Barys – Spartak Moskva 2:1 (kon.) | Jaroslavl – Minsk 3:2 (po pr.) | Kazaň – Čerepovec 5:2 (kon.)
Kunlun – Omsk 1:2 (kon.) | Nižněkamsk – Čeljabinsk 5:3 (kon.) | N.Novgorod – Magnitogorsk 2:4 (kon.)
konec
Neftěchimik Nižněkamsk
5:3 (1:0, 2:2, 2:1)
Traktor Čeljabinsk
Neděle 29.11.2020, 15:00 • Něftěchim Arena, Nižněkamsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Libor Hudáček (NIZ) 2+0, 3 střely, čas na ledě 17:13
    Tomáš Hyka (CLJ) 0+0, 1 střela, čas na ledě 18:07
    Lukáš Sedlák (CLJ) 1+0, 3 střely, čas na ledě 17:16 (17:18:15)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 24:33.
    Zblokované střely – 16:4.
    Vyloučení – 3:4.
    Využití přesilovek 1/4 – 1/3.
    Vhazování – 19:28
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Nižněkamsku, který svého soupeře porazil výsledkem 5:3. Úvod poslední periody nám přinesl hodně vyrovnanou podívanou, oba celky se snažily neudělat žádnou fatální chybu. Nakonec se Nižněkamsk se štěstím dostal zpět do dvoubrankového vedení. Necelé dvě minuty před koncem se povedlo Traktoru snížil na rozdíl jediné branky, jenomže závěrečné slovo měli domácí, kteří pátou branku vstřelili do prázdné hostující svatyně.
     
    Konec zápasu.
     
    60:00
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Lukáš Sedlák – 2 min., nesportovní chování).
     
    59:55
    Dnešní utkání sleduje 1035 diváků.
     
    59:00
    Minuta do konce třetí třetiny.
    58:42 Libor HUDÁČEK - 5:3
     
    58:42
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Traktoru se hra bez brankáře nevyplatila, inkasuje totiž pátou branku! Ve vlastním obranném pásmu se totiž ke kotouči dostal LIBOR HUDÁČEK, který to poté zkoušel od červené čáry, přičemž byl maximálně přesný.
    Bez asistence.
    58:05 Lukáš SEDLÁK - 4:3
     
    58:05
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Hosté snižují ve vlastním oslabení a bude to znovu hodně zajímavé! Nejprve se do přečíslení dostal Hyka, který ovšem nenašel svého kolegu. Poté to na sebe vzal LUKÁŠ SEDLÁK, který se protlačil až před brankáře Ivannikova, jenž si neporadil s bekhendovým zakončením.
    Asistence: Ivan Fedotov.
     
    57:36
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Ivan Fedotov – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    57:20
    Do konce zápasu zbývá necelé tři minuty. Nyní to na jistotu vyřešil domácí Sidorov, který po zisku puku okamžitě směřoval hrací předmět za branku soupeře.
     
    56:28
    Nižněkamsk se znovu nadechl k útočení, přičemž se mu málem povedlo zasunout kotouč za dezorientovaného brankáře Fedotova, který ale přesto odolal.
     
    55:47
    Velké štěstí měl na druhé straně brankář Ivannikov, který nejprve zakročil betonem, poté zakončení do Karpuchina schoval do své lapačky.
     
    55:20
    Za vlastní brankou se dokázal dobře zorientovat Volgin, který rozjel přečíslení domácích. Chajrullin nahrával na levou stranu na Hudáčka, který ale minul.
     
    54:25
    Sled nepřesností pokračuje. Hodně nepovedeně totiž nahrával hostující Polygalov, kterému se nepovedlo najít Aberga, nýbrž pouze jednoho z domácích.
     
    53:28
    Kotouč se nyní ztratil z dohledu, zřejmě se odrazil mimo hrací plochu. Sudí pochopitelně pískl do své píšťalky, budeme sledovat další vhazování.
     
    53:10
    Traktor Čeljabinsk se znovu na delší časový úsek dostal do pásma soupeře, kde se ovšem zatím nedostává k ničemu nebezpečnému.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 2. L. Hudáček (A. Kosticyn), 24. Šafigullin (Čiviljov), 35. Chajrullin (Kučerjavenko, Porjadin), 46. Porjadin (Čiviljov, Šafigullin), 59. L. Hudáček – 38. Osnovin (Kalinin), 40. Kalinin (Pilut, Byvalcev), 59. Sedlák (Fedotov)


    Neftěchimik Nižněkamsk: Ivannikov (Barulin) – Volgin, A. Osipov (C), Bryncev, Rantakari, Abrosimov, Sidorov, K. Vorobjov – Chajrullin, Kučerjavenko (A), Porjadin – A. Kosticyn (A), L. Hudáček, Enlund – Bikmullin, Galuzin, Chafizov – Šafigullin, Čiviljov, Bucajev – Bjakin.
    Traktor Čeljabinsk: Fedotov (Sudnicin) – Tělegin, Pilut, Bailen (A), Karpuchin, Isajev, Ogurcov, S. Garejev – Osnovin, Byvalcev, Kalinin (C) – Hyka, Sedlák (A), Kravcov – Švarjov, Polygalov, Åberg – Kosov, Karlin, Avcin – Podkorytov.

    Rozhodčí: Odins, Sergejev – Novikov, Sysujev

    Diváci: 1035
    ocianews.com