovského útočníka byla nepřesná. Velká škoda pro hosty.
     
    34:50
    Matúš Sukeĺ byl úspěšnější na vhazování, ale k puku se posléze nachomýtl Jarůšek. Verva znovu zaútočila, nicméně Zdráhala obral o kotouč Rousek.
     
    34:24
    Útočník Hanzl se vrátil zpět na ledovou plochu, ale mezitím měl velkou šanci Pech! Brankář Godla udržel kotouč ve své moci a přerušil hru.
     
    33:51
    Domácím začala zkrácená početní výhoda. Před malou chvilkou vyzkoušel pozornost litvínovského brankáře Tomášek, jenž vypálil od modré čáry.
     
    33:28
    Průnik Filipa Helta po pravé straně kluziště dokázal zastavit obránce Jandus a sparťané rázem znovu mohli zaútočit. Brankář Godla našel puk ve své lapačce.
     
    33:09
    Na druhé straně se Verva dostala do přečíslení dva na jednoho! Jeden z litvínovských borců však střílel jen do Matěje Machovského.
     
    32:51
    Michal Řepík projel do útočného pásma středem kluziště a následně přihrával svému kolegovi Romanu Horákovi, kterému ovšem ujel puk z hole.
     
    32:26
    Litvínovští si svou přesilovku příliš moc neužili. Útočník Martin Hanzl (LIT) totiž vyfasoval dvě trestné minuty za hákování a už sedí na lavici hanby.
     
    32:02
    Patrik Zdráhal zavel kotouč do útočného pásma a litvínovští hráči se usadili před brankářem Matějem Machovským. Demelův pokus skončil zablokován.
     
    31:47
    Je tu další faul domácích, konkrétně ze strany Lukáše Pecha (SPA). Sparťanský štírek dostává od rozhodčích dvě trestné minuty za podrážení.
     
    31:19
    Buchtele se prohnal do útočného pásma jako vítr, ale domácí se do další útočné akce nedostali. Obránce Jandus musí vycouvat až do střední třetiny.
     
    30:53
    Sparťané předvedli svoje dobré napadání v útočném pásmu a Tomášek na chvíli získal kotouč do své moci. O chvíli později se ovšem píská icing Litvínova.
     
    30:27
    Forman založil útočnou akci svého týmu, ale sparťané se ocitli v signalizovaném ofsajdu a parta kolem Lukáše Pecha už nemohla pokračovat v útoku.
     
    29:48
    A další šance Sparty. Kudrna předvedl stahovačku jednomu obránci Vervy, ale následně už nedokázal dopravit touš do branky.
     
    29:11
    Sparťané jsou nastěhováni v útočném pásmu a snaží se gólově prosadit. Pech zkoušel hledat Buchteleho na druhé straně, ale přihrávka byla zablokovaná.
    28:43 Richard JARŮŠEK - 2:2
     
    28:43
    Litvínov právě vstřelil branku!
    V O2 areně máme vyrovnáno! Litvínovští ujeli do přečíslení dva na jednoho, přičemž Hanzl našel svou přihrávkou RICHARDA JARŮŠKA, jenž překonal Machovského! Asistence: Martin Hanzl, Patrik Zdráhal.
     
    28:06
    Sobotka obkroužil branku soupeře a hledal svého spoluhráče na modré čáře. Sparťané ale v tu dobu střídali a brankář Denis Godla mohl zůstat v klidu.
     
    27:24
    Po delší době zasahoval brankář Denis Godla. Jan Košťálek střílel od modré čáry, nicméně rána sparťanského obránce nebyla příliš moc tvrdá.
     
    26:39
    Matúš Sukeĺ vyhrál vhazování v obranném pásmu, ale litvínovští hokejisté svým dobrým napadáním získali kotouč zpět. Machovský musel být znovu ve střehu.
     
    25:50
    Litvínovští hráči jsou v přesilové hře aktivní a nedávají domácím moc prostoru. Až teď se probojoval ke kotouči Pech, jenž ho udržel na chvíli ve středním pásmu.
     
    25:29
    Další zákrok Machovského, který svůj tým opravdu hodně drží. Nyní si sparťanský brankář pohlídal nebezpečnou střelu Viktora Hübla z mezikruží.
     
