Jekatěrinburg – Ufa 0:1 (po pr.) | Petrohrad – Jokerit 1:2 (2:4 po s.n.) | Viťaz – Riga 4:1 (kon.)
konec
HC Viťaz Moskevská oblast
4:1 (0:0, 3:1, 1:0)
Dinamo Riga
Pondělí 30.11.2020, 17:30 • Ledovyj dvorec Viťaz • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Dobrý podvečer u ruského hokeje! I dnes nás čekají další zápasy KHL, na vidění budou přesněji tři duely, přičemž se mnou budete moci sledovat souboj mezi Viťazem a Rigou. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    HC Viťaz Moskevská oblast
    Viťazu se v poslední době vůbec nedaří, ale vypadá to, že se začíná blýskat na lepší časy. V posledním duelu totiž Podolsk udolal po nájezdech Jokerit, kdy si dokonce branku na 3:3 připsal v poslední minutě základní hrací doby. Tím dnešní domácí zlomili šňůru dvou proher za sebou, kdy nestačili na Čerepovec a Minsk. Viťaz je tak v tabulce Západní konference na devátém místě, přičemž na postupové příčky neztrácí ani bod, i když osmý Jokerit má šest zápasů k dobru. I tak je ale Podolsk v přímém souboji o postup, takže dnes musí povinně ukořistit plný bodový zisk proti Rize.

    Poslední tři utkání
    Viťaz vs. Jokerit – 4:3sn
    Minsk vs. Viťaz – 4:3pp
    Čerepovec vs. Viťaz – 2:1

    Nejproduktivnější hráči
    Justin Danforth 30 bodů (12+18)
    Kaspars Daugavinš 24 bodů (8+16)
    Mattias Tedenby 21 bodů (9+12)
     
    Dinamo Riga
    Riga je na tom podstatně hůře a může být jedině ráda, že z KHL nemá kam sestoupit. Lotyšský celek totiž od hranic osmifinále dělí propastných osmnáct bodů, které už horko těžko bude dohánět, takže zbytek sezony už bude nejspíš víceméně jenom dohrávat Samozřejmě mu tak patří suverénní nejhorší místo v Západní konferenci. To potvrzuje i aktuální forma, jelikož z posledních desíti duelů ovládl jenom dva, v obou případech navíc zdolal papírově slabší Kunlun. Na ostatní soupeře už dlouho nemůže najít úspěšný recept, třeba naposledy se utkal s předposledním Soči, ale padl 2:3. Ještě dříve pak nestačil na slušně hrající Novosibirsk. Dinamo tak dnes určitě zabojuje o body, i když výhra se od něho rozhodně neočekává.

    Poslední tři utkání
    Soči vs. Riga – 3:2
    Riga vs. Novosibirsk – 2:3
    Kunlun vs. Riga – 4:5pp

    Nejproduktivnější hráči
    Lauris Darzinš 12 bodů (4+8)
    Miks Indrašis 10 bodů (5+5)
    Zack Mitchell 9 bodů (6+3)
     
    Československá stopa v utkání
    Jakub Jeřábek (VTZ)
    Ondřej Vitásek (RIG)
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    HC Viťaz Moskevská oblast: I. Ježov (Todykov) – Pylenkov, Vorobej, Katičev, Hultström, Jeřábek, Borodkin, Pautov – Daugavinš (A), Danforth, Tedenby – A. Sjomin (C), Mojsejev, Malychin – Děrgačov, Smolin, Laričev – Ivanjuženkov, V. Popov, Arťuchin (A) – Grebenščikov.

    Dinamo Riga: McIntyre (Proskurjakov) – Zile, Sund, Maione, Vitásek, Sotnieks (A), Mamčics, Ošenieks – Darzinš (C), Indrašis (A), White – Paršin, P. Černov, Stoljarov – Gračov, Lipon, Berzinš – Dzierkals, Levin, Švanenbergs – Rihards Bukarts.

    Rozhodčí: Gofman, Lavrentjev – Kučava, Stroganov.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:48
    Jako první mají puk v moci domácí hokejisté, kteří nikam nepospíchají a klidu rozehrávají zpoza své brány.
     
    01:15
    Danila Mojsejev se nějak zkoušel uvolnit pomocí kliček, tři protihráči mu ale vystavili stopku a z následného protiútoku pálil Ondřej Vitásek, ale mířil přímo do náruče brankáře.
     
