Zlín – K. Vary 4:5 (kon.) | Mladá Boleslav – Pardubice 3:2 (kon.) | Sparta – Litvínov 2:3 (1:2 po s.n.)
Kometa Brno – Liberec 3:2 (kon.) | Motor ČB – Olomouc 2:4 (kon.) | Třinec – Mountfield HK 2:1 (kon.)
po s.n. (1:2)
HC Sparta Praha
2:3 (2:1, 0:1, 0:0 - 0:0)
HC VERVA Litvínov
Neděle 29.11.2020, 16:00 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    Lukáš VÁLEK - 2:3
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC VERVA Litvínov.
    Litvínovští zásluhou rozdílové trefy LUKÁŠE VÁLKA nakonec získávají bonusový bod navrch!
     
    63:34
    Sparťané mají velkou šanci rozhodnout! Viktor Hübl (LIT) se provinil v obranném pásmu nedovoleným bráněním a Sparta si zároveň bere oddechový čas.
     
    53:43
    Nebezpečná situace u Machovského branky! Aaron Irving střílel od modré čáry a sparťanský gólman na poslední chvíli zasáhl.
     
    51:58
    To byla parádní akce v podání Jana Košťálka! Sparťanský obránce se prohnal z vlastního pásma až před Godlu, kterého ale nepřekonal.
     
    49:39
    Nadějná akce Litvínova! Oskars Cibulskis se opřel do střely z prostoru pravého kruhu, ale Machovský znovu podržel svůj tým.
     
    45:50
    Dobrá šance Sparty! Kapitán Michal Řepík v náznaku přečíslení hledal Rouska, který však prudkou přihrávku nezpracoval.
     
    42:47
    Obránce Tomáš Dvořák (SPA) vyfasoval dvouminutový trest za faul loktem. Sparťané budou hrát v oslabení a Verva má velkou šanci odskočit do vedení.
     
    37:10
    Litvínovští se dostali do velké šance ve vlastním oslabení! Helt hledal na druhé straně Myšáka, jenž se však z dobré pozice netrefil.
     
    36:33
    Sparťané mají krátce před koncem druhé třetiny možnost odskočit svému soupeři do vedení. Obránce Aaron Irving (LIT) už sedí na trestné lavici za krosček.
     
    35:52
    Obrovská možnost pro Vervu! Lukáš Válek střílel do horní poloviny branky, ale střela litvínovského útočníka byla nepřesná. Velká škoda pro hosty.
     
    34:24
    Útočník Hanzl se vrátil zpět na ledovou plochu, ale mezitím měl velkou šanci Pech! Brankář Godla udržel kotouč ve své moci a přerušil hru.
     
    33:09
    Na druhé straně se Verva dostala do přečíslení dva na jednoho! Jeden z litvínovských borců však střílel jen do Matěje Machovského.
     
    32:26
    Litvínovští si svou přesilovku příliš moc neužili. Útočník Martin Hanzl (LIT) totiž vyfasoval dvě trestné minuty za hákování a už sedí na lavici hanby.
     
    31:47
    Je tu další faul domácích, konkrétně ze strany Lukáše Pecha (SPA). Sparťanský štírek dostává od rozhodčích dvě trestné minuty za podrážení.
     
    29:48
    A další šance Sparty. Kudrna předvedl stahovačku jednomu obránci Vervy, ale následně už nedokázal dopravit touš do branky.
    28:43 Richard JARŮŠEK - 2:2
     
    28:43
    Litvínov právě vstřelil branku!
    V O2 areně máme vyrovnáno! Litvínovští ujeli do přečíslení dva na jednoho, přičemž Hanzl našel svou přihrávkou RICHARDA JARŮŠKA, jenž překonal Machovského! Asistence: Martin Hanzl, Patrik Zdráhal.
     
    24:22
    Další trest pro Spartu a zároveň velká šance Litvínova na vyrovnání! Obránce Jan Piskáček (SPA) dostal dvě trestné minuty za sevření puku rukou.
     
    23:06
    Dobrá akce Lukáše Válka! Litvínovský forvard chtěl střílet z levé strany, ale Machovský si kotouč bez problémů pohlídal.
     
