Turín – Sampdoria 2:2 (kon.) | Janov – Parma 1:2 (kon.)
konec
Janov CFC
1:2 (0:1)
Parma Calcio 1913
Pondělí 30.11.2020, 20:45 • Stadio Comunale Luigi Ferraris, Janov • Italská Serie A • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Dobrý večer u italské Serie A. Společně se podíváme na utkání 9. kola mezi týmy Janov CFC a Parma Calcio 1913.
     
    Janov CFC

    Domácí tým je v tuto chvíli na 19. místě s pouhými pěti body. V lize čeká mužstvo na výhru od 20. září. Od té doby pouze dvakrát remizovalo a hned šestkrát prohrálo. Minulé kolo se Janov představil v Udinese a po gólu De Paula z 34. minuty prohrál 0:1. Dnes se pokusí nepříznivé výsledky zlomit a bude mít dobrou příležitost, přijede totiž tým, který je na tom v tabulce obdobně.

    Posledních pět ligových zápasů

    Janov – Inter 0:2
    Sampdoria – Janov 1:1
    Janov – Turín 1:2
    Janov – AS Řím 1:3
    Udinese – Janov 1:0
     
    Parma Calcio 1913

    Hosté jsou totiž na 17. místě s šesti body a na výhru čekají od 4. října. Minulé kolo se Parma pokusila přivézt body z Říma ze stadionu AS, jenže skórovali pouze Mayoral a dvakrát Mchitarjan a domácí tak vyhráli jasně 3:0. Dnes tak uvidíme souboj dvou celků, které nutně potřebují restart.

    Posledních pět ligových utkání

    Udinese – Parma 3:2
    Parma – Spezia 2:2
    Inter – Parma 2:2
    Parma – Fiorentina 0:0
    AS Řím – Parma 3:0
     
    Rozhodčí

    Hlavním sudím tohoto utkání bude Maurizio Mariani, kterému budou na pomezí asistovat Emanuele Prenna a Tarcisio Villa.
     
    Zápas na Stadio Comunale Luigi Ferraris začne ve 20:45, takže si na večer nic neplánujte a buďte u našeho přenosu. Jste k němu všichni zváni.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Janov CFC: Paleari – Goldaniga, C. Zapata, Bani – Ghiglione, Sturaro (C), Badelj, Lerager, Pellegrini – Scamacca, Šomurodov.
    Náhradníci: Zima – Pjaca, Destro, A. Masiello, Zajc, Behrami, Parigini, Rovella, Pandev, Radovanović, Czyborra.

    Parma Calcio 1913: Sepe – Busi, Osorio, Alves (C), Gagliolo – Kucka, Scozzarella, Kurtić – Karamoh, Gervinho – Cornelius.
    Náhradníci: Colombi – Iacoponi, Grassi, Camara, Brunetta, Hernani, Brugman, Valenti, Laurini, Ricci, Inglese, Nicolussi.

    Rozhodčí: Mariani – Prenna, Villa.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop patří Janovu, který ihned mířil dopředu po pravé straně zásluhou Paola Ghiglioneho, ale ten jen nepřesně odcentroval.
     
    2
    První střelu na bránu si hned ve druhé minutě připisuje Gianluca Scamacca, který překvapivě pálil z hranice šestnáctky, ale jeho rána neměla dostatečnou razanci, takže Luigi Sepe v klidu zasáhl.
     
    3
    Do hry se už zapojil také druhý brankář na hřišti, tedy Alberto Paleari, ale ten nakopával hodně nepřesně, protože mířil jen do autu.
     
    4
    Maxime Busi si špatně zpracoval míč, kvůli čemuž se ho chopil Stefano Sturaro, ale chtěl ho rychle zpátky, avšak jeho faul rozhodčí moc dobře poznal.
     
    5
    Hosté už získali rohový kop, který však Andreas Cornelius nerozehrál moc přesně. Další centr si ale našel sám, avšak volejem pálil přímo do tyče! Nakonec je z toho ale jenom útočný faul.
     