    01:38
    Viťaz i nadále marně hledá cestu do zakončení, protože po nahození puk nedokázal vybojovat.
     
    02:25
    Souboj ve středu hřiště vyšel vítězně pro Rigu, která se dostala i přes modrou čáru, ale tam kotouč okamžitě ztratila.
     
    03:01
    Nahození přes všechny čáry musí krýt Zane McIntyre, protože puk směřoval mezi tři tyče.
     
    03:36
    Justin Danforth se skvěle uvolnil ve středu ledové plochy, díky čemuž mířil společně se spoluhráčem do přečíslení, ale zodpovědnost vzal na sebe, avšak jeho pokus ke vzdálenější tyči zastavil pozorný gólman!
     
    03:45
    Na druhé straně ujel defenzivě Jevgenij Gračov, který kvůli faulu pálil přímo do betonu Iljy Ježova a pojede se samostatný nájezd!
     
    03:45
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Jevgenij Katičev – trestné střílení, podrážení).
     
    03:45
    Toho se chopil Matt White, který nic nevymýšlel a prostě vypálil, ale pozorný Ilja Ježov jeho úmysl přečetl a jistě zasáhl!
     
    04:36
    Hosté jsou i nadále aktivnější, po nahození ale tentokrát kotouč nevybojovali, takže se musí rychle vracet.
     
    05:13
    Domácím však také útočné snažení nevyšlo, avšak kotouč udrželi v moci, takže můžou zakládat další ofenzivní akci.
     
    05:50
    Nadějnou přihrávku před bránu si nedokázal hostující hráč ideálně zpracovat, zakončení tak nemohlo přijít.
     
    06:09
    Také Zane McIntyre zatím chytá velmi dobře, další nebezpečnou střelu jistě vyrazil a poslal tím své spoluhráče do protiútoku.
     
    06:39
    Jakub Jeřábek byl dobře uvolněn na hraně pravého kruhu, ale jeho zakončení švihem se mu vůbec nepovedlo, protože skončilo jen na hrazení.
     
    07:49
    Jevgenij Gračov dobře vystihl přihrávku v útočném pásmu, ale k ničemu to nevedlo, protože Podolsk dobře zapracoval při bránění.
     
    08:14
    Už dlouho se hraje bez přerušení. Nyní kotouč kontrolují domácí, kteří našli cestu dopředu, ale tam mají minimum prostoru ke kombinaci.
     
    08:49
    Mattias Tedenby si proti dvěma protihráčům neporadil, takže lotyšský celek se okamžitě vydává do útoku, kde nebezpečně kombinoval před bránou, ale nakonec z toho nic nevzešlo.
     
    09:33
    Rozehrávka Viťazu začíná trochu pokulhávat, protože se dlouho držel ve vlastním pásmu a nemohl najít cestu ven. Nakonec tak musel nahodit.
     
    10:08
    Domácí pořád mají kotouč pevně pod kontrolou, ale stále marně hledají cestu dopředu. Nyní je jejich postup zastaven na útočné modré čáře.
     
    10:38
    Po delší době mají puk hosté, kteří se dostali dopředu o dost snáze, ale v souboji u mantinelu o kus gumy stejně přišli.
     
    11:10
    Skoro pět minut už se hraje bez přerušení, ale v tomto časovém rozmezí jsme neviděli jedinou větší šanci. Oba celky jsou spíše pasivní.
     
    11:49
    Robert Mamčics dokonale využil prostoru mezi obránci, s pukem se dostal až před branku, ale bekhendem mířil jen nad horní tyč!
     
    12:21
    Hru po delší době přerušuje jistým zákrokem Ilja Ježov, který si projektil z nemalého úhlu bez problémů pohlídal.
     
    12:55
    Dinamo pokračuje ve velmi dobrém napadání, tentokrát jim to ale k zisku puku nepomohlo, takže Zane McIntyre raději pokryl soupeřící nahození.
     
    13:10
    Mathew Maione ve výborné střelecké pozici promáchl, od modré pak pálil ještě jeden z jeho spoluhráčů, ale domácí brankář měl dobrý výhled, takže mu zákrok nedělal žádný problém.
     
    13:44
    Justin Danforth se zase dostal do úniku, kde se protlačil až před brankáře, ale pálil jen do jeho betonu. I dorážka Mattiase Tedenbyho skončila na výstroji gólmana!
     