    24:54
    Litvínovští byli usazeni před brankářem Machovským, ale domácí gólman mohl zůstat v klidu. Následně poslali domácí hráči kotouč do bezpečí.
     
    24:22
    Další trest pro Spartu a zároveň velká šance Litvínova na vyrovnání! Obránce Jan Piskáček (SPA) dostal dvě trestné minuty za sevření puku rukou.
     
    23:59
    Lukáš Doudera nepřesně rozehrál na své spoluhráče v obranném pásmu a domácí hokejisté znovu zaútočili! Košťálkův pokus pokryl brankář Denis Godla.
     
    23:06
    Dobrá akce Lukáše Válka! Litvínovský forvard chtěl střílet z levé strany, ale Machovský si kotouč bez problémů pohlídal.
     
    22:28
    Vyloučený obránce Irving se už vrátil zpět na ledovou plochu a Litvínovští můžou znovu pomýšlet na útok. Lukeš v situaci jeden na jednoho mířil nepřesně.
     
    21:49
    Pohotová střela Jana Buchteleho z vrcholu levého kruhu pro vhazování. Brankář Denis Godla byl i tentokrát pozorný a přerušil hru svým zákrokem.
     
    21:17
    Martin Havelka se dostal do útočného pásma a na chvíli zdržel sparťanskou rozehrávku. Nyní se už však domácí znovu rozestavují před brankářem Godlou.
     
    20:42
    Sparťané se usadili v útočném pásmu a mohli zakombinovat. Košťálek zkusil vystřelit z pravého kruhu pro vhazování, ale jeho střela byla nepřesná.
     
    20:06
    Domácí hokejisté si znovu zahrají přesilovou hru. Střelec zatím jediné branky Litvínova Aaron Irving (LIT) vyfasoval od rozhodčích dvě minuty za podrážení.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Hráči se už vrátili zpět ze svých kabin na ledovou plochu, můžeme pokračovat.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:51 hodin.
     
    Úvodní dějství je za námi. Domácí hokejisté se dostali do těsného vedení zásluhou Jana Buchteleho, ale hosté krátce nato vyrovnali, když se prosadil Aaron Irving. Radost litvínovského týmu však trvala necelé tři minuty, jelikož kapitán Sparty Michal Řepík vrátil svým spoluhráčům ztracené vedení zpět.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:54
    V posledních vteřinách hry ujel po pravé straně kluziště polský forvard Pawel Zygmut, jehož rána z kruhu nebyla přesná. První třetina pomalu končí.
     
    18:55
    Košťálek dojel puk v obranném pásmu, ale sparťané se dlouho nemohli vymanit ze sevření. Povedlo se to až kapitánovi domácích Michalu Řepíkovi.
     
    18:13
    Velká šance hostí! Jarůšek si počkal na vhodný moment a následně chtěl hledat Patrika Zdráhala, jenž už na kotouč nedosáhl!
     
    17:40
    Další povedený zákrok domácího brankáře. Po sérii přihrávek se kotouč dostal až na modrou čáru k Cibulskisovi, jenž prověřil Matěje Machovského.
     
    17:18
    Sparťané chtěli založit rychlý protiútok na litvínovskou branku, ale jejich snažení bylo příliš moc rychlé. Kotouč končí až na zakázaném uvolnění.
     
    17:08
    Rychlík Martin Látal se prohnal do útočného pásma a vyzkoušel pozornost brankáře Matěje Machovského. Domácí gólman i v tomto případě byl úspěšnější.
     
    16:26
    Sparťané si připravili velkou šanci! Košťálek hledal před brankou volného Jana Buchteleho, před níž na poslední chvíli zasáhl Godla.
     
    16:14
    Hosté posílají kotouč pouze na zakázané uvolnění a hra se už za chvíli vrátí před brankáře Denise Godlu. Sparťané ponechávají na ledě svou třetí formaci.
     
    15:33
    Lukeš vydoloval kotouč zpod bruslí hráčů ve středním pásmu a Litvínovští znovu zaútočili. V obranném pásmu byli ale pozornější hokejisté domácího celku.
     
    14:58
    Tomášek neuspěl na vhazování v obranném pásmu a Verva pokračovala v útočné fázi. Hanzl vybojoval puk pro Zdráhala, jemuž však ujel kotouč z čepele.
     