    6
    Luigi Sepe sice našel hlavu spoluhráče na útočné polovině, ale přihrával jen na jednoho z protihráčů.
     
    8
    Andreas Cornelius dostal výtečnou přihrávku do běhu, ale nestihl nabrat dostatečnou rychlost, kvůli čemuž ho dva dobíhající obránci nakonec obrali o míč!
     
    9
    Parma je při rozehrávce ostře napadána, kvůli čemuž se už docela dlouho drží na své polovině, odkud marně hledá cestu dopředu.
     
    10
    Hosté mají jednoznačně vyšší držení balónu, směrem dopředu jsou proto nebezpečnější. Vyloženou gólovou šanci si ale zatím nevytvořili.
     
    10
    Parma právě vstřelila branku!
    Jako bych to zakřikl, jelikož Parma se vzápětí dostává do vedení! Slovenský reprezentant Juraj Kucka výborně za obranou uvolnil GERVINHA, který prudkou střelou k bližší tyči překvapuje domácího brankáře. Asistence: Juraj Kucka.
    10. GERVINHO - 0:1
     
    13
    Gervinho zůstává při chuti, za obranou už hledal další pas, ale tentokrát ho zachytil jen v ofsajdovém postavení.
     
    14
    Andreas Cornelius schytal docela tvrdý zákrok od Mattia Baniho, na žlutou kartu to ale nebylo, takže se hostující útočník bude muset smířit jen se ziskem míče.
     
    15
    Janov je směrem dopředu stále bez nápadu, což ale neplatí o Calcio, které zase bylo docela nebezpečné, takže donutilo soupeře k odkopu do autu.
     
    16
    Eldor Šomurodov výborně vystihl přihrávku, díky elegantnímu pohybu se následně dostal až před Luigiho Sepeho, ale trestuhodně napálil míč přímo do něho!
    16. Šomurodov vše udělal parádně, tedy kromě zakončení
     
    18
    Edoardo Goldaniga si ukázkově splnil své obranné povinnosti, protože nebezpečný míč letící do malého vápna výborně odrazil pryč, čímž zamezil jasné příležitosti pro Gervinha.
     
    19
    Střídání v týmu Parma Calcio 1913: ze hřiště odchází Riccardo Gagliolo, přichází Vincent Laurini.
     
    20
    Máme za sebou prvních dvacet minut, kde o šance nemáme nouzi. Hraje se ve vysokém tempu a hlavně útočný fotbal, takže pro nezaujatého dívka to musí být skvělá podívaná.
     
    21
    Janov má výhodu standardní situace, ale pro centr Stefana Sturaro si zkušeně vyběhl Luigi Sepe, který srazil míč pryč.
     
    23
    Yann Karamoh se zkoušel uvolnit na pravé straně, ale míč si navedl jen mimo hrací plochu, což tedy znamená aut pro domácí fotbalisty.
     
    24
    Luigi Sepe rozehrává ze své šestnáctky po ofsajdu Stefana Sturara, svým dlouhým odkopem šikovně nalezl Gervinha, který už ale nepřesně odcentroval.
     
    25
    Domácí si dávají na rozehrávce opravdu hodně záležet, soupeř však jejich veškerý postup dopředu bez problémů odvrací.
     
    26
    Bruno Alves si výborně pohlídal nákop za svá záda, hlavou míč odklidil mimo hrací plochu.
     
    27
    Yann Karamoh tentokrát zkoušel chytat nakopnutý míč, který mu skončil přesně na hrudníku, ale tím ho jen srazil za pomezní čáru.
     
    28
    Milan Badelj si našel odražený balón na hraně pokutového území, odkud zkusil štěstí, ale rána se mu vůbec nepovedla, protože skončila vysoko nad.
     
    29
    Po delší době má míč pevně v moci Parma, která to ihned zkouší přes pravou stranu, kde však útočné snažení pokazil nepřesný pas.
     
