Zlín – K. Vary 4:5 (kon.) | Mladá Boleslav – Pardubice 3:2 (kon.) | Sparta – Litvínov 2:3 (1:2 po s.n.)
Kometa Brno – Liberec 3:2 (kon.) | Motor ČB – Olomouc 2:4 (kon.) | Třinec – Mountfield HK 2:1 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
2:4 (2:1, 0:1, 0:2)
HC Olomouc
Neděle 29.11.2020, 17:00 • Budvar aréna • Tipsport extraliga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (19:21:41)
     
    Statistiky po celém zápase:

    Střely na branku: 27 – 33
    Střely mimo: 12 – 9
    Zblokované střely: 11 – 12
    Hity: 7 – 3
    Vhazování:37 – 30
     
    Je konec! Olomouc nakonec vstřelila v poslední periodě dvě branky, zatímco domácí celek se prosadit nedokázal. Navíc si ani nevypracoval moc zajímavějších šancí. Hanáci se navíc trefili poměrně brzy, když hráli přesilovou hru. Nabito na vrcholek kruhu dostal Jan Káňa jehož bomba se zastavila až v pravém horném růžku. Definitivní podobu výsledku dodal Petr Kolouch, který z poloviny hřiště trefil odkrytou branku.
     
    Konec zápasu.
     
    59:19
    Jiří Patera by se rád ještě podíval na střídačku, ale jeho spoluhráči se nemohou dostat do útočného pásma. To navíc korunovali zakázaným uvolněním.
     
    59:00
    Minuta do konce třetiny!
    58:43 Petr KOLOUCH - 2:4
     
    58:43
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto, Budějovice totiž inkasují do prázdné brány! Karel Plášil ztratil kotouč na útočné modré a hosté toto využili. Z poloviny hřiště se do prázdné brány trefil PETR KOLOUCH. Asistence: Rostislav Olesz.
     
    58:21
    Jihočeši se celou dobu drželi v pásmu a měli slušný tlak. Zdeněk Doležal poslal střelu z vrcholku kruhu. Jan Lukáš toho sice moc neviděl, ale má puk ve výstroji.
     
    57:55
    Pavel Pýcha vyslal slušný projektil od modré, ale jeho rána nakonec těsně minula tyčku. Budějovice se však ještě drží v pásmu a snaží se kombinovat.
     
    57:33
    Jiří Patera zůstává na střídačce!
     
    57:33
    Oddechový čas pro domácí.
     
    57:01
    Vilém Burian zachytil puk na útočné modré, ale jeho útočný výpad nebyl nijak úspěšný. Motor ale není v útočném pásmu a nezkouší pozornost Lukáše.
     
    56:31
    Hostující hokejisté se provinili proti pravidlům přihrávkou rukou. Hra se proto stěhuje do jejich obranného pásma, kde bude následovat vhazování.
     
    55:50
    Roman Přikryl posunul kotouč bekhendem do útočného pásma, jenže tam nikdo z jeho spoluhráčů nedojel včas Olomouc zatím pokračuje v jistém výkonu.
     
    55:07
    Pavel Pýcha i nyní neporadil na obranné modré, ovšem David Gilbert předvedl vysoký výskok, načež kotouč poslal rukavicí do středního pásma.
     
    54:14
    Tomáš Gřeš dostal skvělou přihrávku mezi obránce a měl před sebou hodně volného místa. Zkusil střelu do horních pater branky, ale přestřelil horní tyčku.
     
    53:53
    Ne, Jihočechům se prostě v této třetině směrem dopředu vůbec nedaří. Niklas Pavel zkoušel dlouhý pas na útočnou modrou, ale puk skončil jen na icingu.
    Marken.cz

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 14. Gilbert (Plášil, Michnáč), 14. Karabáček (Jonák) – 3. J. Knotek (J. Káňa, Kucsera), 26. Kucsera (J. Káňa), 42. J. Káňa (Ondrušek), 59. Kolouch (Olesz)


    Banes Motor České Budějovice: Patera (Čiliak) – Pýcha, Plášil, Vydarený, Suchánek, Lytvynov, Pavel – M. Novák, R. Přikryl, Z. Doležal – Michnáč, Raška I, Gilbert – Christov, Venkrbec, Beránek – Karabáček, Jonák, L. Bednář.
    HC Olomouc: Lukáš (Mokry) – Valenta, Švrček, Dujsík, Vyrůbalík, A. Rutar, Ondrušek, T. Černý – Bambula, J. Knotek, Burian – Kucsera, Nahodil, J. Káňa – Valský, Kolouch, Olesz – V. Tomeček, Kusko, Gřeš.

    Rozhodčí: Šír, Mrkva – Bryška, Axman
    ocianews.com