Třinec – Sparta 4:2 (kon.) | Zlín – Vítkovice 2:1 (kon.) | Litvínov – Mladá Boleslav 2:4 (kon.)
Mountfield HK – Kometa Brno 6:2 (kon.) | Olomouc – K. Vary 1:3 (kon.) | Liberec – Plzeň 3:6 (kon.)
Pardubice – Motor ČB 3:2 (po pr.)
konec
Mountfield HK
6:2 (1:0, 2:1, 3:1)
HC Kometa Brno
Úterý 01.12.2020, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:56 Peter SCHNEIDER - 6:2
     
    59:56
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak tohle je finiš, hosté ještě stihli snížit! Na jejich prohře to sice nic nezmění, střelou zblízka do horního rohu ale upravil konečný stav na 6:2 PETER SCHNEIDER. Asistence: Michal Gulaši, Jakub Klepiš.
    59:43 Zdeněk ČÁP - 6:1
     
    59:43
    Hradec právě vstřelil branku!
    Sedmnáct vteřin před, můžeme si dovolit říci, koncem zápasu navyšují domácí ještě svůj náskok. Rozhodčí nejprve označili jako střelce Radka Smoleňáka, ten si ale hattrick nakonec nepřipíše – střelcem branky na 6:1 je totiž z dorážky ZDENĚK ČÁP. Asistence: Lukáš Cingel.
     
    59:29
    A teď domácímu brankáři pomohlo i štěstí, po střele zleva se totiž puk odrazil od tyče a za jeho zády prosvištěl brankovištěm na druhou stranu!
     
    54:54
    Východočeši si teď zahrají početní výhodu, Luboš Horký se totiž provinil krosčekem.
    52:51 Radek SMOLEŇÁK - 5:1
     
    52:51
    Hradec právě vstřelil branku!
    Videorozhodčí už podruhé v utkání potvrzuje vstřelenou branku, tentokrát ve prospěch Lvů! Dle videa si RADEK SMOLEŇÁK nedovoleně nepočínal a jeho dorážka tak platí – 5:1. Asistence: Radim Šalda, Lukáš Cingel.
     
    Zatímco se sudí rozhodují, pojďme si celou akci popsat. Radim Šalda nahodil kotouč na bránu a brankářem vyražený puk sebral právě Radek Smoleňák, který se s ním obtočil kolem betonu a bekhendem zasunul hrací předmět do sítě.
     
    52:51
    Radek Smoleňák podruhé v utkání dostal puk za brankovou čáru, hostující střídačka si ale bude brát challenge kvůli postavení hráče v brankovišti!
     
    48:33
    Vyloučeným se stal domácí Vladimír Růžička, jenž si odpyká dvě minuty za sekání.
     
    47:43
    Po komerční přestávce si tak Hradečtí zahrají první přesilovku zápasu, za sekání je potrestán brněnský Martin Zaťovič.
    40:44 Radek SMOLEŇÁK - 4:1
     
    40:44
    Hradec právě vstřelil branku!
    Krátce po startu poslední dvacetiminutovky jde Hradec do tříbrankového trháku! Z levé strany nahodil Bohumil Jank a RADEK SMOLEŇÁK šikovně operoval na brankovišti, jeho práce byla odměněna úspěšnou trefou. Tu hradecký kapitán patřičně oslavil, jedná se totiž o jeho první branku po osmizápasovém půstu – 4:1. Asistence: Bohumil Jank.
    38:07 Aleš JERGL - 3:1
     
    38:07
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tři hradečtí hráči se nečekaně ocitli v podstatě nehlídáni v blízkosti brněnské klece a Mountfield si bere svůj dvoubrankový náskok brzy zpět! Radek Smoleňák našel zpoza brány Lukáše Cingela, jeho střela z osy se odrazila k levé tyči na hůl ALEŠE JERGLA. Ten už jen přesně zamířil za záda vyjetého gólmana – 3:1. Asistence: Lukáš Cingel, Radek Smoleňák.
     