    30
    Další hostující přihrávka končí jen u Milana Badelja, který rychle rozjíždí protiútok Janova, při kterém Gianluca Scamacca dostal přihrávku před prázdnou bránu, ale tu nepochopitelně netrefil!
    30. Také Scamacca selhal při stoprocentní šanci
     
    31
    Na druhé straně se o něco pokoušel Juraj Kucka, který hlavičkou od zadní tyče vracel míč před bránu, kde ho jeden z obránců uklidil na roh.
     
    33
    Hra se přece jen v posledních chvílích trochu zpomaluje. Blíží se totiž přestávka, takže nikdo nechce dostat gól do šatny.
     
    34
    Paolo Ghiglione jen tak tak zachytil přenesení hry, po jeho hlavičce přišlo další přenesení na druhou stranu, ale to už skončilo za postranní čárou.
     
    35
    Eldoru Šomurodovi tentokrát na poslední chvíli ukradl zakončení hlavou jeden z pozorných obránců, útok následně končí kvůli útočnému faulu Stefana Sturara.
     
    37
    Andreas Cornelius sice při napadání vypíchl míč, ale ten srazil jen k dalšímu protihráči, který okamžitě nakopává za obranu, ale mířil jen za brankovou čáru.
     
    38
    Luigi Sepe už zase odkopává od své klece, s čímž vůbec nespěchá, protože společně se spoluhráči už začíná myslet na to, že jednobrankový náskok udržel až do konce.
     
    39
    Hosté po delší době kroužili u soupeřící šestnáctky, ale tam při zpracování přihrávky Yann Karamoh, kterému dnes skoro nic nevychází.
     
    40
    Luca Pellegrini si i přes divadýlko standardní situaci nevykoledoval, rozehrává tedy gólman hostů, který míč posílá co nejdál od své brány.
     
    41
    Jasmin Kurtić ve středu šestnáctky výborně našel Gervinha, jemuž se ale zakončení tentokrát vůbec nepovedla, protože mířil jen nad horní tyč.
     
    42
    Hosté ještě protivníka dostávají pod tlak, protože jsou skoro v plném počtu vysunutí na útočné polovině, ale dobré napadání přerušil laciným faulem Bruno Alves.
     
    43
    Luca Pellegrini výborně zabojoval proti dvěma protihráčům, na ose hřiště tak uvolnil Eldora Šomurodova, který míč ještě předal Edoardu Goldanigovi, který to ale z dálky zazdil nepřesnou střelou.
     
    44
    Parma byla neskutečně blízko druhé brance, stále ale vedou jen o gól! Andreas Cornelius se prezentoval pasem z pravé strany, který však letěl jenom na paty Gervinha, který tak v těžké pozici pálil jen mimo!
     
    45
    Gervinho je jednoznačně nejpilnější střelec dnešního zápasu! K zakončení ho zase vybídl Juraj Kucka, ale reprezentanta Pobřeží slonoviny tentokrát vychytal gólman, který srazil míč na břevno!
    45. Paleari výborně vytáhl střelu na horní tyč
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty.
     
    45+2
    Hosté nyní totálně pokazili rozehrávku, takže ještě mohli inkasovat, avšak Luca Pellegrini se získaným míčem naložil tragicky, protože ho poslal několik metrů nad bránu.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:51.
     
    V první půli bylo opravdu co sledovat, protože jsme viděli nespočet šancí na obou stranách, ale jen jeden gól. Ten v desáté minutě vsítil Gervinho, který je zatím jednoznačně nejaktivnějším hráčem zápasu, protože v závěru mohl přidat další dvě branky, ale ani jednu ze svých dvou příležitostí nevyužil. Janov však také není rozhodně bezbranný, takže ve druhém poločase určitě ještě může myslet na vyrovnání či dokonce na obrat, ale při cestě za vítězstvím to bude mít složitější než soupeř.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Parma okamžitě hledá cestu dopředu, avšak Yann Karamoh bojoval o nákop jenom v ofsajdovém postavení.
     