    14:21
    David Dvořáček obdržel těžkou přihrávku, ale i přesto se domácí hokejisté ještě na chvíli udrželi v pásmu soupeře. Nyní už však Verva vyváží kotouč ven.
     
    13:42
    Sparťané své oslabení ustáli a mohou se po delší době soustředit znovu na útok. Rousek byl nyní hodně aktivní v útočném pásmu, ale Godla pohotově zasáhl.
     
    12:39
    Machovský je v posledních minutách opravdu v permanenci. Hübl našel hůl Jana Myšáka, jenž z bezprostřední blízkosti mířil jen do domácího brankáře.
     
    12:15
    Litvínovští hokejisté usazeni v útočném pásmu. Před obráncem Demelem se otevřel prostor a jeho střelu na poslední chvíli zkrotil brankář Machovský.
     
    11:47
    Hosté při svém přechodu do útočného pásma byli příliš moc netrpěliví a rozhodčí okamžitě píská postavení mimo hru. Hra je tak na chvilku opět přerušena.
     
    11:08
    Němeček se už vrátil zpět na ledovou plochu a Litvínovští pokračují v klasické početní výhodě. Nyní dobře zapracoval Pech, který poslal puk do bezpečí.
     
    10:58
    Krušné chvilky pro Spartu. Obránce Petr Kalina (SPA) dostává dvouminutový trest za podrážení a domácí budou hrát pět vteřin ve třech.
     
    10:19
    Jan Myšák vybojoval kotouč v rohu kluziště a další šance Vervy! Balinskis střílel od modré čáry a Machovský se štěstím puk vyrazil.
     
    09:54
    Další zákrok domácího brankáře. František Lukeš po přejezdu útočné modré čáry vypálil golfovým způsobem a Machovský podržel kotouč na hrudi.
     
    09:32
    Jarůšek udržel kotouč v útočném pásmu a Litvínovští mohli kombinovat. Demel zkusil vystřelit od modré čáry, ale Machovský si celou situaci pohlídal.
     
    09:03
    Martin Havelka zůstal ležet na ledové ploše po tvrdém zákroku Davida Němečka (SPA). Sparťanský bek dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    08:09
    Buchtele se dobře vrátil a Dvořák založil další útočnou akci. V rohu kluziště byl ještě zapomenutý Pech, ale sparťané se tentokrát v pásmu dlouho neohřáli.
     
    07:49
    Lukáš Válek obdržel přihrávku na pravou stranu a okamžitě střílel. Jeho dobrou ránu si ovšem pohlídal pozorný brankář Sparty Matěj Machovský.
     
    07:19
    Lukeš bojoval o puk v rohu kluziště, ale domácí byli rychlejší. Vervu to však nemusí mrzet, jelikož Pražané se osvobozují jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    06:59
    Tomášek byl úspěšnější na vhazování, ale jeho spoluhráči se do žádné další velké šance už nedostali. Další výpad chtěl podniknout Horák, sudí píská ofsajd.
     
    06:51
    Sparťané vyhráli vhazování v útočném pásmu a Godla musel řešit další nebezpečnou střelu. Litvínovský brankář si bez problémů poradil a přerušil hru.
     
    06:26
    Litvínovští hokejisté chtějí rychle odpovědět. Po dlouhém souboji o kotouč v rohu kluziště se pokoušel ohrozit Machovského Filip Helt, ale neúspěšně.
    05:32 Michal ŘEPÍK - 2:1
     
    05:32
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané utíkají svému soupeři zpátky do vedení. Sobotka našel svým přesným pasem MICHALA ŘEPÍKA a sparťanský kapitán tváří v tvář pokořil Godlu střelou mezi betony. Asistence: Vladimír Sobotka, Lukáš Rousek.
     
    05:11
    Je tu první trest v tomto utkání. Na trestnou lavici usedá Uvis Janis Balinskis (LIT), jenž vyfasoval od rozhodčích dvě minuty za hákování. Domácí hrají přesilovku.
     
    04:56
    Forman ještě udržel kotouč v útočném pásmu a domácí znovu ohrozili Godlu. Buchtele chtěl dorazit puk za litvínovského brankáře, ale neúspěšně.
     