    36:32
    Jordann Perret poslal v přečíslení puk Kevinu Klímový, jeho švihovka ale byla bránící holí ztečována do ochranné sítě!
    35:56 Peter MUELLER - 2:1
     
    35:56
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak rozhodčí u videa mají k dispozici lepší záběry než my na press tribuně, puk podle nich přešel brankovou čáru celým svým objemem! PETER MUELLER se tedy z dorážky zapisuje na listinu střelců a snižuje na 2:1. Asistence: Jakub Zbořil, Filip Pyrochta.
     
    35:56
    Po střele z větší dálky se dostal k dorážce Peter Mueller, podle opakovaných záběrů to ale vypadá, že kotouč po jeho šťouchnutí ještě na čáře stihl zachránit Bohumil Jank!
     
    35:52
    U hradecké branky se strhl závar a rozhodčí budou volat, jestli se puk ocitl za čárou!
    34:48 Jordann PERRET - 2:0
     
    34:48
    Hradec právě vstřelil branku!
    Už to vypadalo, že má Brno situaci pod kontrolou, ale opak byl pravdou! Filip Pavlík našel nahrávkou mezi protihráči najíždějícího si JORDANNA PERRETA, který se tak rázem ocitl úplně sám před brankářem. A situaci využil k jemné, ale přesně mířené bekhendové střele – 2:0. Asistence: Filip Pavlík.
     
    29:05
    Peter Mueller se ocitl na levém kruhu tváří v tvář brankáři, Marek Mazanec ale jeho střelecké úmysly přečetl, pokus vyrazil a pokryl také následnou dorážku k tyči!
     
    25:29
    Teď už to bylo nebezpečnější! Petr Koukal se na hraně brankoviště dostal k dorážce, Lukáš Klimeš ale využil každý kousek výstroje k natažení se a zneškodnění puku.
    13:58 Petr ZÁMORSKÝ - 1:0
     
    13:58
    Hradec právě vstřelil branku!
    Rychlý protiútok Lvů a první gól utkání je na světě! Jakub Lev napřáhl na levém kruhu a z první vyslal neuvěřitelnou bombu na přesouvajícího se brankáře, který se tak kvůli zákroku dostal mimo tři tyče. Odražený touš našel v brankovišti PETR ZÁMORSKÝ, který jej o přes natažené hole hostů dostrkal do sítě – 1:0. Asistence: Jakub Lev.
     
    09:28
    Na jedné straně Aleš Jergl nedokázal u pravé tyče zkrotit a doklepnout za brankáře skákavý puk, na té druhé zase nahrávku v rychlém brněnském protiútoku shrábl Petr Zámorský.
    Marken.cz

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 14. Zámorský (Lev), 35. Perret (F. Pavlík), 39. Jergl (Cingel, Smoleňák), 41. Smoleňák (Jank), 53. Smoleňák (Šalda, Cingel), 60. Čáp (Cingel) – 36. Mueller (J. Zbořil, Pyrochta), 60. Schneider (Gulaši, Klepiš)


    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Zámorský, Nedomlel (A), Hronek, Jank, F. Pavlík (A), Šalda, Čáp – Jergl, Cingel, Smoleňák (C) – Orsava, V. Růžička, J. Sklenář – Lev, Kevin Klíma, Perret – Kelly Klíma, Koukal, R. Pilař.
    HC Kometa Brno: Klimeš (Vejmelka) – Pyrochta (A), J. Zbořil, Hájek, Freibergs, O. Němec (A), Gulaši, F. Král – Mueller, P. Holík, Zaťovič (C) – Schneider, Klepiš, L. Horký – Vincour, F. Dvořák, DeFazio – T. Svoboda, Kunc, Plášek ml..

    Rozhodčí: Šír, Sýkora – Bryška, Frodl
    thejrc.org