    47
    Parma právě vstřelila branku!
    GERVINHO je k nezastavení, protože skóruje už podruhé a zajišťuje svému týmu dvougólový náskok! S centrem si sice domácí defenziva zkušeně poradila, ale následný odkop ještě ve vápnu zachytil útočník Parmy, který ukázal své neuvěřitelné zpracování a následně poslal balón přesně k levé tyči, Alberta Paleari zase nestačil zareagovat.
    47. GERVINHO - 0:2
     
    49
    Janov je z inkasovaného gólu mírně otřesený, protože mu zase vůbec nevychází rozehrávka. O míč však zatím nepřichází.
     
    50
    Janov právě vstřelil branku!
    V Janově se schyluje k pořádné přestřelce, protože domácí okamžitě snižují na jednobrankový rozdíl! Odražený nákop si na hraně šestnáctky našel Milan Badelj, který se sám chtěl dostat do zakončení, ale jeho postup byl okamžitě zastaven. Balón se však odrazil přímo k ELDORU ŠOMURODOVI, který pohotovou ránou z otočky mířil přesně k levé tyči.
    50. Eldor ŠOMURODOV - 1:2
     
    52
    Na trávníku se nám začíná přiostřovat, hlavní rozhodčí však zatím své karty nechává ve svých kapsách. To platí i po dalším tvrdém zákroku na domácího hráče.
     
    53
    Nedovoleným zákrokem si tentokrát pomáhá Jasmin Kurtić, Janov následně okamžitě rozehrává a hledá cestu k vyrovnání.
     
    54
    Parma se pokouší o uklidnění hry, ale aut rozehrává dost nepřesně, kvůli čemuž zase všechno úsilí musí vynakládat do bránění.
     
    55
    Domácí jsou na nohou, nyní získávají rohový kop, od kterého letěl centr na bližší tyč, kde číhal Eldor Šomurodov, ale ten se ke střele nedostal.
     
    56
    Centr Gianlucy Scamaccy je opravdu hodně přetažený, míč tak nakonec doplachtil do autu, takže se hosté zase mohou na chvíli uklidnit.
     
    57
    Eldor Šomurodov dostával přihrávku do úniku, kterou na posledních chvíli zastavil jeden z obránců, který míč odkopl co nejdál od brány.
     
    58
    Žlutou kartu dostává Maxime Busi (Parma Calcio 1913).
     
    59
    Luca Pellegrini si dal s vhozením autu na čas, protože očekával střídání, ale to nakonec nepřišlo, takže vzápětí se může pokusit o centr na levé straně.
     
    61
    Gianluca Scamacca dostal opravdu náročný míč na zpracování, na který nedosáhl ani ve výskoku, takže skončil jen u stoperů Parmy.
     
    62
    Ani Alberto Paleari svým odkopem na útočné polovině nenachází žádného spoluhráče, díky napadání však přece jen přišel centr, který však hosté neprodleně odvrátili.
     
    63
    Střídání v týmu Parma Calcio 1913: ze hřiště odchází Matteo Scozzarella, přichází Hernani.
     
    64
    Po delší době se při obraně museli činit také domácí, zejména Andreas Cornelius se velmi aktivně hnal za míčem, ale bek Janova si v souboji s ním zkušeně poradil.
     
    65
    Yann Karamoh má dost prostoru na pravé straně, díky tomu míč dostal na Andrease Corneliuse, který ho ale chytal jen v ofsajdu.
     
    66
    Útočné snažení Janova provází celá řada nepřesností, další nákop tak končí jen za brankovou čárou, což znamená odkop pro Luigiho Sepeho.
     
    67
    Eldor Šomurodov výborně hlavou sklepl míč na Milana Badelja, který následně okamžitě střílel, ale mířil do středu brány, takže brankář Parmy nadvakrát dokázal zasáhnout.
     
    68
    Luca Pellegrini už zase vhazuje na levé straně, kde si to zopakoval rovnou dvakrát. Když vhazoval potřetí, tak už ale nenašel spoluhráče a hosté tak sami budou vhazovat.
     