    14:18
    Zane McIntyre střelu od modré čáry vůbec neviděl, pomohli však jeho spoluhráči, kteří nebezpečný projektil zablokovali.
     
    15:27
    Riga je dle statistik mnohem aktivnější, na velké šance je to ale téměř vyrovnané. Do vedení se tak může dostat opravdu kdokoliv.
     
    15:52
    Ilja Ježov i nadále drží svůj tým, nebezpečnou ránu švihem vyráží, jakoby se nechumelilo. Vůbec si zákrokem nelámal hlavu.
     
    16:35
    V posledních minutách se kotouč však drží hlavně v domácím pásmu, kde má Viťaz velké problémy s rozehrávkou. K fatální chybě ale zatím nedochází.
     
    17:13
    Podolsku se zase nepovedla rozehrávka, kotouč si však ponechává v držení, i když ne na moc dlouho.
     
    17:43
    Justin Danforth už zase proniká po pravé straně, opět zkusil zakončit, ale tentokrát trefil jen jednoho z obránců.
     
    18:13
    Mattias Tedenby výborně nachystal střeleckou pozici pro Pavla Vorobeja, který však svým tvrdým projektil trefil jenom brankáře.
     
    18:54
    Na druhé straně dostal kotouč do pásma Mathew Maione, ale ten tam nedostal dostatečnou podporu spoluhráčů, takže se kotouče zmocnili domácí.
     
    19:27
    Riga se tlačí do zakončení i v posledních sekundách, vepředu i nadále však dostává minimum prostoru, takže tentokrát střela nepřichází.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně v 18:16.
     
    Máme za sebou opravdu bleskovou první třetinu, která netrvala ani půl hodiny realného času. V ní se Dinamo prezentovala velmi sympatickou hru, jelikož bylo směrem dopředu aktivnější a na kontě má i více střel. Oba brankáři jsou však pořád stoprocentní, i když oba mají hodně práce. Zane McIntyre totiž za svým protějškem nezaostával a předvedl také pár dobrých zákroků, protože Viťaz se taky dostal do šancí. Síť se však zatím nevlnila, tak uvidíme, jestli se to změní ve druhém dějství.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:38
    Kaspars Daugavinš tentokrát uháněl za soupeřící obranný pár, ten si ho ale zkušeně pohlídal a nedovolil mu ani nahození na bránu.
     
    21:16
    Pavlu Vorobejovi to na modré čáře podklouzlo a doklouzal se až do útočného pásma, takže jeho spoluhráči nemohli přes modrou čáru.
     
    21:43
    Hosté nebezpečně kombinují v útočném pásmu, ale nakonec z toho vzešla jen moc nepřesná střela, která skončila v ochranné síti.
     
    22:10
    Mattias Tedenby skvěle vystihl přihrávku, díky čemuž odstartoval protiútok, který z druhé vlny zakončovalo Justin Danforth, ale ten rozezněl jen brankovou konstrukci!
     
    22:47
    Justin Danforth to zase zkoušel, ale z otočky to bylo mnohem složitější, takže nastřelil jen prvního protihráče v cestě.
     
    23:29
    Mathew Maione si hledal střeleckou pozici, zezadu ho však čistým způsobem poslal k zemi jeden z protihráčů.
     
    24:08
    Poprvé v zápase mají problémy při rozehrávce také hosté, kteří to nakonec vyřešili nahození až za soupeřící klec.
     
    24:43
    Kristaps Zile si výborně najel do volného prostoru, kam na něj se štěstím propadla přihrávka, díky čemuž byl před brankářem sám, ale střelou mezi betony ho nepřekonal!
     
    25:28
    Riga právě vstřelila branku!
    Gól platí a Riga se tedy ujímá vedení! Celou akci začal Ondřej Vitásek, který šťastně zachytil soupeřící vyhození a ramenem ho srazil k Mattu Whiteovi. Ten následně pálil z pozice mezi kruhy, přičemž do jeho pokusu se ještě vložil MIKS INDRAŠIS, který ho tečí dostal skrz Ilju Ježova do sítě. Asistence: Matt White, Ondřej Vitásek.
    25:28 Miks INDRAŠIS - 0:1
     
    25:28
    Celá gólová situace se ještě bude probírat u videa, branka tak nemusí platit, jelikož Ondřej Vitásek zachytil vyhození rukou a puk tak srazil právě ke Mattu Whiteovi!
     
    26:35
    Domácí se pokoušejí o co nejrychlejší odpověď, ale hosté zatím bezchybně brání a kotouč navíc drží ve své moci.
     
