Nitra – Trenčín 3:6 (kon.) | Detva – Poprad 3:4 (kon.) | Banská Bystrica – Zvolen 1:6 (kon.)
HC Slovan – Lipt. Mikuláš 6:2 (kon.) | Miskolc – Nové Zámky 2:3 (po pr.) | Michalovce – Košice 0:1 (1:2 po s.n.)
konec
HK Detva
3:4 (2:0, 0:2, 1:2)
HK Poprad
sk Neděle 29.11.2020, 17:00Tipos Extraliga (SR) • 7. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Poprad úspešne vstúpil do tretej tretiny. V 43. minúte poslal hostí do vedenia Livingston a dvojgólové vedenie zabezpečil v 46. minúte Haščák. Už to vyzeralo, že si to hostia postrážia, no napokon z toho bola ešte dráma. V 58. minúte znížil Askarov, domáci získali presilovku a pred popradskou bránou to poriadne horelo. Kamzíci to však prežili, z Detvy si odvážajú plný bodový zisk a keďže Nitra dnes prehrala, Popradčania si upevňujú prvú pozíciu v tabuľke. (19:33:53)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:24
    Preisinger sa ujal puku po páde detvianskeho hráča. Mohol už ísť do koncovky, no pri mantineli v útočnom pásme spadol a nevystrelil.
     
    59:00
    Rymsha pálil od modrej čiary, Cox sa pokúšal o teč, no nepodarilo sa mu prekonať Vošvrdu.
     
    58:29
    Tak toto budú pre Poprad určite nepríjemné okamihy. Pred Vošvrdom nastala skrumáž, Mike Dalhuisen fauloval a dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    58:07
    Sholl je na striedačke, začína sa detvianska powerplay.
     
    58:05
    Je tu zakázané uvoľnenie Popradu a oddychový čas si berie tréner Detvy Ernest Bokroš.
     
    57:45
    Detva dala gól!
    Kontaktný gól zo strany Detvy prišiel a môžeme určite čakať dramatický záver. Šikovný MAXIM ASKAROV si na útočnej modrej čiare spracoval puk, kľučkami prenikol pomedzi popradských obrancov. Nahodil puk na Vošvrdu, ktorý ho nemal pod kontrolou a Askarov puk úspešne dorazil.
    Asistencie: Lukáš Lalík, Viliam Čacho.
     
    57:08
    Od Sýkoru vydoloval puk bojovný Matej Paločko, ihneď ho posúval po mantineli dopredu, no jeho spoluhráči ho už potom nespracovali.
     
    56:18
    Cox sa otáčal medzi kruhmi a nahadzoval do predbránkového priestoru. Nemal tam však pripraveného spoluhráča na teč alebo dorážku.
     
    55:52
    Vystrelený puk z obranného pásma dorazil na Askarova, ktorý mal časť výstroje na mantineli a hra je prerušená.
     
    55:33
    Rozohrávka Detvanom v týchto chvíľach vôbec nevyšla. Downing sa to pokúšal nahodiť na Klímu. Ten to nezachytil, je z toho icing.
     
    54:52
    Bjalončík sa otočil smerom k hre v obrannom pásme a posúval to bezpečne preč po krídle, aby bol puk čo najďalej od Vošvrdovej brány.
     
    54:01
    Po Coxovej prihrávke za ľavý kruh pálil od mantinelu Maxim Askarov, bránu však prestrelil a domáci prišli o útočnú tretinu.
     
    53:32
    Zagrapan nedokorčuľoval vyhodený puk a je z toho zakázané uvoľnenie Popradu. Hra sa vráti pred Vošvrdu.
     
    53:04
    Vandas si šikovne rukou na ľavom kruhu sklepol puk na ľad, naservíroval Handlovskému pred bránu, no bolo to pre neho pridlhé, navyše bol zozadu tiesnený.
     
    52:42
    Hostia bojovali o puk v útočnom pásme pri mantineli. Pýtal si to na modrú čiaru Svitana, od Haščáka však nedostal presnú prihrávku.
     
    52:05
    Gachulinec za pravým kruhom prenechal jemne dozadu Downingovi, ktorý okamžite strieľal. Bolo to nepríjemné zakončenie, Vošvrda to zasiahlo do ramena.
     
    51:18
    Maxim Askarov sa od mantinelu chcel odpútať a namieril si to pred bránku, keďže sa mu otvoril voľný priestor, no napokon nezakončil.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 13. Sýkora (Marttinen), 15. Rymsha (Cox, Askarov), 58. Askarov (Lalík, Čacho) – 24. Dalhuisen (Matej Paločko), 33. Haščák (Svitana, Skokan), 43. Livingston (Zagrapan), 46. Haščák (Svitana, Drgoň)


    HK Detva: Sholl (Petrík) – Marttinen, Gachulinec, Jendroľ, F. Fekiač, Lalík, Rymsha, Rais, Golian – Sýkora, Valent, Downing – Ščurko, V. Fekiač, Klíma – Cox, Čacho, Askarov – Ľupták, Halama, Magdolen
    HK Poprad: Vošvrda (Rychlík) – Repe, Drgoň, Dalhuisen, Brejčák, Hudec, Kramár, Česánek – Svitana, Skokan, Haščák – Vandas, Preisinger, Handlovský – Tavi, Zagrapan, Livingston – Matúš Paločko, Bjalončík, Matej Paločko – Hajnik

    Rozhodčí: Výleta, D. Konc st. – Tvrdoň, J. Konc ml.
    thejrc.org