    69
    Střídání v týmu Janov CFC: ze hřiště odchází Eldor Šomurodov, přichází Goran Pandev.
     
    69
    Střídání v týmu Janov CFC: ze hřiště odchází Lukas Lerager, přichází Miha Zajc.
     
    70
    Vstupujeme do poslední dvacetiminutovky, domácím tak čas na vyrovnání rychle utíká. Stále ho ale mají docela dost, takže zatím nemusí nějak extra spěchat.
     
    71
    Gianluca Scamacca byl sám před brankářem, ale pas byl příliš dlouhý, takže byl u něho Luigi Sepe, který tak zabránil jasnému gólu.
     
    72
    Domácí to zase zkouší tahat přes levou stranu, kde operuje Luca Pellegrini, ale ten nákop tentokrát nemohl zachytit, protože byl u něj první protihráč.
     
    73
    Yann Karamoh na pravé straně předvedl dobrou zasekávačku, ale jeho následný technický projektil se zatočil jen vedle levé tyče.
     
    73
    Střídání v týmu Parma Calcio 1913: ze hřiště odchází Maxime Busi, přichází Simone Iacoponi.
     
    74
    Střídání v týmu Parma Calcio 1913: ze hřiště odchází Yann Karamoh, přichází Alberto Grassi.
     
    75
    Parma se rozhodně nesoustředí jenom na obranu a občas se vydá také dopředu, aby tam získala trochu času. K nějaké větší příležitosti se už ale hodně dlouho nedostala.
     
    76
    Goran Pandev si naprosto ukázkově zpracoval náročný míč a ještě ho posunul na nejbližšího spoluhráče, který si vykoledoval faul.
     
    76
    Žlutou kartu dostává Milan Badelj (Janov CFC).
     
    78
    Parma si po delší době může odpočinout kombinací na své polovině, tu ale moc neprotahovala a po chvíli mířila dopředu, avšak tam si Andreas Cornelius okamžitě pomohl nedovoleným zákrokem.
     
    79
    Gervinho je v posledních minutách dost neviditelný, nyní si řekl za obranou o míč, ale ten zkoušel hrát jen po očividném ofsajdu.
     
    80
    Andreas Cornelius dostal dobrou přihrávku, ale neměl dostatečnou rychlost, takže se k němu okamžitě vrátil Edoardo Goldaniga. Nakonec je to ale jedno, protože se píská další ofsajdové postavení.
     
    81
    Gervinho přece jen mohl zkompletovat hattrick, s míčem byl dokonce v pokutovém území, ale jeho pokus okamžitě zablokoval dobře postavený Cristián Zapata.
     
    81
    Střídání v týmu Janov CFC: ze hřiště odchází Milan Badelj, přichází Vittorio Parigini.
     
    82
    Střídání v týmu Janov CFC: ze hřiště odchází Paolo Ghiglione, přichází Marko Pjaca.
     
    83
    Janov se v posledních chvílích vůbec k ničemu nedostává, dokonce se nepřiblížil ani k pokutového území. Obranu sice zvládá bez problémů, ale potřebuje být nebezpečnější směrem dopředu, protože toho času už moc nezbývá.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Mattia Bani (Janov CFC).
     
    85
    Po žluté kartě Mattia Baniho musí být ošetřován Andreas Cornelius, který to schytal do obličeje. Ten samozřejmě nikam nespěchá a dopřává svým spoluhráčům chvíli klidu.
     
    86
    Na Mihovi Zajcovi je moc dobře vidět, že před chvílí střídal, protože to zrychlení je neuvěřitelné. Díky němu donutil jednoho ze soupeřů k faulu.
     
    87
    Domácí aut letí až do pokutového území, ale tam přichází jen útočný faul, po kterém tak Parma bude moci získat další sekundy rozehrávkou.
     