    04:24
    Druhá útočná formace Sparty nastěhována v pásmu Litvínova. Řepík si vyměnil kotouč se Sukeĺem a Godla nakonec musel řešit střelu Petra Kaliny.
     
    03:50
    Na druhé straně zkoušel své štěstí kapitán Vervy Viktor Hübl. Zkušený forvard vystřelil zpoza obránce, ale Machovský mohl zůstat v klidu.
     
    03:06
    Další dobrý zákrok hostujícího brankáře. David Dvořáček vystřelil po levé straně kluziště, ale Godla vytasil svoje betony a poslal kotouč do bezpečí.
     
    02:28
    Kudrna posunul kotouč Vitouchovi do útočného pásma a sparťanský mladíček v sestavě Pražanů prověřil litvínovského brankáře Denise Godlu.
    02:12 Aaron IRVING - 1:1
     
    02:12
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Verva ovšem záhy vyrovnává! AARON IRVING se opřel do střely na pravém kruhu pro vhazování a svou nekompromisní dělovkou nedal Machovskému šanci zasáhnout. Bez asistence.
    01:48 Jan BUCHTELE - 1:0
     
    01:48
    Sparta právě vstřelila branku!
    A máme tady rychlý gól Sparty! Obránce Demel nedokázal odpravit kotouč do bezpečí a následně se dostal k puku JAN BUCHTELE, který svou přesnou střelou vymetl pravý růžek Godlovy branky! Asistence: Miroslav Forman, Ondřej Mikliš.
     
    00:42
    Richard Jarůšek se prohnal přes levou stranu kluziště a chtěl ještě nabízet kotouč před branku svým spoluhráčům. Tam ovšem nikdo v bíložlutém nebyl.
     
    00:09
    Roman Horák vyhrál úvodní vhazování a domácí hokejisté se ihned přesunuli do útočného pásma. V rohu kluziště byl však úspěšnější útočník Jarůšek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči úvodních pětek jsou připraveni na vhazování ve středovém kruhu, můžeme začít!
     
    Kapitánské céčko na straně domácích se tradičně objevuje na dresu Michala Řepíka, litvínovským kapitánem je zkušený veterán Viktor Hübl.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    V brance domácích dnes nastoupí Matěj Machovský, jeho brankářský kolega Jakub Neužil bude připraven na střídačce. Do obranných řad se vrací Petr Kalina, jenž figuruje na pozici sedmého beka. Útočné formace jsou oproti duelu v Hradci Králové neměnné, na centru první řady bude tradičně hrát Roman Horák.

    Litvínovští trenéři udělali v sestavě pár změn. Ovšem na pozici startujícího brankáře pro zápas v Praze figuruje i dnes Denis Godla. Do prvního obranného páru se posouvá Jan Ščotka, naopak mimo hru bude Jakub Březák. Na křídle druhého útoku místo Jana Myšáka nastoupí Lukáš Válek. V sestavě Vervy pro zápas v hlavním městě nevidíme Jakuba Petružálka.
     
    Ještě jednou přeji všem hokejovým fandům krásné nedělní odpoledne. Duel mezi Spartou a Litvínovem startuje za necelou hodinu a my zatím můžeme představit sestavy obou soupeřů.
     
    Hezké nedělní odpoledne z Prahy. Tipsport extraliga již pokračuje svým 22. kolem, v jehož rámci změří síly také domácí Sparta s litvínovskou Vervou. Úvodní buly utkání bude vhozeno na ledě O2 areny v 16:00 hodin.
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY 2020/2021

    9. kolo: Litvínov – Sparta 1:3

    V prvním vzájemném střetnutí této sezony se radovala Sparta. Pražané v rámci devátého hracího kola byli na litvínovském ledě úspěšnější, když se prosadili třikrát a zvítězili 3:1. Premiérovou trefou v A-týmu Sparty se prezentoval odchovanec klubu bek Radek Jeřábek.
    Litvínovští hráči se v Pardubicích prosadili jen jednou zásluhou Richarda Jarůška a v dalším utkání budou chtít odčinit porážku.
     
    HLAVNÍ LÍDŘI OBOU TÝMŮ

    Sparťané se v aktuální sezoně tradičně spoléhají na brankáře Matěje Machovského, nebo na svého kapitána Michala Řepíka. Mezi další opory patří Vladimír Sobotka a nelze opomenout Romana Horáka společně také s Lukášem Pechem.

