Barys – Spartak Moskva 2:1 (kon.) | Jaroslavl – Minsk 3:2 (po pr.) | Kazaň – Čerepovec 5:2 (kon.)
Kunlun – Omsk 1:2 (kon.) | Nižněkamsk – Čeljabinsk 5:3 (kon.) | N.Novgorod – Magnitogorsk 2:4 (kon.)
konec
Ak Bars Kazaň
5:2 (3:1, 2:1, 0:0)
Severstal Čerepovec
Neděle 29.11.2020, 15:00 • Tatněfť Arena, Kazaň • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek nedělního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (17:24:09)
     
    Československá stopa v utkání

    Adam Liška (CER) 0+0, 2 střely, čas na ledě 7:06
     
    Střely na branku: 35 – 32
     
    Je dobojováno. Ve třetí třetině už žádná branka nepadla a Kazaň tak dokráčela k vítězství, kterému dala základ už v první třetině. Hattrickem se blýskl Nigel Dawes, který tak měl lví podíl na dnešním domácím úspěchu. Hosté nedotáhli své manko a z ledu Kazaně tak jedou s prázdnou.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Ještě šli do akce hosté, ale obrana Kazaně je nepustila do zakončení a je hotovo.
     
    59:14
    Viktor Tichonov si sjel do mezikruží a jeho pokus pak zastavila obrana Severstalu. Domácí v závěru, troufám si napsat, zápasu ještě hrozí před Šugajevem.
     
    58:48
    Zblízka nyní zakončil Kirill Adamčuk, ale jeho pokus lapačkou srazil nad sebe Biljalov a podržel tak tříbrankové vedení svého týmu.
     
    58:20
    Hosté už pomalu rezignují, sami vědí, že už nemají šanci dorovnat své manko. Nyní to ale ještě zkusili svižnou střelou před Biljalovem, který ji chytil.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:16
    Oba celky jsou v plném počtu.
     
    56:02
    Dawes zakončil v pádu a puk se poté otřel o beton hostujícího brankáře. Do akce na druhé straně tak jdou zase hráči Čerepovce.
     
    55:16
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Patrice Cormier – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Jegor Jakovlev – 2 min., vražení na hrazení).
     
    55:00
    Michail Fisenko byl obrán obráncem Severstalu o kotouč a domácí museli spěchat zpět do obrany, neboť se rodil útok Čerepovce.
     
    54:56
    Následuje ještě komerční přestávka.
     
    54:23
    Obrana Kazaně vyhodila puk do neutrální zóny a zastavila tak další akci hostů, kteří se stále marně snaží o skórování.
     
    53:22
    Igor Geraskin zachytil puk po střele Dmitrije Voronkova, ale místo něho pak zakončil Viktor Tichonov, jenž orazítkoval beton hostujícího brankáře.
     
    52:31
    Hosté se znovu dostali před branku domácích, kde ale svoji střelu poslal jen do zadního mantinelu Andrej Alexejev. Nicméně Severstal stále drží útočnou třetinu.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 5. K. Petrov (Pedan, Biljalov), 6. Dawes (Judin, S. Da Costa), 19. Dawes (Jarullin, Žuravljov), 25. Dawes (Cormier), 39. Pedan (Chenkel, Dawes) – 9. Petunin (Vittasmäki, Kodola), 36. J. Jakovlev (Kudako)


    Ak Bars Kazaň: Biljalov (Reideborn) – Judin, Rukavišnikov, Jarullin (A), Wikstrand, Chenkel, Pedan, Žuravljov – Zaripov (C), Galijev, Voronkov – S. Da Costa, V. Tichonov, Dawes – Lukojanov (A), Burmistrov, M. Gluchov – Dyňak, Cormier, K. Petrov – Fisenko.
    Severstal Čerepovec: Podjapolskij (6. Šugajev) – Provolněv, Vittasmäki, Adamčuk, Sizov (A), Lalonde (A), Kudako, M. Tichonov – Geraskin (C), A. Garejev, Jo. Nättinen – Petunin, Vovčenko, Kodola – Guslistov, J. Morozov, Kapustin – Dumbadze, A. Alexejev, J. Jakovlev – Liška.

    Rozhodčí: Morozov, Ščeňjov – Golovljov, Savenkov

    Diváci: 4185
    thejrc.org