    88
    Gervinho měl docela dost prostoru na hraně pokutového území, střela levačkou mu však hrubě nevyšla, protože se sotva došourala mimo hrací plochu.
     
    89
    Střídání v týmu Janov CFC: ze hřiště odchází Mattia Bani, přichází Mattia Destro.
     
    90
    Goran Pandev si našel centr v pokutovém území, zakončoval však v obtížné pozici, protože před ním bylo spoustu protihráčů, které se rozhodl přelobovat, což se mu sice povedlo, ale netrefil bránu.
     
    90+1
    Nastavuje se pět minut.
     
    90+2
    Alberto Grassi schytal opravdu tvrdou ránu do ramena, kvůli čemuž musí být dost dlouho ošetřován, na což si domácí stěžují, ale je moc dobře vidět, že zažívá obrovskou bolest.
     
    90+3
    Parma drží míč na útočné polovině, za sebou už má tak polovinu nastavení. Gervinho navíc vedle pokutového území donutil soupeře k faulu a znamená to tedy nadějnou standardku.
     
    90+4
    Hosté rozehráli přímý kop nakrátko a v rohu hřiště se snažili získat co nejvíce času. Pár sekund tak vybojovali, ale nakonec Janovu darovali aut.
     
    90+5
    Andreas Cornelius dokonce mohl zabojovat o míč v pokutovém území, kde sice skončil na zemi, ale o nedovoleném zákroku nemohlo být řeč.
     
    90+6
    Domácí se poprvé v nastavení dostali dopředu, Luca Pellegrini však centruje jen do rukavic Luigiho Sepeho, který následně nakopává co nejvíce dopředu.
     
    90+7
    Luca Pellegrini to zase pokazil, jeho vzdušný pas se totiž zatočil mimo hrací plochu a vypadá to, že hostující brankář stihne sotva rozehrát.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    Parma nakonec dotáhla dobře rozehraný zápas do vítězného konce, i když se o výhru musela dlouho strachovat. Vítězství ji zajistil dvougólový Gervinho, který otevřel střelecký účet i ve druhé půli, ale na něj okamžitě zareagoval Eldor Šomurodov. Janov tak měl skoro padesát minut na druhou branku, avšak tu nedokázal vsítit kvůli výborné defenzivě hostů. Ti se tak radují z plného bodového zisku a posouvají se na šestnácté místo tabulky.
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 7:4. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 4:6. Fauly: 12:15.
     
    Dnešní zápas dvou týmů ze spodu tabulky nás mile překvapil, protože nám nabídl skvělou podívanou, kde jsme viděli plno šancí a rovnou tři góly. Nakonec to lépe zvládla Parma, která tedy bere tři body. Pro tuto chvíli je to ode mě vše a zase někdy na počtenou. (22:46:54)

    Lukáš Mihal

    Branky: 50. Šomurodov – 10. Gervinho (Kucka), 47. Gervinho

    Karty:   76. Badelj (JAN), 84. Bani (JAN) – 58. Busi (PRM)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 7:4. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 4:6. Fauly: 12:15.
    Janov CFC: Paleari – Goldaniga, C. Zapata, Bani (89. Destro) – Ghiglione (82. Pjaca), Sturaro (C), Badelj (81. Parigini), Lerager (69. Zajc), Pellegrini – Scamacca, Šomurodov (69. Pandev).
    Náhradníci: Zima – Pjaca, Destro, A. Masiello, Zajc, Behrami, Parigini, Rovella, Pandev, Radovanović, Czyborra.

    Parma Calcio 1913: Sepe – Busi (73. Iacoponi), Osorio, Alves (C), Gagliolo (19. Laurini) – Kucka, Scozzarella (63. Hernani), Kurtić – Karamoh (74. Grassi), Gervinho – Cornelius.
    Náhradníci: Colombi – Iacoponi, Grassi, Camara, Brunetta, Hernani, Brugman, Valenti, Laurini, Ricci, Inglese, Nicolussi.

    Rozhodčí: Mariani – Prenna, Villa
    thejrc.org