    Litvínovští hráči mají od této sezony novou brankářskou jedničku, kterou se stal Denis Godla. V obraně patří k nejzkušenějším hráčům například Jiří Říha i lotyšský obránce Uvis Janis Balinskis. V útoku figuruje i nadále Viktor Hübl včetně Františka Lukeše.
     
    HC VERVA LITVÍNOV

    11. místo, 11 bodů, skóre: 22:33
    Aktuální forma: V, V, P, V, P


    Litvínovští hráči prožili nepovedený vstup do nového extraligového ročníku. Verva z dvanácti odehraných duelů vytěžila jen jedenáct bodů a okupuje jedenácté umístění. Parta okolo Viktora Hübla po prohrách nad Zlínem a Libercem byla neúspěšná i v Hradci Králové, kde litvínovští hokejisté inkasovali celkem čtyřikrát.

    Svěřenci slovenského trenéra Vladimíra Országha si spravili chuť v domácím duelu proti Olomouci, avšak naposledy museli znovu skousnout porážku, jelikož prohráli v Pardubicích. Jediným úspěšným střelcem Vervy v utkání byl bývalý sparťanský forvard Richard Jarůšek, jenž v aktuální sezoně zaznamenal zatím pět kanadských bodů za čtyři branky a jednu nahrávku.
    V utkání na ledě Hradce Králové pomohl Spartě svým druhým gólem v aktuální sezoně talentovaný útočník Matúš Sukeĺ!
     
    HC SPARTA PRAHA

    3. místo, 30 bodů, skóre: 53:37
    Aktuální forma: V, P, V, P, V

    Sparťané mají oproti ostatním účastníkům extraligy zatím nejvíce odehraných utkání. Svěřenci Miloslava Hořavy a Josefa Jandače v posledních duelech střídali výhry s prohrami, ale i přesto se drží na průběžném třetím místě v extraligové tabulce. Naposledy byli Pražané úspěšní na ledě Hradce Králové, kde jim k dalšímu tříbodovému vítězství stačily dvě branky.

    Za Spartu se navíc poprvé bodově zapsal do statistik zkušený útočník Vladimír Sobotka, jenž na konci první třetiny naservíroval svou luxusní přihrávkou gól svému spoluhráči, konkrétně Davidu Tomáškovi. Hokejisté s eskem na hrudi vyslali na branku soupeře přes třicet střel a mohli se radovat z další velmi cenné výhry.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 2. Buchtele (Forman, Mikliš), 6. Řepík (Sobotka, Rousek) – 3. Irving, 29. Jarůšek (M. Hanzl, P. Zdráhal), rozh. náj. Válek

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Lukáš Rousek (SPA)
    0:0   František Gerhát (LIT)
    2. série:
    0:0   David Tomášek (SPA)
    0:0   Viktor Hübl (LIT)
    3. série:
    1:0   Michal Řepík (SPA)
    1:0   Jan Ščotka (LIT)
    4. série:
    1:0   Andrej Kudrna (SPA)
    1:1   Lukáš Válek (LIT)
    5. série:
    1:1   Vladimír Sobotka (SPA)
    1:1   Pawel Zygmunt (LIT)
    6. série:
    1:1   František Lukeš (LIT)
    1:1   Michal Řepík (SPA)
    7. série:
    1:2   Lukáš Válek (LIT)
    1:2   Lukáš Pech (SPA)


    HC Sparta Praha: Machovský (Neužil) – Piskáček (A), Košťálek, Němeček, M. Jandus, Tomáš Dvořák, Mikliš, Kalina – Sobotka, Horák, Tomášek – Rousek, Sukeľ, Řepík (C) – Buchtele, Pech (A), Forman – Dvořáček, Vitouch, Kudrna.
    HC VERVA Litvínov: Godla (Honzík) – Ščotka, Irving, Cibulskis, Balinskis, Demel, Kudla, L. Doudera – Jarůšek, M. Hanzl (A), P. Zdráhal – F. Lukeš, V. Hübl (C), Válek – Myšák, Gerhát, Látal – M. Havelka, Helt, Zygmunt.

    Rozhodčí: Hejduk, Pilný – Lučan, Kis
    thejrc.org