    20:06
    Domácí hokejisté si znovu zahrají přesilovou hru. Střelec zatím jediné branky Litvínova Aaron Irving (LIT) vyfasoval od rozhodčích dvě minuty za podrážení.
     
    18:13
    Velká šance hostí! Jarůšek si počkal na vhodný moment a následně chtěl hledat Patrika Zdráhala, jenž už na kotouč nedosáhl!
     
    16:26
    Sparťané si připravili velkou šanci! Košťálek hledal před brankou volného Jana Buchteleho, před níž na poslední chvíli zasáhl Godla.
     
    10:58
    Krušné chvilky pro Spartu. Obránce Petr Kalina (SPA) dostává dvouminutový trest za podrážení a domácí budou hrát pět vteřin ve třech.
     
    10:19
    Jan Myšák vybojoval kotouč v rohu kluziště a další šance Vervy! Balinskis střílel od modré čáry a Machovský se štěstím puk vyrazil.
     
    09:03
    Martin Havelka zůstal ležet na ledové ploše po tvrdém zákroku Davida Němečka (SPA). Sparťanský bek dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
    05:32 Michal ŘEPÍK - 2:1
     
    05:32
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané utíkají svému soupeři zpátky do vedení. Sobotka našel svým přesným pasem MICHALA ŘEPÍKA a sparťanský kapitán tváří v tvář pokořil Godlu střelou mezi betony. Asistence: Vladimír Sobotka, Lukáš Rousek.
     
    05:11
    Je tu první trest v tomto utkání. Na trestnou lavici usedá Uvis Janis Balinskis (LIT), jenž vyfasoval od rozhodčích dvě minuty za hákování. Domácí hrají přesilovku.
    02:12 Aaron IRVING - 1:1
     
    02:12
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Verva ovšem záhy vyrovnává! AARON IRVING se opřel do střely na pravém kruhu pro vhazování a svou nekompromisní dělovkou nedal Machovskému šanci zasáhnout. Bez asistence.
    01:48 Jan BUCHTELE - 1:0
     
    01:48
    Sparta právě vstřelila branku!
    A máme tady rychlý gól Sparty! Obránce Demel nedokázal odpravit kotouč do bezpečí a následně se dostal k puku JAN BUCHTELE, který svou přesnou střelou vymetl pravý růžek Godlovy branky! Asistence: Miroslav Forman, Ondřej Mikliš.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 2. Buchtele (Forman, Mikliš), 6. Řepík (Sobotka, Rousek) – 3. Irving, 29. Jarůšek (M. Hanzl, P. Zdráhal), rozh. náj. Válek

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Lukáš Rousek (SPA)
    0:0   František Gerhát (LIT)
    2. série:
    0:0   David Tomášek (SPA)
    0:0   Viktor Hübl (LIT)
    3. série:
    1:0   Michal Řepík (SPA)
    1:0   Jan Ščotka (LIT)
    4. série:
    1:0   Andrej Kudrna (SPA)
    1:1   Lukáš Válek (LIT)
    5. série:
    1:1   Vladimír Sobotka (SPA)
    1:1   Pawel Zygmunt (LIT)
    6. série:
    1:1   František Lukeš (LIT)
    1:1   Michal Řepík (SPA)
    7. série:
    1:2   Lukáš Válek (LIT)
    1:2   Lukáš Pech (SPA)


    HC Sparta Praha: Machovský (Neužil) – Piskáček (A), Košťálek, Němeček, M. Jandus, Tomáš Dvořák, Mikliš, Kalina – Sobotka, Horák, Tomášek – Rousek, Sukeľ, Řepík (C) – Buchtele, Pech (A), Forman – Dvořáček, Vitouch, Kudrna.
    HC VERVA Litvínov: Godla (Honzík) – Ščotka, Irving, Cibulskis, Balinskis, Demel, Kudla, L. Doudera – Jarůšek, M. Hanzl (A), P. Zdráhal – F. Lukeš, V. Hübl (C), Válek – Myšák, Gerhát, Látal – M. Havelka, Helt, Zygmunt.

    Rozhodčí: Hejduk, Pilný – Lučan, Kis
    thejrc.org