    27:14
    Dinamo si dokonce našlo cestu dopředu, kde vymyslelo další nahození, které však tentokrát domácí brankář bez problémů lapil.
     
    27:47
    Ve středním hráči se nepříjemně střetl Denis Paršin s Michailem Smolina, ani jeden hráč se nezvedá a tak musí být přerušena hra.
     
    28:23
    Domácí tentokrát ukázkově rozehráli, díky čemuž před bránou nebezpečně tečoval Vitalij Popov, ale ten srazil kotouč jen mimo tři tyče.
     
    28:45
    Vitalij Popov byl v další výtečný šanci, kdy se protlačil až před brankáře, ale ani nadvakrát ho nepřekonal!
     
    29:26
    Podolsk začíná být mnohem aktivnější, další zakončení vymyslel Danila Mojsejev, ale ten mířil příliš vysoko.
     
    30:00
    Domácí dostávají soupeře pod neskutečný tlak, další zakončení je však sraženo mimo bránu a Riga se poté osvobozuje.
     
    30:39
    Po vyhraném vhazování se od modré čáry napřahoval Linus Hultström, ale pozorný Zane McIntyre stále zůstává neprostřelen.
     
    31:21
    Artjom Ivanjuženkov díky šťastnému odrazu mohl před bránou uvolnit najíždějícího Jevgenije Arťuchina, jehož přízemní pokus však brankář hostů jistě vyrazil betonem.
     
    32:08
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Domácí v ponechané výhodě srovnávají krok! Dopředu se po levé straně vydal Vitalij Popov, který šikovně prostrčil kotouč před bránu, kam si najel DANILA MOJSEJEV, který skrz ruku a tělo Zanea McIntyreho dostal puk do sítě. Asistence: Vitalij Popov, Alexandr Sjomin.
    32:08 Danila MOJSEJEV - 1:1
     
    32:35
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Podolsk během pouhé půlminuty skóruje podruhé a otáčí průběh utkání! Kaspars Daugavinš ukázkově vyhrál vhazování, puk tak poslal na JURIJEHO PAUTOVA, který od modré čáry přesnou ránou k pravé tyči propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Kaspars Daugavinš.
    32:35 Jurij PAUTOV - 2:1
     
    33:29
    Domácí i nadále zůstávají při chuti a tlačí se již ke třetímu gólu, ale Riga to tentokrát ustála.
     
    33:55
    Díky své bojovnosti si Denis Paršin našel odražený puk před bránou, ale v těžké pozici ho dokázal poslat jen do betonu brankáře.
     
    34:02
    Oddechový čas pro domácí.
     
    34:28
    Denis Paršin v rohu kluziště trestuhodně přišel o kotouč, zachránili ho to jeho spoluhráči, kteří puk vybojovali zpět.
     
    35:14
    Dinamo se z dvou inkasovaných branek stále vzpamatovává, ale už se opatrně také pokouší o skórování, avšak zatím marně.
     
    35:38
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Martinš Dzierkals – 2 min., držení hole).
     
    36:08
    Hosté v oslabení zatím kotouč drží mimo své pásmo a dokonce se tlačili za nahozeným pukem, ale ten si domácí zkušeně pohlídali.
     
    36:48
    Viťaz se usazuje v útoku až teď, kde si vytvářel pár dobrých příležitostí, ale hostující obránci je vždy na poslední chvíli zlikvidovali.
     
    37:01
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Z tohoto už se Riga bude těžkou sbírat, protože inkasuje potřetí! Alexandr Sjomin ve středním pásmu uvolnil na pravé straně DANILA MOJSEJEVA, který se dostal až do pravého kruhu, odkud skóruje podruhé v zápase přesnou střelou ke vzdálenější tyčce. Asistence: Alexandr Sjomin, Jurij Pautov.
    37:01 Danila MOJSEJEV - 3:1
     
    37:49
    Hosté ještě usilují o snížení ve druhém dějství, jejich veškeré snahy jsou však ihned eliminovány soupeřícími hokejisty.
     
    38:23
    Lotyšský tým se přece jen usadil v útočném pásmu, odkud se ale vzápětí sám vyhání nepřesnou přihrávkou na modrou čáru.
     
    38:47
    Hosté rychle nachází cestu zpět dopředu, ale tam hledají cestu k zakončení jen horko těžko. Při souboji za bránou navíc o kotouč přišli.
     
    39:04
    Pálil až Jevgenij Gračov, který vystihl rozehrávku soupeře, ale jeho pokus si Ilja Ježov zkušeně pohlídal a přerušil hru.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně v 19:18.
     
    Ve druhé periodě jsme se konečně dočkali branek, když střelecký účet zápasu otevřela Riga. Ta se však z vedení radovala pouhých necelých sedm minut, pak Viťaz vyrovnal a bleskově nato dokonal obrat. Krátce před koncem třetiny navíc vsítil třetí branku a má velmi slušně nakročeno ke třem bodům. Uvidíme, jestli to dotáhne do úspěšného konce, protože Dinamo se ještě rozhodně nevzdá.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:25
    Riga vyhrává úvodní vhazování a ihned hledá cestu dopředu, ale za pomoci nahození ničeho nedocílila.
     
    41:08
    Nahození se od rohu kluziště odrazilo před bránu, tudíž musel hrát Ilja Ježov, který rychle rozehrál, byl ochotný riskovat.
     
    41:50
    Hosté jsou zatím v závěrečné části mnohem aktivnější, ale k žádné šanci jim to zatím nepomáhá. Domácí se totiž už soustředí vyloženě na obranu.
     
    42:30
    Viťaz po delší době našel cestu dopředu, kde ale okamžitě prohrál souboj o puk, avšak musí ho těšit, že získal trochu času.
     
    43:10
    Hosté musí další útok začínat ze svého pásma, ani tentokrát jim však nahození k ničemu nebylo.
     
    43:42
    Ilja Ježov přece jen musel zasahovat, ale poradil si na výbornou, soupeřící útočník nechal vyniknout jeho rychlé reflexy.
     
    44:18
    Fjodor Malychin nadvakrát dostal kotouč před bránu, to už ale nečekal jeho spoluhráčů, který tedy nestihl prudký kotouč zachytit.
     
    44:43
    Ve třetím dějství se zatím skoro nepřerušuje, hraje se tak v rychlém tempu, což určitě více vyhovuje domácím hokejistům, protože čas ubíhá mnohem rychleji.
     
    45:48
    Zane McIntyre pomáhá svým spoluhráčům s rozehrávkou, ti však po dalším nahozením neudrželi útočné pásmo.
     
    46:08
    Špatné rozehrávky domácích mohl využít Matt White, který měl spoustu času na zakončení, před brankářem byl navíc úplně sám, ale trefil se jenom do tyčky! To zamrzí!
     
    46:45
    Podolsk se usazuje v útočném pásmu, kde nakonec vymyslel Justin Danforth tvrdou střelu od modré čáry, ale ta byla sražena mimo.
     
    47:49
    Hosté jsou směrem dopředu stále docela marní, přičemž už jim začíná docházet čas.
     
    48:09
    Ilja Ježov trošku zaváhal při soupeřícím nahození, protože směřovala přímo na něj a jen tak tak ho stačil vyrazit mimo tři tyče.
     
    48:44
    Dinamo zase selhalo při přechodu středního pásma. Napodruhé se to sice povedlo, ale ani tentokrát to nevedlo k žádné střele.
     
    49:14
    Definitivně mohl rozhodnout Artjom Ivanjuženkov, který jel po dobrém pasu sám na brankáře, ale nakonec pálil jen do jeho betonu!
     
    49:55
    Justin Danforth výborně vystihl přihrávku při napadání a následně hledal nějakého spoluhráče před bránou, ale jeho pas byl sražen do rukavice Zanea McIntyreho.
     
    50:29
    Dinamo sice dostalo puk do útočného pásma, ale tam o něj muselo bojovat u mantilu, v čemž nakonec neuspělo a tak se Viťaz zase osvobozuje.
     
    51:14
    Podolsk už hraje vyloženě na čas, což se mu neskutečně vyplácí, protože hraje velmi daleko od brány, takže ho od výhry dělí už jen necelých devět minut.
     
    52:03
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Ivan Laričev – 2 min., vysoká hůl).
     
    52:45
    Riga je v přesilovce více než aktivní a zatím hraje jen v útočném pásmu, ale Ilja Ježov stále kryje všechny střelecké pokusy.
     
    53:16
    Domácí se po vyhraném vhazování osvobodili, ale moc času na oddech nedostali. To jim ale příliš nevadí, protože se znovu bleskově osvobozují.
     
    54:00
    Hosté už mají přesilovku za sebou a k ničemu zajímavému se v ní nedostali, přičemž na vstřelení dvou branek už mají jen šest minut.
     
    54:38
    Gennadij Stoljarov mířil do nadějného přečíslení, které nakonec vzal na sebe, ale Ilja Ježov zůstává klidný a opět jistě zasahuje.
     
    55:18
    Domácí pořád drží kotouč mimo své pásmo, výborně střeží střední třetinu, takže suverénně míří za vítězstvím.
     
    55:44
    Robert Mamčics docela dlouho drží puk za svou klecí, protože se mu žádný spoluhráč nenabídl. Nakonec tak nahazuje až za soupeřící bránu.
     
    56:13
    Ilja Ježov při zákroku poprvé chyboval, protože nahození od modré čáry nekontrolovatelně vyrazil, naštěstí pro něj mimo svou svatyni!
     
    57:00
    Denis Paršin přihrál jen na soupeřící hokejku, Podolsk se tak zase osvobozuje v útoku získává co nejvíce času.
     
    57:33
    Domácí si žádají zakázané uvolnění, to jim však rozhodčí nedopřávají, tak si museli poradit sami, což zvládli na jedničku.
     
    58:00
    Michail Smolin v dobré střelecké pozici jen promáchl, to ho ale moc mrzet nemusí, protože u mantinelu získal ještě pár sekund.
     
    58:30
    Kristaps Zile v dobré pozici dostal jen přihrávku na brusli, nemohl se tak pokusit o zakončení.
     
    58:38
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:02
    Hosté samozřejmě hrají bez brankáře, avšak po vhazování se nedokázali usadit v útočném pásmu, takže tam musí hledat cestu, což je hodně složité.
     
    59:24
    Viťaz právě vstřelil branku!
    JURIJ PAUTOV je druhým dvougólovým střelcem dnešního duelu, protože lobem přes celou ledovou plochu se neomylně trefuje do odkryté klece soupeře. Bez asistence.
    59:24 Jurij PAUTOV - 4:1
     
    Konec zápasu.
     
    Viťaz si tedy nakonec výhru bez problémů pohlídal. V závěrečné periodě úplně bez problémů bránil, soupeři skoro nic nedovolil a když už se Riga k něčemu dostala, zasáhl výborně chytající Ilja Ježov. Na konečných 4:1 pak gólem do prázdné branky upravil Jurij Pautov. Mizérie lotyšského celku tak nadále pokračuje, i když začal lépe. Vedení ale nedokáže moc dobře držet, takže si prostě dnes dva body připisuje Podolsk.
     
    Statistiky
    Střely na branku: 19 – 20
    Zblokované střely: 9 – 11
    Tresné minuty: 2 – 2
    Využití: 1/1 – 0/1
    V oslabení: 0 – 0
    Vyhrané buly: 25 – 22
    Hity: 13 – 17
    Čas v útočném pásmu: 8:29 – 9:22
     
    Československá stopa v utkání
    Jakub Jeřábek (VTZ) 0+0, 0 střel, TOI 18:11
    Ondřej Vitásek (RIG) 0+1, 1 střela, TOI 18:58
     
    To už je ode mne pro tuto chvíli vše. Děkuji za pozornost a přeji příjemný pondělní večer. (19:56:04)

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 33. Mojsejev (V. Popov, A. Sjomin), 33. Pautov (Daugavinš), 38. Mojsejev (A. Sjomin, Pautov), 60. Pautov – 26. Indrašis (White, Vitásek)


    HC Viťaz Moskevská oblast: I. Ježov (Todykov) – Pylenkov, Vorobej, Katičev, Hultström, Jeřábek, Borodkin, Pautov – Daugavinš (A), Danforth, Tedenby – A. Sjomin (C), Mojsejev, Malychin – Děrgačov, Smolin, Laričev – Ivanjuženkov, V. Popov, Arťuchin (A) – Grebenščikov.
    Dinamo Riga: McIntyre (Proskurjakov) – Zile, Sund, Maione, Vitásek, Sotnieks (A), Mamčics, Ošenieks – Darzinš (C), Indrašis (A), White – Paršin, P. Černov, Stoljarov – Gračov, Lipon, Berzinš – Dzierkals, Levin, Švanenbergs – Rihards Bukarts.

    Rozhodčí: Gofman, Lavrentjev – Kučava, Stroganov
    thejrc.org